Тёмный

Kannustinloukku nimeltä Suomi | Jakso 438 | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia 

23 Media
Подписаться 50 тыс.
Просмотров 21 тыс.
50% 1

Beely: ryhdy huolettomaksi kuukausiautoilijaksi! bit.ly/3EOVA8n
Ylläpidä ohjelman jatkuvuutta Patreonissa! / 23minuuttia
23 minsaa -paitoja, -kaffekuppeja ja -vyölaukkuja: 23minuuttia.my...
Heikelä & Koskelo paketoivat kummallisen maailman 23 minuutissa. Julkaisu täällä ja Spotifyssa kello 6 joka arkiaamu.
Heikelä & Koskelo 23 minuutin arvot
1. Avoin keskustelu - Puhumme vaikeistakin asioista, koska keskustelu on välttämätöntä
2. Liberalismi - Uskomme vapauteen, oikeudenmukaisuuteen, moniäänisyyteen ja maltillisuuteen
3. Kehittyvät näkökulmat - Opitaan yhdessä ja viisastutaan matkalla. Maailma ei ole valmis, eivätkä näkökulmat lukittuja
Seuraa ja ehdota aihetta:
Spotify: bit.ly/23min-S...
Facebook: bit.ly/23min-F...
Instagram: bit.ly/23min-I...

Опубликовано:

 

28 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 234   
@OldieBugger
@OldieBugger 2 года назад
Tärkeää on myös se, että nykyisen lainsäädännön vuoksi kukaan ei uskalla ottaa meikäläistä (ikää 55+) töihin, koska työnantajan on käytännössä mahdoton irtisanoa minut. Jos tällaista 'suojelua' ei olisi, ehkä minullakin olisi mahdollisuus päästä töihin. Mutta nykytilanteessa ei ole vaihtoehtoja, joten täytyy vain tylsistyä täällä kotona lähiössä. Onneksi on edes Youtuuba.
@annekukkonen1371
@annekukkonen1371 2 года назад
Nykyisin jo 50 kymppinen on out työmarkkinoilta.
@vpont4184
@vpont4184 2 года назад
Mites oman firman perustaminen? Tiedän, ei kannata sekään Suomessa.
@OldieBugger
@OldieBugger 2 года назад
@@annekukkonen1371 Tiedän. Olen ollut pitkäaikaistyötön jo jonkin aikaa. Kiitos työntekijän oikeuksia (liikaa) puolustavien lakiemme. Jos työnantajalla olisi oikeus kenkiä minut ulos mistä tahansa syystä, voisin ehkä saada jonkin homman. Mutta nykyisten lakien ollessa voimassa, no f**king hope in Hell!
@democracyalways9801
@democracyalways9801 2 года назад
Mitä sitten? Kyllä työttömyys tuilla elää kun ei tuhlaile
@OldieBugger
@OldieBugger 2 года назад
@@democracyalways9801 Joo, mutta tämä on helekutin tylsää.
@BFmeister
@BFmeister 2 года назад
Se jo valmiiksi pieni osa joka palkasta jäisi enemmän käteen tukiin verrattuna, menee sitten polttoaineeseen että pääsee sinne töihin. En todellakaan ole luonnoltani mikään työnvieroksuja, mutta tämä systeemi teki minusta sellaisen. Jos rupeaisin taas yrittäjäksi niin menetän kaikki tuet heti ja otan valtavan riskin perheellisenä. Pelkkiä huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja tarjolla minulle. Tuskin tämä valtiollekaan kannattavaa on makuuttaa minua kotona. Älyvapaa meno.
@larijauhiainen8596
@larijauhiainen8596 2 года назад
Onkohan ongelma kuitenkaan mikään kannustinloukku? Mun nähdäkseni ongelma on myös nimenomaan työn tuottavuudessa. Itketään jatkuvasti ettei kukaan suostu tulemaan raskaisiin fyysisiin töihin 10e tuntipalkalla. Nähdäkseni ulkomainen halpatyövoimakaan ei ole mikään ikuinen ratkaisu asiaan, ja toisaalta se on yhteiskunnallisesta näkökulmasta haudankaivamista itselleen. Toki yritykset voivat lyhyellä tähtäimellä hyötyä, ja miksei pidemmälläkin jos Ay-liikkeet saadaan tuhottua. Nallen ideahan oli halpuuttaa työtä entisestään, niin, ettei sillä tule yksistään toimeen, vaan valtio maksaa sitten loput toimeentulotukena, eli ojasta allikkoon. Mun nähdäkseni "paikallinen sopiminen" tarkoittaa myös sitä, että palkkaa voidaan sopia työehtosopimusten ulkopuolella myös paremmaksi, eikä päinvastoin. Suomessa ollaan vasta nyt heräilemässä ajatukseen, että jos maksaa muutaman euron tessin minimipalkkaa parempaa liksaa, ei ole ongelmaa saada jengiä sorvin ääreen. Ratkaisu kuulostaa kovin yksinkertaiselta: Nostakaa liksoja.
@TukTukElephant
@TukTukElephant 2 года назад
Kiitos! Timanttia jälleen kerran.
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Ollos hyvä!
@blacksmith88
@blacksmith88 2 года назад
Tarkkaan on yhteiskunta simuloitu. Aina kun tällaisessa pienituloisen taloudessa näyttää, että nyt riittää rahat ja tuon verran voin jopa säästää, niin kauppaketjut nostavat hintoja, edullisin tuote poistetaan, sähkön- tai siirron hintaa muokataan, puhelinliittymä siirtyy parempaan verkkoon ja kallistuu, tai eduskunta / verottaja keksii jotain uutta kivaa. Olen n. 70e/kk kaikkien tukirajojen yläpuolella, eli jokainen muutos näkyy suoraan kukkarossa.
@einomakunen1706
@einomakunen1706 2 года назад
Näin on marjat.
@viteota
@viteota 2 года назад
Tätä olen aina ihmetellyt. Päiväsakko lasketaan nettoTULOsta, eli se saadaan verottajalta. Nyt siellä voi olla henkilöt A ja B, joiden käytettävissä olevat rahavirrat ovat sentilleen samat per kk. Mutta A:n hankkiessa ne palkkatuloina ja B etuuksien kautta, maksaa A merkittävästi suuremman päiväsakon - ja mennään ihan lain mukaan.
@ObsessionTheCat
@ObsessionTheCat 2 года назад
Suomessa on rakennettu tuo tukihimmeli ihan liian monimutkaiseksi joka johtaa väkisin siihen, että aina vaan useamman ei kannata ottaa työtä vastaan, koska elinkulut ja tuet nousee, mutta inflaatiokorjatut palkat pysyvät paikallaan tai jopa laskevat. Työnteon pitäisi olla aina kannattavaa ja tukien pitäisi olla tukemassa työssäkäyntiä, mutta yksikään poliitikko ei ole uskaltanut lähteä purkamaan tuota nykyistä tukiverkkoa, koska se olisi poliittinen itsemurha. Saajapuolella on liian merkittävä osa ihmisiä.
@user-eq2fp6jw4g
@user-eq2fp6jw4g 2 года назад
Tukiverkon purkaminen tarkoittaa käytännössä myös sitä että enemmän ihmisiä tulee asumaan kadulla ja rikollisuus yms tulee takuuvarmasti lisääntymään. Tuossa videollakin puhuttiin siitä että suomessa ei hyvätuloisten käytännössä tarvitse maksaa palveluista tyyliin: Turvallisuus, Lasten päivähoito, terveydenhuolto yms. Jos nykyinen järjestelmä puretaan voisin väittää että kyseisten palveluiden hinta räjähtää tämän jälkeen rikollisuuden kasvun myötä. Malli jossa varakkaat joutuvat oikeasti MAKSAMAAN turvallisuudestaan ei ole mikään uusi asia maailmalla. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka joukko afrikan maita, Yhdysvallat, Venäjä tai mikä tahansa varallisuudeltaan äärimmäisyyksiin jakautunut valtio. Siellä todellakin varakkaat aitaavat itsensä eroon perus populasta. Enkä puhu edes mistään "ybervarakkaista" riittää kun tienaat saman mitä suomalainen ylempi keskiluokka noin keskimäärin.
@ObsessionTheCat
@ObsessionTheCat 2 года назад
@@user-eq2fp6jw4g vähän epäilen, että olisi mitään vaikutusta rikollisuuteen tai asunnottomuuteen, jos helsinkiläinen elintapatyötön ei saisi täysiä tukia. Hän voisi ihan yhtä hyvin harrastaa sitä samaa lorvailua jossain pienemmällä paikkakunnalla, mutta pienemmillä kuluilla yhteiskunnalle, näin kärjistettynä. Suomessa vaan on opittu siihen, että yhteiskunnan pitää elättää ihminen, missä ikinä hän valitsee asua tai miten hän päättää käyttää rahansa. Siitä sitten kärsii ne ketkä haluaisivat tehdä töitä, mutta byrokratia on tehnyt siitä mahdottoman. Siitähän kannustinloukussa on kyse. Kuinka paljon enemmän rahaa pitää jäädä käteen siitä 40h työviikosta, jotta se motivoi tekemään töitä. Pahin mahdollinen kannustinloukku on pätkätöiden vastaanottaminen, koska siinä monesti ihminen jää jopa tappiolle, mutta menettää vapaa-aikaansa.
@ObsessionTheCat
@ObsessionTheCat 2 года назад
@@-psykonaut- mielellään kuulisin millaisessa tilanteessa rikollisuus lisääntyy? Ihminen siis mielestäsi mielummin alkaa tekemään rikoksia kuin töitä? Sanotaan vaikka asumistuki asetetaan vakioksi jolloin pitää valita joko alkaa käymään töissä, alkaa rikolliseksi tai muuttaa toiselle paikkakunnalle, jossa on varaa saada matalampien tukien avulla asunto. Eläkkeet tulee olemaan lähivuosina suuri kuluerä, mutta siinäkin säästäisi jos asetetaan kaikille sama minimi eläke ja loput saa jokainen itse kerätä haluamallaan tavalla. Olisi se hurjaa jos tämän seurauksena tuolla pyörisi eläkeläisvarkaita, kun on oppinut elämään leveästi, mutta ei ole mitään laittanut säästöön.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Hiennosti puhutte. Näin tuo on aivan liian moni elää myös stadissa yhteiskunnan rahoilla ilmaiseksi taoi lähes ilmaiseksi, heidän tulisi oma aloitteisesti siirtyä pienemmille syrjäkunnille asumaan jos ei omat työ/muut tulot rahat riitä elämiseen, oli sitten kuinka sosiaalisesti super vienon iloisen kiltti hyper hymyileväinen ihminen joka vakuuttaa taidoillansa sossun. Poliitikot eivät tee päätöksiä tietty koska oma jatko saattaisi vaarantua. On tämä kyllä sairas maaima sanon minä. Perustamalla perheitä syntyy tulevaisuutta suomeen, jos miljardit tekosyyt ilman erikseen sairastumisen todenmaukaisuutta kieltää perheen rakentamisen, niin perheitä ei synny ja kaikki hukkuu taloudelliseen baskaan. Naisilta kaikilta synnytysikäisiltä noin 40 vuoteen asti pitäisi evätä kaikki e-pillerit käytöstä pois, myös erittäin kovien sanktioiden tullessa ilmi mustasta pörssistä siis erittäin kovien sanktioiden ! ei lepsujen päätösten. Se pitäisi ottaa vakavasti käsittelyyn halituksessa ja tehdä suomi suomalaisten asuttavaksi.
@jarikinnunen1718
@jarikinnunen1718 2 года назад
Unohditte sen virkamies-armeijan joka työttömiä pompottelee. Työttömät on noille niin tärkeitä että kun pitkäaikaistyötön siirtyy oikealle eläkkeelle, soittelee virkailija perään ja kysyy että kiinostaisiko olla edelleen työnhakijana? Toki työtä saisi tehdä riskittä että eläke-etuus menee, mutta verotus on kovaa. Kauhean kohtelun päättyessä kortisto ei maita kenellekkään ja mahdollisuus tulla kiskotuksi työhön on nolla.
@anteroilmarinen5267
@anteroilmarinen5267 2 года назад
Asian ytimessä - hieno jakso!
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Hyvä oli jakso. Miehillä on kiinnostavat langat hallussa. Kerä kulkee ja sen johdatus vie syviin ajatuksiin.
@weicco
@weicco 2 года назад
Veroprogressio on hieno asia, mutta se on ymmärretty väärin. Ei sen tarkoitus ole, että vain maksetaan enemmän. Sen tarkoitus on, että ne jotka maksavat enemmän, saavat paremmat palvelut. Nythän maksetaan enemmän, mutta palvelut on paskaa ja jos haluaa parempaa palvelua, joutuu maksamaan yksityiselle vieläkin enemmän. Kyllä rahalle pitäisi saada vastinetta.
@janneforsstrom1398
@janneforsstrom1398 2 года назад
Olen ollu töissä jossa palkka on ollu niin pieni että on ollu pakko hakea tukea elämiseen onko siinä järkeä miksi ei voida maksaa palkkaa niin ettei tarvitsisi viel tukea hakea eli jokaisella riittävä palkka kun töihin menee niin johan loppuu työttömyys ja myös noi kehitys apu rahat mitä on ulkomailla maksettu vuosia ja on kyl iso rahasumma niin sekin raha kun oltaisiin käytetty suomalaisten hyväksi niin hyvin menisi mut kun ei
@MrRaitzi
@MrRaitzi 2 года назад
Tukijärjestelmä mahdollista että työantajat maksaa niin vähän että sillä ei elä.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Meillä paisuu suomessa kokoajan järjestelmän alas ajoa siten että rakennamme kokoajan ikäänkuin yhdysvaltalaista järjestelmää ikäänkuin salaa itseemme liimaksi kiinni. Kohta ei ole kuin sianfitunköyhiä ja erittäin hyvätuloisia, mutta keskiluokka joka maksaa kaiken ei ole riittävästi koska velvoitteet ja pakolliset maksut kohoavat. Kiitä siitä edustamaasi tahoa arkadianmäellä jossa kana aivoiset mummelit ja tytsikät tykkäävät tuhlata rahaa turhuuksiin runsaasti murheista viis veisaamatta naama ilossa. Eu on esim. suomelle aivan liian kallis järjestelmä olla näin intensiivisesti mukana.
@jukkaalapiirto
@jukkaalapiirto 2 года назад
Onko työstä saatava palkka oikeassa suhteessa elinkustannuksiin?
@jukkaalapiirto
@jukkaalapiirto 2 года назад
Milloin palkka on riittävän suuri?
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Silloin kun ei tarvitse töihin mennä.
@riittakoukkari
@riittakoukkari 2 года назад
Silti on olemassa yrittäjiä, jotka yrittävät, vaikka saavat yrittämisestään aika ajoin, kuten koronarajoitusten aikana ja niiden jälkeenkin vain saman ja välillä vähemmänkin, minkä saisi tukiaisina ollessaan työtön. Koska yrittäminen on kuitenkin mahdollisuus. Työtönhän ei voi Suomessa yrittää, ellei ole valmis putoamaan täydellisesti kaikkien tukien piiristä ulos. Eli ei voi yrittää vähän, vaikka olisi halujakin 😏
@erkkameskanen1405
@erkkameskanen1405 2 года назад
Näinhän tämä... meillähän on pitkään toitotettu kuinka yrittäjyyttä pitäisi saada lisättyä. Siinä kun sitten aloitat, huomaat pian miten lyödään joka suunnalta pahemmin kuin ennen. Suosittelen jokaiselle kokeilemaan yrittäjyyttä ymmärtääkseen sen niin auvoisuuden puolen :)
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Joo o näinhän tämä on petollinen on ilmaisu tapa tuo. yhteiskunta vastuu on vain lain fonttikirjain unelmasta tai mielikuva markkinoinnista jolla myydään sinulle uskottava tarina uskottavasta ja talousviisaasta johtajasta jolla on kumminkin aitoa vaikutus valtaa sinuun ja muihin ihmisiin valtiomme rajojemme sisällä niiunkauan kun hän elää/puhuu sivistyksen mittareiden toleranssien välimaastossa. Ei siellä eduskunnassa ole pienintäkään korvausvastuuta KOSKAAN OLLUTKAAN tekemistäänsä virheistä ! Johtajasi kusee aina sinun silmiisi AINA varsinkin kun raha asiat koskettavat verojen maksajia.
@jesseaffiliate6328
@jesseaffiliate6328 2 года назад
Tämä shaiba yhdistettynä turhan vahvoihin ammattiliittoihin, ei ihme, että itseni lisäksi hyvin moni maksaa veroja (järkevän määrän) muualle. Hyvä pointti tuo, että "rikkaille" kettuillaan. Ylin tulodesiili maksaa Suomessa 57% veroista ja silti vasurit vinkuu kuinka he eivät muka osallistu hyvinvointisontansa kustantamiseen.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Kuten yllä jo kerroin rikkaita ei ole suomessa juurikaan, vaan varakkaita. Ei mieskään naiseksi muutu milloinkaan, eikä nainen mieheksi. Sekasikiöt ovat taas geneettinen umpikuja.
@jan2535
@jan2535 2 года назад
Koskelo nyt lähdit aivan väärälle polulle tossa onnellisuustutkimuksessa. Tutustu siihen nopeasti niin selviää aika nopeasti, että kyse ei ole pyramidin alimman 25% tyytyväisyydestä. Tämä kyseinen ryhmä itseasiassa kokee elämänsä todella onnettomaksi ja varmaan myös sama ryhmä on yliedustettuina Suomalaisten itsemurhatilastoissa. Hyvää pohdintaa muuten, ei siinä mitään... Mitä tulee sosiaaliturvaan niin.. Suomikuplassa helposti luullaan, että esim. lämpimissä maissa (Espanja,Italia) ei ole sosiaaliturvaa mikä on täysin virheellinen kuvitelma. Oman käsitys/kokemuksen mukaan ihmisistä pidetään jopa parempaa huolta näissä maissa jos katsotaan kokonaiskuvaa vauvasta vaariin. Tähän tietysti vaikuttaa sosiaaliturvan lisäksi kulttuurilliset- sekä vahvasti perhetekijät. Väitänkin, että jo ihan näissä kahdessa esimerkki maassa ihmiset ovat näkyvästi Suomalaisia onnellisempia.... Hyvä Show jatkakaa samaan malliin...
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Minun katsomani näkemykseni mukaan suomalaisia ihmisiä paisutetaan medialehtien ja video/tube/radio uutisten kautta uskomaan että älä valita mistään, koska me kaikki olemme niin helvatin onnellisia muihin maihin nähden, eli tietynlaista itsetunnon kohottamista valheellisella propagandalla höystettynä pidetään rintamalinjat ikäänkuin yhtenäväisinä näkökannan tuputtamisen kautta kaikille samana arvoisena. On toki suomessa moni asia oikeinpäinkin suhteesa moneen muuhun yhteiskuntaan, esim. infra, hjunat. metrot, bussit toimii kuten myös veden saanti ja sähkö tulee perille viipymättä. Mutta katsotaan kesänjälkeen kun hinnat nousee mutta palkat eivät kuinka helvatin SUPER onnellisia me todellakin olemme kaikki suomalaiset kun saamme maksaa tyhjästä aina vaan enmmän kuin nyt. Näin siis jos uskomme totuuden torviin joita ei kyseenalaisteta juuri milloinkaan.
@TheWeessa
@TheWeessa 2 года назад
Miettikää sellaista edustuksetonta demokratiaa missä vuosiveroilmoitustaan täyttäessä voisi täpätä tai olla täppäämättä kaikki mahdolliset rahansiirrot ja vielä näkisi vaikutukset omaan kokonaisverotasoon. Vois jäädä vasemmiston hyvinvointivaltio kapealle rahoitukselle.
@annekukkonen1371
@annekukkonen1371 2 года назад
Nyt kun tiedetään, että väestö ikääntyy ja huoltosuhde kääntyy päälaelleen niin millä tätä yhteiskuntaa jatkossa pyöritetään? Menot on jatkuvasti isommat kun tulot niin seuraava "merkkipaalu" valtionvelassa on 200 miljardia.100miljardia oli joskus kauhistus. Ei sellanen nykyistä hallitusta tietenkään hetkauta mutta jos luottoluokittaja älähtää niin sitten ollaankin pississä kaulaa myöden. Nytkin puolen prosentin korotus maksaa lainoissa jo järkyttävän määrän euroja.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Ei millään. itsestään selvääkin on että lakot ja muut mielenilmaukset kiihtyvät ja ongelmat kasvavat maton alta isommiksi vuoriksi monien eteen ylitsepääsemättömiksi turhamaisiksi vastenmielisiksi ilmiöiksi. Täytyy olla aika super tyhmä ihminen jos tätä ei halua katsoa totuuden lasien läpi äärettömän pitkällä ja suoralla kaukoputkella suoraan sen talouden ytimeen. Meistä tulee pian venezuela kaltainen köyhämaa verolinjoja kun ei haluta OLLENKAAN muuttaa sosiaali demokratisen agendan mukaan, kuin silloin tällöin hokkuspokkus taikasiiroin vuoroin eri vero etuuksia vuorotellen antaen ja maksaen eri ryhmittymille pienin askelin mitattuna. Asiat kulkee tyhmyyksistä tyhmyyksiin. Palvokaa vain itse eu:ta ja sen erittäin varakkaita jäseniään sekä sosiaalidemokraattista puolueen ihmisiä ja myös keskustaa ja vassareita sekä ruotsinkansanpuolueen varakkaita jäseniä. Tulokset tulevat kyllä esille.
@MrJuzzi3
@MrJuzzi3 2 года назад
Pitäisikö aloittaa robottien verotus jotta nykyinen systeemi ei järky? Jos Oodin kirjastorobotit pystyvät hoitamaan yhden työntekijän työt niin saavat myös sitten maksaa tämän työntekijän verot!
@aleksisoukkala
@aleksisoukkala 2 года назад
kirjasto robotti on vähän huono esimerkki. kun kirjastot on yleensä rahoitettu vero varoista niin siinä työssä on ehkä kannattavempaa pitää robottia kuin sitä ihmistä koska sille ihmisellä pitää kuitenkin maksaa palkkaa enemmän kuin se ihminen maksaa veroja.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Lopultakin robotit ovat fiksujen ihmisten tekemiä aivojenjatketta tehdä epämielyttävyyden työt tehokkaammin ja halvemmin. Kun robotteja on joka kolkassa, niin monet ihmiset vielä syvemmin passivoituvat monissa kerroksissa elintasoa ei katso rikkautta määrällisenä ilmiönä. Syy on emotionaalisten kanssakäynnin monitorimainen tukehtuminen kommunikoinnin osalta. Kun kommunikointi tapahtuu leivänpaahtimen kanssa joka kävelee rinnallasi jolla on kiva ääni ja kiva nukkemainen hymy, niin se ei luo vastakkaista emotionaalista vertais kokemuksien sarjaa ja tulkintoja kokemuksista joita voisit jakaa. Kone on kuollut vaikka kuinka sitä rakennettaisiin algoritmisten opittujen ihmis käyttäytymis ohjeiden mukaisesti. Kuollut on täydellisesti kuollut kone. kuin teknisesti suorittava hyöty hyönteinen.
@emmiina
@emmiina 2 года назад
Työpaikkaan kulkeminen voi olla haasteellista pitemmän matkan kyseessä ollessa jos puuttuu julkinen liikenne ja et omista autoa tai ei ole ajokorttia eikä mahdollisuutta kimppakyytiin. Esim.etenkin jos on pieniä lapsia miten viet ne edes hoitopaikkaan. ?
@heikki2057
@heikki2057 2 года назад
Palkat pysyvät alhaalla, koska kysynnän ja tarjonnan lakia sörkitään halpamaahanmuutolla. Maahanmuuttajalla on lisämotivaatio tehdä halvalla töitä.
@kaarnak
@kaarnak 2 года назад
Oikeisto kannattaa, koska halpaa työvoimaa serkkujen firmoihin ja multikansallisiin konserneihin. Vasemmisto kannattaa, koska tänne tultuaan mamut tippuvat suurelta osin sossun turvaverkkoon ja sen kutojat eli sosialistit saavat näistä lisää äänestäjiä. Tilanne on kestämätön omaa kansaa ajattelevan ja yksityisellä sektorilla palkkatyössä käyvän keskiluokan kannalta; 90% yhteiskunnasta ja poliittisesta päätäntävallasta on vastustajina ja vaikuttamiskeinot ovat täyttä vastatuuleen kusemista wokepoliisien ja sensuurin lisääntyessä.
@viatonkansalainen
@viatonkansalainen 2 года назад
Ei Suomessa ole mitään halpamaahanmuuttoa vaan *matalapalkkatyö-maahanmuuttoa* . Kantaväestö ei tee niitä töitä koska kannustinloukut ja ylikoulutus. Eniten Suomessa on kuitenkin maahanmuuttososialismia.
@heikki2057
@heikki2057 2 года назад
@@viatonkansalainen Juu samaa asiaa tarkoitin tuolla halpamaahanmuutolla. Kyllä kantaväestö niitä hommia tekisi jos palkat vaikka tuplaantuisi (teoreettinen skenaario). Nyt firmoilla ei ole mitään syytä kilpailla työntekijöistä palkalla, koska tarjontaa löytyy koko maapallon laajuiselta alueelta.
@viatonkansalainen
@viatonkansalainen 2 года назад
@@heikki2057 Suomessa ei ole kilpaillut työmarkkinat vaan niitä säännellään (tes), pitkällä irtisanomissuojalla ym.
@heikki2057
@heikki2057 2 года назад
@@viatonkansalainen En näe miten nuo kumoaisivat kysynnän ja tarjonnan lakia. Jos työntekijöitä on jonoksi asti niin tottakai heidän palkkakehityksensä kuihtuu. Toki nämä liitot voivat lakkoineen jotain tehdä, mutta eipä se hoitajillakaan näytä hirveämmin purevan.
@JustusPelle
@JustusPelle 2 года назад
Mulla oli erikoinen kannustin loukku...työnantaja oli maksavinnaan ja minä olin tekevinnään... elikkä yhtä tyhjän kanssa.... toesta oli enenvanahaan kaveri kyseli töitä niin pomo empi että ei meillä paljoo oo niin hakia vastas että en minä paljoo tarviikkaan kuhan palakka on hyvä...
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 2 года назад
Mulla on esim. 7€ arvoisia kirjoja, joita haluaisin myydä. Postikulujen jälkeen jää 1€? Eli kannaisi myydä isompi erä torilla. Päiväpaikka maksaa noin 10€. Päällä verot ja byrokratia.
@parsaukko1335
@parsaukko1335 2 года назад
koko systeemi on niin syvältä ettei oikein sanotuksi saa... todellisuudessa suurimman tukipotin saa varakkaat joilla on se suurin kiinteistöomaisuus, ne vuokraa kämpät kiskurihintaan köyhille joilla ei ole edes mahdollisuutta maksaa sitä vuokraa työn tekemisellä, vaan joutuvat menemään tukiluukulle. Vuokratuella sitten maksatetaan grynderien laina & muut kulut ja köyhä pysyy vaan köyhänä...tämä on verhottua sosiaaliturvaa, todellisuudessa siellä on tietty porukka joka kuppaa yhteiskunnan rahoja häikäilemättömästi.
@viatonkansalainen
@viatonkansalainen 2 года назад
Kaupungin vuokra-asunnot, Kojamo, ay-liikkeen suurin omistaja. Niinpä niin, ay-liike, "yleishyödyllinen säätiö" kuppaa muutenkin tavallisia kansalaisia...
@MarkoWallius
@MarkoWallius 2 года назад
En tiedä olenko täysijärkinen, mutta minua Suomi ei ole kannustanut missään.. Pelkästään masentanut..
@BerntDanielsson4535
@BerntDanielsson4535 2 года назад
Skrakaby ja Brutuby Espoossa on iso tekijä maailman markkinoilla. Todella iso. Onko piilaakso Soukan tai Kaitaan läheisyydessä?
@LegendSpecialist
@LegendSpecialist 2 года назад
1.5. 00:00 alkaa uusi kannustinloukku
@Joonatan75
@Joonatan75 2 года назад
Mistä se biologinen vietti tuli, tsosi tymä lause, mutta tästä ei päästä puusta pidemmällä ? Aikan erikoinen tuo biologia mikä tuli ihan tyhjästä, tul i alkuräj'hhhdy, tul ivetä ja solu jo lpout voikin lukea kirjoista parhaana mahhdollisena selitksenä. Saa mollata tietnki, mutta voi ottaa kantaa myös ihan asiallisesti vaikka erimieltä olisi.
@tiiamkgs
@tiiamkgs 2 года назад
Ei tässä muuta olekaan, kuin kannustinloukkuja. Lähestulkoon jokaisesta työvuorosta, jonka ottaa vastaan, "rangaistaan". Jos mulle nyt keikkatyöläisenä tarjottaisiin vaikkapa 8 vuoroa kuukauteen, 4 niistä tekisin käytännössä ilmaiseksi, koska leikataan sitten ansiosidonnaisesta tai työmarkkinatuesta. Eli joko kokonaan työtön tai kokonaan töissä, ei välimuotoja. Aivan täyttä paskaa. Meillä on vasemmistohallitus, mutta en ole koskaan elämässäni voinut näin huonosti, elämän joka perkeleen osa-alueella - mikään ei toimi niinku pitäs, työtä ei kannata ottaa vastaan ellei ole kokopäivätyö, mihinkään tt-tukeen en ole edes oikeutettu, vaikka lopulliset nettotulot pyöriny siellä parin sadan kieppeillä. Ei sillä, en odotakaan valtiota apuun, hoidan itse omat asiani mutta onhan tää jokseenkin huvittavaa.
@snowandcoal
@snowandcoal 2 года назад
3000 euron lakisääteinen minimi kuukausipalkka ja hinnat ylös. Jotain kansalaisaloitetta aiheesta. Tehdään Suomesta pohjolan Sveitsi.
@BerntDanielsson4535
@BerntDanielsson4535 2 года назад
Nyt on Heikelä katsonut oikeita Yle uutisia. På svenska.
@jussiroukka9664
@jussiroukka9664 2 года назад
Laittakaa nimeksi 30 minuuttia ni voitte mainostaa enemmän. Vittu.
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Onks liian kallis ilmanen ohjelma sulle?
@jussiroukka9664
@jussiroukka9664 2 года назад
Silloin kun sitä tehtiin sydämellä oli ok. Nyt kun lässytetään ja tulee mainoksia ni mielenkiinto laskee. Näkyy jo käyvän työstä teilläkin. Palaute on suunta parempaan.
@jannehanninen8791
@jannehanninen8791 2 года назад
Esimerkiksi kaupanalalla tarjotaan erittäin paljon 10h tai 20h viikossa työsopimuksia. Miettikää nyt onko mitään järkeä mennä töihin 10h viikossa? Eräälle läheiselle näitä koko ajan tarjottiin ja välillä ilmoitettiin, kuin palkinnoksi että muutetaan työsopimus 15h viikoksi edellisen 10h sijaan. Joka tapauksessa eläminen katetaan kelan/liiton tuilla. Koko ajan saat täytellä milloin mitäkin lappuja ja tulee kyselyitä ja lisäselvityspyyntöjä.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Tuo on ainoastaa kannattavaa järkeä käyttäen jos sinulla on muita pääomatuloja/tulo lähteitä. Muussa tapauksessa ei kannata rasittaa lihaksia moiselle. Koska muut kustannukset syövät tuonkin tuoton vapaa aikaan nähden. Useimmat ihmiset käyttävät äärettämän vähän aivoja ratkaista erinäisiä ongelmia. Eli sosialismissa kuten suomi sataprosenttisesti elää kauttaaltaan ulkoistetaan lainkauttakin jo oma vastuu ja sekä valinta muuttaa asioita omaksi eduksi.
@kristinabackman2391
@kristinabackman2391 2 года назад
Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kirjan, aina -80-luvun aikaisesta palkkauksesta ja toimeentulosta aina nykypäivän kaunnustinloukkujen suoranaisen tehtailun aikaan. En kertakaikkiaan ymmärrä miten yhteiskunnan lähes kaikkeen kitinään löydetään vastaukseksi, että joo tehdään siitä ilmaista (tai ainakin lähes) ja maksatetaan se verotuloista. Sehän kuitenkin tiedetään mihin se johtaa, eli työtä tekevien korkeampaan verotukseen. Marinin hallitus on tässä kaikkien aikojen mestari. Jos verotusta saataisiin laskettua pienenisi kannustinloukut ja palkasta jäisi enemmän rahaa käytettäväksi. Valtio ja kunnat maksavat mitä ihmeellisemmille, jopa täysin tuottamattomille järjestöille, yhdistyksille jne vuosittain korvauksia jotka käytännössä valuvat kankkulan kaivoon. Saajien lista vain kasvaa vuosi vuodelta. Esimerkkinä voisi mainita mm jo moneen kertaa mainitun suomi-venäjä-seuran joka sai 800 000 € tänäkin vuonna. Samaan aikaan myös eräät tahot selviävät varsin kovatuloisina ilman verotusta, tästä esimerkkinä ay-liitot. Myös joidenkin alojen palkkaus on puhututtanut viimeaikoina kuten hyvinvointialueiden johtajien palkat versus pääministeri tai presidentti (tiedä vaikka seuraavaksi tulisi päätös niidenkin palkkojen korotuksesta juuri palkkaeron takia). En kuitenkaan poissulje joidenkin etuisuuksien saantia, esim eläkeläiset ja vammaiset jne tarvitsevat niitä eittämättä, mutta on turha valitella sitä että kaikille ei työt maita, kun hallitus on valmis elättämään työikäisiä täysin kunnossa olevia kansalaisia vuodesta toiseen jopa sellaisia, jotka eivät ole oman maamme kansalaisia. Kyllä se sanoma on jo kiirinyt ulkomaille ”tulkaa Suomeen, täällä maksetaan, vaikka et tekisi mitään ja saat vielä katon pään päälle”. Varsin pienituloisen veronmaksajan tuloissakin se tuntuu jo nyt ja kannustinloukko lähenee kuinka kauan kannattaa enää käydä töissä. Tässä asioita näin todella karkeasti lueteltuna.
@effexon
@effexon 2 года назад
itselle työuran alussa niinkin pieni asia kuin täällä pk-seudulla seutulipun (bussi-juna) hinta(noin 120e/kk) oli se stressin aihe, koska reilu sata euroa kuussa käydä helsingin keskustassa töihin silloisesta kämpästä oli alle 2000euron bruttopalkalla iso kipukynnys, vaikka noita tukia ei ollutkaan. Siihen aikaan (10 vuotta sitten) kaikki työt olivat 100% ei etäilyä joten tuon varaan ei voinut laskea, ei ainakaan uran alussa kun pitää saada kaikenlaista tietoa juuri lähikontaktissa. En ymmärrä miksi jauhetaan progressiosta kun sillä ei tuossa 1. portaan kynnyksellä ole merkitystä vaan noilla kuluilla vs palkka ja erityisesti millaisen riskin luottohäiriöistä siinä joutuu ottamaan kun ei ole selvää milloin se 1. palkka tulee ja tarkalleen minkä suuruisena verojen ym jälkeen. Toki (vakituisen) palkka on aina parempi kuin olla kelan lottokoneen armoilla että tuleekin satunnainen hylky.
@jorejahtis8833
@jorejahtis8833 2 года назад
Kaikentämän kohdalla pitääkin ihmetellä,miten ikääntyneiden ja laitoasvanhusen asemaa on heikennetty.Jopa vankila on tehty näiden rinnallaa houkuttelevaksi ja tämä alkoi näkyä heti 80 luvulla.Aivankuin Kekkonen olisi syrjäytetty ja antanut tähän oikeutuksen.
@nonoo
@nonoo 2 года назад
Valitettavasti tämä ei ole pahkasikaa. Hallitus ei aio estää laajamittaista maahantuloa - esittävät valmiuslailla suomalaisten asuntoja ja ajoneuvoja käyttöönotettavaksi. Unfuckingreal.
@effexon
@effexon 2 года назад
öm kuulostaa joltain leffajuonelta mutta alieneita ei ole näkynyt. Tässäpä seuraava skenaario jolla venäjä voi tehdä kiusaa vihreillä miehillä tai muunkin värisillä. Jonkun asiantuntijan mukaan venäjällä olisi "reservi" jopa 10 miljoonaa tällaista ihmistä jotka tekevät hanttihommia ja isompi euroelintaso kelpaa kyllä, taida kaikilla olla edes venäjän passia. Ainakin virossa kummasti kasvoi kansalaisuushakemukset ettei venäläiset joudu takaisin venäjänmaalle sieltä.
@puuma_69
@puuma_69 2 года назад
onhan se aikamoinen kannustiloukku jos tarjolla on 8-12€/h työpaikkoja ja ne vähän paremmat duunipaikat jaetaan ihmissuhteiden perusteella. töissäkäyminen maksaa 250-500€/kk ja pienestä palkasta on jo ennen tilille napsahtamista ulosmitattu merkittävä osa suoraa isoille ikäluokille. se raha mitä pitäisi jäädä töissäkäymisestä elämiseen tai oman tulevaisuuden rakentamiseen menee isojen ikäluokkien sairaanhoitoon sekä eläkeläisille jotka nostaa enemmän eläkettä mitä maksaja saa itse palkkaa. omassa vanhuudessa voi eläkkeet, loputtomat saattohoidot ja avustukset unohtaa. mikäli sellaista tulee.
@joku90
@joku90 2 года назад
Nykyisissä eläkelaeissa on merkittävä moraalinen ristiriita. Eläkkeiden koskemattomuus perustuu kai siihen ajatukseen, että kun jotain on joskus muinoin luvattu, niin siitä on pidettävä kiinni. Oikeudenmukaisempaa kuitenkin olisi, että nuoremmille tulleet eläke-edun heikennykset (lähinnä kasvaneet eläkemaksut) kompensoitaisiin maksunsa jo maksaneiden eläkkeiden määrässä, jotta ihmiset olisivat joten kuten tasa-arvoisessa asemassa. Nyt diili vain huononee sukupolvelta sukupolvelle ja varallisuus kaikkoaa tulevaisuuden toivojen taskusta niiden taskuihin, jotka ovat jo elämänsä ehtoopuolella. Maailma on väärällään viisauksia koskien yhteiskuntia, joiden katse on menneessä eikä tulevassa: _"Kings built tombs more splendid than the houses of the living and counted the names of their descent dearer than the names of their sons." -The Lord of the Rings, J.R.R. Tolkien_ Voidaanko olettaa ja jopa vaatia, että nuoret rakentaa parempaa huomista ja lisääntyy ahkerasti, kun suuret ikäluokat imevät heidät käytännössä kuiviin?
@puuma_69
@puuma_69 2 года назад
@@joku90 näinhän se menee, isot ikäluokat alkoi saapua eläkeiän kynnykselle niin eläkemaksut nostettiin 5% -> 25% hyvin lyhyessä ajassa ja käytännössähän eläkevarat on kertyneet vasta 90-luvun jälkeen. keskituloinen nuori maksaa työelämän aikana satoja tuhansia eläkemaksuja joita ei saa itselleen käyttöön. sairaanhoito ja eläkkeet on yksinään n. 50 miljardia vuodessa ja vertailun vuoksi valtion budjetti n. 70 miljardia. palkalla ei tule toimeen, infrastruktuuri rapistuu, investoinnit uupuu, yrityksiä lähtee suomesta, aivovuoto kasvaa jne. oikeastaan ihan kaikki nämä ongelmat juontaa lopulta itsensä näihin paisuneisiin sivukuluihin mitkä tekee työnteosta kannattamatonta.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Ei nuoriso halua lisääntyä tänäpäivänä ollenkaan. Kaikki johtuu tasa arvon äärettömästä s.atanallises.a leviämisvalheesta jokapaikkaan, sekä e-pillereitten mahdollistamasta normaali hormoonikiertoisesta haluttomasta elämys tason matkasta nyky ihmisen äärettömiin erui kerros himoihin saada nauttia erinäisistä materiailismista sekä muista lukuisan viihteen tarjoamisista tunteista jotka syövät kaiken ajan perhe elämältä ja lapsien teolta pois ajatuksen tasolta huitsin kaukaisiin tuuliin tuonne jonnekin satumaihin. Faktaa siitä sanoisin että e-pillereitä ja niitä etu järjestöjä jotka kynsin ja hampain pitävät naisten oikeuksia e-pillereitten oikeuteen saada käyttää hallita omaa ruumista on omiaan myrkyttämään sitä faktaa vasten että lapsia ei synny eikä suomenkansalaisten tulevaisuus ole kovinkaan ruusuinen. Pikemmiten piikkinen ja katkeran kalkkista tulee monen elämä olemaan, niinkuin sen pitääkin olla, koska suurin osa äänestää tunteella valtaan samoja kus.pää ihmisiä joita mediaväen miehet sekä naiset monesti kiihkolla maskeeraa aina kiiltoon kun vaalit lähestyy. Ja sentakia koska arvokkuuden merkitys on pahasti vääristynyt aivan liian monelta nuorelta perheen pidostakäsin sekä toki myös valtion herroilta ja ja nyky kanoilta. Ei fitduakaan hallitusta kiinnosta perheiden asiat.
@peigeot9906
@peigeot9906 2 года назад
Jos idea ois puhuu asiaa 23min niin pysäyttäkää kello mainoksen/sponssin ajaksi
@kimpekkonen4204
@kimpekkonen4204 2 года назад
Kyllä!!!
@kummelikukka5364
@kummelikukka5364 2 года назад
Mä oon ymmärtäny et ohjelma kestää sen 23min, ei enempää eikä vähempää. Ja en ole kyl kuullu et ois tarkotus puhua asiaa välttämättä lainkaan vaan kyseessä on viihdeohjelma jossa on asiapitoiata sisältöä. Tai näin nämä hyvät herrat itse ohjelmaansa kuvailivat kun olivat vieraana Puheenaihe podcastissa
@janio.3422
@janio.3422 2 года назад
Mitä asiaa? Kavereiden höpinöitä on vaan mukava kuunnella, lähtee päivä käyntiin hyvin. En vaan tajua miten Heikelä tietää että kutulohi ei syö joessa, mutta ei tiedä kalojen lisääntymisestä 😉
@SauLi1984
@SauLi1984 2 года назад
Tämäkin jakso kestää 23 min 37 sekuntia 🤨
@Hiihtaja114
@Hiihtaja114 2 года назад
uskomatonta miten pienestä asiasta löysit valitettavaa
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Etlan laskelmien uutisoinnissa oli koistinen, joka paljastui kuvaamisen jälkeen. Eli siteerattu lukema 150.000 on oikeasti 100.000 ihmistä. Obs. Huom.!
@untofrederik
@untofrederik 2 года назад
Kannustimista tuli mieleen. Yhteistyö (yhteiskunta) on kuin hienosti ravaava ratsukko. Pitää vain varoa, ettei joudu hevoseksi.
@user-eq2fp6jw4g
@user-eq2fp6jw4g 2 года назад
Vaikka keskustelussa pureudutaan yksin Suomen ongelmaan asiassa mutta todellisuudessa tätä asiaa pitäisi katsoa globaalissa mittakavaassa sillä Suomikin operoi osana globaalia talousjärjestelmää. Tämä tarkoittaa sitä että globaalit muutokset vaikuttavat myös lokaalisti. Jopa suhteellisesti enemmän sillä Suomen verotus/sosiaalijärjestelmä on kieltämättä ajautunut liian kieräksi. Käytännössä kaikki liikkumavara on jo käytetty loppuun. Globaalissa mielessä Suomi ja muut pohjoisen "hyvinvointimaat" ovatkin suoranainen poikkeuks tasavertaisuus aatteen tavoittelussa. Näin ei käytännössä globaalissa pelikentässä ole vaan todellisuudessa globaali talous pyörii erittäin jakautuneessa tilassa jossa varallisuus ja "ihmisarvo" kysymykset sekä niiden luoma "hyvinvointi" on enemmän kuin vääristynyt. Riittää kun katsoo mitä on 2007/2008 finanssikriisin jälkeen tapahtunut esim jenkkilän pörssikehitysessä ja kiinan taloudessa. Käytännössä varallisuus on kasautunut entistä vahvemmin varakkaimpien pusseihin. Tässä trendissä valitettavasti pohjoismainen hyvinvointi malli on kovin useasti se joka ottaa iskua vastaan. Varsinkin kun maan taloutta kannatteleva vientiteollisuus on käytännössä romutettu globaalin kilpailun tuottaman ahneuden myötä tai myyty alennusmyynnillä jenkeille (nokian puhallus). Kuten myös sen takia että olemme käytännössä geopoliittisesti Venäjän naapureita joka vaikuttaa talouteen myös monelta osin.
@lynxoffinland
@lynxoffinland 2 года назад
Etuuksien joustamattomuus ja samalla arvaamattomuus on ongelma. Ei niinkään se, että etuuksia on ja niillä pärjää. Lisäksi suomen kaltaisessa maassa on selviö, että jossakin vaiheessa joudut työttömäksi. Tällöin kaikki työntekosi hedelmät kostautuvat, sillä et tule saamaan mitään tukea, ennekuin olet myynyt omaisuutesi, mukaanlukien osakkeet ja muut 'lypsylehmät', joita olet työlläsi pyrkinyt hankkimaan vakavaraisuuden saavuttamiseksi. Olen katsonut kohdallani, ettei minun kannata käydä töissä, ei siksi, ettenkö haluaisi, vaan siksi, ettei siinä ole mitään järkeä. Jään jossakin vaiheessa jokatapauksessa työttömäksi, ja kaikki, mitä teen sitä ennen, on turhaa. Tekisin tappiota, kun joudun myymään osakesalkkuni ennen kuin se on tuottanut myynnistä koostuvien verojen verran, ja joudun realisoimaan kaiken minkä vuoksi työskentelin. Mitä järkeä? Ihminen ei kuitenkaan lopulta 'pääse' mihinkään, eikä 'saavuta' mitään. Olen löytänyt onneni matalasta elintasosta, jossa pienet ilot konkretisoituvat. Mielelläni hankkisin vakavaraisuutta ja työskentelisin sen saavuttamiseksi, mutta tiedän jo, että tämä tavoite ei koskaan toteudu. Ei ainakaan Suomessa. Työtön ei ainakaan ole laiton työntekijä. - pimeille markkinoille on kysyntää, että sillä puolella tienaa kyllä, jos on tekijä.
@kaunisrumilus
@kaunisrumilus 2 года назад
On se perkele😅😂
@petskup4
@petskup4 2 года назад
Täytyisi olla tarpeeksi omaisuutta ettei tuet tippuisi eli oma asunto.😎👍 Sitä ei tartte myydä pois. Jännää vaan kun köyhemmältä viedään loton 4 oikein 10e pois tulona sosiaalihuollossa ja hyväosainen työtön pitää asunnon.😅
@lynxoffinland
@lynxoffinland 2 года назад
@@petskup4 Jos oikein muistan, niin asunnon arvo vaikuttaa. Kaikki yli 10k omaisuus alkaa tiputtaa työttömyysturvaa - siis siitä n.500e/kk mitä se alunalkaen on. Mitä arvokkaampi asunto, sitä vähemmän saat rahaa ja paljonkos tuosta on varaa tiputtaa? Samoin asumistuki ei koskaan kata kaikkia asumiskustanuksia, joten kannattaa pysyä halvalla vuokralla ja kiinteällä vesimaksulla niin ei tule yllätyksiä.
@petskup4
@petskup4 2 года назад
@@lynxoffinland nii oisko työttömyysturvaa heikentävä vaikutus mikä sitten kompensoituu soskun normierotuksessa.😀 mut mielestäni voi olla nollatuloilla ns tuilla elellä omassa asunnossa.
@m4kk3l14
@m4kk3l14 2 года назад
Poliitikot eivät verotusta tule laskemaan, koska Suomi ei nykyisillä verotuloilla selviä edes täysin välttämättömistä menoista, kuten terveydenhuollosta, koulutuksesta jne. Suomi taantuu vähitellen enemmän ja enemmän. Tässä maassa ei kannusteta menestymään vaan siitä rankaistaa kasvavilla veroilla vuodesta toiseen. Nyt kun sosiaalituista on tehty läpi elämän kestävä automaattinen rahanjakokone niin siitä on todella hankala päästää irti. Iso osa suomalaisista on täysin riippuvainen tukijärjestelmästä ja valitettavan moni on oppinut jo siihen, että mitään ei tarvitse tehdä kun saman saa tekemättäkin. Tälläinen järjestelmä ei ole millään mittarilla kestävä ja se tulee kaatumaan jossain vaiheessa viimeistään pakon sanelemana. Oma ikäluokkani ei varmaan tule saamaan eläkettäkään tai se on niin naurettavan pieni, ettei sillä mitään tee. Onneksi kuitenkin asumme maailman onnellisimmassa maassa vaikka, jokainen suomalainen itse on eri mieltä tästä asiasta.
@SweetandFullofGrace
@SweetandFullofGrace 2 года назад
Selviää jos asunmistuet yms. heivataan helvettiin ei lisätä menoja vaan keskitytään olennaiseen. Muuten olet kyllä täysin oikeassa. En ole koskaan ymmärtänyt miksi rahaa pitää kierrättää valtion kautta, tai siis ymmärrän, koska byrokratia ottaa rahoista 20-25% oravanpyörän pyörittämisiin.
@m4kk3l14
@m4kk3l14 2 года назад
@@SweetandFullofGrace Priorisoimalla kulupuolta voisi selvitä, mutta näytä minulle ne poliitikot, jotka oikeasti laittavat asiat kuntoon ja lopettavat rahan jakamisen ympäriinsä. Äänestäjät ostetaan kaikenlaisilla lupauksilla, kun kaikkien täytyy saada kaikkea kivaa riippumatta täysin omasta panoksesta, eikö vain? Ongelmana on aina ollut ja tulee olemaan päättäjien oman edun tavoittelu. AInoa tavoite jokaisella torkunpeiton alla pötköttävällä yksilöllä on varmistaa suojatyöpaikka seuraavaksi 4 vuodeksi. Millään muulla ei ole väliä. Tästä syystä en jaksa uskoa. että käännettä parempaan on tulossa. Pakon edessä aletaan leikkaamaan ja nekin leikkaukset tehdään luultavasti aivan vääristä kohteista ja sitten taas nostetaan veroja kun mitään muutakaan ei osata tehdä.
@m4kk3l14
@m4kk3l14 2 года назад
@@SweetandFullofGrace Lisäyksenä vielä, että jos jokin yksittäinen tuki leikataan niin toimeentulotuen muodossa sama raha menee henkilölle joka tapauksessa. Ylipäänsä se on aivan järjetön asia, että tukien avulla voi asua vaikka helsingin ytimessä, vaikka monelle työssä käyvällekin se on ihan mahdoton asia. No ei hätää, otetaan lisää velkaa, jotta porukka saa asua missä haluaa, maksoi mitä maksoi..
@SweetandFullofGrace
@SweetandFullofGrace 2 года назад
@@m4kk3l14 Niinhän se menee ja "varakkaat" hyötyy, monella kaverilla on sijoituskämppiä velalla tietty ja vuokran maksaa tai ainakin vuokratasosta pitää huolen valtio. Se että poliitikot ovat samanlaisia, niin ei tarvitse kuin katso SITRAn, THLn tai muiden hillotolppiin, hyvinvointialuiden johtajat tienaa enemmän kuin PM ja keskipalkka taitaa perus virkamiehillä olla 4500e kuussa. Byrokratiaa ei tarvitsisi niin paljon jos yksinkertaistettaisiin verotus ja tuet, mietis sitä että nythän ollan menossa automaatioon ja digitalisaatioon, mutta miksi byrokraattien määrä vaan lisääntyy?
@m4kk3l14
@m4kk3l14 2 года назад
@@SweetandFullofGrace No työllisyyslukuja saadaan kaunisteltua kun palkataan valtiolle/kunnille lisää paperinpyörittäjiä. En myöskään ymmärrä miksi valtion omistamissa / monopoli-yhtiöissä maksetaan toimareille älyttömiä lisiä ja palkkioita vaikka tulo saatetaan ottaa veroina kansalaisilta tai kilpailua ei ole ollenkaan, joten on aivan sama mitä yhtiö tekee niin tuloja tulee joka tapauksessa. Alko tai Yle on loistavia esimerkkejä tästä naurettavuudesta.
@tikkasen_urakointi
@tikkasen_urakointi 2 года назад
Koko tukiviidakko pois tarveperusteisine tukineen ja tilalle perustulo suuruudeltaan 200 euroa viikossa. Ei olisi kannustinloukkuja enää sen jälkeen.
@petterivirtanen6376
@petterivirtanen6376 2 года назад
Muutama tutkimus löytyy ainakin, joka koskee sitä mitä mieltä ihmiset ovat esimerkiksi tulonsiirroista: "Vastoin vakiintuneita käsityksiä maahanmuuton voimakkaimmat vastustajat eivät ole heikossa asemassa olevia köyhiä tai työttömiä, vaan monen mittarin mukaan kaikkein etuoikeutetuimpia henkilöitä. Tulos selviää tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin 18-29-vuotiaiden asenteita vuoden 2015 eduskuntavaalien kynnyksellä." Tutkimus tehtiin Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa. Suurin ideologinen ryhmittymä olivat oikeistoliberaalit (44 %), jotka suhtautuivat myönteisesti niin maahanmuuttoon kuin tuloeroihinkin mutta kielteisesti sosiaalietuuksiin sekä neutraalisti ympäristönsuojeluun ja puolustusvoimien vahvuuteen. Mielipiteiltään tämä ryhmä oli kaikkein maltillisin. Toiseksi suurin ryhmä olivat oikeistokonservatiivit (23 %), jotka kannattivat tuloeroja ja vahvaa armeijaa mutta suhtautuivat erittäin kielteisesti maahanmuuttoon, ympäristönsuojeluun ja sosiaalietuuksiin. Kolmanneksi suurimman ryhmän muodostivat puolestaan vasemmistokonservatiivit (18 %), jotka oikeistokonservatiivien tavoin suhtautuivat erittäin kielteisesti maahanmuuttoon mutta toisaalta kannattivat sosiaalietuuksia, vastustivat tuloeroja ja olivat suhteellisen maltillisia ympäristönsuojelua ja vahvaa armeijaa koskevissa kysymyksissä. Pienimmän ryhmän muodostivat vasemmistoliberaalit (15 %), jotka olivat vahvasti maahanmuuttomyönteisiä, kannattivat ympäristönsuojelua ja sosiaalietuuksia ja suhtautuivat kielteisesti tuloeroihin ja vahvaan armeijaan. Kun ryhmien koostumusta tarkastelee tarkemmin, huomaa, että miehistä joka kolmas oli oikeistokonservatiivi ja ainoastaan joka kymmenes vasemmistoliberaali. Naiset olivat puolestaan yliedustettuina vasemmistoliberaalien ryhmässä ja aliedustettuina oikeistokonservatiivien ryhmässä.
@dagisinmines3412
@dagisinmines3412 2 года назад
Minusta törkein kannustinloukku on, että opiskelemalla saa huonommat tuet ja ehdot kuin tekemättä mitään. Sen jälkeen kun opiskelijat pääsivät yleisen asumistuen piiriin, niin saa kohtalaisesti jopa rahaa kun nostaa lainatkin vrt. toimeentulotuki.
@joku90
@joku90 2 года назад
Itse sanoisin, että Suomen akuutein ongelma on kuitenkin keskiluokka, joka luulee olevansa niin köyhä, että kokee tarvitsevansa kaikenlaisia tulonsiirtoja itseltään itselleen. Keskiluokka on valtiontalouden päämaksaja, mutta nostaa kuitenkin hyvinvointivaltiosta tarkemmin ajateltuna aika pähkähulluja etuuksia. Kotitalousvähennys: Valtion tarjoama alennus esim. yrityksiltä ostettuihin remontteihin tai vaikka siivouspalveluihin. Miksi kenekään remontit tai kodin siivous kuuluisivat edes osittain koko yhteiskunnan vastuulle? Itse omat lattiansa puunaava perushygieeninen ihminen maksaa yhteisvastuullisesti siitä, että joku toinen voi siivouttaa omat ryönänsä jollakin ulkopuolisella? Hintalappu tälle hulluudelle taitaa lähestyä puolta miljardia vuodessa ja tutkimusten mukaan työllisyyttä tämä ei lisää. Jos esim. vanhuksille halutaan kustantaa näitä palveluita, niin siihen löytynee tehokkaampia ja halvempiakin metodeja, kuin pistää samalla kaikki maksamaan yhtesivastuullisesti rikkaiden ja laiskojen luksuspalveluista. Yksityisen sairaanhoiden, yksityisen päivähoidon, kotihoidon, yms. kelakorvaukset: Onhan se kiva mennä jonojen ohi lääkäriin, mutta miksi sen julkisen terveydenhuollon jonossa värjöttelevän syöpäsairaan vahuksenkin pitää osallistua omalta osaltaan työssäkäyvän ja kohtuullisen hyvätuloisen mukavuuden rahoittamiseen? Varhaiskasvatuksen järjestäminen on puolestaan kuntien velvollisuus, mutta silti sen rinnalla pyöritetään erillisiä kotihoidon ja yksityisen päivähoidon tukia, joissa käytännössä maksetaan vanhemmille siitä, että nämä jäävät pariksi vuodeksi pois töistä hoitamaan lasta kotona tai palkkaavat tähän hommaan ulkopuolista apua, vaikka kunnalla olisi tähän jo valmis ratkaisu. Kun näitä "luksustukiaisia" alkaisi oikein kunnolla perkaamaan, niin uskon, että sieltä löytyisi miljardiluokan säästöt, jolla valtion taloutta tasapainotettaisiin ensi alkuun jo aika tavalla. Jos hyvinvointivaltio keskittyisi etupäässä köyhien ja muiden avuntarpeessa olevien auttamiseen ja huolehtisi muiden osalta lähinnä siitä, että näille jää palkastaan käteen sellainen summa, jolla sitten voi halutessaan ostaa vaikka tätä nyt tuettua arjen luksusta, niin luultavasti olisimme lopulta onnellisempia ja valtion talouskin voisi paremmin. Se on joka tapauksessa varma, että yksikään valtiolle maksettu euro ei palaa sieltä kokonaisena takaisin, vaikka saamapuolella oleminen tuntuisi kuinka hyvälle.
@artovesterinen
@artovesterinen 2 года назад
Ihan hyviä pointteja mutta täytyy laittaa omani perään: Kotitalousvähennys: Omakotiasujana jättäisin ison osan remonteista tilaamatta ilman kotitalousvähennystä, vaan tekisin ne itse. Näen tässä työllistäväni sen sijaan että tekisin itse. Ymmärrän että on kaksipiippuinen asia vähentää siivouspalvelut kotitalousvähennyksenä. Itse en sellaisia käytä mutta näkisin tämänkin työllistävän edes jonkin verran. En tiedä mistä tuollainen tutkimustulos on saatu mutta oma kokemukseni on täysin päinvastainen oman, sekä lähipiirini asumisen osalta. Terveydenhuolto: Ymmärrän pointin että on kaksipiippuinen asia kun korvataan yksityisen puolen hoitokuluja. Tämän hyödyt/haitat ovat tapauskohtaisia. Uskoisin että ne hyödyt voittavat kuitenkin haitat kansainterveydellisesti, sillä ne laskevat kynnystä hakeutua hoitoon jolloin kokonaiskustannus yhteiskunnalle laskee. Itse vien lapseni kunnan päivähoitoon ja maksan siitä tuntuvan summan joka kuukausi. Yksityinen löytyisi aivan naapurista, mutta poikkeuksellisesti kunnan päiväkoti on tarjonnaltaan itse asiassa parempi. Tunnen perheen jolla lapsi naapurissa. Tästä maksan, vaikka päiväkoti on yhteisin varoin (veroin) maksettu. Olisi mielestäni sinänsä hyvä että jos jokainen maksaa kerran kunnallisveroa, halusi tai ei, se kattaisi tietyt palvelut kaikkine kuluineen tasapuolisesti. En muista paljonko kunta tukisi yksityistä päivähoitoa, muttei erotus muistaakseni montaa kymppiä olisi kuussa. Itse en näe tätä suurena asiana että joku tuon korvauksen saa, jos saa. Kunnilla ei enää riitä resurssit hoitaa kaikkien lapsia omissa päiväkodeissaan. Itse pidän oikeudenmukaisena että keskiluokkaiset saavat myös takaisinpäin maksamastaan tasapuolisuuden nimissä. Maksavathan he myös enemmän kuin osa joka maksaa vähemmän mutta saa enemmän. Väittäisin että ilman näitä etuuksia moni keskiluokkainen omakotiasuja ei tulisi rahallisesti enää toimeen. Keskiluokka käyttää kaiketi myös määrällisesti suuren osan erinäisistä palveluista jolla lisätään työllisyyttä. Normaalin omakotitaloasujan eläminen ei Suomessa ole todellakaan mitään juhlaa, vaan samalla tavalla he joutuvat jatkuvasti miettimään mistä voisivat säästämään kotinsa säilyttääkseen. Tällaisia mietteitä.😃
@artovesterinen
@artovesterinen 2 года назад
Lisään nyt vielä erikseen pääpointtini: En tiedä mitkä ne "pähkähullut" etuudet ovat. Itse en muista nostaneeni niitä lainkaan kuluneen kahden vuoden aikana. 🤔 Putkiremontista sain viimeksi työn osuudesta pätkän pois. En myöskään tunne ketään joka olisi niitä nostanut ainakaan lähiaikoina. Taitaa olla se ylempi keskiluokka joka tuon hyödyn kerää. Siis se joka sisustaa kämppänsä joka toinen vuosi trendien mukaan. Kyseessä on pienempi osa keskiluokkaa jos heitä voi keskiluokaksi kutsua. Iso osa kotitalovähennyksistä menee myös tällä hetkellä energiantehokkuuden kasvattamiseen. Työ jota suurin osa ei tekisi mutta kun on pakko. Sinänsä reilua korvata työstä johon valtio ohjaa hinnoittelullaan jättämättä vaihtoehtoja. Kaikilla ei siihenkään ole varaa vaan tiputtaat elintasoaan.
@TOJAMUS
@TOJAMUS 2 года назад
Kyllä sitä ikkunan pesua ja kodin siivousta yms tilataan paljonkin juuri kotitalousvähennyksen takia ihan keskipalkkaisetkin.. välillä jää aikaa muuhun ja ei paljon loppusummassa ole maksettavaa, samalla työllistävät mm. pieniä yrityksiä.. näitä lähipiirissä paljonkin😊
@joku90
@joku90 2 года назад
@@artovesterinen Kiitos näkökulman tarjoamisesta. Ei kuitenkaan vielä näiden perusteella muuttanut mieltäni: En usko, että yksityisille remonttihommien tekeminen on merkittävä työllistäjä. Rakennusalalla on huutava pula ammattilaisista melkein kaikissa ammattiluokissa, joten siitä ei varmasti ole kiinni etteikö tekemistä kaikille löytyisi ilman kotitalousvähennystäkin. Siivous: Vammaisille ja heikkokuntoisille meidän on yhteiskuntana tarjottava tähän kohdennettu ratkaisu ja ne muut joille tällainen luksus tulee edes mieleen lienevät riittävän varakkaita kustantamaan sen itse tai siivota itse. En usko, että tälläkään alalla työstä on pula väestön ikääntyessä. Kotitalousvähennyskokeilun pohjalta tehty tutkimus tosiaan totesi, ettei vähennys juurikaan lisää työllisyyttä, mutta maksaa ihan hemmetisti. Terveydenhuolto: Yksityisen terveydenhuollon tukeminen on mielestäni irvokasta, kun samaan aikaan julkinen puoli kärsii merkittävästä henkilöstövajauksesta. Jonkin verran yksityisiä lääkäripalveluita käyttäneenä sanon myös, ettei kela-korvaus koskaan ollut mikään ratkaiseva tekijä. Se pieni raha olisi paremmassa käytössä julkisella puolella. Vapaaehtoinen terveysvakuutus ei myöskään ole keskituloiselle mikään törkykallis investointi, jos haluaa terveyspalveluihinsa joustavuutta. Yksityinen päivähoito on näistä ehkä sellainen, josta olen argumenttina ensimmäiseksi valmis luopumaan. Kotihoidontuella on kuitenkin aika monitahoisia vaikutuksia lähtien siitä, että vanhempi jää pois työmarkkinoilta, urakehitys tyssää ja valtion kustantama osaaminen rapautuu. Mielestäni tällainen kotona oleskelu on sellaista, jonka kustannukset ei ole valtion ja muiden veronmaksajien asia. Asumismuoto ei myöskään saisi tässä vaikuttaa millään tavalla. Kerrostalossa kustannustehokkaasti asuva ihminen joutuu tukiviidakon takia esimerkiksi käytännössä maksamaan jonkun leveämmin elävän omakotitaloasujan kohoavia energiakustannuksia. Hyvinvointivaltion tarkoitus ei ole poistaa tällaisia omiin elämänvalintoihin olennaisesti liittyviä riskejä ja kuluja. Kuten sanoin, tuntuuhan se hyvältä olla tukien saajapuolena, mutta aina pitäisi miettiä myös mistä se on pois ja onko se aidosti oikeudenmukaista? Jos saat keskiluokkaisena tukia enemmän kuin mitä maksat veroja, niin tukiesi pääasialliseksi maksajaksi kannattaa ajatella sinä itse. Loput tulee keskimäärin joltain suunnilleen sinun kaltaiseltasi keskiluokkaiselta ihmiseltä, jonka elämä ei vaan ole ihan yhtä tukioptimoitua. Minulle henkilökohtaisesti ajatus tuntuu todella epämiellyttävältä. Kyllä minä sen ymmärrän, että työttömille, eläkeläisille, vammaisille ja sairaille on turvattava toimeentulo ja hoito, mutta se, että naapurin Penakin joutuu olemaan vasten tahtoaan maksajapuolena minun tilaamassani kylppäriremontissa jättää aika likaisen olon, kun asiaa alkaa järjellä ajatella. Parasta olisi se, että hyvinvointivaltio keskittyisi mahdollisimman paljon ydintoimintoihinsa ja välttämättömän avun tarjoamiseen sitä tarvitseville. Sitä kautta veroja voisi alentaa ja ihmisille jäisi enemmän rahaa käteen elää sen näköistä elämää kuin itse haluavat, omakotitaloineen ja kylppäriremontteineen kaikkineen.
@joku90
@joku90 2 года назад
​@@TOJAMUS Edelleen vetoan tutkimukseen ja väitän, että yksittäisten kotitalouksien tilaamat siivoukset ei vielä lisää työllisyyttä merkittävästi, enkä näe että se olisi muutenkaan sellaista toimintaa, jonka pitäisi olla yhteiskunnan tasolla jotenkin tehokkuutta lisäävää ja sitä kautta kannustettavaa. Mitä yhteiskunnallista lisäarvoa valtio siinä ostaa kuitatessaan 40% työn osuudesta ja keskiluokan edustaja saa löhötä ehkä viikon sohvalla vähän paremmin mielin? Kun valtio sijoittaa johonkin mikä ei ole välttämätöntä, niin mielestäni sen pitäisi olla aina tuottava sijoitus, eikä pelkkä mukavuustrippi jollekin yksilölle. @ Arto Vesterinen Tuo on toki ihan aiheellinen pointti, että jos valtio määrää jonkin muutoksen tehtäväksi, niin valtion on syytä myös osallistua jotenkin muutoksen kustannuksiin. Jos kuitenki kodin normaalien remonttien takia joutuu pudottamaan elintasoaan, niin silloin elintasonsa on vain säätänyt liian korkealle, koska remontit ovat osa rakennuksen normaalia käyttökustannusta, johon asujan tulisi varautua. Epäoikeudenmukaisuutta lisää myös se, että taloyhtiömuotoiset asumisyhteisöt eivät vastaavia vähennyksiä saa vastaavista rempoista. _EDIT: Niin, ja "pähkähulluus" ei liittynyt niinkään tukien määrään, vaan niiden oikeudenmukaisuuteen._ Kaikella kunnioituksella näkökulmianne kohtaan, minusta tämä keskustelu kuitenkin kertoo aika selvästi kuinka nyrjähtänyt meidän suomalaisten suhde veroihin on. Verot nähdään ikään kuin luonnonlakina, jotka vain katoaa tililtä joka kuukausi ja se on sitten juhlan paikka jos sieltä joskus palaa jotain takaisin päin. Pitäisi ajatella enemmän kokonaisuutta, eikä vain yksittäisiä anekdootteja siitä, milloin jotain kivaa napsahti omalle tai kaverin tilille.
@jundemaan
@jundemaan 2 года назад
"Vetää puoleensa matalasti koulutettuja ihmisiä ja työntää korkeasti koulutetut ulos." Äänestäkäämme nämä nykyiset pösilöt takaisin hallitukseen. Niinhän tulee kuitenkin käymään. Miksi Suomi on kurimuksessa? Siksi koska kukaan ei vedä asioita Suomen ja sen kansan puolesta. Kaikki viisaudessaan palvelevat suurempaa hyvää. Tässä tapauksessa sitä voidaan kutsua myös omaan bootsiin kusemiseksi.
@pasitikkanen1992
@pasitikkanen1992 2 года назад
Ensinnäkin luku oli 100 000 ei 150 000 (tämä on jo HS:n juttuunkin korjattu), eikä mitään pohdintaa siitä miten nämä kannustinloukut muodostuu tai mistä ne johtuvat. Automaattisestiko on varmaa, että työttömät saa liikaa tukea Toiseksi mielenkiintoisesti käännetty, että jos Tanska ja Ruotsi pärjäävät meitä paremmin laajemmista kannustinloukuista huolimatta, niin miksi se ei voi olla todiste siitä ettei noilla kannustinloukuilla olekaan kovin isoa merkitystä. Kolmanneksi on vähän vaikea ymmärtää miten samat henkilöt voivat pokerinaamalla edellisessä jaksossa väittää, että systeemi ei toimi koska ihmisiä on leipäjonoissa eli köyhistä ei pidetä huolta ja seuraavassa, vain vuorokautta myöhemmin sanoa että köyhille maksetaan niin paljon, että ne huvikseen makoilevat kotona korkealla elintasolla. Siis kumpi se oli? Sitten tipahdin kyllä lopullisesti tuohon kuinka rikkaimpien onnellisuus ei tilastossa ja pitäisi kysyä heiltäkin miltä tuntuu, kun kerran kaiken maksavat ja heti perään kuinka nykypäivän rikkain prosentti vertautuu siihen vanhaan aateliin, koska varallisuus tulee vahvasti siitä ettei tarvitse veroja kuittailla. Siis kumpi se oli? Köyhiä ei tueta tai tuetaan liikaa, rikkaita ei veroteta tai verotetaan liikaa, varmaa on vain se että sosiaalidemokratia on syypää.😄 Ymmärsin kyllä, että älykkäitä kommentteja kaipasitte, mutta katsoin nuo edelliset ja ne oli niin hölmöjä, että viitsin sitten oman perseilynikin laittaa.
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Moikka ja kiitos kommentista Pasi. Vähän meni lällättelyksi, mutta vastaan, koska uskon, että yritämme ymmärtää toisiamme. "Automaattisestiko on varmaa, että työttömät saa liikaa tukea" - Tällaista ei taidettu sanoa. Kannustinloukut ovat systeemisiä ongelmia. "Jos Tanska ja Ruotsi pärjäävät meitä paremmin laajemmista kannustinloukuista huolimatta, niin miksi se ei voi olla todiste siitä ettei noilla kannustinloukuilla olekaan kovin isoa merkitystä." - Mahdollista, mutta kuin todennäköistä? Todisteen puute ei ole todiste itsessään "Kolmanneksi on vähän vaikea ymmärtää miten samat henkilöt voivat pokerinaamalla edellisessä jaksossa väittää, että systeemi ei toimi koska ihmisiä on leipäjonoissa eli köyhistä ei pidetä huolta ja seuraavassa, vain vuorokautta myöhemmin sanoa että köyhille maksetaan niin paljon, että ne huvikseen makoilevat kotona korkealla elintasolla. Siis kumpi se oli?" - Niin, voisiko olla mahdollista, että toimimaton systeemi mahdollistaa molemmat? "Sitten tipahdin kyllä lopullisesti tuohon kuinka rikkaimpien onnellisuus ei tilastossa ja pitäisi kysyä heiltäkin miltä tuntuu, kun kerran kaiken maksavat ja heti perään kuinka nykypäivän rikkain prosentti vertautuu siihen vanhaan aateliin, koska varallisuus tulee vahvasti siitä ettei tarvitse veroja kuittailla. Siis kumpi se oli?" - Huomio rälssin verovapaudesta oli irrallinen, eli varmastikin molemmat: ylin tuloneljännes pitkälti kustantaa hyvinvointiyhteiskunnan ja keskiaikainen rälssi nautti täydestä verovapaudesta
@kummelikukka5364
@kummelikukka5364 2 года назад
No kannattaa ajatella asiat vielä toiseen kertaan koska vaadit selityksiä väitteisiin jotka itse esitit, niin kuin Raija Toiviainen konsanaan. Ja päätelmäsi ovat yksinkertasesti virheellisiä ja tämäkin fakta on helppo tarkastaa: Suurituloisimmat eli ylimmät tulodesiilit maksavat niin sekä absoluuttisesti että suhteellisesti eniten veroja eli ne rikkaimmat todellakin maksaa suurimman osan tästä teatterista ja sullemullesullejaparikertaamulle tyyppisen maan tavan joka muualla maailmassa on poliittista korruptiota. Suomi on maailman ainoa maa jossa ei ole korruptiota, kaikkialla muualla on. Suomi on Euroopan ainoa maa jossa ei ole lobbausta valvovaa elintä. Ja se johtuu siitä ettei täällä lobata eikä siten ole lobbaajia valvottavaksi. Tiedätkö syyn siihen miksi täällä ei lobata eikä koeta edes tarvetta sellaiseen? Koska ne poliitikot on mukana toiminnassa eli ne kerää verot, päättää kelle jakavat ne, ne ovat myös itse ottamassa niitä vastaan järjestöissä, puolueissa, Veikkauksessa jne ja päättävät miten se järjestö käyttää ne ja osallistuu vielä niiden rahojen käyttämiseenkin.
@kummelikukka5364
@kummelikukka5364 2 года назад
Me eletään täydessä kleptokratiassa eli varastaminen on institutionaalista. Eri mieltä olevat voi tutustua yhtiöön nimeltä Veikkaus Oy. Veikkauksen toimintaa eli köyhimmältä kansanosalta varastetaan 1-2miljardia euroa joka vuosi, pyörittää poliitikot ja etujärjestöihin sekä edunsaajiin kuuluvat henkilöt. Ne myös valvovat sitä että Veikkaus noudattaa lakeja ja hoitaa sekä ehkäisee ongelmia. Sitten ne jakavat rahat itselleen ja omille etupiireille. Jos et näe ongelmaa siinä että yhdet ja samat ihmiset on kaikissa eri rooleissa eli maksajana, valvojana ja edunsaajana niin ei ole tarvetta laajempaankaan keskusteluun
@au7337
@au7337 2 года назад
Asia on niin monimutkainen ettei 23 äijilläkään ole mitään kunnon ratkaisua. Osa varakkaimmista ovat saaneet yhteiskunnan (siis itse maksamansa) kouluttaman työvoiman käyttöönsä, köyhällä ei ole juurikaan varastettavaa niinpä rikollisuuden torjuntaan käytetyt varat palvellee eniten niitä maksaneitakin jne. jne. Johtaisiko verojen suunnaton kevennys esim. asunnottomien määrän ja rikollisuuden kasvuun, en itse kaipaisi Yhdysvaltojen kaltaista yhteiskuntaa. Kehittäkääpä järjestelmä missä rikastuvan henkilön olisi paras sijoittaa varojaan työllistävään toimintaan ennemmin kuin odotusarvoihin pörssissä tai pahimmillaan veroparatiiseihin.
@pasitikkanen1992
@pasitikkanen1992 2 года назад
@@Kakskolme Kiitos! Hyvin vastattu, jotenkin olen ymmärtänyt että pieni lällättely asian ohessa ja päällä on tässä teidän kanavalla ihan tarkoituksenmukaista. Kiitos siitäkin.
@pekkapaananen4496
@pekkapaananen4496 2 года назад
Ei kukaan täysjärkinen osta stadista kämppää. Ne joissa on painovoimainen ilmanvaihto kannattaa kiertää kaukaa.
@Hirrijarru
@Hirrijarru 2 года назад
Aina puhutaan siitä, kuinka Tanskalla ja Ruotsilla menee taloudellisesti huomattavasti paremmin kuin Suomella, vaikka kaikkihan tietävät mistä se johtuu. Se nyt on vaan tabu Suomessa, että euroon liittyminen oli emämunaus. Mutta eihän nyt maailmanhistorian suosituin presidentti voinut olla silloinkaan väärässä, toimiessaan valtionvarainministerinä, eihän?
@Aanakki
@Aanakki 2 года назад
Niin työmarkkinoiden joustavuus olisi kyllä saatava myös Suomeen, vaikka se aika tabu onkin.
@joku90
@joku90 2 года назад
Ei ne euron ongelmat kyllä mikään tabu ole. Varmasti jos nämä euroalueen nykyiset ongelmat olisi silloin aikanaan tiedetty, niin olisi luultavasti jääty Ruotsin ja Tanskan tavoin ulkopuolelle. Se on sitten eri kysymys, kuinka helppoa ja kivutonta eurosta olisi näin jälkikäteen erota, kuten monet eurojälkiviisastelijat vaativat. En kuitenkaan usko, että eurokaan olisi meille läheskään yhtä suuri ongelma, jos meillä vain olisi hallitus, joka osaisi ajaa Euroopassa Suomen etuja. Kotiin päin ne kaikki muutkin siellä vetää, joten ei meidän tarvitse olla siellä altruistisesti heidän etujaan ajamassa. OSaavat tehdä sen kyllä ihan itsekin. Kuten Alekki sanoi, niin työmarkkinoiden joustavuus on kuitenkin se ehdoton ykkösasia. Paikallinen sopiminen on täällä ay-liikkeelle ja sitä kautta myös paikalliselle vasemmistolle kirosana, vaikka siihen tässä pitäisi ehdottomasti mennä. Palkoista ja työehdoista ei voi tässä kansainvälisessä kilpailutilanteessa neuvotella niin, että melkein kokonainen teollisuuden sektori pistetään parin vuoden välein lähes säännön mukaisesti kiinni viikkokausiksi, kun riidellään jostain palkankorotusten desimaaleista. Työtaisteluiden kustannukset ja tulonmenetykset pitää hinnoitella mukaan tuleviin palkankorotuksiin, että työntekijöille jäisi edes jotain extraa käteen ennen seuraavaa lakkokier... öhöm, siis työmarkkinakierrosta.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Presidenttimme pitäisi viedä välittömästi käsiraudoissa vankilaan, hänhän vei väkisin suomen kansalaiset ilman äänestystä eu:hun ja sen raha järjestelmään. Samankaltaista vessapaperia tuokin pappa käyttää kuin sinäkin. Ei hän mikään erehtymätön jumala ole. Vaan oman egonsa kautta sauli myi sielunsa eu:n per.eleille. ja nykyään on koteloituneessa virassa suojassa kaikilta syytteiltä, sanoisin ovela on tuo vanhakettu, itse on sille tielle kotelonsa asettanut maanrajassa. Suomi ei ole demokraattinen valtio äänestysperiaatteitten valosta katsottuna ollenkaan.
@kooveemies
@kooveemies 2 года назад
Kommentoin, siis olen täyspäinen ihminen.
@artopaivinen3233
@artopaivinen3233 2 года назад
Onkohan missään puhuttu vielä verotuksen kerrannaisvaikutuksista? ... konkreettisesti minua ihmetyttää, kun puhumme jostain 5% inflaatiosta, mutta ruokakassini hinta vuosi sitten oli n. 40€ ja nyt se on 75€ ... joten 5% ei mielestäni selitä tätä hinnannousua ..
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Tosi hyvä kysymys. Verot kumuloituvat tavalla, jota ei täysin ymmärretä. Verotuksen kansantaloutta näivettävä vaikutus on kukaties piilossa kokonaisveroasteessa ja sen konkreettisissa, varsin arkisissa seurauksissa.
@johannesvaasalainen7075
@johannesvaasalainen7075 2 года назад
@@Kakskolme Olisiko tällä kanavalla mahdollista saada tälle näkemykselle verotuksen kansantaloutta näivettävästä vaikutuksesta jotain perusteluja?
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Jos olisi, kaipa se lähtisi teoreettisesta ajatuksesta, että a.) on mahdollista verottaa liikaa ja että b.) verotus itsessään ei ilmiönä näivetä kansantaloutta, vaan parhaimmillaan luo sitä. Lafferin käyrä -horinoita, ehkä mausteeksi.
@johannesvaasalainen7075
@johannesvaasalainen7075 2 года назад
@@Kakskolme Pakko sanoa, että toisaalta olen pettynyt tähän vastaukseen, toisaalta en. Pettynyt siksi, että se ei oikeastaan vastaa esitettyyn kysymykseen juuri millään tavalla. Mutta toisaalta: Ymmärrän, että ette ole taloustieteilijöitä, ja rehellisyyden nimissä tarkoitukseni ei varsinaisesti ollut kysyä, vaan herättää (toivon mukaan) valistavaa keskustelua. Valistavaa keskustelua siksi, että kirjoittamanne "Verotuksen kansantaloutta näivettävä vaikutus on kukaties piilossa kokonaisveroasteessa ja sen konkreettisissa, varsin arkisissa seurauksissa.", näytti minusta (ja ehkä osin muukin materiaali mitä teiltä olen nähnyt, vaikka tästä en nyt muista miksi) näytti siltä, että teidänkin mielestä "verotus on meiltä kaikilta pois", tai "verotus heikentää ostovoimaa" tai "Verotus ei ole tulonsiirto kansalta kansalle, koska siinä välissä ne vain katoaa jonnekin ja loput menee byrokraattien omiin projekteihin" No, tuo vastauksenne kertoi, että ymmärrätte, että verotus ja sen vaikutukset talouteen, on huomattavasti monitahoisempi asia, kuin mitä nuo yllä olevat sitaatit (vaikkakaan ei tässä ulkomuistista laitettuna ole välttämättä aivan täsmällisiä) antavat ymmärtää. Toteatte jopa suoraan, että " verotus itsessään ei ilmiönä näivetä kansantaloutta, vaan parhaimmillaan luo sitä.". Näin ollen ei varmaan tarvita mitään valistavaa keskustelua. Itse vastaukseen kuitenkin sen verran, että olen samaa mieltä siitä, että on varmaankin tosiaan mahdollista verottaa liikaa, mutta mikä sitten on liikaa? En tiedä. Usein ne jotka tuntevat Lafferin käyrän, vetoavat siihen ajatuksella, että esimerkiksi Suomessa kokonaisveroaste olisi tuon käyrän laskevalla osalla (päätellen siitä, että väittävät, tai ainakin antavat ymmärtää, että verotulot kasvaisivat jos kokonaisveroastetta lasketaan), tietämättä ollenkaan onko näin. Eli pelkkä tietoisuus Lafferin käyrästä saa käyttämään sitä perusteluna kokonaisveroasteen laskemisen tarpeelle. Joitakin viikkoja sitten Puopolon youtube kanavalla oli haastattelussa taloustieteilijä Mikä Maliranta, joka Puopolon asiaa kysyessä totesi kirjallisuuden perusteella (tutkijoilla yleinen tapa viitata) tuon käyrän lakipisteen olevan jossakin 70-80 % paikkeilla. Suomen kokonaisveroaste on jossakin 42,5 paikeilla kun viimeksi tarkistin (tosin saattaa olla jo hieman vanha tieto, mutta argumentin kannalta ei mitään oleellista ole muuttunut). Siis hyvin kaukana tuosta noin 75%. Ja varmuuden vuoksi totean, että tämän tarkoitus ei ollut perustella sitä kuinka korkea veroaste olisi liikaa tai edes sitä, pitäisikö, tai voisiko, verotusta kiristää. Tarkoitus oli ainoastaan osoittaa, että Lafferin käyrä on erittäin huono perustelu.
@jartist6061
@jartist6061 2 года назад
Kannattaa ottaa huomioon, ettei kaikkien työttömien käyttövarat ole samat ja tukien kokonaissummahan johtuu monesta seikasta joista merkittävimmät taitavat olla asuinpaikka(lue vuokra) ja lasten lukumäärä. Paljon on työttömiä jotka sinnittelevät satasella kahdella kuukaudessa. Niin kauan kuin meillä on työttömiä suhteessa enemmän kuin vapaita työpaikkoja, on täysin perusteetonta tukia huonontamalla näennäisesti lisätä työn houkuttelevuutta. Sitten kun vapaita kokopäiväisiä duuneja on saman verran kuin työttömiä, voidaan asiaan palata uudestaan. Tällaisista keskusteluista saa yleensä sen kuvan, että kaikkien työttömien elämä on vain helppoa hengailua. Työttömyys voi varmasti olla helpotus hetken jos on vetänyt itsensä piippuun töissä mutta muutoin stressitasot taitaa olla työttömillä keskimäärin korkeammat kuin työssäkäyvillä.
@viatonkansalainen
@viatonkansalainen 2 года назад
Vapaita kokopäiväisiä yksityisen sektorin duuneja ei ole ennen tarpeeksi kuin sääntelyä (tes) puretaan ja verotusta alennetaan. Tämä on fakta.
@maurifrancke8236
@maurifrancke8236 2 года назад
Varallisuutta? No, miettikääpä sitten mitä merkitystä on Suomen "kunnianhimoisilla" ilmastotoimilla! Niillä ei ole pihauksen merkitystä maailman myskyissä. Eivätkä ne hetkauta edes varakkaiden suomalaisten elämää hitusen vertaa. Mutta pienituloisten elämä ankeutuu entisestään. Mutta, hieno puoli on siinä, että ilmastonmuutosta kailottamalla moni nuori saa turvatun toimeentulon politiikasta!!!
@villeniskanen7311
@villeniskanen7311 2 года назад
Puolison kanssa olemme molemmat työttömänä, eli elämme erilaisilla tuilla vauvan ja 2 alakoululaisen lapsen kanssa. Avopuoliso on kotihoidon tuella ja vauva siinä iässä ettei hänellä töihin olisi vielä kiirekkään. Omalta osalta laskin, että menen töihin 5pv/vk/kk ja duunarin palkalla, niin se mikä tulisi todelliseksi päiväpalkaksi on alle 10e eli mielummin kotona vauvan kehitystä seuraamassa.
@Andyofwasa
@Andyofwasa 2 года назад
Tuossa torniolaisen kerrostalon kuvassa näkyy lapsuudenkotini. Pieni punainen omakotitalo kuvan oikeassa reunassa. Kyseinen kerrostalo on käsittääkseni alunperin jonkinlainen opiskelija-asuntola ja tilaratkaisut saattavat siksi olla vähän heikkoja tai ainakin vaatia isoa remonttia että siitä saadaan yleisille markkinoille asuntoja. Tornio sinänsä on viime suosikymmenet pysynyt kooltaan ennallaan eikä ole varsinainen muuttotappiokunta. Jostain muusta Lapin kaupungista löytyisi luultavasti kerrostaloja paljonkin halvemmalla.
@dagisinmines3412
@dagisinmines3412 2 года назад
Annetaanpa negatiivinen kuva pienituloisista. Selvennän vaan, että ei pienituloinen tai työtön ole mitenkään sisäisesti laiska. Ja mielestäni ei ole oleellista puhua kannustinloukkujen yhteydessä tästä hyvätuloisempien progressiivisesta verotuksesta (asia erikseen). Kannustinloukut koskevat ensisijaisesti ihmisiä, jotka ovat siinä "paskaduunin" ja työttömyyden välissä.
@mordgrimm
@mordgrimm 2 года назад
Kyllä työtä tekevälle löytyy. Eli työttömälle, tai siis työtä tekevälle, sillä työn tekeminen on elinehto. Työ johtaa työhön. Emmä kato tarvii 200€ lisää per kk. Oon niin nöyrä. Annan työpaikkani jollekin joku sitä oikeasti tarvitsee.
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 2 года назад
Itse olin oikeutettu koronatukeen, mutta nyt ottivat sen takaisin korkojen kera. En ostaisi käytettyä autoa Sanna Marinilta.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Siltä noidalta ei pidä mitään yhtään mitään totuutta tai lupauksia ostaakkaan. Läpeensä korruptoitunut eu prysselin kurille ja heidän heimoa ajatteleva.
@akiaki2218
@akiaki2218 2 месяца назад
Täysin kannustin loukussa 780 vuokra ja tilille 880e tukia yksin asuva pitäisi verojen jälkeen jäödä reippaasti enemmän kuin nuo yhteensä että töitä etsisin wnkä löydäkkään
@JoriMikke78
@JoriMikke78 2 года назад
Aivovuoto ei tarkoita sitä, että tänne ei tule jengiä, vaan päinvastoin. Meille ei ylipäätään tule mitään kiven takana piiloittelevia lohia, vaan esim. pakolaisuudessa on kyse jostain ihan muista jutuista. Olisi voinut päättää, että toimiiko ihminen valintojen vai jonkun biologisen pakon mukaan, nyt molemmista poimittiin rusinat.
@ullapyykkonen4504
@ullapyykkonen4504 2 года назад
Erittäin tärkeä huomio. Justiinsa näin. Kuka viitsii tehdä töitä kun on yhteiskunnan elättinä jo nuoret terveet rötväkkeet. Yksinhuoltaja edut pois, koska se käytetään aivan väärin.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Useimmat kusettavat järjestelmää tahalteen, koska sosialistinen markkinatalous nimeltä SUPI SUOMI kusettaa sinua monin verokohteluin silmääsi sosiaalidemokraattisen puolueen valitsemaa verolinjaa työn verotuksen osalta ja monen muunkin vero linjauksen osalta. Koskee myös työllä kulkemaa autonkäyttöä, josta saa 25 c km 2021 ja kuulemma 30 c km 2022 miinus 750 eurona oma vastuu, jos olet siis onnekas ja bussit eivät taitu työ matkallesi ajoissa. Nyt siis kyse pitemmistä matkoista kuin mopolla/prätkällä tai fillarilla ajoa lumisateessakin ympäri vuoden. Polttoaineverotus on aivan mielisairasta verotusta. Kuin myös katsatus sekä ajoneuvovero tai diesel vero.
@democracyalways9801
@democracyalways9801 2 года назад
Miten on? m.ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-ROVptN0T7Gc.html
@thundron
@thundron Год назад
se on monesti työnkäyntikustannukset kans mitkä syö sen palkasta saatavan voiton.
@kumuttaja
@kumuttaja 2 года назад
Eikö tän voisi jo vaihtaa 43 minuuttia, tai 53minuuttia..
@johnberg9228
@johnberg9228 2 года назад
oliko 1.asunto Koskelon as? hieno
@pystykorva7114
@pystykorva7114 2 года назад
Työttömän kannattaa mennä töihin vaikka jäisi vähemmän käteen kuin tuista, koska silloin elättää itsensä ja voi alkaa rakentaa työnteon lomassa näkymiä tulevaisuuteen. Palkka nousee sitten osaamisen mukana vuosien aikana. Ei ole kivaa, mutta ei kukaan luvannut että elämä olisi kivaa.
@TheZoGi
@TheZoGi 2 года назад
@@joneslaakso eiköhän ne todelliset lampaat löydy siitä osastosta, jotka omasta vapaasta valinnasta jääväävät itsensä yhteiskuntaan osallistumisesta? Saa olla toki eri mieltäkin, ja ymmärrän tuonkin näkökulman tässä. Jos multa kysytään, vaikka tokikaan ei kysytä, niin ihminen, jolla ei ole pätevää syytä olla ilman työtä (ei jaksa/huvita ei ole pätevä syy), ei pitäisi olla oikeutettu minkäänlaiseen tukeen mistään suunnasta. Kaikki rahahanat kiinni, niin hupsista keikkaa, kun meillä onkin 150 000 työllistä lisää :D
@MrRaitzi
@MrRaitzi 2 года назад
Tämä toimii jos on henkinen kyky kehittää itseään. Osa jumiutuu asemansa eikä yritä pois.
@Zanderman2000
@Zanderman2000 2 года назад
Joillekin ihmisille on parempi mennä töihin kuin pysyä kotona. Töissä verkostoituu ja luo ihmissuhteita.
@kamajuko
@kamajuko 2 года назад
Työn tekemisellä on paljon muitakin arvoja kuin palkka. Omanarvontunto, osallisuus, itsensä haastaminen ja kehittäminen, epämukavuusalueelle meno, missä kasvua syntyy. Ja sitte se, että sillä saa sitä vapaa-aikaa. Jos olisi aina lomalla, se muuttuisi työksi.
@tiinahannelen
@tiinahannelen 2 года назад
Kyllä. Minä uskon, että suurin osa ihmisistä haluaa tehdä töitä ja jokseenkin kaikki työ vie eteenpäin 👍☀️🙏🌱
@erkkoagge2937
@erkkoagge2937 2 года назад
Beely (2030 nyt): Et omista autoa ja olet onnellinen.
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Kaikkea ei tarvitse omistaa ollessa onnellisen autuas. Onnellisuus loppuu varsinkin jos vuokramaksu on liian raskasta kantaa. Lähes kaikki on suhteellista mutta mies ei voi synnyttää koskaan eli se ei ole suhteellista se on siis faktaa, kuin myös se että rahalla saa kaiken tarpeellisen elääkseen hyvin ellei sido sairaudet myös mielenkautta.
@erkkoagge2937
@erkkoagge2937 2 года назад
@@oliivioljy9700 Auton omistaminen harvoin tekee onnelliseksi... Pelkkiä kuluja ja huolia niistä seuraa. 😅 Miehet eivät synnytä, mutta ei pidä myöskään väheksyä miesten kontribuutiota... 😂
@jopa6741
@jopa6741 2 года назад
Perhanan sossu pummit ja maailman pelastajat saanut tämän tilanteen aikaan
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Väärin vaan munattomat vastuunkantajat rakentavat utopia yhteiskuntaa vero ja etenkin velkavetoisen rahavuorien osalta, syypäät ovat miljardi kertaa miljardi prosenttisesti arkadianmäen vallanpitäjät verohallituksen linjojen mukaisesti tyrineet asiat jovuosi kymmenpitkään, jotka rakentavat isokuluisia euro himmeleitä sekä omia kotikutoisia veroluonteisia velvoitteita eriäville ihmis ryhmille jotka joutuvat pakosta maksamaan näitä ikäänkuin lunnaita näille hulluille ja tyhmänahneille päätäjille tyhmien onttojen aivojensa johdosta.
@samppa9372
@samppa9372 2 года назад
Parin viikon työttömyyden jälkeen sitä alkaa kaipaamaan monipuolisempaa aktiviteettia, ainakin jossei ole varaa tehdä paljoa mitään. Pari viikkoa perusduunissa niin sitä alkaa kaipaamaan parin viikon lepolomaa. Tässäkin olisi globaali remontti paikallaan. Nyt käytännössä joko joudutaan pakottamaan töihin ja sit pakotettu alkaa miettimään miten pääsee sitä pakoon mahdollisimman hyvin tai pitää homma aikalailla nykyisellään. Työolot + palkkaus minimitasoltaan inhimilliselle tasolle, sekä ylipäätään töihin pääsy inhimillisen helpolle tasolle niin johan luulisi tulosta näkyvän ja syntyvän. Sehän vain vaatisi mahdottomalta tuntuvia muutoksia..
@unski6696
@unski6696 2 года назад
Pikaisella googlauksella en Hampurista kuvatunlaista huvilakaupunginosaa löytänyt. Voisitko Arto Koskelo kertoa missä se on vai oliko taas onneton yritys mustamaalata Suomea?
@JPH921
@JPH921 2 года назад
Nyt alkaa näköjään jo teidänkin kanavalta hävitä kommentit. Kaksi täysin asiallista kommenttia hävisi kuin tuhka tuuleen.
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Niitä häviää joka jaksosta. Algoritmi viuhuu, eikä siitä yleensä ota selvää, että miksi.
@JPH921
@JPH921 2 года назад
Toivottavasti Elon Musk ostaa myös RU-vidn. Tulisi sananvapaus tännekin. En tarkoita mitään asiattomuuksia, mutta jos ei saa kirjoittaa tavallisia neutraaleja termejä tai tavallisia lukuja niin ei vain vetele.
@araduserosus
@araduserosus 2 года назад
23 minuuttia voisi vaihtaa nimensä 20 ja 3 minuuttia missä 20 minuuttia on jutustelua ja 3 minuuttia beelymainoksia 😄
@eerot120
@eerot120 2 года назад
Tehkää joskus podcast hammas ja, tai tulitikun kanssa.
@tilipitappi5303
@tilipitappi5303 2 года назад
Soittakaa paranoidi!
@bballchart8398
@bballchart8398 2 года назад
Valtion tulisi lopettaa työttömyystukien maksu täysin. Valtio tarjoaisi työttömille aivan minimaaliset kriteerit täyttävän yhteismajoituksen. Siellä tarjottaisiin vain elämisen välttämättömimmät tarpeet. Johan alkaisi työnteko kiinnostaa, että pääsisi sieltä pois. Samalla korjaantuisi asuntojen hintakupla kun valtio ei maksaisi työttömien asumista vapaiden markkinoiden asunnoissa. Kukaan ei halua, että ventovieraat tulisivat syömään omaan illallispöytään. Kukaan ei myöskään halua maksaa työttömien loisimista.
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 2 года назад
Muistaakseni Uganda on maailman yrittelijäisin kansa. Itse kannatan mieluummin Nallen ehdottamaa perustuloa. Ainakin täällä maaseudulla se tarkoittaisi porkkanaa, kepin sijaan.
@bballchart8398
@bballchart8398 2 года назад
@@jussim.konttinen4981 Perustulo voisi olla silloin vaihtoehto jos olisi rahaa mitä jakaa. Suomen budjetti on yli 7 miljardia euroa alijäämäinen vuosiksi eteenpäin eikä ole näköpiirissä mitään mikä sen kääntäisi ylijäämäiseksi. Tarvitaan todella radikaaleja muutoksia jottei Suomi ole konkurssissa seuraavien vuosikymmenten aikana.
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 2 года назад
@@bballchart8398 Nyt saan 300€ perustuloa työttömänä. Kuinka esim. 275€ perustulo romuttaisi valtion talouden? En käsitä.
@bballchart8398
@bballchart8398 2 года назад
@@jussim.konttinen4981 En ymmärrä viestisi logiikkaa.
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 2 года назад
@@bballchart8398 Siis negatiivinen tulovero, toimeentulotuen sijaan. Nyt minun kaikki tilit tarkastetaan noin 12 kertaa vuodessa. Eikö vähempikin byrokratia riittäisi.
@AzzHolerX
@AzzHolerX 2 года назад
Rikas mies sanoi rahvaalle, "sinun rahat ei ole minun, minun rahat ei ole sinun. Toistakaa perässä"
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Mutta sossun lapsi sanoi sen lopulta ääneen. Sinun rahvaan rahat ovat myös minun.
@basic_user3577
@basic_user3577 2 года назад
8:13 näin ne ajat vaan muuttuu kakskolmosessaki. Et omista mitään jne. 😁
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Saat omistaa, jos hotsittaa. Ei oo pakko. Pakon puute on parasta.
@seppo8383
@seppo8383 2 года назад
Siinä on se ero ettei työttömälläkään ole pelkkää vapaa-aikaa, vaan työtön joutuu käymään kaikilla kursseilla ja hakemaan töitä aktiivisesti. Voi olla että joskus melkein saman verran kuluu kaikkeen tämmöiseen toimintaa kuin mitä töihin menisi, ja tällöin periaatteessa on ihan sama olla töissä ja saa jopa vähän enemmän rahaa.
@Kakskolme
@Kakskolme 2 года назад
Onko nämä kuuluisan aktiivimallin vaikutuksia?
@seppo8383
@seppo8383 2 года назад
@@Kakskolme Minusta tuntuu että lähinnä työkkäri sen sijaan että oikeasti työllistäis ihmisiä, mielummin järjestää kaikkea sen verran epämiellyttävää toimintaa, että työtön vapaaehtoisesti mielummin työllistyy päästäkseen eroon siitä.
@jeppispeppis3882
@jeppispeppis3882 2 года назад
@@Kakskolme joskus pakottivat kursille, jossa 2 työkkärin tätiä näytti miten kätellään oikea oppisesti....nöyryyttävimpiä hetkiä elämässäni, onneksi kerkesin vain kuukauden kursilla kulkea, kunnes pääsin takaisin töihin. ainiin, olihan siellä askartelua, joka nyt ei jostain sattuneista syistä maistunut, minulle ja vierustoverille joka oli ikänsä ajanut rekkaa ja meinaan askartelulla juurikin aikakauslehtien kuvien leikkuuta ja liimaamista kartongille. olishan se pitänyt esitelläkin vielä luokan edessä, mutta lähdin kotia ja kärsin karenssia mieluummin.
@juhopeltola3993
@juhopeltola3993 2 года назад
Asuntoa ostaessa kolme tärkeintä asiaa mitä katsoa on: avioero, työttömyys ja vararikko. Saa hyvän diilin :)
@oliivioljy9700
@oliivioljy9700 2 года назад
Heh. Aika hauska toteamus. Mutta onhan tuossa toki perää.
@vegastytto
@vegastytto 2 года назад
Asunnon sijainti on ehdottomasti tärkein asia
@MrAqu88
@MrAqu88 2 года назад
Äänestäkää Sinimustaa Liikettä tulevissa eduskuntavaaleissa
@Jari1973
@Jari1973 2 года назад
Ansiosidonnainen työttömyyspäivärahahan on ”palkallinen n. 2 vuoden vapaa” niille jotka sitä osaavat käyttää. Keskituloista jolla on osaamisen ja muiden olosuhteiden puolesta mahdollista ottaa tämä ”loma”, en moittisi. Pitäisin sitä jopa hyväksyttävänä. Kannustinloukkuhan muodostuu siitä että sosiaaliturva on liian korkea pienimpiin palkkoihin nähden. Tästä pitäisi olla helppo laskea miten se korjataan. Tällä matematiikalla sanoisin että suhteessa toista pitää laskea ja toista nostaa. Terveiden työkuntoisten pitkäaikaistyöttömien kohdalla (joita työttömistä on ehkä 30%?). Voitaisiin tehdä sellainen malli että; jos yksin asuva työtön saa tukia esim. 900,- eur/kk. Niin ”pakkotyöhön” kunnalle tai valtiolle 10,- eur/tunti, niin moneksi tunniksi että tuet tulevat katetuksi. Eli esimerkissä 90 tuntia kuukaudessa. Vaikka lakaisemaan hiekoitus soria tai lapioimaan lunta. Siinä poltoainetta säästyy ja ilmastokin pelastuu samalla :). Todellisuudessa tälläkin hetkellä tunnollisella ihmisellä, joka on oikeassa tuloloukussa, on tämä sama mahdollisuus. Kelan työttömyyskorvaus on tällä hetkellä n. 500,- eur/kk verottomana. Käyt työssä saavuttaaksesi saman. Joka vaatii kai n. 70 tuntia työtä kuukaudessa 10,- eur/h palkalla. Täytät paikkasi yhteikunnassa, eikä tarvitse juosta työkkärin kursseilla :).
@kimpekkonen4204
@kimpekkonen4204 2 года назад
Katsomanne talo Torniossa toimi, ainakin mun vielä asuessa siel päin, opiskelijakämppinä. En tiedä miten nykyään kun vissiin aika nopeeta kuoleva kaupunki, et ei sinne huvita pelkästään halpojen neliöiden vuoksi muuttaa
@Zanderman2000
@Zanderman2000 2 года назад
Aika hitaasti on kuollut kun 400 vuotta ollut toiminnassa.
@kimpekkonen4204
@kimpekkonen4204 2 года назад
@@Zanderman2000 ei kuolemisen nopeudella oo mitään tekemistä sen kanssa kuinka kauan paikka on ollut toiminnassa. Chernobyl oli yli 800v. toimivana kaupunkina mut ei se kaupungin kuolemista estänyt...
@Zanderman2000
@Zanderman2000 2 года назад
@@kimpekkonen4204 no Torniota ei satu vaivaamaan ydinreaktorin sulaminen.
@kimpekkonen4204
@kimpekkonen4204 2 года назад
@@Zanderman2000 Niin joten mikä sun logiikka on vai oliko sulla edes sitä huomauttaessasi että kaupungin pitkällä historialla olisi konkreettista merkitystä sen kuolemisessa?
@Zanderman2000
@Zanderman2000 2 года назад
@@kimpekkonen4204 rautalangasta vääntäen Tornio ei ole saastunut asuinkelvottomaksi kuten Chernobyl. Mikä sun logiikka on väittää täällä että Tornio on hitaasti kuolemassa? Samaa voisi tietenkin väittää Helsingistä. Sekin tulee jollain aikaskaalalla kuolemaan kuten kaikki kaupungit ja kenties koko aurinkokunta. Mutta näillä näkymin Tornio on ja pysyy toki se muuttuu vuosien varrella. Sinun elinaikana Tornio pysyy paikallaan ole huoleti. Sinne rakennetaan myös uusia taloja sekä asuinalueita. Toki tällainen globaali kriisiytyminen hidastaa merkittäviä investointeja.
@mr6mkl
@mr6mkl 2 года назад
Olipas extra-sakeat kokoomuspropagandasetit.
Далее
ДЕНЬ УЧИТЕЛЯ В ШКОЛЕ
01:00
Просмотров 910 тыс.
Meni yerga urdingda
00:20
Просмотров 422 тыс.
KrimisArkisto Somalien Rikollisuus
43:30
Просмотров 99 тыс.