Тёмный

Kırmızı Kuyruklu Kedi Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?!( Red Tail Catfish Bakımı Özellikleri) 

Cem Celikel
Подписаться 26 тыс.
Просмотров 13 тыс.
50% 1

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Whatsapp adresim : wa.me/90532443...
Bu balık, büyük bir balıktır. Yassı bir göbeği ve dik bir kuyruğa sahip oldukça silindirik, ok biçimli bir gövdeye sahiptir. Kürek benzeri ağızları orta derecede basıktır ve vücutları kadar geniştir, bıyıklar çok uzundur. Bu sayede çamurlu sularda, bu bıyıkları sayesinde çok rahat hareket edebilirler. Gözler, başın her iki yanındadır. Vücudun üst kısmı koyu gridir ve küçük koyu lekelerle kaplıdır. Ağzın alt kısmı beyazdır, Bu beyazlık yatay şerit halinde kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Sırt yüzgecinin ucu ve kuyruk yüzgeci hafif pembemsi kırmızıdır. Akvaryum ortamında yaklaşık 135 cm uzunluğa ve 50 kg ağırlığa ulaşırlar. Ortalama 20 yıl kadar ömürleri vardır.
Red tail catfish oldukça dayanıklı ve güçlü bir balıktır. Aşırı derecede büyüdükleri için bakımı zordur, bu yüzden de bu balığı ortalama bir akvarist için tavsiye etmiyorum. Öncelikle bu balığa bakacaksanız, en az 4000 litre ve daha büyük örnekler için 6000 litre veya daha fazla büyük bir akvaryuma ve bu kadar büyük bir balığı beslemek için maddi gücünüzün olması gerekir.
Bu balıkla ilgili belki de en önemeli konu, yemleme şeklidir. Red Tail Catfish etçil bir balıktır. Bu yüzden de etli yiyecekleri tercih eder. Daha yavruyken genellikle her türlü canlı, taze ve pul yemi yerler. İyi bir denge sağlamak için onlara her gün yüksek kaliteli pul veya pelet yem verin. Büyüdükçe daha yüksek oranda pelet, canlı veya dondurulmuş gıdalar verebilirsiniz.
Red Tail Catfish dediğim gibi dayanıklı balıklardır, ancak suyu temiz ve dolaşımda tutmak için büyük bir sump filtre sistemi kurmak, en akıllıca sistemdir. Eğer su değerlerinde bir bozulma varsa, akvaryumun üstüne çıkar ve havayı içine çeker ve daha sonra tekrar aşağıya doğru yüzerler. Bu davranış, su kalitesinin kötüleştiğinin iyi bir göstergesidir, akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bu nedenle su parametrelerinizi kontrol etmenin zamanı gelmiştir. Akvaryumda ki su değerlerini korumak için haftalık %30 su değişimi gerekli ve önemlidir.
Red Tail Catfish balığı, aşırı aktif olmasa da canavar boyutunda balıklardandır. Eğer uygun şartlar bulursa haftada 2 ila 3 santim kadar boyu uzayabilir ki yılda 60 santim kadar büyüyebilir. Bir yetişkin için mutlak minimum boyutta ki akvaryum, büyük bir sump filtre sistemi ile 4000 litre ve üzeridir. Bu balığı yeni akvaryuma aktarmadan önce nitrifikasyon döngüsünün tamamlanması en iyisidir. Bu büyük balık için dekor çok önemli değildir çünkü büyük bir vücuda sahip olduğu için akvaryum içerisinde ki bütün dekorları yok edecektir veya yerlerinden oynatacaktır. Akvaryuma illa bir aksesuar koyacaksanız da bu büyük dallar ve büyük kayalar olabilir. Balığın rahat etmesi ve saklanabilmesi için bir mağara veya bir in de olabilir. Eğer bunlar yoksa akvaryumun aydınlatmasını azaltabilirsiniz. Akvaryum içerisinde açığa ısıtıcı veya buna benzer aksesuarla da koymayın, bunları yemeye çalıştıkları için gizleyin çünkü bunlar da balığın ölümüne sebep olabilir. Akvaryum sıcaklığı 20 ila 26 ° C arasında, suyun pH değeri 5.5 ila 7.2 ve su sertliği de 50 ila 200 tds arasında olmalıdır. Bu balıklar akvaryumun dibinde yatmayı severler ve yaşlandıkça, uzun süreler hareketsiz kalabilirler.
Redtail Catfish tank Balığı genellikle kendi boyutlarında akvaryum arkadaşları olan iyi bir topluluk balığıdır. Bu kedi balıkları yırtıcı olduğundan ve daha küçük akvaryum arkadaşlarını yiyeceğinden, bu balıkları çok küçük balıklarla birlikte bakmayın. Senegal bişiri, Büyük Vatoz balıkları, Timsah (Gar) balıkları gibi türler ile bakılırlar.
Red Tail Catfish Balığı dişi mi erkek mi olduğunu anlamak çok zordur. Bunun dışında, balığın dişi mi yoksa erkek mi olduğu fiziksel olarak anlaşılmamaktadır. Çok bölgeci olduklarından da bir çift balığı yan yana koymak ve üretmek de çok zordur.
Red Tail Catfish balıklarının akvaryumlarda başarılı bir şekilde üretildiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu Red Tail Catfish balıklarının çok bölgeci ve büyük balıklar olmasına bağlanabilir, yani birlikte yaşamaları için yeterince büyük bir akvaryum sağlamanız gerekir.
Red tail catfish bakımı, kedi balığı, canavar balıklar, red tail catfish akvaryum, kedi balığı akvaryum, red tail catfish besleme, kırmızı kuyruklu kedi balığı, red tail catfish fiyat, kırmızı kuyruklu kedi balığı bakımı, kırmızı kuyruklu kedi balığı özellikleri, kedi balığı türleri, kedi balığı hangi balıklarla yaşar, büyük akvaryum balıkları, kürek burunlu kedi balığı, akvaryumda kedi balığı, kedi balığı akvaryumu, red tail cat fish, kedi balığı ne yer, akvaryum kedi balığı.

Опубликовано:

 

11 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 80   
@75mngoruntuleme80
@75mngoruntuleme80 3 года назад
Abi tebrik ederim 15 bin abone olmussun 😊😇
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Çok teşekkür ederim. Hele şükür oldum. Ancak şu Mayıs ve Haziran çok düştü abone sayıları. Yeni yüklediğim videolar da var ancak gene de izlenme de düştü. Yaz ve sınav dönemi diye sanırım. Bundan sonra daha fazla izleneceğini umuyorum.
@sessiztepe3350
@sessiztepe3350 3 года назад
Muhteşem balık ya alasim gelmiyor değil şimdilik pengasusta bana yetiyor 🤤
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bu balık da pengasus gibi büyük akvarum ister.
@sessiztepe3350
@sessiztepe3350 3 года назад
@@CemCelikel 👍
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
Telefonum geldi çok güzel video olmuş eline sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.
@Ördek-Q
@Ördek-Q 3 дня назад
Abi benimki sadece canlı yem yiyor bunun çözümü nedir
@Queenronny7
@Queenronny7 3 года назад
Çok güzel olmuş abi ellerine sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Teşekkür ederim
@Queenronny7
@Queenronny7 3 года назад
@@CemCelikel rica ederim abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Tek bakacaksan 60 litrelik bir akvaryum yeterli. 80-85 cm bir akvaryumun muhtemelen 60 litreden fazla olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse, tek olarak bakılabilir.
@muratdogan8107
@muratdogan8107 7 месяцев назад
Cem bey benim red tail baligim var,su an icin 400 litrede (asagi yukari)besliyorum,53 cm civari,akvaryumumda sampf sistemi yok dis filtre var,suyu cok kirletiyor ve her hafta su degisimi yapiyorum,bu siralar biyiklarinda ucun biyoginin uc kisminda deforme ve sonradan kopma oldu,bugun baktim alt biyinda yarisina yakin deformasyon var eminimki yarinada kopor,vatoz 8cin ufak bir kutuk var ,o kutugu gecd gunduz oradan oraya vurup duruyordu,acaba bu kutuktenmi oldu diye kaldirdim,sizce neden olmustur ve bu biyiklar yeniden cikarmi,saygilarimla
@CemCelikel
@CemCelikel 7 месяцев назад
Bu balık 250 santim olabilen devasa bir balıktır ve ağırlığı da 80-100 kilo olabilir. 400 litre akvaryum çok küçük. Yapacak bir şey yok. Ya akvaryumu en az 10000 litre ile değiştirin ya da yaşadığı yere kadar bakın.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 года назад
Cem abi ağzına yumurta alan sarı prensesi ana akvaryumdan ayırmam sende doğru bir karar olur mu yoksa ana tankta kalmalı mı ve ağzında yumurta olduğu halde yem yer mi yem yerse yumurtalara bir zararı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben yumurtalar 15 ila 18 günlük olduğunda kusturuyorum. Akvaryumdan alırsa, akvaryum içerisinde ki statüsünü kaybedebilir ve bu yüzden bir daha yumurtlaması için beklemek zorunda kalabilirsin. O yüzden de akvaryum içerisinde kalmasında fayda var. Çiklit balıkları 21 gün ağzında yumurtaları taşıyabilir. Bu süre zarfında yem yemese de bir şey olmaz ancak tecrübeli olan balıklar tecrübeleri arttıkça, hem yumurtaları ağzında taşır hem de yem yiyebilir. Yumurtalara bir zarar olmaz.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 года назад
@@CemCelikel bilgilendirmen için çok sağol abi teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma ücretsiz olarak abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@yokolanbiradam8820
@yokolanbiradam8820 Год назад
3 metre 1 metreye 1 metre akvaryumum var 1adet chalenger bir adet red tail bakabilir miyim buyuduklerinde sorun cikarmi oksijen ve filtrasyon ust seviyededir
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
3 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde ve 1 metre yüksekliğindeki bir akvaryum oldukça geniş bir akvaryumdur. Bu boyuttaki bir akvaryumda bir adet Chalceus (Chalceus macrolepidotus) ve bir adet Red Tail Catfish (Phractocephalus hemioliopterus) bakabilirsiniz. Ancak, her iki tür de büyük boyutlara ulaşabilen ve büyük miktarda yem gerektiren balıklardır. Bu nedenle, bu balıkların büyüme ve hareket alanı ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir akvaryum gerekmektedir. Bununla birlikte, Chalceus ve Red Tail Catfish gibi büyük balıkların bakımı zor olabilir. Bu balıkların ihtiyaçlarına uygun bir akvaryum sağlamak için aşağıdaki faktörlere dikkat etmeniz önemlidir: 1. Boyut: Her bir balık için yeterli yüzme alanı sağlamak için akvaryumun genişliği ve uzunluğu önemlidir. 3 metre uzunluğunda olan akvaryum bu ihtiyacı karşılayabilir. 2. Su Kalitesi: Büyük balıklar genellikle daha fazla atık üretirler, bu nedenle iyi bir filtrasyon sistemi ve düzenli su değişimleriyle su kalitesini korumak önemlidir. 3. Beslenme: Hem Chalceus hem de Red Tail Catfish etobur balıklardır ve büyük miktarda yem gerektirirler. Onlara uygun yemleri temin etmek ve beslenme düzenlerini iyi takip etmek önemlidir. 4. Diğer Balıklarla Uyumluluk: Chalceus, hızlı yüzme yetenekleri nedeniyle diğer hızlı ve aktif balıklarla uyumlu olabilir. Ancak Red Tail Catfish, diğer balıklarla uyumlu olmayabilir ve potansiyel olarak onlara zarar verebilir. Bu nedenle, diğer balıkları eklemek için dikkatli olmanız önemlidir. Sonuç olarak, 3 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde ve 1 metre yüksekliğindeki bir akvaryumda bir adet Chalceus ve bir adet Red Tail Catfish bakabilirsiniz. Ancak, bu büyük balıkların ihtiyaçlarını karşılamak ve uygun bakımı sağlamak için dikkatli olmanız ve akvaryumu uygun şekilde düzenlemeniz gerekmektedir.
@umutgenc8362
@umutgenc8362 3 года назад
Abi benim 70 litrelik akvaryumda vatos ve tetra beyaz benek hastalığına yakalandilar suyun durecesini arttirdim ikisine göre başka ne yapabilrim akvaryum tuzu flan olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması gerekir. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır. Vatoz balığına tuz iyi gelmez. Yoksa tetra için kullanılır. Eğer tetra ve vatozu ayırabiliyorsan, tetra için iyotsuz kaya tuzu kullanabilirsin. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Ancak kesinlikle vatoz için kullanılmaz, tuz vatozu öldürür.
@umutgenc8362
@umutgenc8362 3 года назад
❤️❤️
@ibni_abdal6648
@ibni_abdal6648 3 года назад
Merhaba 2 Japon balığım vardı 2 tane daha aldım ve balıklarım bir köşede bekleyip duruyor yem yemiyor ve çok hızlı yüzüyorlar bir sorun varmı yoksa normal mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen.
@ibni_abdal6648
@ibni_abdal6648 3 года назад
Teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@onurcaku7752
@onurcaku7752 10 месяцев назад
Ben 3 tane clenger 1 red kit 2 tane Oscar 1 vatoz 1 bıcak balığı 1 serevum alacağım akvaryumum 160.60.60 ölçeğinde sizce bir sıkıntı olur mu ? Toplamda 9 Balık yani.
@CemCelikel
@CemCelikel 10 месяцев назад
Bu soruyu daha kaç kere sormayı düşünüyorsun? Her seferinde aynı cevabı vereceğim. :)
@erenefeler8149
@erenefeler8149 3 года назад
Abi kırmızı burun tetra videosu gelir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yapacağım ancak şu aralar pek bilgisayarın başına geçemiyorum. Ama mutlaka yapacağım.
@yasinkaplan8303
@yasinkaplan8303 2 года назад
Merhaba ben 3 gun once bir red tail aldim ve yem yemiyor bide cok hareketsiz yardim edermisiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Bu balık zaten fazla yem yemez. Yeni akvaryuma gelen balıklar, akvaryuma alışana kadar böyle davranır. Ortama alışınca düzelir.
@gulayguneyalan5005
@gulayguneyalan5005 3 года назад
Abi merhaba 1 dişi ve 1 erkek betayı aynı fanusa koydum dişi erkeğin kuyruğuna saldırdı ne olmuş olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Erkek Beta ve dişi beta bir araya gelebilmesi için öncelikle akvaryumun buna müsait olması ve bazı şartların oluşması gerekir. Bu balıklar doğaları gereği kavgacıdır. Hele ki küçük akvaryumlarda birbirlerine tahammül edemezler. Aynı akvaryumda dişi ve erkek beta balığı nasıl bakılır ile ilgili bir videom var. Onu izleyebilirsin. ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-8rtMrzFcdI8.html
@heuse2313
@heuse2313 3 года назад
Abi lav kırığı kumuna dip çekimi yaparken kumu karıştırmalımıyız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Hepsini birden değil de her seferinde bir kısmını yaparsan daha iyi olur.
@muharremaydn2090
@muharremaydn2090 8 месяцев назад
merhaba 540 litre akvaryumda red tail catfish ve 2 adet astronot olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 8 месяцев назад
Astronot olabilir ancak Red Tail için 540 l8tre çok küçük bir akvaryum. Bu balık 250 kilo olabilen dev bir balıktır.
@Yusuf-sv6lo
@Yusuf-sv6lo 3 года назад
Mehaba yeni aldığım 2 japon balığı yem yemiyor ne yapmalıyım ve sürekli dipteler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yeni ortamlarına alışana kadar böyle davranabilir. Alışınca yemeye başlayacaktır.
@Yusuf-sv6lo
@Yusuf-sv6lo 3 года назад
@@CemCelikel teşekür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@cockuzenler16
@cockuzenler16 3 года назад
@@CemCelikel Abi benim balığım biri bu sabah öldü saat ama biliyodum dünden hasta olduğunu 2 balıktı bu sabahta diğeri halsiz aynı semtom ları gösteriyor ne yapmam lazım yaşamam için yardım et abi lütfen
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Rawsttyy
@Rawsttyy 2 года назад
Abi bende bir kedi balığı türü var siyah beyaz iri iri benekleri var çöpçü balığına benziyor ama çöpçü değil 4 adet uzun bıyıkları var ve 4-5 santim uzunluğunda cinsini bilmediğim için sana sormak istedim birde 100 litre akvaryumum da 2 adet leopar cinsi vatoz besliyorum ikisinide yavruyken aldım bitanesi 30-35 santim diğeri 12 santim falan bunun sebebi nedir Saygılar…
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Clown squeaker olabilir mi? Videosunu çekip, RU-vid'a koyarsan belki yardımcı olabilirim. Vatoz balıkları bölgecidir ve küçük akvaryumlarda sorun yaşarlar. Muhtemelen büyük olan balık, küçüğe göre daha çok yiyecek kaynağına ulaşıyordur. Büyük balık, küçüğün yem yemesine engel oluyordur. Bu yüzden de küçük olan balık daha yavaş büyümektedir.
@Rawsttyy
@Rawsttyy 2 года назад
@@CemCelikel abi bilgi için çok sağol öğrendim türünü valentina catfish diye geçiyormuş cinsi kanalını takipteyim abi bu arada
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Teşekkür ederim 🙏👍🏻👏👏
@axolotl1680
@axolotl1680 Год назад
sağol abi çok yardımcı oldun :)
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@talha7661
@talha7661 3 года назад
Abi sarı prensesim diğer sarıyı öldürmüş bende astoronotlara attım yemediler ama suya giridigi için astronot Lara sıkıntı olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Astronot hareket etmeyen balıklara pek ilgi göstermez. Akvaryumdan almanda fayda var. Akvaryum içerisinde çürürse, akvaryum suyunu bozacaktır ve balıkları da zehirler. En kısa zamanda akvaryumdan almalısın.
@talha7661
@talha7661 3 года назад
@@CemCelikel attığımdan 10 dk sonra aldım ölü balığı inşallah astronotlara bişey olmaz abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
o kadardan bir şey olmaz.
@Komutanmiyav12
@Komutanmiyav12 Год назад
Malawi chiclid ile yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Yaşamaz.
@darph8688
@darph8688 11 месяцев назад
kırmızı kuyruklu kedi balığı ile mersin balığı birlikte yaşar mı abi
@darph8688
@darph8688 11 месяцев назад
ikisini de yavruyken alsam
@CemCelikel
@CemCelikel 11 месяцев назад
Kesinlikle beslenmez. Bunun birkaç nedeni var: 1. **Boyut Farkı:** Mersin balıkları türlerine bağlı olarak oldukça büyük boyutlara ulaşabilirler. Kırmızı kuyruklu yayın balığı da önemli bir boyuta ulaşabilir. Önemli ölçüde farklı boyutlardaki balıkları aynı tankta karıştırmak sorunlara yol açabilir. Kırmızı kuyruklu yayın balığı mersin balığını av veya rekabet olarak görebilir ve bu da saldırgan davranışlara yol açabilir. En az 10000 litrelik akvaryumlar bile zamanla küçük gelebilir. 2. **Saldırganlık:** Kırmızı kuyruklu yayın balığı, özellikle büyüdükçe bölgesel ve saldırgan olabilir. Genellikle daha pasif ve barışçıl bir mizaca sahip olan mersin balığını taciz edebilir, hatta yaralayabilirler. 3. **Diyet:** Mersin balıkları genellikle dipten beslenirken, kırmızı kuyruklu yayın balığı hepçil ve agresif beslenen balıklardır. Yiyecek için rekabet olabilir ve kırmızı kuyruklu yayın balığı mersinbalığını geride bırakabilir. 4. **Alan Gereksinimi:** Hem mersin balığı hem de kırmızı kuyruklu yayın balığı, potansiyel boyutları nedeniyle büyük tanklara ihtiyaç duyar. Her iki tür için de yeterli alan sağlamak zor olabilir. 5. **Su Kalitesi:** Mersin balıkları su kalitesine duyarlıdır ve temiz, iyi oksijenli suya ihtiyaç duyarlar. Kırmızı kuyruklu yayın balığı da iyi su kalitesine ihtiyaç duyar, ancak büyüdükçe atık üretimi önemli miktarda olabilir ve bu da mersin balığı için endişe kaynağı olabilir.
@darph8688
@darph8688 11 месяцев назад
@@CemCelikel cevabın için teşekkür ederim abi
@CemCelikel
@CemCelikel 11 месяцев назад
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@tetrabalgbenimhobim3529
@tetrabalgbenimhobim3529 3 года назад
Abi Sana bi soru sorcam benim şuan 2 tetra balığım var yarın 4 tane daha alcam akvaryumun eni ve uzunluğu kaç olmalı (Abi videoların çok güzel aboneyim❤🧡💛💚)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Akvaryum en az 40 litre olmalı. 40*30*29 gibi olabilir..
@Cheseeter
@Cheseeter Год назад
5:00
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
kelebek peacock bass balığı
@Cheseeter
@Cheseeter Год назад
@@CemCelikel Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Tuana501
@Tuana501 3 года назад
Merhaba bir sorum olacaktı. Bizim akvaryumda 2 melek 5 zebra danio 3 Japon (1 tanesi siyah biraz büyük şişik gözlülerden) 2 transgenetik tetra var :) daha kesin bir durum yok ama 1 hafta evde olmayabiliriz filtre konusunda filtreyi kapatsak yani prizden çeksek sıkıntı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Balıklar ölür. Sakın kapatmayın. Ben daha yeni 21 gün tek başlarına bıraktım. Bir şey olmadı. Bunla ilgili de bir videom var. Onu izleyebilirsin. ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-zB0AwTs0CYM.html
@Tuana501
@Tuana501 3 года назад
@@CemCelikel çok teşekkür ederim ☺️
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ASEZEfb
@ASEZEfb 2 года назад
Akıntıyı ssvermi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Akıntılı sularda da yaşarlar ancak genelde durgun suları tercih ederler.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 3 года назад
Abi 160 litre akaryumum var onda ne besleyebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
160 litre için önereceğim balıklar, vatoz balıkları, çöpçü balıkları, kuhli balığı, kiraz veya hayalet karides, gromi balıkları, melek balığı, neon ve kardinal tetra, zebra çiklit, zebra danio, lepistes, kılıç kuyruk, moli, plati, cüce amerikan çiklit türleri, transgenetik tetra ve bir çok küçük tetra türü.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Lepistes de dahil, kılıçkuyruk, moli ve plati de olur. Güzel bir bitkili akvaryum kurarsan, çok da güzel görünür.
@umutkeskinbas1571
@umutkeskinbas1571 Год назад
Abi 110 lt de olurmu 1 metre akvaryum
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Bu balığın boyu 250 santim ve ağırlığı 350 kilo oluyor. O yüzden de ne bu balığı beslemeye bütçen ne de akvaryum yeter.
Далее
А ВЫ ЛЮБИТЕ ШКОЛУ?? #shorts
00:20
Просмотров 1,9 млн
Challenger ve red tail kedi balığı besleme
8:29
Просмотров 1,9 тыс.
Red tail catfish kedi balığı 4 ayda ki gelişimi
0:38