Тёмный

Hint bülbülü yuvada yumurta ve yavru kontrolü 

Poultry - Garden
Подписаться 2,1 тыс.
Просмотров 2,2 тыс.
50% 1

Hint bülbülü yuvaların da yumurta ve yavru kontrolünü nasıl yapıyoruz?

Опубликовано:

 

10 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 44   
@wolfheadedstarboard
@wolfheadedstarboard 3 года назад
Baştacısın ustam teşekkür ediyorum.
@albora20
@albora20 3 года назад
Sizler için buradayım. Kafanıza takılan birşey olursa yine bilgimiz dahilinde ise hemen cevaplarını paylaşırım, bilmiyorsam araştırıp yine paylaşırım, sadece biraz zaman alır. Başarılı yetiştiricilikler dilerim.
@wolfheadedstarboard
@wolfheadedstarboard 3 года назад
@@albora20 Teşekkür eder emeğinize sağlık dilerim..
@bei9423
@bei9423 3 года назад
Valuable information, thanks for the video
@albora20
@albora20 3 года назад
Thank you for your interest and message.
@ersindogan9874
@ersindogan9874 3 года назад
Yuvalıkta ölen yavruyu dışarı atarlar mı yuvalıkta ölüp yapışan yavrulara karşı ne yapmamız lazım? Birde yuvalıkta içini belli dönemlerde temizlemek lazım mı yani ördükleri yuvayı bozup yeni yuva malzemeleri vermek gibi ?
@albora20
@albora20 3 года назад
Soru için teşekkür ederim. Kıymetli takipçim, kuşlarınız ölen yavruları dışarı atarlar. En azından benimkiler atıyor. Çok fazlada yavru ölümü yaşamadım onuda belirteyim . Diğer bir sorunuzda yavru çıkan ucan yuvalarla ilgili. O sorunuza da şöyle cevap verebilirim . Benim kuşlar salma kafeste kim kimle eş bilmiyorum . Yavrular yuvadan uçtuktan sonra zaten anne baba o yuvayı tekrar kullanmayı bırakıyor. Yavrular sahipleniyor. Yavrularında gaga renkleri oluşmaya başladıysa o yuvanın içini boşaltıyorum. O yuva bozulduğu için bir cift o yuvayı tekrar kullanmak üzere içini dolduruyor. Çift halinde bakıyorum diyorsanız, yavrular yuvadan uçtuktan 2 hafta sonra yavruları ayırabilirseniz çok iyi olur. Bu iki haftada anne babaları onlara yuva içinde yemi suyu nerede bulacaklar ve yemi nasıl kıracaklar öğretiyor. Daha sonra yuvsnin içini boşaltıp temizleyebilirsiniz. Umarım sorularınızın cevapları bunlardır. Başarılı yetiştiricilikler dilerim.
@ersindogan9874
@ersindogan9874 3 года назад
@@albora20 değerli cevaplarınız ve samimiyettiniz için çok teşekkür ederim. Şöyle kapalı balkonumu tamami ile finclere tahsis ettim. Sizinki kadar güzel olmasa da keyifleri yerinde. Toplantı toplamda 13 çiftim var ve hepsini tanıyorum 😁kim kimle beraber, kimi sevmez,ürkek mi meraklı mı yaramaz mı tanışıyoruz hatta bazen iletişim kurduğumuza bile inanıyorum. Bu türü ilk kez besliyorum ve çok sevdim. Yavruluklarda yavaş yavaş yavrular olmaya başladı. Çift sayısından 5-6 fazla yuvalık var sayıyı arttıracağım inşallah. Yeme düşen iki yavrum var ebeveynleri ile kuluçkaya da yatıyorlar yuvayı da koruyorlar. Doğal ortamlarını bozmak istemiyorum sadece istenmeyen durumlar için önlem almak var üzülmemek amacım. Başınızı ağrıttım şunu sorayım çiftler sürekli yuvalık mı değişecekler. Şu an yaptığım gibi dişi sayısından 5-6 yuvalık fazla olması yeterli mi ? Yavrular yeme düşüp yuvalığa sahip çıkınca ve anne babalar başka yuvaya geçince yuva temizliği yapıp yavruların tekrar yuva örmesini sağlayacağım değil mi tam olarak doğru anladım mı acaba 😅 bir sorum sorum daha olacak diş sayısı erkek sayısından fazla olursa olur mu veya fazla mı olmalı. Çünkü bir erkeğin iki dişi ile çiftleşip iki yuvaya birden sahip olduğunu görüyorum. Hatta bide şöyle birşey var bir erkeğim iki dişi ile birlikte ve dişiler aynı yuvalıkta 9-10 kadar yumurtaya ma aile yatıyor sonunu heyecanla bekliyorum 😁😁
@albora20
@albora20 3 года назад
@@ersindogan9874 13 çift az bir sayı değil. Beteketli olsun , daha çok olsunlar inşallah. Ama yavruları yuvadan uçtuktan bir süre sonra ayırın , yoksa erişkin görünümüne kavuşunca hangisi yavru , hangisi erkin karışır. Birde pazar durumunu iyi araştırın ve çıkan yavruların içinden iri olan veya mutasyon olanları ayırın. Diğer yavruları ama toptan ama parakende sahiplendirin. Başarılar.
@albora20
@albora20 3 года назад
@@ersindogan9874 Erkek ve dişi sayısına gelince, benim bahçe kafesin bir bölümü açık kalmış ve bazı dişi kuşlar kaçmıştı. 2-3 erkek fazlam vardı. Yuva sayısı hayvan sayısının yarısından fazla olması her zaman iyidir. Birde yuvaları mümkünse bir birinden 25-30 cm uzaklikta koyun yoksa birbirleri ile kavga ediyorlar.
@akberovelcin
@akberovelcin 2 года назад
Kuwlara ne veriyorsunuz yumurtalari dolu olsun diye
@albora20
@albora20 2 года назад
Daha önce ki farklı videolarda bahsetmiştim. Ama sizin için bahsedeyim. Değişik yeşillikler veriyorum. Yumurta veriyorum. Bahçe kenarlarından otlar yolup gelip atıyorum . Brokoli veriyorum. Salatalık. Ayrıca birde sıvı çocuklar için olan vitaminden aldım. Onu içme sularına katıyorum . Bu hafta sonu nasip olursa yine sıvı vitamin vereceğim. Ama daha önceki videolarımda var. Oradan bakabilirsiniz. Olmazsa bu hafta sonu yine sizlerle bir video paylaşabilirim.
@hasanac6461
@hasanac6461 3 года назад
S.aleyküm hocam benim bir sorum olacak sizlere. Benim kuşlar 4 tane yumurta yaptı kontrol edeyim derken 2 tanesini kırdım. Bir hafta sonra kalan iki yumurtadan birinden yavru cikti 2 gün sonra kafesin dibinde yavruyu gördüm atmışlar kalan son yavrusu bugün çıktı bakayım derken birde şimdi yeniden 2 tane yumurta bırakmış. Yavru yumurtadan çıktığı gün yumurtlamıs sebebi ne olabilir.?
@albora20
@albora20 3 года назад
Aleyküm selam. Sizleride selâmların en güzeli ile selamlıyorum. Kıymetli kardeşlerim öncelikle şunu söylemeliyim "kesinlikle yumurta kontrolü yapmayin" . Neden 1. Si yumurtalar çok narin ve ince kabuklu. Zaten hayvanlarımız kaç gram ki? Bir parmağimızdaki et kadar et , kemik kadar kemik yok. Onun yumurtası ne kadar olsun. 2. Hayvanlar zaten kafes ortamında yeterince vitamin güneş, taş mineral, kalsiyum vb anlamiyorlar. Dolaysı ile yumurta kabukları çok ince oluyor. Biz o hassasiyeti ayarlayamayabiliyoruz. Lütfen döllülük kontrolü vs yapmayin. Bu benim önerim, ama tercih yinede sizin. İllada yapacağım , yavruyu gelişimini incelemek istiyorum derseniz, yumurtaya direk elle temas etmeden , ince eldivenlerle dokunup, ışık tutup baķın. Nasıl yumurta kontrolü yapıldığını biliyorum ama yinede yaziyorum önermiyorum. 3.yuvadan yavru atma nedenide yavru ölmüs veya doğduktan sonra ölmüşolabilir. Birde Yetişkin kuş aldı iseniz, belkide kuş yavrularına bakmıyor yuvadan atıyordurdu, satanda bu yüzden satmıştır. Bilemeyiz orasını ama tabii bir ihtimal. 4.diger yeni iki yumurtaya gelince bazen kuşlar kuluckaya yattıktan sonrada yumurta çıkarmaya, yapmaya devam ederler birer gün ara ile bu yumurtalarda muhtemelen kuluçkaya yattıktan sonra yaptığı yumurtalarıdır. Lütfen yumurtalari ellemeyin. Biraz bekleyin inşallah yuvadan birkaç gün sonra yavru sesleri duyarsınız. Hayırlısı olsun inşallah Başarılı yetiştiricilikler dilerim.
@albora20
@albora20 3 года назад
Yavru çıktığı gün yumurta yapması ise hayvanların bakımı ve sağlığı yerinde olduğu icin ve üreme isteği olarak değerlendirebiliriz. Bende muhabbetlerde yavrular yuvadan uçmadan anne tekrar yumurta yapıyor. Onun için yavrular tüylenmeye başlayınca babayı ayırmak lazim ki anayı yumurtaya zorlamasın.
@hasanac6461
@hasanac6461 3 года назад
@@albora20 kuşlar kendi yavrularım bu ilk yumurtlamaları yavru ölmüş olabilir haklısınız. Ama kafam şu olaya takıldı yavru çıktığı gün bidaha yumurtladilar ikisini bir arada nasıl götürecekler yumurtlamaya devam ediyor çünkü bunlar birdaha ciftlesmis olabilirler mi? O nedenle de yavruyu atmış olabilirmi? Bu yavruyuda atma ihtimali varmı?
@albora20
@albora20 3 года назад
Normal şartlarda benim muhabetlerde başıma geldi ama bir tane yumurta yaptı o da digerlerinin arasinda onların ısısı ile doğdu. Ancak tek oldugu icin diğerleri yuvadan uçtuğu halde o uçamadı. Suanda 4 aylık oldu daha bir metre ya ucuyor yada uçamıyor . Belki tüy degisiminden sonra uçabilir . Bekliyorum
@hasanac6461
@hasanac6461 3 года назад
@@albora20 bende şaşırdım yeni dediğin gibi tüylenme olsa yavrularda yumurta bıraksa anlarım daha daha ilk yaptığı yumurta çatladı hemen arkasından bidaha yumurta bıraktı farklı bir olay. Yinede teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı...
@vedatgol1830
@vedatgol1830 2 года назад
Peki uzaktan bakincada atmiyorlarmi ya
@albora20
@albora20 2 года назад
Şuana kadar öyle birşey yaşamadım.
@mahmutgezer7720
@mahmutgezer7720 Год назад
Selamün aleyküm acil cevap ihtiyacım var lütfen yardımcı olursanız sevinirim bende de 2 çift var yumurtlamaya zamansız yakalandım yumurtanın biri yuvalık yokken yaptı kırdık .ben de yuvaligi hemen sonra taktım 2 hafta sonra tekrar yaptı yumurtayı bu sefer yuvaya yaptı lakin 1 tane yaptı dolumu bosmu rahatsız etmemek adına dokunmadım şuan kuluckada oturuyorum dişi lakin kafesin altı çok kirlendi temizlemek istiyorum temizlersem aksi bir durum söz konusu olurmu (şuan kuluckada) 2. Sorumda bu kuşlar yıkanmayı çok seviyor kuluçkaya yattığımda beri yıkama kabini koymadım normalde ben kafesin altını tamamen açıp büyük bir KAP'a su koyarak duşlarini aldiriyordum hocam kafes temizliği için ve duşlariicin ne yapmalıyım lütfen yardımcı olursanız sevinirim
@albora20
@albora20 Год назад
Öncelikle hayırlı, bereketli olsun. Lütfen yumurtalarda doluluk kontrolü yapmayalım, zaten yumurtalar boş olursa bir süre sonra kusbonun üstünden kalkıyor merak etmeyin. Duş mevzusuna gelince, evet bu kuşlar duş almayı çok seviyorlar. Kışın su verin kışın bile duş alıyorlar. Kafeste bakıyorsunuz kafesler için özel suluklar satılıyor veya kendinizde yapabilirsiniz. Onunla ilgili yakında bir video görseli paylaşacağım. Kuş malzemesi satan ticaret hanelerde satılan suluklar çok nazik narin oluyor , çok çabuk çatlayıp kırılabiliyorlar dikkat edin. Ben kaçtane kırdım saymadım. Düştüğünde veya hafif birşey dokunsa bile çıt diye kırılıyor. Başarılar dilerim . Umarım sormuş olduğunuz sorunun cevabını verebilmişimdir.
@mahmutgezer7720
@mahmutgezer7720 Год назад
Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim Allah binkere razı olsun.lakin millette 3 er 5 er yapar benimki 1 tane yapmış 10 gündür bı habalara girmiş bilmeyen 10 tane yumurta üstünde zanneder 😁
@albora20
@albora20 Год назад
@@mahmutgezer7720 Bereketli olsunlar.
@krlmsbirkalp1973
@krlmsbirkalp1973 2 года назад
Abi benim hint bülbülü yavruları çıkmış fakat anne baba yavrularını atmış durumda beslemiyorlar ne yapmaliyim yavrular küçük çünkü neyle beslemeliyim yada ne yapmaliyim ?
@albora20
@albora20 2 года назад
Yumurta haşlama yap. Kabuksuz püre haline getir. Gerekirse içini birkaç damla su damlat. Bu için fındık kadar yumurta yeterli olur. Biraz onları ezdikten sonra pamuklu kulak temizleme çubukları ile hazırlamış olduğun mamadan ağızlarına azar azar damıt . Ama karınlarını doyurduktan sonra 34-35 derece sıcaklıkta biryerde bakman gerekiyor. Ben olsam tekrar yuvalarına koyardım. Kafeste kaç çift kuşunuz var?
@krlmsbirkalp1973
@krlmsbirkalp1973 2 года назад
@@albora20 zaten tekrar yuvalarına koydum abi cunku nefes borularina kacma riski var elle beslerken ama anne hint bülbülü onları tekrar yere attı baba hint bülbülü de beslemiyor o yüzden çaresiz kaldım kafeste 10 çift kuş var abi
@albora20
@albora20 2 года назад
Bu kuşları yetişkin olarak mı aldın? Yoksa yavru mu? Satin aldığın yer petshop mu? Yoksa üretici mi? Kuşları çifter çifter kafeste mı bakıyorsunuz? Yoksa benimki gibi hepsi bir salmada mı?
@krlmsbirkalp1973
@krlmsbirkalp1973 2 года назад
@@albora20 yetişkin olarak aldım abi 5 çift yetişkin olarak aldım yavruları oldu büyüdüler şimdi 10 çift oldular bir ciftimin 2 yavrusu var bu iki yavruyu beslemiyorlar anne kuş yavruları attı hayır hepsi salma kafeste bide petshoptan aldım
@albora20
@albora20 2 года назад
@@krlmsbirkalp1973 1. Seçenek o yavruları için yapılabilecek çok birşey yok. Ama yinede o yavruları bu büyüklükte yavrusu olan bir yuva varsa oraya koy bakalım ne olacak. Yalnız yavrulara direk elle temas etmiyoruz biliyorsunuz. Elini ince plastik eldiven giymen gerekiyor ki senin kokun o kuşlara geçmesin. İnsan vücudu kendine has bir kimyasal kokusu var. Bunun için bazı arkadaşlar meraktan yumurtaları elliyor, sonrada kuşları birdaha o yumurtalara yatmıyor. 2. Bu çiftin tekrar yumurta yaptığında yumurtaları diğer çiftlerin altına ver , ama ellemeden . Yukarı da anlattığım gibi. 3. Olmadı o çifti ayır başka bir küçük kafeste bak. 4. Her zaman yeterli besin ve mama bulunsun tablada.
@8ballpooloyuncu379
@8ballpooloyuncu379 2 года назад
İstanbul'a kuş satımı yapıyor musun abi
@albora20
@albora20 2 года назад
Maalesef kardeşim şuan kuş satışımız yok. Olsa ve gönderebilecek olsam sıkıntı olmaz.
@Eglenmeyenyok
@Eglenmeyenyok 2 года назад
Abi sana yalvarırım bana bı eş verebilirmisin lütfen abi ben heryerde aradım bir türlü bulamadım abi bana bı eş verebilirmisin yumurtasızda olur sadece bana ver abi lütfen
@albora20
@albora20 2 года назад
Bana e postanı yazarmısın
@alialbayrak8380
@alialbayrak8380 3 года назад
Ustam Yuvaligi Nasıl olmalı hint Bülbülü'nun
@albora20
@albora20 3 года назад
Bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Ancak hint bülbülü mahremiyete önem veriyor. Yucaya başka kuş yaklaştırmıyor. Birkaç cift bir arada bakıyorsanız yuvalar enaz 25-30 cm uzak olmalı birbirinden . Tek cift bir kafeste bakıyorsanız, ben en iyi hindistan cevizinden yaptığım yuvalıklarsan randiman aldım . Videoların içinde yapımını daha önce anlattım sizde yapabilirsiniz. Icini örmesi için ince ot yaprakları, sapları toplayıp kafesin içine koydum . Kuzu yünlerinden koydum, tavuk tüylerinden koydum . Rahatça girip çıkabilmeli ve başka kuşlar yuvasına kolay ulaşamamalı
@alialbayrak8380
@alialbayrak8380 3 года назад
@@albora20 tahta Yuvalık Vr muhabet Yuvaligindan küçük Içine Nedense Girmiyorlar ustam
@albora20
@albora20 3 года назад
Evet onun için hindistan cevizi yuvalıkları tercih ediyorum. Hindistan cevizinden yuvalık yaptım. Hindistam cevizi yuvalık nasıl yapılır bu konuda bilgilerinize ilave farklı birşey varmı yokmu benim videolarım içinde hindistan cevizinden yuvalık yapımı ile ilgili bir video var. Bakabilirsiniz?
Далее
Они захватят этот мир🗿
00:48
Просмотров 761 тыс.
HİNT BÜLBÜLÜ YUMURTA KONTROLÜ NASIL YAPILIR?
5:32
Zebra Finch Baby First 15 Days
2:19
Просмотров 136 тыс.
Hint Bülbülü Yuva Kontrolü Yapıyorum
8:20