Hocam bu serinini devamını yapın lütfen... Piyasada olan çoğu eğitim ezber. Neyi ne için yaptığımızı anlatmak yerine doğrudan kodlamaya başlıyorlar bu da birçok soru işaretini beraberinde getiriyor...Bu paylaşmış olduğunuz seri ile haftalardır kafamda oluşan soru işaretleri gitti ve neyi nasıl neden yaptığıma dair fikir verdi. Genel hatlarıyla bu şekilde bizi bilgilendirir ve tecrübelerinizi aktarırsanız müteşekkir oluruz. Yine de her şey için çok teşekkürler.
Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak anlattıklarınızı oldukça faydalı buldum. Üniversitede bile bu kadar detaylı ve faydalı bir yol haritası verilmiyor.
Video'nuzu yüklemenizin ardından 10 ay geçmiş, yeni karşıma çıkıyor ve bir sürü konsepti kafamda yerleştirebilmemi sağladınız. Video ve emekleriniz için teşekkürler!
Videolarınız çok faydalı ve verimli oluyor. Anlatımınız çok iyi. Yeni eğitimlerinizi merakla bekliyorum. Videolarınıza verdiğiniz üst düzey emek için teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. Yaz gibi çok emek vererek hazırlamakta olduğum baştan sona programlama eğitiminin yayında olmasını umuyorum.
Hocam sektörü dışardan takip etmeye çalışan biri olarak, çok faydalı bir tavsiye videosu olmuş. Bu tarz eğitimlerin devamının gelmesi dileğiyle, emeğinize sağlık..
Hayatımda okadar kritik bir yere sahipsiniz ki anlatmam için bu platform yeterli değil bende yenisini yazıcam 😊 yazılım serüvenimi başlatan insan sen çok yaşa
Bunu duyduğuma inanın çok mutlu oldum :) Ağustos içinde kapsamlı ve aynı tarz ile yazılım eğitimim çıkacak. Umarım faydalanırsınız. herşey gönlünüzce olsun.
Çok faydalı bir video olmuş hocam emeğinize sağlık belki abartı gelecek ama baştan sona tüm söylediklerinizi ve ekranda yazanları 7.5 sayfa boyunca yazdım. Hiçbir cümleyi kaçıramazdım. Yol haritam olacak. 😊
Çok teşekkür ederim. Öğrenme serüveninizi bu derece özverili dikkate almanız, bu yolda güzel yerlere geleceğinizi gösterir. Çalışmak ve çaba göstermek her zaman meyvesini verir. Herşey gönlünüzce olsun. 6 aydır hazırlamakta olduğum ve umarım Ağustos ayında çıkacak olan uçtan uca yazılımcı yetiştirme eğitimimi kesinlikle tavsiye ederim. Bu videoda anlattığım çoğu şeyi pratikte bire bir göstereceğim.
Barış hocam muhteşemsiniz 2 yıldır anlamadığım şeyleri tek videonuzda anlıyorum çok teşekkürler🙏🌸 lütfen videolara devam edin bilgisayar mühendisliği bölümü derslerini ele alırsanız çok iyi olur
Hocam ben Amerika'da yaşıyorum devops bootcamp'ime 1 ay sonra başlıyorum. Tabi baslamadan once RU-vid'dan sektör ile alakalı terimsel seylere göz atıyordum ki sizin videolarınıza denk geldim. Her seyden öte size sunu ifade etmek istiyorum, isinizde gercekten profesyonel oldugunuz besbelli. Zamanında icerik üreten biri olarak video editlemenin ve sablonlar kullanarak sunum yapmanın zahmetini biliyorum bu yüzden emeginize ayrica teşekkür ediyorum. Sesiniz, sunum sekliniz, ifadeleriniz ve acik anlatiminiz muazzam. Çok yorum yapan biri degilim fakat size düşüncelerimi ifade etmek istedim. Saygılar, sevgiler.
Bu detaylı ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, eksik olmayın. Videolarımı beğendiğinize sevindim. Evet, içerik üretmek çok zahmetli bir şey. Bazen 15 dklık bir video için 10 saat uğraşıyorum. Başarılar dilerim devops bootcampınızda.
Hocam yazılımın temellerini anlatan videolar çeker misiniz, temelden kastım başlangıç düzeyi değil, nesne tabanlı programlama videonuzdaki gibi insanların bilmesi gereken ama çok da öğretilmeyen, öğretilmesi öncelenmeyen yararlı bilgiler.
Hocam mobile uygulama nasıl yapılır adlı bir video veya kurs yaparsanız çok iyi olur A'dan Z'ye Mobile Uygulama Nasıl yapılır adlı bir kurs çıkarmanızı öneririm. Teşekkürler
hocam selamlar ben de IT sektürune girmek için devops-cloud bootcampi aldım maalesef kendini ifade edemeyen ve/veya hakim olmayan hocalara denk geldim, aylarca bize anlatamadıkları bu döngüyü-sistemi 12 dakikada anlatmışsınız tebrikler selamlar.
Sizi yeni takip etmeye başladim her şeyden once emekleriniz icin teşekkur ederim oğrenmeyi ögrenmek icin size bir kaç sorum olucak hatta bu konuda video yaparsaniz çok sevinirim her gün oğrenmek icin kaç saat çalişiyorsunuz bide vermili çalişmak icin bi metot veya formuluniz varmi.
Hocam ben yazilim muhendisiligi okumadim ama lisede bilgisayar mezunuyum bu sorun yaratirmi is ararken ve sifirdan baslamayi dusunuyorum oneriniz nedir tesekkur ederim simdiden
Herkes yazılım mühendisi olmak için kendini farklı yöntemlerle geliştirebilir. Okullu olmak bir avantajdır tabiki ama Türkiyede yaşamadığım için iş bulma aşamasında ne kadar zorluk çekilir bilemeyeceğim.
Hocam ben 19 yaşımdayım ve gercekten yazilim öğrenmek istiyorum. Bununla ilgili birçok video izledim(yazılıma nasıl başlanmalı) yazılımla ilgili hiçbir bilgim yok ve nerden başlamalıyım bilmiyorum. Videolar kafamı daha da karıştırdı. Şimdi yazilimla ilgili hiçbir bilgisi olmayan biri nerden başlamalı kitap siparis edip ordan okuyarak mı anlamaya çalışmalıyım. Yoksa sizin bu oynatma videonuzu izlemekle mi başlamalıyım bilmiyorum çünkü başını anlamak cok zor ve izledigim birkac videoda daha ben elsenin iste değişik değişik ingilizce terimlerin ne anlama geldigini bilmiyorken hemen yazılıma başlıyor(yok begenme orani yuzde elliden fazlaysa soyle olur sayıyla yazarsanız hata verir yok bosluk birakmazsaniz yok işte iki nokta üst üste koymazsani hata verir. vs.) Videolardakini anlayamıyorum. İnşallah anlatmak istediklerimi yazıya dökerek anlatabilmisimdir. Bu arada bir sorum daha olacaktı ben yazılımla beraber başka bir bölüm okursam sorun olur öğrenmeme engel olabilir mi ornegin matematik öğretmenliği. Ayrica yazilim ogrenmekte universite farkinin cok onemi var mi daha iyi bir universite icin yeniden mezuna birakmak mantikli mi. Sorularimi cevaplarsaniz inanin cok mutlu olurum. Kolay gelsin
Merhaba, eğer hiçbir şey bilmiyorsanız size tavsiyem Scratch websitesini kullanarak mantıksal olarak öğrenmeye çalışmak. scratch.mit.edu Site içinde dili Türkçe seçebilirsiniz. Bu site MIT tarafından hazırlanan ve size programlamanın en temellerini çok kolay ve basit yollarla anlatıyor. Tut sürükle bırak yaparak kendiniz farklı şeyler yapıyorsunuz. Size tavsiyem Türkçe deneyin sonra ingilizce. Temel İngilizce programlama öğrenmek için çok önemli. Eğer hiç bilmiyorsanız önce temel programlamada kullanılan kelimeleri öğrenin, mesela else if nedir gibi.
Şu videolar bile Türkiye'de eğitim sisteminin ne kadar boş olduğunu anlatıyor. Keşke saçma sapan derslerle milleti uyuşturmak yerine gerçekten işe yarayacak bilgiye insanların ulaşmasını sağlasalar. Sizi tebrik ediyorum.
Merhaba.Ben Python'la basladim programlama ogrenmeye.evde kendim bazi kaynaklardan ogrenmeye calisiyorum.Ve siber guvenlik dalını istiyorum.sanıyorumki python öğrenmem boşuna olmaz.çünki bir çok yerde siber güvenlikte pythonun adını duydum. hocam size zahmet olmazsa beni bilgilendire bilirmisiniz? Çok az HTML bilgim var ve şu an Python öğreniyorum.Ve Siber güvenlikçi olmak istiyorum. Öneriniz nedir? Teşekkürler
Merhaba, yardım etmeyi çok isterdim, fakat siber güvenlik hakkında ne gibi gereksinimler var bilmiyorum ne yazıkki. Tek söyleyebileceğim, Certified Ethical Hacker sertifikasına çalışmak ve almak eminim iyi bir giriş bilgisi verecektir.
Hocam size danışmak istediğim bir konu var. Ben şuan Matematikt öğretmenliği okuyorum ve bu bölümü istemeyerek seçtim yani pişmanım. Yazılım mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum fakat pek te iyi üniversiteler gelmiyor. Sen mezun olana kadar heryerde yazılımcılar olacak iş bulman çok zorlaşacak matematik öğretmenliğinin ataması var geçiş yapma diyorlar. Ben yazılımı istiyorum çünkü mesleğimi severek yapmak istiyorum ama hayatın gerçekleri de var sizce işsizlik riski büyük müdür ne yapmalıyım hiç bir fikrim yok yardımcı olur musunuz?
Merhaba, böyle hayati bir konuda size nasıl bir seçim yapmanızı söyleyemem, fakat bu konu hakkında kendi bakış açımı anlatabilirim. Bunlar şahsi görüşlerim. Yazılımcılara her zaman ihtiyaç olacaktır. Ama teknolojik gelişimler o kadar hızlı ilerliyor ki yazılımcılardan beklenen gereksinimler de devamlı değişecektir. Yakın bir tarihte yapay zeka bilinmesi bile bekleceğini düşünüyorum. İşte bu nedenlerden dolayı yazılımcılar olarak ya da yazılımcı olmak isteyenlerin devamlı sürece kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Karşınızda şu seçenekler olabilir. - Öğretmenliği okursunuz ve öğretmen olarak çalışırsınız, bunun yanında yazılım konularını hobby olarak öğrenirsiniz/meşgul olursunuz ve bu şekilde kendinizi tatmin edersiniz. - Öğretmenliği okursunuz ve öğretmen olarak çalışırsınız, bu süreçte yazılım konularını da profesyonel olarak öğrenirsiniz. Kendinizi geliştirirsiniz ve alaylı olarak yazılımcı işi ararsınız. Yani hem öğretmen olursunuz hem de yazılımcı. Ama Türkiye'de diplomasız iş bulunur mu bilmiyorum. Yurtdışında yaşadığım için bunu söylüyorum. Bu seçim çok zamanınızı ve enerjinizi alabilir, yani aynı anda 2 meslek öğrenmek. - Öğretmenliği tamamen bırakıp yazılım okumaya geçersiniz. Yıllarınızı yazılıma verip yazılımcı olursunuz. Sonra diplomalı yazılımcı olarak işe başlayabilirsiniz. Fakat eğer öngöremediğiniz birşeyler olursa öğretmenliği bıraktığınız için pişman olma durumunuz olabilir, ve bunun geri dönüşü olmayabilir ya da zor olabilir. Seçimi siz vereceksiniz. Bunlar tamamen benim kendi görüşlerim, yanlışta olabilirler. O yüzden size tavsiyem başka insanlardan ve hocalarından da tavsiye almanız.
hocam alaylı yazılımcı olmak hakkında ne düşünüyorsunuz sizce uni diploması şart mı düzgün bir iş bulmak için bi çok yerde diplomanın önemsiz olduğunu tecrübenin ve iyi kod yazmanın daha önemli olduğunu gördüm ancak sizin fikrinizi merak ediyorum sizce uni okumak yerine kod üzerine çalışmalar yapmak daha mı faydalı yurtdışında çalışmak için diploma çok da önemli mi cevap verirseniz sevinirim
Benim düşüncem şöyle. Diploma olması çok çok büyük avantajdır ama olmasa da olur. Ama diploma yoksa kariyerinizin ilk 2-3 senelik döneminde extra bir effor sarfederek kendinizi geliştirmeniz ve göstermeniz gerekli. Eğer bir kişi kendi kendine yazılım öğrenmek istiyorsa bunu mutlak suretle bir mentor ile yapması gerektiğini düşünüyorum. Bir mentor rehberlik ederek size ne öğrenmek istiyorsanız onu doğru, mantığıyla beraber ve kısa zamanda öğretir. Aksi takdirde çok zaman kaybedersiniz. Yazılım dünyası o kadar büyük ve öğrenilecek o kadar çok şey var ki. Tavsiyem üniversite okuyun ve okurken kendinizi geliştirin. Alaylı olmak istiyorsanız, çok çalışmanız ve kendinizi ve yaptıklarınızı göstermeniz lazım.
@@lukynia üni bi bok katmıyor hacı :) iş dünyasına hazırlıyan yerlerde git sertifikaları al kendini bu işe ver cesitli platformlardan eğitim al paran varsa özel eğitim al kodlama ile ilgili vs.. Zamanın varsa kendinden halledersin vs. Üni birşey katmıyor iş dünyası bambaska birşey.. bir yazılımcı olarak söylüyorum :)
İsterseniz doktorluk okuyun yine kendi zamanınızda öğrenirsiniz. Bu sadece sizin kendi çabanız ve istikrarınıza bağlı. YBSde ne derece yazılım ile alakalı konular işleniyor bilmiyorum.
Merhaba barış abi ben üniversite sınavına hazırlanıyorum 20 yaşındayım tüm yaşıtlarım üniversite okuyor ve ben hala kendi yerimde sayıyorum inanılmaz utanıyorum 20 yaşına gelip hiç bir şey öğrenememek çok utanç verici batman gibi küçük bir şehirdeyim kızların kısıtlandığı ne yapmam lazım bilmiyorum ama şu anda tek çarem Batmandan dışarı çıkmak ve you tube kanalı açmak bir sürü bilgi öğrenip insanlara aktarabilmek istiyorum yazılım da aynı zamanda ama süreç nasıl işler bilmiyorum ne yapmam gerektiğini de
Merhaba Ersin. Yazılım öğrenmek için çok şeye ihtiyacın yok. Sadece bir bilgisayar, internet, ve meraklı/istikrarlı bir çalışma şekli. Eğer istersen olmayacak bir şey yok. Bir yerden başlayıp küçük adımlarla ilerlemek hiç başlamamaktan iyidir. Videoda zaten başlangıç olarak yapman gerekenleri anlattım. Her şey gönlünce olsun Ersin, başarılar dilerim.
Bende batmanda yaşıyordum geçen yıl sınava hazırlanırken mühendislik istedigimi söyleyince alaya alan vizyonu dar insanlarla çok denk geldim. Diren mücadeleyi bırakma buna değecek