Тёмный

Kara Üzüm Çeşitleri - Üzüm Yetiştiriciliği - Bağ Hastalıkları - Gübreleme - Verim 

Rekor Gelişim
Подписаться 128 тыс.
Просмотров 45 тыс.
50% 1

İzmir Selçuk Gökçealan Köyünde Çekilen ' Kara Üzüm Çeşitleri - Üzüm Yetiştiriciliği - Bağ Hastalıkları - Gübreleme - Verim ' isimli videoda üzüm yetiştiricisi, üzüm üreticisi Hüseyin uz isimli çiftli bağcılığı nasıl yapıyor, dertleri sıkıntıları nedir, Asmalarını nasıl yetiştiriyor, gübrelemeyi nasıl yapıyor, bağcılık yaptığı toprak yapısı nasıl, bağ zararlıları ve hastalıkları nedir, sofralık satamadığını iri ve kaliteli üzüm üretemediği için üzümlerinin mecbruren şaraplığa gittiğini şimdi ise artık üzümlerini sofralık üzüm olarak sattığını bağ çubuklarının iri ve kalın olmaya başladığını, üzümde rekoltesinin arttığını, floksera hastalığının çok fazla verimi düşürdüğünü , şimdi ise veriminin çok iyi olduğunu söylüyor. bağlarının dikim şekli ise amerikan çubuğu değil tatlı çubuk ile dikim olduğunu anlatıyor. Eskiye göre % 90 veriminin arttığını bağında hiç bir hastalığın kalmadığını yapraklarının yemyeşil cap canlı yay gibi sünger gibi olduğunu parçalanmadığını söylüyor. Eskiden bağlarında bağ kökleri gelişemiyordu, yayılamıyordu, şimdi ise üzüm bağlarının çok iyi şekilde saçak attığını kök attığını belirtiyor. üzümde gübreleme yaparken muhakkak suretle Rekor gelişi ürünü tavsiye ediyor. izmir Selçuk ve Kuşadası bölgesinde bağcılık yaptığını kendisleri için ciddi bir geçim kaynağı. Siyah üzüm çeşitlerinden Alfonso isimli çeşidi ürettiklerini, piyasasından memnun. Kara Üzüm - Siyah üzüm çeşitleri, Papazkarası: Kırklareli'nde yetişen kaliteli bir siyah üzümdür. Bu üzümün rengi mavi-siyah, kabuğu kalın, taneleri iri ve yuvarlaktır.
Kalecik karası: kaliteli çubuk nasıl elde edilir, yapraklar nasıl genişler, nasıl daha sağlıklı yaprak elde edilir, Habbeden üzüm yetişir mi, Ankara'nın Kalecik ilçesinde yetişen, kaliteli bir şaraplık siyah üzüm çeşididir. Bu üzümün rengi koyu kırmızı-siyahtır. Kabukları kalın ve eti suludur.
Trakya ilkeren: Bu siyah üzüm çeşidinin ağaç yapısı sık dallı ve salkımları büyüktür. Üzümlerin şekli konik yapıda olup, etli bir yapıya sahiptir. Budaması karışık ve uzun olarak yapılır. Trakya ilkeren üzümü, oluşumunu erken tamamlayan çok verimli bir üzümdür. Ayrıca ağaçta salkım olarak uzun bir süre bozulmadan kendini koruyabilmektedir.
Öküzgözü: Elazığ'da yetişen çok kaliteli siyah üzüm çeşididir. Bu üzüm çeşidinin kabukları orta kalınlıkta olup, taneleri iri ve yuvarlaktır.
Horoz karası: Kilis yöresinde yetişen, taneleri koyu renkli olan siyah üzüm çeşididir.
Çalkarası: Denizli'nin özellikle Çal ilçesinde yetişen, çok kaliteli siyah üzüm çeşididir.
Ada karası türü Marmara'da Avşa adasında yetişen bu siyah üzüm çeşidinin taneleri iri, sert ve kalın kabukludur.
Corinth türünde Kuş üzümü olarak da bilinen bu siyah üzüm çeşidi çekirdeksiz ve çok küçük tanelidir.
Shiraz üzüm çeşidi. Michele palieri çeşidi : Bu yabancı üzüm çeşidinin salkımları büyük olup, irice yuvarlaktır. Yarı uzun budanması gereken bir türdür.
Merlot: Marmara ve Ege bölgesinde yetiştirilen bir siyah üzüm çeşididir. Bu üzüm küçük taneli, çekirdekli ve orta mevsimde olgunlaşan bir türdür.
Hamburg misketi çeşid üzümde gübreleme nasıl yapılır. İç Anadolu ve Marmara'da yetişen siyah üzüm çeşididir. Orta mevsimde olgunlaşan, çekirdekli bir üzümdür.
Dimrit: Daha çok pekmez yapımında kullanılan, erkenci bir siyah üzüm çeşididir. Siyah kuru üzüm genellikle bu çeşitten yapılmaktadır.
Alphonse lavallee: Orta mevsimde olgunlaşan, çekirdekli bir siyah üzüm çeşididir. Bu üzüm çeşidi Marmara ve İç Anadolu'da yetiştirilmektedir.
Cabarnet sauvignon: Dünya üzerinde en çok bilinen siyah üzüm çeşididir. Bu türün olgunlaşması geç olmaktadır. Erkenci değildir. Asma, organik madde ve besin maddeleri açısından zengin, su tutma kapasitesi ve havalanması uygun, tınlı ve kumlu tınlı, orta düzeyde kireçli, pH’sı 6,7-7,7 arasında olan topraklarda iyi gelişme gösterir. Besin elementlerinin en fazla kullanıldığı dönem gelişmenin en hızlı seyir ettiği periyot olup gelişme hızının düşmesi ile birlikte besin elementlerinin kullanımları da azalmaktadır. Asmanın uzun yıllar aynı toprak üzerinde yaşayan bir bitki olması nedeni ile gübrelenmesinin genç bağlar için farklı, normal verime yatmış bağlar için de farklı yapılması gerekmektedir. Azot, Potasyum, yaprakdan gübreleme, damlamadan sıvı gübreler, şelatlı gübre, (mevsimsel) gübrelemenin yapılması gerekmektedir.
Araziyi temsil eden (0-30), (30-60) ve (60-90) cm derinliklerinden ayrı ayrı alınan toprak örneklerinin analizleri yaptırılarak çıkan sonuçlara göre önerilen gübrelerin uygulanması yeni dikilen bağların gelişmesini olumlu yönde etkilemektedir.
-------------------------
Rekor Gelişim Sipariş Ve Bilgi Telefon : 0232 364 22 22
Resmi Web Sitesi :► www.rekorgelis...
Resmi E-Ticaret Sitesi : ► www.rekorgelis...
Telif Hakkı : Rekor Gübre Tarım Gıda San. Ve Tic. A.Ş.

Опубликовано:

 

16 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 2   
@huseyincerez3450
@huseyincerez3450 4 месяца назад
Ustam bu uzumun adi nedir.pekmez yapimina uygunmudur
@RekorGelisim
@RekorGelisim 4 месяца назад
Videoda çeşi geçiyor. Hem sofralık çeşit hem saraplik. Pekmezde sanırım yapilir
Далее
İŞTE TÜRKİYE'DEKİ AFGAN GERÇEKLERİ!
25:33
Просмотров 70 тыс.
Семья с двойным дном. Рассказ
2:45:06
УГОСТИЛ БЕЛКУ МОРОЖЕНЫМ#cat #cats
00:14
NESİNİ ELEŞTİREYİM AYOL? - PRENS
14:00
Просмотров 3,1 млн
How to win a argument
9:28
Просмотров 543 тыс.
Güney Azerbaycan'da ne oluyor? | Belgesel
18:53
Просмотров 83 тыс.
Bilal de Ekonomist Çıktı! - Yılmaz Özdil
39:40
Просмотров 189 тыс.