Тёмный

Hoe help je iemand met ARFID? (Vermijdende/Restrictieve Voedselinnamestoornis) 

Isabelle Plasmeijer
Подписаться 515
Просмотров 3,9 тыс.
50% 1

Van de eetstoornissen ‘anorexia’ of ‘boulimia’ hebben de meeste mensen weleens gehoord. Maar van de eetstoornis ‘ARFID’ zijn minder mensen op de hoogte. Wat is dit voor eetstoornis en waarom is het zo belangrijk dat er meer aandacht komt voor mensen met ARFID? En als iemand waarvan je houdt ARFID heeft, hoe kun je dan het beste helpen? In deze video gaat Isabelle Plasmeijer op zoek naar antwoorden. Isabelle gaat in gesprek met Rita Maris (een moeder van een kind met ARFID én schrijver van 3 boeken over ARFID) en Diana Kroes (Hoofdbehandeling Seyscentra en expert op gebied van ARFID) over de gevolgen van ARFID en wat je zelf kan doen om hiermee om te gaan. Ook voor ouders en professionals een waardevolle video om te bekijken.
Wat is ARFID?
ARFID staat voor ‘Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder’ (Vermijdende/Restrictieve Voedselinnamestoornis) en betekent dat er te weinig en/of zeer selectief wordt gegeten vanwege verminderde interesse in eten, gevoeligheid voor de sensorische kenmerken van eten of irrationele gedachten en/of overtuigingen over de (gevolgen van) het eten van bepaald voedsel.
Deze video onderdeel van het Buddy Up programma voor medestrijders, en het Buddy Up programma voor Professionals.
Buddy Up is een boek en trainingsprogramma voor medestrijders die een dierbare hebben die worstelen met een eetstoornis. Naasten moeten direct handvatten krijgen om hun dierbare met een eetstoornis te helpen. Dat kan alleen door breder te kijken dan het eetgedrag en door het netwerk, in het bijzonder de ouders, er nauw bij te betrekken.
Meer informatie over dit online programma:
www.eetstoorni...
Of je nu ouder bent van een kind of jong volwassene, het ‘Buddy Up’ boek en het online trainingsprogramma (ongeveer 15 uur aan kijkmateriaal) is speciaal voor medestrijders* en biedt jou van A tot Z antwoorden op de meest prangende en gestelde vragen door ouders. Je leert alles over herstel van een eetstoornis (en multi problematiek) en wat er bij écht herstel komt kijken.
Mensen die hebben meegewerkt aan dit programma zijn:
Naast alle videos van Isabelle Plasmeyer, ouders en kinderen vind je op het online programma ook video interviews van Isabelle met diverse onderzoekers en experts op het gebied van eetstoornissen, o.a. Prof. Greta Noordenbos, schrijver en onderzoeker op het gebied van eetstoornissen en in de video spreekt zij over het belang van goede emotie regulatie en aandacht voor innerlijke kritiek bij eetproblemen, Prof. Dick Swaab (hersen specialist en bekend van het boek ‘Wij zijn ons brein‘) spreekt over de functie van de hersenen en wat je kan doen om de hersenen te trainen, onderzoeker en bewegingswetenschapper Dr. Cees Boerhout praat over PMT en emoties uitte zoals boosheid en agressie, Dr. Miranda Fredriks (Psychiater) spreekt over de voor- en nadelen van medicatie, Kinderarts Dr. Tim Vreede en Dr. Annemarie van Bellegem over lichamelijke gevolgen en risico’s, Dr. Menno Oosterhof (dwang en ocd specialist en bekend van het boek ‘Vals alarm‘) spreekt over dwang en OCD.
Op de website: www.eetstoornisonlinemodule.nl vind je meer informatie over het Buddy Up boek en het online trainingsprogramma wat erbij hoort.
Onze algemene website is: www.isa-power.nl

Опубликовано:

 

13 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 2   
@hannekekok8330
@hannekekok8330 9 месяцев назад
Niet iedereen met autisme heeft arfid gelukkig en daar ben ik er 1 van
Далее
УДОЧКА ЗА 1$ VS 10$ VS 100$!
22:41
Просмотров 410 тыс.
Vastlopen. Hoe komt dat en wat kun je doen?
17:18
Просмотров 1,9 тыс.
Dr Mir over de Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
40:28
Просмотров 14 тыс.
GGZ College (7) | 'Help! Een psychose. En nu?'
1:05:22
Просмотров 30 тыс.
Femke over haar zoon Karel (13) met ASS (autisme)
24:52