Тёмный

JAPON BALıĞı AKVARYUM SUYU NASıL OLMALı(Akvaryumu Bakımı Neden Ölür Davranışları Ne Yer Değerleri) 

Cem Celikel
Подписаться 26 тыс.
Просмотров 14 тыс.
50% 1

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Japon Balığı Akvaryumu, bakımı ve davranışları hakkında bilgi.
Amonyak Miktarı japon akvaryum suyunda ne kadar olmalı? Japon balıkları akvaryum dünyasında en çok amonyak üreten balıkların başında gelir. Bunun sebebi, bu balıkların bir midesinin olmamasıdır ve ne kadar yem yerlerse yesinler asla doymazlar. Yedikleri yem direk bağırsaklara gider ve oradan da emilerek, geri kalanı dışkı olarak akvaryuma çıkar. Akvaryumda ki amonyak işte bu dışkılardan oluşur. Akvaryum suyunda bu değerin sıfır olması gerekir, çünkü eğer amonyak akvaryumda varsa, balıklarınız zor nefes alıp vermeye, dibe çökmeye, su yüzeyine çıkmaya başlar.
Nitrit Miktarı Japon akvaryum suyunda ne kadar olmalı? Nitrit de amonyak gibi balık dışkılarının çözülmesi ile oluşur. Gene amonyak gibi balıkların toplu olarak ölümüne yol açar. Uzun süre nitrit baskısı altında yaşamak zorunda olan balıkların bağışıklık sistemleri zayıflar ve nitritten olmasa bile diğer hastalıklardan, mantar, beyaz benek gibi kolayca ölmesine sebep olur. Bu yüzden akvaryumda nitrit miktarı da sıfır olmalıdır. Bu da akvaryumda oluşan bakteriyel döngü ile sıfırlanır. Nitrit balığın vücuduna solunum yolu ile girer ve kanına karışır. Böylece oksijen taşıyan hücreler ölür ve balık zor nefes almaya ya da hiç alamamaya başlar.
Nitrat miktarı Japon akvaryumda ne kadar olmalı? Amonyak ve nitrit, akvaryumda bulunan faydalı bakteriler tarafından nitrata dönüştürülen bir atıktır. Her ne kadar su değişimi ile akvaryumdan bir kısmı atılsa da bu yeterli gelmeyebilir. Japon balığı akvaryumunda bu oran bir milyon su parçacığı içinde 40’ı geçmemelidir. Su değişiminin yanında canlı bitkiler de nitratı yok eder yalnız su yosunları da nitratı çok sever ve eğer aşırı bir nitrat varsa akvaryumda bu yosunlar da çoğalacaktır ne var ki Japon balıklarının bir önemli besin kaynağı da bu yosunlardır. Aşırı bir yoğunluk olmadıktan sonra bu durumun faydası vardır.
Fosfat miktarı Japon akvaryumda ne kadar olmalıdır? Fosfat akvaryumlarımızda her zaman olabilecek bir maddedir, aslında balıklara da bir zararı yoktur ama bu da aynı nitrat gibi su yosunlarının oluşmasına sebep olacaktır. Gene fazla miktarlarda olmaması kaydı ile bu yosunların Japon balıklarına bir zararı yoktur. Gene Fosfatın akvaryum da ki oranı bir milyon su parçacığı içinde 5’i geçmemelidir.
Japon akvaryumunun genel su sertliği ne olmalıdır? Genel su sertliği denince aklımıza, suyun içinde ki minerallerin hepsinin yoğunluğu aklımıza gelmelidir. Nedir bunlar, su içinde ki tuzların oranı, kalsiyum oranı, magnezyum oranı gibi. Su sertliği Japon balığının direk gelişimi ve büyümesi ile çok alakalıdır. Yani kabaca söylersek, 120 ile 180 arası bir sertlik en idealidir.
Japon akvaryumu karbonat sertliği nasıl olmalıdır? Yeterli karbonat sertliği pH değerini sabitler. Karbonat sertliği akvaryumda biyolojik ayrışım işleri ve bitkilerin karbondioksit tüketiminin neden olduğu değişimlere karşı tampon görevi görür. Karbonat sertliği tehlikeli pH düşüşlerini önler. Japon Balıkları için bu değer 120 ile 240 arasındadır.
Japon Akvaryum suyunun pH değeri ne olmalı? Japon balıkları ph değerine karşı oldukça duyarlıdır. Japon balıkları için en ideal pH değeri 7,5 dir.
Japon akvaryumu klor ve kloramin değerleri ne olmalıdır? Klor akvaryumumuza, çeşmeden koyduğumuz su ile girer ve amonyak ile tepkimeye girdiğinde Kloramin olur ki bu balıklarımızın mukozasında yani iç organları ve dışarıya açılan boşluklarda ki en dış katmanı ve deriyi kaplayan sümüksü yapıyı yakar. Su da bulunan çok az miktarda ki klor balıklarınızı öldürmese de amonyak ile tepkimeye girdiği an, balıklarımız ve akvaryumunuz için geri dönüşü olmayan bir zarara yol açar. Faydalı bakterilerinizin de ölmesine yol açtığı için, musluk suyundan kloru mutlaka arındırmalısınız.
Japon akvaryumunda ki oksijen miktarı ne olmalıdır? Japon balıkları çok oksijen tüketen balıklardır ve akvaryumlarında 7 gün 24 saat havalandırmanın açık olmalıdır. Havanın suya daha rahat karışması için hava taşı kullanılmalıdır.
Japon balığı akvaryumun da tuz kullanılır mı? Japon balığının hücrelerinde çok az da olsa belli miktarlarda tuz vardır ve bu tuzu akvaryum suyundan da emer. Bunun dışında akvaryuma ekstra tuz atılmamalıdır.
Japon balığı ısıtıcı gerekli mi? Japon balığı renklerini en güzel 18 ile 22 derecede ki suda gösterir.
Japon balığı akvaryumu ne kadar ışıklandırılmalıdır? Japon akvaryumuna her beş litreye iki watt gelecek şekilde ışık verilmesi idealdir. Akvaryum direk güneş görmemeli.
Japon akvaryumunda atık madde miktarı ne kadar olmalıdır? Japon akvaryumunda ki filtrenin hacmi, her litrenin 5 katı olmalıdır. Böylece su içinde asılı kalan maddeler de filtre tarafından emilecektir.
#japonbalığı #japonbalığıakvaryumu #akvaryum #japonbalıkları #goldfish #aquarium #balık

Опубликовано:

 

10 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 112   
Далее
Japon Balıkları Hakkında Her Şey
16:06
Просмотров 153 тыс.
Köpek, Melek ve Japon Balığı Akvaryumu Kurdum
12:26
how to feed gold fish, aquarium fish
10:11
Просмотров 92 тыс.