Ei ole ollut eikä ole ja ei tule Matin tasoista mäkihyppääjää ei Mattia turhaan sanottu Mäkikotkaksi.R-I-P Matille pitää pystyttää näköispatsas eikä mitään taiteilijan omia näkemyksiä että turistitkin tietävät kenestä on kysymys olisi pitänyt pystyttää jo paljon aikaisemmin Matin eläessä
Kylläpä nostaa vaan tunteet pintaan! Itse pienenä poikana 80-luvulla tuli käytyä sorkulla mäkeä hyppäämässä kavereiden kanssa, Mattikin eksyi kerran sinne Puikkosen Jarin kanssa katselemaan junnujen hyppäämistä. Oi niitä aikoja Rovaniemellä kun mäkihyppy oli voimissaan ja meitä harrastajia oli suuri määrä!
Kimmo Antero Yliriesto (s. 28. tammikuuta1983 Rovaniemi) on suomalainenmäkihyppyvalmentaja ja entinen mäkihyppääjä. Mäkihypyn maailmancupissa Yliriesto kilpaili ensimmäisen kerran Kuopiossa joulukuussa 2000. Ensimmäiset maailmancup-pisteensä hän sai oltuaan kymmenes Hakubansuurmäessä tammikuussa 2002. Parhaan sijoituksensa, seitsemännen tilan, hän saavutti Sapporon suurmäen kilpailussa helmikuussa 2005. Mäkihypyn Continental Cupissa hän voitti kaksi osakilpailua. Ylirieston pisin hyppy on 209 metriä Planicasta vuodelta 2002. Vuonna 2015 Yliriesto valittiin Etelä-Korean mäkihyppymaajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Hän on valmentanut myös Kouvolan Hiihtoseuran junioreita ja muun muassa Harri Ollia.[1][2]
Kuinka ollakaan Kimmolla on voimassa oleva pystyssä pysytty mäkiennätys miehet yleinen sarja Matti Nykäsen mäessä talvelta 2007 saavutettu 110 m fi.wikipedia.org/wiki/Laajavuoren_hyppyrim%C3%A4et Laajavuoressa oli aina mukava käydä kisoissa ja Hopea Sompa leireillä. Matti Nykänen on ollut useille nuorille esikuva ja kannustaja mäkihypyssä.
@@ahtiyliriesto2043 Nykäsen mäkiennätys oli voimassa laajavuoren isossa mäessä huikeat 17 vuotta ennenkuin Soininen V-tyylillä teki uuden ennätyksen. Jännä juttu että Nykänen hyppäsi mäkiennätyksen noinkin varhaisessa vaiheessa uraansa. Nykänen oli aivan huippukunnossa kaudella 87-88. Miksi ei silloin mennyt rikki tuo 5 vuotta aiemmin tehty ennätys? Vai onko näin että laajavuoressa ei ollut kisoja joihin Nykänen olisi osallistunut? Paljon tuli Masan kisoja käytyä katsomassa nuorena poikana. Mies voitti Lahdessakin varmaan puolen tusinaa MC-kisaa. Huikea ukko oli. Nykäsen, Puikkosen jne. perintö on vain jonnekin kadotettu. Ollaan kohta mäkihypyssä samassa tilanteessa kuin missä Ruotsi on ollut jo pari vuosikymmentä.
Jotain vanhoja VHS nauhoja on häkkivarastossa. Keväällä tämän kauden päätyttyä on tarkoitus käydä läpi mitä sieltä löytyisi. Nauhat vuosien saatossa ovat menneet huonoon kuntoon ja harmittaa kun en ajoissa tehnyt formaatin vaihtoa materiaalista. Mutta katsotaan mitä on vielä pelastettavissa.
@@anonymous23a Eikai kukaan ole sitäkään väittänyt. Mooseksella ei ollut mäkisuksia eikä muitakaan mäkihyppyvälineitä. Matti Nykänen oli erittäin hyvä esimerkki maailman mäkihyppyä harrastaville nuorille mm. Hänelle fi.wikipedia.org/wiki/Eddie_Edwards
@@anonymous23a Voi paljon nuorempi kuin Mooses kuollessaan, mutta sen verran ikää on kertynyt kuitenkin, että en usko politiikkojen tyhyjiin lupauksiin ja satuihin näin vaalien alla enkä satukirjoihin enään.
Miksi ei olisi saanut tehdä mielestäsi ? Matti Nykänen oli yksi parhaista esimerkeistä pikkupojille 1980 Luvulla mäkihyppääjänä. Aikaisempien esimerkkien Tauno Luiron, Antti Hyvärisen, Juhani Kärkisen ja Veikko Kankkosen lisäksi jotka ovat saaneet aikaan sen, että mäkihyppääminen ei kuolisi lajina tässä maassa. Matti Nykänen on ollut esimerkki mäkihyppääjänä mm. Toni Niemiselle, ja Janne Ahosellekin sekä isolle joukolle lapsia tässä maassa. Ryyppääjiä kyllä löytyy ihan tavallisten tallaajienkin joukosta ja monesta suomalaiseta perheestä vaikka siellä ei urheilusta välitettäisi yhtään eikä edes älyttäisikään.
Matti Nykänen ja Matti Pulli olivat molemmat tärkeimmät kannustajamme jotka esimerkillään ja neuvoillaan antoivat uskoa jatkaa vuosia lajin parissa vaikeiksista huolimatta. Eikä me oltu ainoat kenelle he auliisti apuaan tarjosivat jos sitä osasi vain pyytää.