Тёмный

Hulkin Q&A 30: laitteet vs vapaat painot | leptiiniresistanssi | German Volume Training 

Hulkki
Подписаться 5 тыс.
Просмотров 5 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

24 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 31   
@hommoassnaager5134
@hommoassnaager5134 23 часа назад
Kiitos nuorelle ja vetreälle illan sivistyspläjäyksestä, tuli parista aiheesta itselle uutta tietoa.
@Parskanpaukku
@Parskanpaukku День назад
Moi! Paljonko paino on tällä hetkellä?
@laurimattsson4594
@laurimattsson4594 18 часов назад
Hyvä uni. Hankalammin sanottu kun tehty. On se valmentaja. 😉
@Hulkki
@Hulkki 17 часов назад
Joo huomasin jälkikäteen että siinä kohtaa meni senat sakaisin :D
@Jari1973
@Jari1973 День назад
💪
@jonipeltonen4145
@jonipeltonen4145 18 часов назад
Onko siitä haittaa myöhemmin lihaskasvulle jos on ensimmäiset vaikka 10vuotta treenannut lihasmasssa hakuisesti, mutta ruokaa on ollut liian vähän. Jos oletaan että toinen henkilö olisi 2vuoden treenillä samassa lihasmassassa kun syönyt oikein, niin onko näin että 10v reenannut tekee vähemmän lihasmassa siirtyessä plussalle, koska on treenannut kauemmin ja lihakset ovat tottuneet rasitukseen yms
@ilmarinen79
@ilmarinen79 4 часа назад
Hulkki is best
@jiipeee431
@jiipeee431 День назад
Lihaksen kasvatus tavoitteena niin monta liikettä ja sarjaa kannattaa alottelijan/ muutaman vuoden treenannu kannattaa tehä?
@VHVH1
@VHVH1 День назад
Mitä jos priorisaatiovuorottelun aloittaa "hyvissä ajoin" eli vaikka ilman sitäkin tulisi tulosta?
@Hulkki
@Hulkki 23 часа назад
Silloin menetetään gainzzeja verrattuna tasaiseen treenaamiseen. Priorisaatiovuorottelussa siis jätetään ei-priorisoitavat lihakset ylläpitorasitukselle MV, jolloin ne eivät kasva (mutta eivät myöskään vaadi paljoakaan treeniä --> palautumisresursseja vapautuu). Jos esimerkiksi vuorotellaan 3 kk yläkroppapriorisaatiojaksoja (jalat ylläpidolla) ja 3 kk jalkapriorisaatiojaksoja (yläkroppa ylläpidolla), kaikille lihaksille tulee 6 kk vuodesta pelkkää ylläpitoa. Toinen 6 kk kehittävää harjoittelua. Eli EI kannata lähteä priorisaatiovuorotteluun, JOS pystyy vielä treenaamaan koko kroppaa samanaikaisesti kehittävällä rasitustasolla MEV.
@jonipeltonen4145
@jonipeltonen4145 18 часов назад
Minkä aikaa olisi hyvä antaa ruuan sulaa treenin jälkeen ennen esim vaikka työntekoa, jotta ei haittaisi ruuan imeytymistä. Ja kyseessä tietysti vähärasvainen ateria, riisiä, kanaa ja hedelmiä, mutta paljon
@patrickbateman4541
@patrickbateman4541 День назад
Lämpöhalvaus dieetti death face vielä menossa 😎💪🏻
@Hulkki
@Hulkki 23 часа назад
Kämpässä on vasta viime viikolla mennyt lämpötila alle 26 asteen, vaikka ikkunat ollut auki yhteen putkeen jo joku puoli vuotta.
@axuh382
@axuh382 23 часа назад
@@Hulkki Lisää foliota ikkunaan
@axuh382
@axuh382 23 часа назад
Joskus treenasin voimanostoa parisen vuotta ja siitä olin kauan vapaa paino autisti. Nyt useamman vuoden jälkeen mieli avautunut, kun treenataan huvin vuoksi ja kyllä ne laitteet ovat aivan mahtavia tiettyihin juttuihin. Esim huonosti hermottuva rinta ja etureidet saa nyt viimeinkin kyytiä sinne failureen asti. Vyökyykystä tullut ihan lemppari, kun omaa huonot välitykset tavalliseen kyykkyyn, vaikka hyvä liikkuvuus. ATGtä voi vetää kapeella asennolla etureisille koko päivän vyökyykyssä huoletta välilevyistä, kun normi takakyykyssä tarvitaan semileveä asento, että pääsee edes kisasyvyyteen ilman selän pyöristymistä.
@Hulkki
@Hulkki 22 часа назад
Jep, vapaat painot JA laitteet on erilaisia työkaluja, joilla on yleensä erilaisia käyttökohteita. En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi pitäisi suoralta kädeltä heittää käytettävissä olevista työkaluista puolet pois, ja yrittää pelkän periaatteen tai dogman takia selviytyä vain jäljellejääneillä työkaluilla?
@tomppa9945
@tomppa9945 День назад
Moi, mitä mieltä olet Mike Mentzerin treenityylistä?
@Hulkki
@Hulkki 23 часа назад
Tutkitusti huonompi lihaskasvun kannalta kuin isomman volyymin treenit (vaikka kaikki sarjat tehtäisiin molemmissa vaihtoehdoissa failureen). Toki ajankäytöllisesti hyvin tehokas tyyli, eli siitä ekasta kovasta sarjasta saa jo aika ison osan kaikesta mahdollisesta kasvuärsykkeestä, mikä saataisiin tekemällä useita sarjoja failureen. Mutta silti useampi sarja failureen kasvattaa lihasta paremmin kuin 1 sarja failureen (ellei sitten superpientä kertavolyymia ole kompensoitu supertiheällä frekvenssillä, eli kaikki lihakset läpi esim. 4-6 kertaa viikossa tai jotain). Psykologisesti Mentzerin yms. tyylinen HD-junttaus sopii tietynlaisille luonnetyypeille paljon paremmin, kuin järkevämpi ja tuloksekkaampi isomman volyymin bodausharjoittelu. Itsekin olen aina kyllä tykännyt noista "1 sarja kuolemaan saakka" -tyyppisistä ohjelmista, vaikka tiedänkin että ne ei ole lihaskasvun kannalta melkein koskaan optimaalisia. Eli jos tunnistaa itsessään tuollaista mustavalkoista ajattelutapaa, ja kokee että vain HD-treenaus motivoi ylipäätään lähtemään salille, silloin kannattaa unohtaa tuloksekkaammat treenityylit ja treenata juuri sillä itselle mieluisalla HD-tyylillä.
@tomppa9945
@tomppa9945 22 часа назад
@@Hulkki Juu, no mul on vähän siltä väliltä. Tällä hetkellä esim jalkatreeni: Kyykky 2x8-10 RDL 2x8-10 Hack-kyykky 2x8-10 Reiden koukistus 2x10-12 Pohkeet seisten 3x10-12 Vapaat painot lähellä failurea ja muut failureen ja toi treeni kahdesti viikossa. Ei tos volyymia tule hirveästi yhdelle lihakselle, mutta uppoaa täysin ainakin mulla. Jalat monta päivää rikki ja sit ku on just palautunut niin sit taas uusiksi 😎 Itellä ehkä toimii sit paremmin korkea intensiteetti kuin volyymi.
@Hulkki
@Hulkki 22 часа назад
@@tomppa9945 Tuolla listaamallasi treenillä ja volyymilla ei vain ole enää kauheasti tekemistä Mentzerin Heavy Dutyn kanssa (jossa lihakset läpi 1x viikossa, 1-3 liikettä per lihasryhmä, 1 sarja failureen per liike). Eli sulla tulee esim. etureisille 8 työsarjaa / vko, samaten takareisille. Ja frekvenssikin on tupla verrattuna Mentzeriin. Nuo viikkovolyymit mitä käytät, alkaa jo olla varsin mukiinmeneviä lihaskasvun kannalta. Ja volyymivirstanpylväät ON yksilöllisiä, intensiteetistä riippuvaisia, liikevalinnoista riippuvaisia, jne.
@bobopaleo
@bobopaleo 22 часа назад
Itsellä on ollut kokeilussa jo useemman kierron Yates tyylinen 1 työsarja failureen tyyli. 4-jakoinen 7 päivän kierto. Täytyy kyllä myöntää että näin voimanostopohjan omaavana on ollut erittäin tehokas treeni ohjelma. Tuplaprogressiolla mennyt eteenpäin että lähden aina hakemaan kasia ja kun olen kympissä menossa per työsarja niin nostan painoa. Keho muuttunut muutamassa kuukaudessa todella paljon ja voimatasotkin kasvaa mukavasti. 3 viikkoa tulee kovaa ja sitten kokonaan viikko pois tai pari treeniä kevyesti pumppaillen. Niin kauan kun tuossa pyrkii pitämään ainakin ekan parin liikkeen osalta ennen totaalista failure runttausta hyvän progression niin on hyvin mielekästä ja saa aina sen fiiliksen että on treenattu. En usko että tulen vaihtamaan tätä tyyliä kovin äkkiä pois koska failuren yli meneminen on vaan niin pirun hauskaa touhua. Jotenkin tuntuu että se jatkuva runttaus muutenkin kasvattaa muitakin osa-alueita kun on semmonen jännä paine joka sarjassa päällä. Yläkroppa on käsitreeninkin jälkeen niskaa myöten pumpissa ja kyllä nuo HIT ukot on aina melkosia sikoja ollut.
@tomppa9945
@tomppa9945 22 часа назад
@@Hulkki Juu, siis en treenaa sillä Mike Mentzerin ohjelmalla. Ideana oli lähinnä tietää mitä mieltä olet matala volyymisista treeneistä🙂 Ja siks otin esimerkkinä ton Mike Mentzerin 🙂 Kun sit on taas ihmisiä jotka kannattaa 20-30 sarjaa per lihas, ja siinä sit on taas intensiteettiä vähemmän 🙂
@anssimyllymaki1624
@anssimyllymaki1624 День назад
Q: Kari ja Jari ovat kaksoset ja syövät samaa ruokaa. Kari on töissä toimistolla. Kari käy kolme kertaa viikossa salilla. Jari on töissä terästehtaan varastolla ja kantaa terästä 8 tuntia päivässä viisi päivää viikossa. Kumpi on kymmenen vuoden jälkeen paremmassa tikissä, Kari vai Jari?
@MrBounce98
@MrBounce98 День назад
Oletetaan ettei Jari tiedo tekniikasta mitään niin 40v ja nivelet rikki.
@hokkuspokkus8126
@hokkuspokkus8126 День назад
Mahdotonta sanoa, koska Karin 3x viikossa salillakäynti on liian laaja käsite. Jos Kari tekee kaiken edes sinnepäin kehittävästi sen 3x viikossa niin hän on paljon kovemmassa tikissä kuin Terästehtaan Jari
@Sumppa
@Sumppa День назад
Mitä lie tikki tässä tarkoittaa, mutta jos kehonrakennustikkiä niin sitten Kari, koska Kari voi kehittää siellä salilla juuri niitä osa-alueita mitä haluaa ja 3 päivää riittää siihen oikein hyvin kun se tehdään tehokkaasti ja järkevästi. Jari sen sijaan on fyysisesti varmasti myös tikissä ja tietyiltä osin rautaisempi jos tekee semi raskasta duunia 8 tuntia päivässä joka sisältää paljon eri kulmista nostelua ja kantamista. Kari pystyy kehittymään progressiivisesti, mutta Jari ei. Joten Kari tulee olemaan bodari ja Jari vain perus atleettinen kaveri
@pinkyellowblue007
@pinkyellowblue007 День назад
Onko siitä 8 tunnista 10min sitä teräksen kantamista?
@Sumppa
@Sumppa 23 часа назад
@@pinkyellowblue007 ei teräsvarastointi hommissa muuta tehdäkkään kun kannetaan käsin isojakin levyjä ja rautoja, koko päivän. Itse olin levynleikkaaja ja purkaja metallihommissa ja sali tuntu aina lomalta
Далее
Uhkia kurssihuippujen yllä | Traders' Club 233
41:30
TUHAT EUROA VOITTAJALLE!
24:22
Просмотров 1,2 тыс.
FULL ARM DAY | OLYMPIA PREP
14:44
Просмотров 18 тыс.
Onko liikejärjestyksellä väliä?
8:17
Просмотров 466
Autolla Lofooteille - Jakso 1
22:40
Просмотров 36 тыс.
VIRTAHEVOT EI OSAA UIDA - PITÄÄKÖ PAIKKAANSA?
14:12
RASKAUSTESTIN TULOS
7:29
Просмотров 25 тыс.