Тёмный

HAVELSAN - Teknoloji Sohbetleri 9 | Dijital İkiz 

tolgaozbekcom
Подписаться 315 тыс.
Просмотров 14 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

23 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 58   
@Vahit.Dursun.
@Vahit.Dursun. 2 года назад
Çok yakışmış moderatörlük Tolga bey. Sohbet çok iyi ve yenilikçi teknolojilerin takibi açısından verimli bir program olmuş. Sıfır maliyet iyi espiriydi :) 🧿👏🏻
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Çok teşekkür ederim sağ olun.
@engindilek191
@engindilek191 2 года назад
Tv lerde ki saçma sapan programların neticesinden doğan boşluğu iyi yakalamışsın, tebrikler :)), çok güzel olmuş
@oldes01
@oldes01 2 года назад
Tolgacım çok verimli bir program olmuş her zamanki gibi, kutlarım! Ayrıca katılımcılara bu güzel ve güncel konu hakkında verdikleri bilgiler için teşekkürler ederim.
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Çok teşekkürler sağ olun
@yusufkayhan6105
@yusufkayhan6105 2 года назад
Böyle programlar artarsa bizimde bilgi birikimimiz artar başarılarınızın devamını dilerim,Tolga bey selamlar saygılar.
@_agirabi8055
@_agirabi8055 2 года назад
Tolga bey ileride sizleri TV programı yaparken de görmek isteriz.Bayağı yakışıyorsunuz stüdyo ortamına,tebrik ederim.
@serkangundogdu1743
@serkangundogdu1743 2 года назад
Havacılık gazeteciliğinden RU-vid kanalına, haber sitesinden savunma tv kanalına bir yolculuk.. başarılarınızın devamını diliyorum.
@abdurrahmandurak2565
@abdurrahmandurak2565 2 года назад
Harikasınız, başarılarınız taktir ediyor ve devamını diliyorum.
@batuhanbayndr6659
@batuhanbayndr6659 2 года назад
Gerçekten sizi böyle görmek çok iyi. Başarılarınızın ve moderatörlüğünüzün devamını dilerim 👍
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Teşekkür ederim.
@fordgarajankara
@fordgarajankara 2 года назад
Pırıl pırıl bilgi dolu insanlar. Maşallah.
@yenerozcan5397
@yenerozcan5397 2 года назад
Tebrik ederim. Çok yararlı ve güzel Bir sohbet oldu.
@huseyinokyar6251
@huseyinokyar6251 2 года назад
Tolga bey ilgi alanınız olsa da, olmasa da herhangi bir konuya hazırlanabilme yeteneğiniz takdire şayan👍
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Hüseyin Bey teşekkür ederim.
@huseyinokyar6251
@huseyinokyar6251 2 года назад
@@tolgaozbekcom Rica ederim👋
@hakankomek3283
@hakankomek3283 2 года назад
Vakit ayırdıkları ve sorulara sabırla cevap verdikleri için katılımcılara ayrıca teşekkür ederiz
@adjustment48
@adjustment48 2 года назад
Konuklar anlatabilen olmamasına rağmen iyi iş çıkardınız. Günümüzde "dijital ikiz" olarak yapılan tanımlama aslında çok eski bir kavram. Konuklar alanlarında yetkin üst düzey uzman olmalarına rağmen neticede yazılımcı, bilgisayar veya elektronikçi olmaları nedeniyle kendi alanlarında yeni bir konu olarak algılamışlar. Şu anda "dijital ikiz" olarak adlandırılan kavramın kökeni bilgisayar teknolojisinin yaygınlaşmaya başladığı yılları esas alarak başlatabiliriz. 1980'lerde bilginin depolanması, sınıflandırılması ve analiz edilebilmesini birleştirerek sayısal ortamda bir bilgi sistemi kurulması düşüncesinden hareket edilmiştir. 1990'ların başlarında batılı ülkelerin teknolojik gelişimin bir sonucu olarak bilgisayar ortamında çevreye ait olayların analiz edilerek bazı kestirimler yapmak istemeleri ile özellikle coğrafya verilerini kapsayan "Coğrafi Bilgi Sistemleri" kuruldu. Bugün zikredilen "dijital ikiz" kavramının bire bir aynısı olarak verilerin coğrafya ile ilgili olması, öznitelik bilgilerinin eklenmesi, sayısal veriler ile öznitelik verilerinin etkileşimi ile bazı mantıksal sorgulamaların yapılması ile birlikte, hayatımızı doğrudan etkileyen pek çok alanda ön görüler simülasyonlar, sorgulamalar, karar alma süreçlerini kolaylaştırıcı sonuçlar alınmasını sağladı. Basit bir örnek vermek gerekirse, meteorolojik hava tahminleri de aslında temel olarak dünyanın kaba bir dijital ikizi üzerindeki hava olaylarını inceleyen ve ön görmeye çalışan bir algoritma içerir. Coğrafi Bilgi Sistemi veya Geographic Information System bu videoda bahsi geçen "dijital ikiz" kavramının kapsayıcı ana başlığı olarak görmeliyiz. CBS (GIS) ne yazık ki ülke güvenliği ve kişisel bilgilerin korunması gibi hassas ve yasalar ile koruma altına alınan pek çok alana girdiği için bazı yasal engelleri aşması pek de mümkün görünmüyor. Ama "dijital ikiz" daha çok GIS!in neredeyse benzer süreçler ve algoritmalar ile butik alanlarda uygulanması olarak görünüyor. GIS ile tam olarak modellenmiş bir şehirde yağmur yağdığında yağan yağmurun miktarına göre şehrin hangi bölgelerinin spesifik olarak ne kadar etkilenebileceği, şehrin altyapısının hassas yerleri veya deprem olursa hangi yapıların ne kadar etkilenebileceği gibi pek çok faydalı bilgiye ulaşmak mümkün. Görülebileceği gibi bu yapının bir sefer kurulması başlı başına devasa bir yatırım iken, işletilmesi de bir o kadar büyük bir iş gücünü barındırıyor. Benzer biçimde bir uçağın (MMU) dijital ikizini yaptığınızda uçağın tüm kompenentlerinin modellenmesi, özniteliklerinin tanımlanması bu kompenentlerin matematik modeller ile bir birleri ile etkileşimleri yapıldığında, uçak gerçekte yapılıp hiç uçmadan, onu uçurabilir ve türlü maruziyet faktörlerine göre her türlü analizi gerçekleştirebilirsiniz. Güzel tarafı bu çok butik bir iş olacağı için çok az iş gücü ve görece daha az yatırım ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu güzel video için teşekkür ederim.
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Çok teşekkürler sağ olun.
@hilmiyigit2714
@hilmiyigit2714 2 года назад
Gerçekten bilgi bir yana, Türkçe ifade etmede bir sıkıntı var.. asıl içeriğin ingilizce olması, zihin ve dilin konu üzerinde çalıştırılmasının ingilizce üzerinden yapıldığındanmıdır, bilemiyorum.. konu ve programınız iyiydi.
@holikarbon
@holikarbon 2 года назад
@@hilmiyigit2714 Ben ise bunun nedenini farklı görüyorum. Mühendislerin genel sıkıntısıdır öğretmek/anlatmak. Bir şeyi bilmek ile bunu başkalarına aktarmak çok farklı şeyler malum. Bir nevi kendi disiplininiz dışında öğretmenlik vasfıda gerektiriyor. Bu nedenle sürekli anlatmadıkları konu ve konuları toparlamakta zorlanıyorlar. Bu tür bir kaç söyleşi yapsınlar daha net ifade etmeye başlarlar. Birde medyaya çıkma, ve yayın baskısı var. Bu da alışık olmayan bünyeler için stres kaynağı ama netice itibarı ile işlerine hakim insanlar görüyoruz. Bu gibi insanlar sayesinde bu ülke bir yerlere gelecek. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim kendi adıma.
@hilmiyigit2714
@hilmiyigit2714 2 года назад
@@holikarbon Mühendislerin kendilerini, işlerini ifade edebilmeleri ortak takım işlerini daha üst seviye iş yapabilmeleri için önemli bir beceridir. Tabii ki ürettikleri başımızın üzerindedir, görüntü çarpıcı geldiği için yazmıştım. Bir önceki yazı sahibi @adjustment48 mühendis kökenli olmalı, ancak konuyu şiir gibi anlatmış.
@holikarbon
@holikarbon 2 года назад
@@hilmiyigit2714 kendi işlerini ifade etmek konusuna katılırım ama bunu öğretmek yada medya önünde anlatmak çok çok farklı bir düzey. Hatta örneğini verdiğiniz yazarak anlatmak ile spontene anlatmak yada sunum yapmak bile çok çok farklı düzeyler. Birini iyi yapan diğerini iyi yapacak diye bir kural yok. Hatta denk gelirseniz dikkat edin bazı yazarlar konuyu kelimelere dökerken harikalar yaratırken iş tv'de bir konuyu anlatmaya gelince şaşırtıyor. Takılmalar esler devrik yada yarım cümleler gırla gidiyor ama aynı kişi yazmaya gelince belagat harikası metinleri döktürebiliyor. Ez cümle herkes her işi iyi yapabilecek diye bir kural yok.Söz konusu Mühendis arkadaşlar işlerini iyi yapsınlar yeter bunu düzgün anlatmak birilerine aktarmak onların vazifesi ve sorumluluğu değil, o işin biraz daha akademik tarafı.
@muhammetterlioglu9394
@muhammetterlioglu9394 2 года назад
Bu çalışmaları insanın ruh ve bedenin birleşmesi gibi bir calisma bedenden önce bir ruh yapılıyor ve bu ruhun sayısal olarak sınırları belirlenip sınırları şekillendirip oluşturulacak fiziksel beden ile tam uyum içinde çalışabilmesi için binlerce testlerden geçmesi gerekiyor testlerden sonra da bütün bu verileri yapayzeka ya ogretebilecekleri verileri ortaya koyacaklar benim anladığım ve bunlar için gerekli mekanik parçaları da üretebilecek kapasitede edinmek bunu edine bilmek her üretici ülkeler için bulunmaz bir nimet olur inşallah bütün bunlar mmu yu şekillendirecek çalışmalar, maşallah.
@cuneytbasak
@cuneytbasak 2 года назад
Yiğidim yolun acik olsun....
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
🙏🙏
@ridvanrdvan7461
@ridvanrdvan7461 2 года назад
tebrikler sonuna kadar izledim.
@Acelik_1
@Acelik_1 2 года назад
Kendi alanımızı da kısmen ilgilendirdiği için, harika bir sohbet olmuş.
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Teşekkürler 🙏
@Ysyn81
@Ysyn81 2 года назад
Dijital ikiz geleceğin ta kendisidir yapay zeka gelismeye devam ederse kusursuz tasarım yapan ve yeni teknolojiler üreten bilgisayarlar görebiliriz.
@hasaneren7627
@hasaneren7627 2 года назад
Anlatılanlara bakılırsa bu sistem sağlık sektöründe ve ameliyat larda da kullanılabilir
@canberk2587
@canberk2587 2 года назад
güzel sohbet tebrikler tolga reis
@azizgunes1874
@azizgunes1874 2 года назад
Kral adamsın agbey
@muratozdemir7314
@muratozdemir7314 2 года назад
Tebrikler çok güzel bir program olmuş hocam
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Sağ olun. Teşekkürler.
@bilalatmaca6922
@bilalatmaca6922 2 года назад
Mühendislerimizin emeğine saglik
@ahmetozturk4405
@ahmetozturk4405 2 года назад
Birde ses düzenini ayarlayabilseydik
@mistalion1
@mistalion1 2 года назад
çok güzel program olmuş tebrikler. ancak ses baya kısık olmuş.
@canseverozdemir3182
@canseverozdemir3182 2 года назад
Emeğinize sağlık
@karakartal4586
@karakartal4586 2 года назад
Hocam oldun sen 😀👏🏻👏🏻👍🏻💪🏻😎
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
O senin güzel sözün. Daha yemem gereken çok fırın ekmek var ;)
@hibrahimozturk
@hibrahimozturk 2 года назад
böyle programlar görmek istiyoruz ses konusunada dikkat ederseniz seviniriz 🇹🇷
@omersuna2
@omersuna2 2 года назад
takip devam ediyor...
@mavis1038
@mavis1038 2 года назад
Abi başarılar bu seri efsane tutar
@salihgencoglu9572
@salihgencoglu9572 2 года назад
Selamlar saygılar...
@tadigrat
@tadigrat 2 года назад
Hocam çok iyi program olmuş sadece sesi az.
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Teşekkürler sağ olun ileteceğim
@bayramkurt3992
@bayramkurt3992 2 года назад
Tolga abi ses çok az geliyor
@emreipek20
@emreipek20 2 года назад
VİDEONUN SESİ ÇOK KISIK ÇIKMIŞ
@fuatbayram4930
@fuatbayram4930 2 года назад
Bu dijital ikizi dedikleri örnegin oyun sektöründe kullandiklari physic engine dedikleri olay mi? Simülasyon felan ?
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Simülasyonun ötesi diyor hocalar.
@YAVUZORAN
@YAVUZORAN 2 года назад
Katkı yorumu
@veyiskurt5659
@veyiskurt5659 2 года назад
Ses neden yok
@tolgaozbekcom
@tolgaozbekcom 2 года назад
Başta öyle.
@Muzaffer.Deligoz
@Muzaffer.Deligoz 2 года назад
.
Далее
That was too fast! 😲
01:00
Просмотров 4,7 млн
HAVELSAN'dan yeni sistem: CENGAVER #sahaexpo
11:23
Просмотров 20 тыс.
İbrahim Selim ile Bu Gece #89 Hazal Kaya, Ezgi Aktan
1:51:49
AKINCI DOCUMENTARY
49:42
Просмотров 7 млн
Arda Mevlütoğlu ile Doğu Akdenizi Konuştuk
1:09:46
Просмотров 136 тыс.