Тёмный

ISI 

Doğal Frekans • Bilim
Подписаться 32 тыс.
Просмотров 9 тыс.
50% 1

Isı ve sıcaklık sürekli birbirine karıştırılan iki farklı olgudur. Oysa ikisi birbirinden farklı şeyleri temsil eder. Bugün bu videoda önce filojiston ve kalorik teoriye değineceğiz ardından modern ısı ve sıcaklık tanımları yapacağız. O tanımlarlar da neden iki cism etkileşim halindeyken sıcaklıkları eşitleniyor onu inceleyerek entropiye yeni bir tanım geliştireceğiz.
#Isı #Sıcaklık #Entropi
00:00 Kabullenme ve İzolelik
02:41 Destek
02:51 Maddenin Ateşi ve Kalorik Model
06:08 Isı Nedir?
07:41 Sıcaklık ve Entropi

Опубликовано:

 

31 июл 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 52   
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Merhaba, 7.04'te altta "Net Enerji Transferi" yazmalıydı. İkincisi normalde bizim sıcaklık algımızı domine eden faktörlerden biri ısı iletkenliğidir. Ama ona başka bir zaman değineceğiz. Ayrıca bu video, istatistiksel mekanik sersinin 3. videosu. Konuya biraz hakim olanlar neden sıcaklık ile kinetik enerji ilişkisine girmedin diye sorabilir. Ancak bu bir seri ve adım adım gidiyoruz. Farkettiyseniz bu videoda zaten sıcaklıklar hep orta yolu bulur falan diyorum ama hiçbir ısı kaynağının olmadığı durumlar için bazı şeyleri belirtiyorum. Kimileriniz ısı rezervuarı gibi şeylere neden girmedin diye de sorabilir. Fakat cevap aynı bu bir seri ve adım adım gidiyoruz. İyi seyirler.
@yesilyol2392
@yesilyol2392 3 месяца назад
Sıcaklık dünyanın oluşumunda etkisi düşünüldüğünde yasamin doğması için rolü çok büyük buzul çağından işi sayesinde çıkılmış ve yaşam kaldığı yerden devam etmiştir .bedensel işinin canlılar üzerindeki gücü inanılmaz
@salihkurt2433
@salihkurt2433 2 месяца назад
teşekkürler...
@medinegasanova777
@medinegasanova777 3 месяца назад
Harikasınız Azerbaycandan selam olsun😊☺️🫠🧡❤️‍🩹👾🫀🪷🐾🪶
@emrealtun8155
@emrealtun8155 3 месяца назад
Kanallin cok kaliteli saygilarimla Lütfen galaksi gezengen videosu bekliyorum lutfen😢
@sinaninan17
@sinaninan17 3 месяца назад
Teşekkürler
@evrenseltan
@evrenseltan 3 месяца назад
Teşekkürler❤
@3min.c4n
@3min.c4n 3 месяца назад
Abi bir kaç hafta izlemedim sakallar uzamış hoş olmuş ancak yakında kesersen iyi olur
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Çoktan kestim merak etme. Şu sıralar eskiden çektiğimiz videoları yüklüyoruz. Sadece bir tane daha sakallı video kaldı :D
@moirafama5600
@moirafama5600 3 месяца назад
İnsanın bütün verilere yani tüm değerlere hakim olmasını hayal ettiren bir içerik olmuş. Keşke beynimizin algısı bu kadar gelişmiş bir işlem kapasitesine sahip olsaydı. Harika içerik için teşekkürler hocam iyi ki varsınız. 🎉🎉🎉❤
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
İyiki varsınıza karşılık o klişe açıklamayı yapıyorum o zaman :D BİZİ SİZLER YARATTINIZ 😎
@rzaerdn7607
@rzaerdn7607 3 месяца назад
Aşırı merak ettiğim bir konuydu. Emeğinize sağlık.
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Rica ederiz
@logmanyusubov9945
@logmanyusubov9945 3 месяца назад
Fiziksel altyapı taleb eden zor konular seçip bu konularda da detaya girmeye hiç çekinmiyorsunuz.Uzun zamandır böyle bilim kanalı arıyordum) içerikleriniz çok kaliteli ve bilginiz de dolgun.Başarılar dilerim.
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Teşekkür ederiz
@salihkurt1692
@salihkurt1692 3 месяца назад
Teşekkürler...
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Rica ederiz
@firatdurak
@firatdurak 3 месяца назад
Hocam Gazali'nin Nedensellik konusu hakkında ne düşünüyorsunuz acaba.. 2 eşek örneği.. Ateş ve pamuk örneği.. Korelasyon değil nedensellik konusu..
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Hocam bu videoluk bir konu. İleride direkt bir video çekebiliriz buna belki. Ama basitçe size birkaç soru sormak istiyorum. Pamuğun yanması kimyasal bir olay ama bu durumda direkt biri diğerinin nedeni diyebilir miyiz? Bilim ilk bakışta sadece sıralı olayları anlatıyor gibi gözükse dahi öngörüleri de yok mudur? Ayrıca bilim sadece sıralamayı mı verir? Bence vermez. Sadece ana bir kabullenme yapar ve ardından neden sonuç ilişkisini açıklamayı çalışır. Ana kabullenmen olmadan bunu yapamazsın. Peki sence bu ana kabullenme ne olmalı? Yani bakış açımı çok çok çok kabaca açıklamak istersem, nedensellik probleminin %100 çözüldüğünü düşünmüyorum ancak bilim öngörülerde bulunabildiği ve evrensel sonuçlara neden olduğu için en azından bilimsel metodolojinin hakikate ulaşma yolundaki en mantıklı yöntem olduğunu düşünüyorum derim.
@firatdurak
@firatdurak 3 месяца назад
@@doğalfrekans Allah razı olsun hocam Bir gün bu konu hakkında video yaparsan İlk izleyicin benim :)
@AsenaAfrodit
@AsenaAfrodit 3 месяца назад
Benimki gelmiş hoş gelmiş❤🙂
@bilacivert2250
@bilacivert2250 Месяц назад
👏🏻🥇👏🏻
@bilacivert2250
@bilacivert2250 Месяц назад
👏🏻❤️👏🏻
@bilacivert2250
@bilacivert2250 Месяц назад
👏🏻🏆👏🏻
@bilacivert2250
@bilacivert2250 Месяц назад
👏🏻💙👏🏻
@hagl4m
@hagl4m 3 месяца назад
Hocam lütfen bir dahaki videoya kaynakları ekler misiniz? Hangi kaynaklardan yararlandığınızı ve kaynakların tam haline ulaşmak isteyenler olacaktır elbette.
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
İstatistiksel mekanik serisini ana hatlarının tamamını Statistical Physics: Berkeley Physics Course, Vol. 5'i takip ederek yapıyorum.
@mavi19911993
@mavi19911993 2 месяца назад
mekanik enerji direk ısıya dönüşmez, sürtünme ile iç enerjiye ardından sonsuz zamanda ısı enerjisine dönüşür genelde iç enerji dönüşümleri atlanıyor
@Tesla_716
@Tesla_716 3 месяца назад
1.Tezis:Aslında ısı yoktur.Isı soğukun bi üst seviyesinde ortaya çıkan haldir. 2.Tezis:Aslında soğuk yoktur. Soğuk ısının bir üst seviyesinde ortaya çıkan haldir.
@gokalpx1386
@gokalpx1386 3 месяца назад
Değinmiştim bu konuyada sıkıntı travma stres belki kaza dolayısıla beyin kanaması nın toplamından unuttum hangi vidyoda ne biçimde değindiğimi ama izlerken düşünmüştüm ve birşeylerde yazmıştım bu konuda dedim.
@abuzerkadayf7807
@abuzerkadayf7807 3 месяца назад
Gökalp bey, zihnen ve/veya bedenen maruz kaldığınız olumsuzlukların, sizi negatif etkilemesine izin vermeyin. Benim yaşım 70 e merdiven dayadı. Serebral iskemik atak geçirip, beynin subventriküler kısmında doku kaybı yaşadım. Bu arada, amnezi ve perkinson başlangıcından muzdaribim. Tüm bunlara rağmen, buralardayım. Bilgimle değil fakat bilmediklerimle, soru sorarak, katılım sağlamaya çalışıyorum. Gayet de mutlu oluyorum.
@elfcoin
@elfcoin 3 месяца назад
Entropi 4:06 madde yoktan var olmaz... peki Big Bang de açığa çıkan o enerji ve madde nasıl yoktan var oldu? BigBang anlatıldığı zaman atom altı parçacık kadar küçük bir noktadan... Diye devam eden hikayedeki o madde veya enerjiyi entropiyi ihlal etmeden açıklayan bir yazı veya videoya denk gelmedim bana bunu kısaca anlatma şansınız var mı?
@firatdurak
@firatdurak 3 месяца назад
Güzel noktaya değinmişsin Ki gizli bir nokta da değil Resmen apaçık ortada ve Üzerine uzun uzun tartışılması gereken bir konu Naturalistlerin yaptığı gibi En temel noktayı es geçerek devamını anlatmak gibi..
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Merhaba, sizin sorunuz temelde hiçlikten bir şey ortaya çıkabilir mi sorusu. Veya evren kendi kendine oluşabilir mi sorusu da diyebiliriz. Bilim bu soruya henüz cevap veremedi. Ama pazar günü yayınlanacak videomuzda bu soruya bir cevap arayacağız. İsterseniz o videoda tekrar tartışırız.
@elfcoin
@elfcoin 3 месяца назад
@@doğalfrekans ilginiz ve cevabınız için teşekkür ediyorum. Pazar gününü sabırsızlıkla bekleyeceğim
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 3 месяца назад
Saygı Değer Administer Şahsen Bilgi Yönünden Zengin Ve Kaliteli Olduğunu Söylemek İsterim ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Düşündürücü Ve Akademik İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Tekrar çok teşekkürler Mehmed Bey
@belginruzgar6130
@belginruzgar6130 3 месяца назад
Filojiston meselesini kafam bir türlü almamıştır.. Hala da beynim o bilginin girişini engelliyor..
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Hocam aslında oksijenin bile ne olduğu bilinmiyorken bu tarz bir modeli ortaya atmak çok da saçma bir fikir değil gibi. Yani saçma da o dönem için çok saçma değil gibi.
@huseyinkavurka1250
@huseyinkavurka1250 3 месяца назад
−273.15 derece mutlak soğukluk.sıcaklık sonsuza kadar artıyor. ama soğukluk değişmiyor. karanlık madde bu bana göre. ötesine geçebilirmiyiz.
@abuzerkadayf7807
@abuzerkadayf7807 3 месяца назад
Hüseyin bey, eğer malumatım hatalı değil ise, ulaşılabilecek max bir sıcaklık değeri var. Çok çok büyük fakat sonsuz değil olarak aklımda kalmış. Mutlak sıfıra gelince, o noktaya geldiğinizde, halen enerji çekmeye çalışırsanız, rastgele titreşim nedeni ile sıcaklığın, artmaya başladığını görürüz. Birşeyleri birbirine karıştırmış olabilirim. Bilenler düzeltsin ve bilmeyenlere öğretsin. Bu sebeple burada değil miyiz zaten!?
@serdarkarabulut5481
@serdarkarabulut5481 3 месяца назад
Sonsuz sıcaklık için sonsuz enerji gerekir bu mümkün olmadığı için sıcaklığın da tıpkı enerji gibi bir sınırı var
@mfs6165
@mfs6165 2 месяца назад
chat gpt ile video kapaği ureten kanka ola bilirmisin sorunun cevabı evet is çok belli oluyor
@didibele9989
@didibele9989 3 месяца назад
Entropiye karşı dayanabilecek bir medeniyet olabilirmi?
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Sanırım hayır ama bilmiyorum. Evrenin sonunu düşünerek hayır dedim :D
@expencilibur
@expencilibur 3 месяца назад
Bazıları instagram dm tekliflerine bakmiyor :( private hesaptan bir sorum vardi cevap bekliyoruz brokrasi zaman aliyor sldklskdls
@expencilibur
@expencilibur 3 месяца назад
Fakat herzamanki profesyonel bir calisma olmus, elinize emeginize saglik olsun. ❤
@doğalfrekans
@doğalfrekans 3 месяца назад
Ben sanırım aylardır kanalın Instagram hesabına bakmıyorum. En son ne zaman baktım aklımda değil. Artık sanırım bir bakmam lazım. Yarın akşama kadar size dönmezsek, hatırlatma maksadıyla gelin burada yorumlarda küfür edin bize :D
@CihanUgurDundar
@CihanUgurDundar 3 месяца назад
Biraz fazla fazla tekrara giriyorsunuz. Evrim ağacıyla birlikte
@Aylaa7
@Aylaa7 3 месяца назад
Yaa bu sakal ne!!! Please!!!
Далее
Heisenberg Belirsizlik İlkesi NEDEN Var?
10:18
Просмотров 11 тыс.
Штаны легионера
00:44
Просмотров 193 тыс.
Simülasyon Teorisi + Matrix + Platon
15:21
Просмотров 159 тыс.
Işık Katı Bir Hale Geçebilir mi?
8:25
Просмотров 11 тыс.
3 Cisim Problemi - Uzaylıların Bilimi ve Teknolojisi
34:37
Aydınlıkta Saklanmak
42:02
Просмотров 148 тыс.
Hayır! Entropi Zamanın Oku Değildir.
13:33
Просмотров 12 тыс.