Тёмный

INFECȚIE URINARĂ: simptome, cauze și tratamente explicate de Conf. univ. dr. Cristian Surcel 

Ce se întâmplă, doctore?
Подписаться 48 тыс.
Просмотров 5 тыс.
50% 1

Conf. univ. dr. Cristian Surcel este medic primar urologie, specialitate care se ocupă și de diagnosticarea și tratarea infecțiilor urinare. Infecțiile urinare reprezintă probleme frecvente de sănătate, cu o incidență mai crescută la femei.
"Jumătate dintre femeile care și-au început viața sexuală dezvoltă infecții urinare simptomatice între vârstele de 18, 20 de ani și 40 de ani. Aș spune chiar că aproape toate femeile dezvoltă infecții urinare dacă facem o anamneză extrem de riguroasă. Infecțiile urinare la femei se pot autolimitează, cel puțin primul sau al doilea episod. Problema este că infecțiile recidivează. Aceasta pentru că sensibilitatea, obiceiurile persistă. De exemplu, există multe femei care prezintă constipație care este un factor de risc pentru infecțiile urinare. De asemenea, vaginitele sunt un factor de risc. Odată zona genitală contaminată, există un risc permanent de a face infecții urinare dacă nu se produce modificarea stilului de viață" ne-a declarat în interviul video conf. univ. dr. Cristian Surcel, medic primar urologie.
Infecțiile urinare apar din multe cauze, iar cea mai frecvent incriminată este bacteria E. coli. Infecțiile urinare pot fi de mai multe feluri și diferă și în funcție de sex.
"Există ceea ce numim infecții primare, la pacienții care dezvoltă infecții fără o cauză anume. Și există infecții secundare altor cauze care sunt specifice bărbaților. Aceste cauze pot fi adenomul de prostată, un cancer de vezică etc. Există și la bărbați infecțiile primare, prostatitele, care sunt responsabile de o patologie infecțioasă inflamatorie redutabilă la bărbatul tânăr. Acesta dezvoltă inițial prostatite, iar dacă acestea nu sunt tratate corect, pot duce la prostatite cronice sau sindrom dureros pelvin" adaugă conf. univ. dr. Cristian Surcel, medic primar urologie.
Infecțiile urinare se pot manifesta prin simptome precum usturimea la urinat, urinarea frecventă, dar cu cantitate redusă de urină, febră, frisoane, dureri suprapubiene sau lombare. De asemenea, persoanele care au infecții urinare se pot confrunta cu grețuri și vărsături.
Ce e de făcut și care sunt terapiile în infecții urinare puteți afla din materialul video realizat cu conf. univ. dr. Cristian Surcel, medic primar urolog.
Website: www.csid.ro
Facebook - bit.ly/2WpKjVp
Instagram - bit.ly/2S95ZWy
Twitter - bit.ly/2UoxeK8
Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3

Опубликовано:

 

1 июн 2021

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 2   
@vasistoina6802
@vasistoina6802 Год назад
Buna ziua eu am 55 de ani și ma lupt cu o infecție urinara de 2 luni o sapt ma lasă una ma ia
@elenazivkovic8763
@elenazivkovic8763 Месяц назад
DE CE SE POATE INTIMPLA INFECTIA IN URINA😢
Далее
50 YouTubers Fight For $1,000,000
41:27
Просмотров 82 млн
ЮТУБ ЗАБЛОКИРУЮТ В РОССИИ?
14:07
Просмотров 448 тыс.
Infecția urinară, afecțiune cu urmări grave
12:07