Тёмный

Hayata Edebiyatla Bakmak (2019) | Prof. Dr. Fatih Andı 

Turing Kültür Sanat
Подписаться 70 тыс.
Просмотров 1,1 тыс.
50% 1

▌Hayata Edebiyatla Bakmak | Prof. Dr. Fatih Andı | 23 Şubat 2019▐
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, akademisyenlerin ve alanında uzman isimlerin konuk olarak katıldığı konferanslar devam etmektedir.
Prof. Dr. Fatih Andı Kimdir?
1962 yılında Adana’da doğdu. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Muhammed Fatih Andı, mezun olduğu yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatını, aynı bölümde yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak devam ettirdi. Yeni Türk Edebiyatı alanında birçok akademik yayını, kitabı ve ödülleri bulunan Andı, farklı tarihlerde yurtiçi ve dışında çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak da bulundu.
Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi olan Prof. Dr. Fatih Andı, Üniversitelerarası Kurul Doçentlik Sınav Komisyonu Üyeliği, İstanbul Bilimler Akademisi Vakfı ve Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği gibi görevlerinin yanı sıra birçok vakıf ve sivil toplum kuruluşunda çalışmalar yürütmektedir. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu ve YÖK Sosyal ve Beşerî Bilimler Etik Kurulu üyeliklerinde de bulunmuştur.
2010 yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin kurucu dekanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Fatih Andı, 26 Aralık 2018 tarihinde aynı üniversitenin rektörlüğüne atanmıştır.
Kitaplarından bazıları şunlardır: İnsan Toplum Edebiyat (1995), Servet-i Fünûn’a Kadar Türk Şiirinde Şekil Değişmeleri (1995), Mektuplarla Tevfik Fikret ve Çevresi (1998. H. Yorulmaz ve Y. Daşçıoğlu ile birlikte), Kartpostallarla Tevfik Fikret ve Çevresi (1998. H. Yorulmaz ve Y. Daşçıoğlu ile birlikte), Roman ve Hayat (1999), Hayata Edebiyatla Bakmak (2006), Güneşe Tutulan Ayna Şiir İncelemeleri (2011), İstiklâl Marşı İstikbâl Marşı (2010), Emperyalizme Direniş Bilinci: Çanakkale (2015), Bir Dağ Nasıl Söylerse Öyle: Cahit Zarifoğlu (2017, H. Yorulmaz’la birlikte), Şiirin Ufku - Hz. Peygamber’i Şiirle Sevmek (2017).
Eserlerinden Roman ve Hayat, Türkiye Yazarlar Birliği 1999 yılı en iyi edebî tenkit, Hayata Edebiyatla Bakmak ise Yazarlar Birliği 2006 yılı en iyi deneme kitabı ödülünü almıştır.
► Kanalımıza abone olmak için: bit.ly/3f4VGfv
► Instagram: / turing1923
► Twitter: / turing1923
► Linkedin: / turing1923
► Facebook: / turing1923
► Soundcloud: / turing1923
► Podcast: anchor.fm/turing1923
► İnternet sitemize gitmek için (TTOK): www.turing.org.tr/
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
#FatihAndı #Edebiyat #Konferans #Turing

Опубликовано:

 

24 фев 2019

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии    
Далее
Sualler ve Cevaplar | Doç. Dr. Mehmet Dinç
33:15
Просмотров 5 тыс.
Yeni Bir Çağ: Dijital Devrim | Kemal Öztürk
50:26
Просмотров 1,2 тыс.