Тёмный
No video :(

Hukuk fakültesinden mezun olunca hangi mesleği seçmeliyim? Hakimlik, avukatlık veya akademisyenlik? 

Doç. Dr. Raziye AKSU
Подписаться 1,3 тыс.
Просмотров 726
50% 1

Опубликовано:

 

27 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 27   
@odgg654
@odgg654 6 дней назад
İçerik açısından son derece dolu ve faydalı olan bu video için teşekkürler hocam. Samimiyetinize de hayran kaldım. İşlerinizde başarılar dilerim.
@SongulCan-gn2pt
@SongulCan-gn2pt 4 дня назад
Merhaba Raziye hanim sizi hic sikilmadan izledim su an iki videonuzu ve devaminida izleyecegim tabi abone de oldum benim oglum bu sene Konya Selcuk Üni. Hukuk fakültesine başlayacak bende videolari arastiriyorum ne yapmasi gerek simdiden nasil yola baslamali diye ve 2 bucuk yasinda bebegimi uyuttum arastiriyorum sizi hayranlikla dinledim ve ogluma tavsiye ettim yolunuz acik olsun sizi cok sevdim Allaha emanet olun🥰
@sevvalucar2352
@sevvalucar2352 2 месяца назад
Neredeyse tüm hukuk fakültesi mezunlarının özellikle stajyer avukatlık sürecinde meslek seçimi kargaşası yaşadığı bu dönemde bizlere yardımcı olabilecek çok faydalı bir video olmuş. Başarılarınızın devamını diliyorum. Akademisyenlikle ilgili, özellikle asistanlıkla ilgili bilinmeyenler hakkında daha fazla video gelmesini temenni ediyorum.
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 Месяц назад
Onu ayrıca çekeceğim. Meslek hayatında 12. yılım. İyisiyle kötüsüyle o kadar çok anlatılacak şey var ki.
@yumurta6556
@yumurta6556 2 месяца назад
ben de iühf öğrencisiyim şu an 3. sınıfa geçtim ortalamam 3,99 akademi istiyorum, umuyorum ki 2 sene sonra dönüp buraya istediğim oldu yazacağım :)
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 Месяц назад
Akademi istiyorsanız, not ortalaması önemli; ancak ALES/YDS'den iyi puan alamazsanız olmaz. Geçen yıl yaptığımız 1 kişi asistan alınacak sınavda ALES/YDS/Lisans ortalaması 90'nın altında olan öğrenciler mülakata bile giremedi.
@cagatay9610
@cagatay9610 Месяц назад
neden akademi istiyorsun
@Mn_rz1496
@Mn_rz1496 5 дней назад
Hakimlik savcılık mülakatında yüksek lisans-doktora yapmış bireylerin atanabilme şansı daha mi yüksek oluyor? Kayırma falan olduğunu çok duydum da mülakata 😢
@toprakdikici9459
@toprakdikici9459 2 месяца назад
bayağı bilgilendirici bir video olmuş bulunmaz nimet
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 2 месяца назад
Kendi kişisel deneyimlerimi aktardım. Tabii daha geniş bilgiye sahip kişiler de vardır. Benim vaktim kısıtlı olduğu için en hızlı şekilde paylaştım. Videoda söyleyemediklerimiz de var; ancak en azından bir kişinin bile işine yarasa benim için yeterlidir:)
@selaminas0072
@selaminas0072 2 месяца назад
Bence de Hakimlik Savcılıkta sürekli yer değişikliği sıkıntı eşe gelince de sanki tercih değil de zorunluluk oluyor gibi eşinin de Hakim Savci olması ya da kimilerine göre onların da öyle olması gerekir ki ast üst olmasın birbirine denk olsun
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 Месяц назад
Eş meselesinde tavsiye verecek son kişiyim herhalde ama:) Yine de değiştirebileceğiniz değil, olduğu haliyle seveceğiniz aynı kültürel seviyede insanlarla birlikte olmakta fayda var. (Tabii benim için birinci kıstas Allah'ın yolunda olması)
@selaminas0072
@selaminas0072 Месяц назад
@@raziyeaksuhukuk1 Tabi hocam o şekilde kabul edince sonradan bir şey deme hakkımız olmamalı. Aynı kültürel seviyeden çok Avukatsa Avukat,Doktorsa Doktor oluyor . Hiç okula gitmemiş biri de çok donanımlı olabiliyor. Çok akıllı çok anlayışlı olabilir. Aksi durumda eş değil iş seçilmiş gibi oluyor.Her konuda görüşleriniz çok değerlidir hocam burda bizlere sadece Ticaret hukuku anlatmıyorsunuz mesleki ve hayatı da anlatıyorsunuz.
@Hamza-bk1xl
@Hamza-bk1xl 29 дней назад
Ben 2020 konya selçuk hukuk mezunuyum. Avulatlık sıtajı için İstanbul'a gittim yüzlerce cv gönderdim .Hiç biri dönmedi. Staj dönemim bu yüzden verimsiz geçti bende kpss ye girdim ve 85 puan aldım. Ales den 82. Yökdil e öylesine girdim 29 aldım. 2023 te askere gittim 1 yıl askerlik yaptım. Şuan terhis oldum ve ne özelde ne de kamuda kendi alanımda iş bulamadım. (Bağlı avukat olarak asgari ücretle sigortasız bir 6 ay çalışıyordum askere gitmeden önce) şuan düz memur olarak işe girmeye çalışıyorum. Yıllarca verdiğim emeğimin karşılığı😂. 2024 kpss lisans sınavına da girdim sorular o kadar kötü hazırlanmıştı ki en az 6 hatalı soru var deniliyor tabi ilk defa bu kadar kötü bir sınava girdiğim için afalladım ve 1 yıl çalışmama rağmen 2022 deki puanı bile alamayacağım. Biraz karışık anlattım ama kısaca demek istediğim ne yaparsam yapayım sonuç yine hüsran.
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 28 дней назад
Merhabalar, Öncelikle staj dönemini çok iyi br yerde de yapsanız size çok fazla bilgi öğretmeyecekler. O yüzden o dönem açısından üzülmeyelim. Ayrıca staj dönemi için lisansta okurken hocalara kendinizi gösterince (çalışan öğrenci olarak) hocalar öğrencilerine yer ayarlıyorlar. Sizden sonra okuyanlar belki bu yöntemi deneyebilir. Ben anlattığım videolarda da söyledim mezuniyetten sonraki 5 yılda çok kötü geçeceğini bilerek başlayın. (Aileden zengin vs değilseniz). İlk 5 yıl tutunma aşamasıdır. Hukukta ben bile belirli konularda sizden iyi olamam. İyi olmak istiyorsanız dava konusuna herkesten çok gece gündüz okuyarak çalışmak lazım. Lisansı dolu dolu geçirmek de çok önemli. Bunu yapıyorsanız çalıştığınız yerin de bir önemi yok. Burası Türkiye. Hangi meslekte olursanız olun memnun olanı görmedim. Bu yüzden siz kendinizi farklılaştıracaksınız. Bunun temeli de eğer hukuk diyorsanız orada azimle ilerlemektir. Avukatlıkta temel, çevre edinmektir. CMK'de, arabuluculukta, eş dostta vs kim olursa o çevreyi edinmek için bakmak lazım. Bunu yapmak istemiyorsanız kamu avukatlığı, akademisyenlik veya hakimliği seçeceksiniz. Enseyi karartmamak lazım. Rızkı veren Allahtır. Biz yeter ki çalışalım. Unutmayın bir mesleğe girersiniz mutlu oldum sanırsınız, sonra bir anda her şey elinizden alınabilir. Keşke girmeseydim dersiniz.
@muratkacmazer9043
@muratkacmazer9043 28 дней назад
Hocam mail adresiniz var mı size yazabilecegim
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 27 дней назад
@@muratkacmazer9043 Merhabalar Murat, raziye_aksu1905@hotmail.com
@ozlemdemir6664
@ozlemdemir6664 25 дней назад
Merhaba hocam kız kardeşim 11 bin sıralamada hukuk tercih edecekti ancak 3 4 avukatla konuştu meslekle ilgili hepsi de tercih etme dediler.Çok fazla mezun var.Eğer bir çevren yoksa hukuk okunmaz dediler.şimdi bu kızın kafası karıştı.sayısal bölümden de hemşirelik için puanı yeterli hiç düşünmediği halde olumsuz konuşmalardan dolayı hemşirelik tercih etti.şimdi tercih süresi uzatıldı değiştirme imkanı var.sizce hukuk tercih etmek mantıklı mı bu konuda sizin fikriniz nedir acaba.
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 25 дней назад
@@ozlemdemir6664 Merhabalar, Hemşirelik de kutsal bir meslek ancak orada da atanmak problem. Atanmazsanız da özel hastanelerin durumunu benden daha iyi biliyorsunuzdur. Önemli bir meslek olmakla birlikte ben gecemi gündüzümü hastanede geçiremezdim. Hukuk açısından gelirsek ben 2012 mezunuyum. Benim dönemimde sadece hukuk fakültesi mezunu olmak yetiyordu. Şimdi haliyle sadece bunun mezunu olmak yetmiyor. Lisans dönemini doğru geçirip önerdiğimiz sınavlara girmek lazım. Bir de mezun olunca 3-4 yıl kendinize süre tanımak lazım. En çok yakınan avukatlara bile bakın vücuden söylüyorum hemşireler kadar çalışmıyorlar. Genel olarak hukuk fakültesi mezunlarının maddi durumu daha iyi oluyor. Sizin kardeşiniz çalışkansa, fakülte döneminde dolu dolu geçireceğim diyorsa hukuk derim. Hukuk mezunu olanlara kendilerini geliştirmişlerse birçok kapı açılıyor. İktisat vs mezunlarının da girebildiği yerlere girebiliyorlar. Bu hukuka dair düşüncem. Kardeşini istemediği bir yeri yazmasın lütfen. Çünkü benim de zamanında puanım Ankara hukuk, koç vs tutuyordu. Abim İstanbul'u yazdırmıştı. Hala derim neden orayı yazdırdın diye? Allah yolunuzu açık etsin.
@sadeceFive
@sadeceFive Месяц назад
Öncelikle bu mecreda çok denk gelemeyeceğimiz bir içerik yaptığınız için teşekkürler hocam.28-29 yaşlarda biri olarak hukuk/dgs ile hukuk düşünen biri olarak yaşı çok fazla kafaya takmaya başladım ki dilim iyi olduğu için yurtdışı hukukunu daha çok önceleyen ve araştıran biriyim.Gayet tabii mezun olur olmaz Avrupa'daki okulların beni kucaklamayacağı bir gerçek.Bu durum için videoda bahsettiğiniz rekabet kurumları , SPK , BDDK , Sayıştaş gibi kurumlarda çalışmak için de yaş gözetiliyor mu ? Yurt dışındaki LLM , Juris doctor gibi programlara kabul almak için bir öneriniz var mıdır hocam.
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 28 дней назад
35 yaş sınırı var diye biliyorum çoğu yerde. Ama yaşınız itibariyle buna denk gelmeden girme imkanınız var. Diliniz bu kadar iyiyse YLSY'yi bir araştırın lütfen. Gitmek istediğiniz okullar açısından önce Erasmus yapmayı deneseniz. Orada ortam nasıl, hocalarla nasıl iletişim kurabilirim diye bakarsınız. Lisansta Erasmus yapınca lisanstan sonra daha kolay kabul alınıyor. Enseyi karartmamak lazım. Yapan nasıl yapıyor? Biraz kendinize güvenin. En kötü benim yaşıma gelince keşke deneseydim demezsiniz. Lisansta uluslararası hukuk açısından bazı yarışmalar oluyor. Okulunuzda gruplar kurulur. Diliniz iyiyse mutlaka bunlara katılın. Bu şekilde başarlı bir belge almak veya en azından bu sürecin içinde olmak faydalı oluyor kabul almak için. Yurt dışındaki okullar sosyal aktivite ve akademik başarıya da bakıyor. Lisansta bir hocanızın eşliğinde makale/çeviri yayınlayabilirsiniz. Hatta yerinizde olsam gözüme kestirdiğim okullardaki yabancı hocaların makalelerini Türkçe'ye çevirmek için onlarla iletişime geçerdim. Hem lisansta yayınım olurdu hem de hocalarla iletişime geçerdim. Keza hangi okula gitmek istiyorsanız şimdiden tüm hocalara mailler atar tanışmaya çalışırdım. Donald Trump'ın Big Think kitabında bir işi almak için neredeyse 50 kez ret yediğini; ama yılmadığını ve sonunda ilgili kişiyi ikna ettiğini söylüyor. Peki biz ilk rette vazgeçiyorsak sorun sistemde mi bizde mi?
@sadeceFive
@sadeceFive 28 дней назад
@@raziyeaksuhukuk1 teşekkür ederim 😇
@toprakdikici9459
@toprakdikici9459 2 месяца назад
hocam selamlar hazır kariyerlerden bahsetmişken, sizce gelecekte teknolojinin gelişmesiyle meslekte ne gibi değişiklikler olabilir? Özellikle bilgi işlerinde yapay zekalar bayağı etkili olmaya başladı bile, sizce gelecekte yaptığınız iş otomasyonla yapılabilir mi? yapılmalı mı? (Herkesin emekli olup ekonomik sıkıntı çekmiyeceği bir sistem düşünürseniz daha iyi olur :D)
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 2 месяца назад
Hakimliğin vicdani kanaat kısmı var. Robot dediğin şeyler insan yapımı. Belirli aşamaya kadar dört dörtlük yapsalar bile o vicdani kanaat kısmı mümkün değil.
@goat2323
@goat2323 2 месяца назад
35:27 peki sizce bu hayatın anlamı ne, neden varız?
@raziyeaksuhukuk1
@raziyeaksuhukuk1 Месяц назад
Bence Allah'ın rızasını kazanmak. Övünülen her şey bir anda kaybolabilir. Ses, güzellik, makam vs. Ömür desen 70-80 yıl. Bu hayatın daha büyük bir amacı var. Tabii bu seviyeye gelmek için nasıl TTK'yi ve onu anlatan kitapları yüzlerce kez okuyorsak kuranı (Türkçesi) ve tefsirini farklı kişilerden okumak lazım.
Далее
POYRAZ TRAKTÖRLE KAZA YAPTI !
28:32
Просмотров 66
나랑 아빠가 아이스크림 먹을 때
00:15
Просмотров 2,3 млн
HOW DID SHE DECIDE TO DO THIS?!
00:27
Просмотров 8 млн
Miyopi Nedir?
13:05
Просмотров 78
İSTANBUL HUKUK NEDEN TERCİH EDİLMELİ?
8:58
Просмотров 8 тыс.
Ticari İşletme Hukuku- Giriş
19:17
Просмотров 368
Hadi Üniversiteyi Bitirdin. Ya Sonra?
8:58
Просмотров 178 тыс.
나랑 아빠가 아이스크림 먹을 때
00:15
Просмотров 2,3 млн