Тёмный

KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE! 

Yavuzkan Fındık
Подписаться 574
Просмотров 1,8 тыс.
50% 1

Kahverengi kokarca son yıllarda fındık üretiminde, lokal bölgelerde büyük zararlara neden olmaktadır. Lokal bölgelerden, genele yayılmaya başlayan kahverengi kokarcalar, kışı ev gibi sıcak ortamlarda geçirmektedir. Kışın gördüğünüz yerlerde imha etmeniz gerektiği konusunda sizleri uyarmıştık. Şimdi ise kimyasal mücadele vakti yaklaşıyor. Zararlıyı tanımak ve doğru zamanda mücadele etmek kritik öneme sahip. Videomuzda kahverengi kokarcaya ilişkin mücadele aşamalarından bahsettik. Tüm fındık üreticilerimize güzel bir hasat yılı diliyoruz.
In recent years, brown skunk has caused great damage in hazelnut production in local areas. Brown skunks, which have started to spread from local areas to the general area, spend the winter in warm environments such as houses. We have warned you that you should destroy them where you see them in winter, and now the time for chemical control is approaching. It is critical to recognize the pest and control it at the right time. In our video, we talked about the stages of the fight against brown skunk. We wish all our hazelnut producers a good harvest year.

Наука

Опубликовано:

 

18 апр 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 5   
@huseyincakroglu9946
@huseyincakroglu9946 2 месяца назад
Dumanlama ile ilaçı karıştırıp atılsa amacı dışında Bi etki olurmu acaba
@yavuzkanfndk8453
@yavuzkanfndk8453 2 месяца назад
En doğrusu hazırda test edilmiş olan yöntemleri uygulamaktır. bku.tarimorman.gov.tr/Zararli/Details/1627 bu link üzerinden ruhsatlı ilaçların listesine ulaşabilirsiniz.
@muratyildiz4583
@muratyildiz4583 2 месяца назад
Mrb kahverengi kokarcadan baska yesil renkli kokarcada bulunuyor fındik dalinda oda kahverengi kokarca gibi zararlimi acaba onuda öldurelimi görünce saygılar😊
@yavuzkanfndk8453
@yavuzkanfndk8453 2 месяца назад
Merhaba. Fındık yeşil kokarcaları (Palemona prasina) tarım zararlısı türler arasında olmakla birlikte, istilacı değillerdir. Eğer ekonomik zarar eşiğinin altında kalıyorsa herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Zarar eşiği tespiti oldukça basit bir uygulamadır. Nisan ayının ikinci yarısında ve Temmuz ayının ilk yarısında, sabah erken saatlerde dal sallama uygulaması yapılmalıdır. 1-10 dekar büyüklüğünde arazilerde; 10 ocak 11-30 dekar büyüklüğünde arazilerde; 20 ocak 30 dekar üstü arazilerde; 30 ocak seçilir. Bu ocakların altına beyaz bir çarşaf serilir, dallar sallanır. Ocak başına 1 veya daha fazla fındık yeşil kokarcasına rastlanması halinde ilaçlamaya karar verilir. Basit bir örnekle; 15 dekar arazimiz olduğunu düşünelim. Bu arazide 20 ocak seçiyoruz. Toplamda 19 adet veya daha az yeşil kokarca elde ediyorsak ilaçlama yapmaya gerek yoktur. Sayı 20 veya daha fazla ise bitki koruma ürünleri bayilerinden ilgili ruhsatlı ilacı elde ederek uygulayabilirsiniz. Güzel bir hasat yılı dileriz. 🌰
@huseyinn3452
@huseyinn3452 2 месяца назад
İlaç.ilaç ilaç. Bunları insanlar yiyecek değil mi, bunu düşünmeden bol bol ilaç tavsiye ediyorsunuz.
Далее
Прятки #nyanmp3
00:25
Просмотров 187 тыс.
Почему худеют от Оземпик?
00:37
Просмотров 452 тыс.
En Doğalı, En Kolayı
9:16
Просмотров 644 тыс.
Fındık Dalkıran Tuzağı Hazırlanışı
5:59
Просмотров 18 тыс.
Hangi Ağaç Olursa Olsun, Bir Yıl Olmadan Meyve Verir
17:36
FINDIK KURDU İLE MÜCADELE
1:03
Просмотров 415