Üstad anlatım için teşekkür ederim. Ben bu tekniği hızlandığım zaman temiz bir şekilde çalamadığım için bırakmıştım. Halil Karaduman’ın kanun metodunda görmüştüm ilk, aslında hem çok faydalı ve çalım esnasında özelikle belli bir hızın üstüne çıkıldığında icracıya büyük kolaylık sağlıyor. Sizin anlatımdan sonra tekniği yeniden uygulamaya başladım, umarım bu sefer daha temiz çalmayı başarabilirim. Hatta solak olduğum için sol elle de denemiştim bu tekniği ama dediğim gibi pek başaramadım. Sizin anlatımınız gayet güzeldi, açıklayıcı. Tekrar teşekkür ederim.
Halil bey rica ederim sizde etki bıraktıysam ne mutlu bana. Bu tekniği hiç bir zaman geçiştirme unsuru olarak kullanmamalıyız ama çok elzem yerlerde de kullanacaksak temiz olmalı muhakkak. Yarın bir ders yükleyeceğim yine çektirme teknik kullanımına bir nebze de olsa faydalı bir çalışma muhakkak takip edin. Ayrıca solak olmanız aslına bakarsanız çektirme teknik kullanımına bir nebze dezavantajdır diye düşünüyorum nedenini bir ara uzunca sohbet ederiz. neyseki bu vesileyle sağ elinizde çalışmış olacak işin iyi yönünden bakacak isek . sizlere başarılar dilerim. Görüşmek üzere.
@@kanunadam Üstadım alakanız için çok teşekkür ederim. Ben bu sazı kendi kendime öğrenen biriyim. 35 yaşından sonra ( şu an 43:) udu bırakıp çok sevdiğim bu saza başladım. Bu tekniği temiz bir şekilde yapmayı çok istiyorum, çekmiş olduğunuz video bana bi yön gösterdi, ufkumu açtı. Yarın ki videoyu da bekliyorum. Sol el konusunda da , artık dediğiniz gibi olumlu tarafından bakıp devam etmek lazım. Tekrar alakanız için teşekkür ederim üstadım.
Emre bey maşallah çok değerli bilgiler veriyorsunuz videonuz da kaliteli birçok icracı biliyorum abonesi zirve takipciniz bol ve verimli çalışmalar diliyorum
@@kanunadam cok tesekkur ederim emre bey sagilarimla. Ogrenciler icin kanun ismarlamam gerek uygun kanun bulmak oldukca zor. Cevap verme nezaketini gösterdiniz cok tesekkur ederim.sagilarimla
Hocam videolarınız gerçekten çok faydalı oluyor. Okulda görmediğim dersleri bu sayede görmüş oluyorum. O yüzden çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. Umarım çok daha fazla içerik ile daha çok şey öğrenme şansımız olur.
@@kanunadam çektirme tekniği ile ilgili de olabilir arpej ile de olabilir, konunun üstadı sizsiniz, sazda seyir yaparken etkileyici acelite etütler yapabilmem kafi :)
@@slmoztrk2575 çektirme tekniğiyle ilgili oldukça detaylı bilgi vermiştin özellikle temeline dair o videoları gördünüz mü . Onlara ilaveten de bir ders hazırlayayım ama tabiki
Hocam ellerinize ağzınıza sağlık. Videolarınız çok faydalı teşekkürler. Süsleme ve acelite konusunda eksiklerim var bu konularla ilgili bir video da yayınlarsanız sevinirim.🤗
Gül hanım ben teşekkür ederim faydalı oluyorsam ne mutlu bana. Seve seve hazırlarım tabi ama bilmem gereken şeyler var. Kanunu ne seviyede çalıyorsunuz ve saz semailerini çalarken mi yoksa sözlü eser çalarken mi zorlanıyorsunuz bu önemli benim için ona göre bir çalışma hazırlayayım. Ya da mızrap vuruşlarınızın eser icrasında dolgun olmadığı konusunda mı eksiklik hissediyorsunuz?
Hocam konservatuvar mezunuyum okuduğum süre içerisinde ağırlıklı olarak saz eserleri icra etmeye çalıştım. Sözlü eserlerde eksiğim var. Boş kalıyormuş gibi geliyor bana.
Merhabalar. Çok degerli bir egitim videousu yapiyorsunuz teşekkürler. Bu tip videolarinizin devamini daha sık olacak sekilde bekleriz😊 Bu teknik, sürütme olarak ifade edilen teknikle ayni midir? Selamlar...
Teşekkür ederim Selçuk bey zamanım yettiği sürece ve talepler doğrultusunda videoları hazırlamaya özen gösteriyorum. Özellikle hazırlamamı istediğiniz bir video varsa elimden geleni yapmaya hazırım 🙏. Evet ben sürütme olsun çektirme olsun bu tabirleri çektirme tekniği olarak adlandırıyorum. Farklı görüşler de olabilir onları da dinleyip değerlendirmek gerekir tabi.
Çok teşekkür ederim varolun. Mandal vibrasyonu ve diger süslemeler konusunda olabilir. Ayrica eser çalişmasi nasil yapilmalidir? Surekli sag sol seklinde mi ilerlemi (ilk baslarda)? Bunun bir mantigi vardir muhakkak bu konuda fikir verilmesi faydali olabilir. Saygilar, selamlar..