Тёмный
No video :(

Iată diferențele dintre viruși (virusuri) și bacterii 

Pacientul 2.0
Подписаться 340 тыс.
Просмотров 34 тыс.
50% 1

Iată diferențele dintre viruși (virusuri) și bacterii. Daca ti s-a parut util acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari: / pacientul20
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, România se află pe locul 5 în Europa în ceea ce privește consumul de antibiotice, iar în 60% dintre cazuri faptul că apelăm la astfel de tratamente nu are justificare. Știai că una dintre cauzele principale ale acestor statistici este confuzia dintre doi termeni pe care îi folosim cu toții: virus și bacterie? Rămâi alături de noi pentru a afla care sunt principalele 3 diferențe dintre virusuri și bacterii, astfel încât să faci alegeri corecte pentru sănătatea ta.
Și virusurile și bacteriile sunt microorganisme, însă se deosebesc din multe puncte de vedere. Bacteriile, denumite popular și microbi, sunt în unele cazuri benefice omului: am auzit cu toții despre flora intestinală, care e de fapt o gașcă/un grup mare de bacterii care ne ajută cu digestia. Virusurile, pe de altă parte, sunt cele mai mici din categoria microorganismelor, dar în ciuda mărimii, cel mai frecvent ne fac rău. Ca să îți dai seama cât de mic este un virus, află că 500 de milioane de rinovirusuri - virusul care provoacă răceala, nu depășesc mărimea unui vârf de ac.
Iată câteva exemple de bacterii de care cu siguranță ai auzit: Ciuma bubonică sau moartea neagră, cu numele științific și mai plăcut, Yersinia Pestis. Micuța bacterie a produs una dintre cele mai devastatoare catastrofe ale lumii în secolul al XIV-lea, când 50 de milioane de oameni numai din Europa, pe atunci 60% din populația continentului, au murit din cauza ei. O altă bacterie foarte cunoscută este EȘERICHIA COLI, cauza cea mai frecventă a infecțiilor urinare.
Printre virusurile faimoase se numără Virusul Herpes Simplex, Virusul Hepatitei C, Virusul imunodeficienței umane adică HIV, care cauzează SIDA, sau Human papilloma virus - HPV.
• VIRUSUL HPV: Ce Trebui...
Să presupunem că ai răcit. Cine e vinovatul, virusul sau bacteria? Deși răspunsul nu e atât de simplu, trebuie să știi că bacteriile sunt de obicei conectate cu infecțiile urechilor, ale gâtului și ale sinusurilor, precum și bronșita sau pneumonia. Astfel de infecții se tratează cu antibiotice.
Virusurile cauzează ceea ce numim viroză, gripă și anumite tipuri de pneumonie. Virozele respiratorii, cele mai comune, de cele mai multe ori nu sunt foarte serioase și trec de la sine după câteva zile de chin - în niciun caz nu necesită antibiotice. Așadar, deși suntem tentați să credem contrariul, nici măcar gripa, oricât de gravă, nu se tratează cu antibiotice.
Pe scurt, la infecții bacteriene folosim antibiotice; infecțiile virale fără antibiotice.
Un simptom frecvent al „răcelilor” este febra, însă trebuie să știi că și aici există câteva diferențe. Cel mai frecvent, frisoanele urmate de febră mare sunt o caracteristică a infecțiilor bacteriene. Asta nu înseamnă că în cazul infecțiilor virale nu se poate să faci febră, dar de regulă febra este mai mică.
De asemenea, infecțiile bacteriene se manifestă adesea prin tuse cu expectorație galben-verzuie, în timp ce în cazul infecțiilor virale tusea este fără expectorație, sau cu expectorație clară sau albicioasă. Dacă ai o infecție bacteriană, vei avea cel mai probabil dificultăți în a respira și dureri în piept, în timp ce dacă ai o infecție virală vei suferi de dureri de mușchi și de cap și de oboseală.
Totuși, dacă ai oricare dintre aceste simptome, trebuie sau nu să iei antibiotice?
După cum vezi, e greu să faci diferența între cele două cazuri, semnele fiind adesea înșelătoare. Așa că adresează-te întotdeauna medicului, care îți va oferi cel mai bun tratament pentru tine. Și nu uita, nu lua antibiotice fără ca acestea să îți fie prescrise, deoarece complicațiile pe termen lung - precum dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice - îți vor da bătăi de cap mult, mult mai mari.
---
Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam / pacientul20
Facebook: / pacientul20
EHealthRomania: ehealthromania...
Instagram / pacientul2.0

Опубликовано:

 

10 авг 2019

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 32   
@Pacientul
@Pacientul 3 года назад
Daca crezi ca acest video este util si ii poate ajuta si pe altii, distribuie-l mai departe si nu uita sa te abonezi ru-vid.comfeatured
@eddiemichael4333
@eddiemichael4333 3 года назад
Și la SARS COV asta i sa dat paracetamol,vitamina c+d și zinc,omez, azitromicina, ultima fiind sau nu antibiotic? Ma întreb de ce la noi nu se da medicamentul minune din Rusia sau Ucraina pentru gripa a și b și a altor infecții virale respiratorii.
@ecaterinaalbduncaecaterina8970
@ecaterinaalbduncaecaterina8970 4 года назад
MULȚUMESC FRUMOS PENTRU ACEASTA INFORMAȚIE EFICIENTA ♥️♥️♥️
@teodoraburloiu6946
@teodoraburloiu6946 5 лет назад
Vă mulțumesc !🙏
@danatiron1291
@danatiron1291 5 лет назад
Interesant!!
@narcisaflorescu6459
@narcisaflorescu6459 2 года назад
Am contactat MRSE la os în timpul unei intervenții chirurgicale. Au urmat multe operații și tratamente , dar osul nu se vindecă. Ce șanse sunt de a mai scăpa de această bacterie ?
@rodicaardelean2406
@rodicaardelean2406 5 лет назад
Te rog fa uñ material si despre angina pectorala çât este de periculoasa😙
@melpistoleanu8008
@melpistoleanu8008 4 года назад
salut, nu gasesc link-ul despre papiloma si chiar m-ar interesa ; multumesc anticipat pt eventualul raspuns / toate cele bune !
@Pacientul
@Pacientul 3 года назад
Video despre HPV: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-5QN-YhieJ9c.html
@ionbitca6921
@ionbitca6921 2 года назад
Am pancreatita cronica și gastrita îmi apare în gît dureri la înghițire ca roșeața și arsura dureri de cap și de urechi ce poate fi infecție bacteriana sau virala cu febra cu ce antibiotice pot trata că am încercat cu anievirale și durerea persistă în cantinuare și roșeața împreună cu febra
@mindrilagarafira8770
@mindrilagarafira8770 4 месяца назад
Am bacteri haemophilua infuenzae . Eu atibiotic amicozit 500 secretie dimineata ingura purilenta😊
@reginavoastra4351
@reginavoastra4351 4 года назад
Buna seara iei am un bilet de un an si11 luni si imi face febra de 10 zile si nu i trece de loc ce ie de facut va rog frumos sărim un raspuns
@Pacientul
@Pacientul 4 года назад
Va rog mult mergeți cu el la medic!
@cristivacar2796
@cristivacar2796 2 года назад
pentru.ce.care.sunt.operati.cu.3.operti.pe.corp.se.pot.va ina
@sergiutirchi3628
@sergiutirchi3628 3 года назад
dece drc
@elenasava1583
@elenasava1583 3 года назад
Nu sunt vinovate nici virusurile si nici bacteriile. Doar omul care nu-si trateaza problemele interioare spiritule, studiati bolile spirituale si faceti filmulete !
@constantinmarin5829
@constantinmarin5829 3 года назад
Puteai să folosești un limbaj respectuos:"Pe înțelesul tuturor" și, nu "pe limba ta"!
@cristivasile5751
@cristivasile5751 4 года назад
Bai Lucian... pune mana si fa ceva util, bate cuie... stiu ca te-ai obisnuit sa fii platit pentru regurgitare de cacat dar totusi, pastreaza-l doar in mintea ta ! :)
@Pacientul
@Pacientul 4 года назад
Merci, Cristi. Mai regurgitez niște știință medicală o perioadă și după aia mai vedem :)
@rodicaardelean2406
@rodicaardelean2406 5 лет назад
Te rog fa uñ material si despre angina pectorala çât este de periculoasa😙
@rodicaardelean2406
@rodicaardelean2406 5 лет назад
Te rog fa uñ material si despre angina pectorala çât este de periculoasa😙
@rodicaardelean2406
@rodicaardelean2406 5 лет назад
Te rog fa uñ material si despre angina pectorala çât este de periculoasa😙
@rodicaardelean2406
@rodicaardelean2406 5 лет назад
Te rog fa uñ material si despre angina pectorala çât este de periculoasa😙
Далее
Ce poate să însemne când te MĂNÂNCĂ PIELEA
6:13
Importanța microbiomului [ Trebuie să afli asta! ]
13:36
Cum Controlezi ATACUL de Panică
8:53
Просмотров 97 тыс.
7 metode să Scapi Natural de CONSTIPAȚIE
7:23
Просмотров 10 тыс.
Gripa: dușmanul tăcut
1:05:28
Просмотров 88 тыс.
SCADE TENSIUNEA Arterială fără Medicamente
9:27
Просмотров 815 тыс.
11 simptome de VIERMI INTESTINALI + 5 urmari GRAVE
9:00
Despre infectii virale si bacteriene
17:38
Просмотров 8 тыс.
The truth about hospital infections
35:55
Просмотров 18 тыс.
Dr. Sava, despre marele pericol al antibioticelor
29:42