Тёмный

Kodlama Bitiyor Mu? Şimdi ne yapmalı? 

Irmak Özonay
Подписаться 3,2 тыс.
Просмотров 14 тыс.
50% 1

Kodlamaya başlama konusunda ara sıra canlı yayın yapıyorum. Kayıt olmak için: www.rmkod.com/yayin
Yapay zeka, no code ve low code araçlarının yükselişiyle birlikte yazılım dünyasında devrim niteliğinde değişiklikler yaşanıyor. Acaba yazılımın sonu mu geliyor?
Projeniz için hangi aracı seçmeli, no-code mu, low-code mu, kod mu videosunu yakında yayınlayacağım, izlemek için abone olabilirsiniz.
Olaylar nasıl başladı?
Yapay Zekanın Kod Yazması: ChatGPT 2022'de sahneye çıktığında, yapay zekanın kod yazma yeteneklerine tanık olduk. Bu durum, "Artık kodu yapay zeka mı yazacak?" gibi soruları da beraberinde getirdi. Gelişen yapay zeka ile birlikte, yazılım süreçlerinde önemli dönüşümler kaçınılmaz görünüyor.
No Code ve Low Code Araçlar: Az kod yazarak veya hiç kod yazmadan sistemler geliştirebilmemizi sağlayan no code ve low code araçları da gittikçe popülerlik kazanıyor. Bu araçlar, sürükle bırak yapısıyla projeler oluşturmayı kolaylaştırıyor ve yazılım süreçlerini hızlandırıyor. Küçük ve orta ölçekli projeler için ideal olan bu araçlar, büyük ölçekli projelerde ise halen geleneksel kod yazımının yerini alamıyor.
Yazılımın Geleceği: Bu gelişmelerin yazılım alanını nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Yazılım geliştirme süreçlerindeki değişiklikler, uzmanlık alanlarını belirginleştirecek ve giriş bariyerlerini yükseltecek gibi görünüyor. Ancak, bu durum sadece yazılımı değil, diğer alanları da etkileyecek gibi duruyor. İleri teknolojiler ve yapay zeka ile birlikte, her alanda uzmanlaşma gereksinimi artabilir. Bence yazılım, elektronik gibi teknik alanlar bundan daha az etkilenenler olacak. Sonuçta bu yapay zekayı da, bu robotları da bir yazılımcı kodluyor ve teknolojik gelişmeler bitmediği sürece bu alanda ihtiyaçlar devam edecek.
Yazılım Öğrenmek: Peki, kimler yazılım öğrenmeli? Büyük firmalarda derin teknolojilerle çalışmak isteyenler veya cihaz/robot kodlama gibi alanlarda kariyer yapmak isteyenler için yazılım öğrenmek önemli olabilir. Ancak, yazılım merakı olmayanlar için no code araçlarını kullanmak daha mantıklı olabilir.
Gelecek teknolojiye hazır olmak için, değişimlere ayak uydurmayı unutmayın!

Наука

Опубликовано:

 

21 мар 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 117   
@ercankr75
@ercankr75 2 месяца назад
Tam benim gibi düşünüyorsunuz kıymetli meslektaşım emeğinize sağlık gayet faydali olmuş
@wogen
@wogen 2 месяца назад
Gitgide daha az yazılımcıya ihtiyaç olacak. Bu da yapay zekanın bu konuda ne kadar hızlı gelişeceğine bağlı. Her meslek bundan etkilenecek, ancak her meslek aynı ölçüde etkilenmeyecek. Tahminen yazılımcılar daha fazla etkilenecek. Sosyal konularda çalışanlar daha az etkilenecek. Bunun kaçışı yok.
@emilabbasov2709
@emilabbasov2709 2 месяца назад
Çok deyerli ve motive ediciydi teşekkürler😊
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Sevindim 🙏🏻
@stkcannurcin
@stkcannurcin Месяц назад
Yapay zeka Veri bilimini etkilermi , ben veri bilimi ,makine öğrenmesi yada yapay zeka ile ilgilenme çalışuyorum. ama lisans mezunu olmadığım için ilk önce kendimi backend tarafından geliştirme tarafına evrildim sizce ne yapmalıyım çok kararsızım. İleride DGS ile mühendislik düşnüyorum sırf yapay zekada çalışmak için
@cocturan7264
@cocturan7264 2 месяца назад
Bende tiktokdan bekliyordum bu videoyu ❤
@hasanhuseyin9537
@hasanhuseyin9537 Месяц назад
Admin sizden ricam proje ve hatta proje simule videolarda gelsin
14 дней назад
Bir yorum yazmıştım ama çıkmamış, bir sorun mu var?
@zbbzbbi9366
@zbbzbbi9366 2 месяца назад
beyaz duvar üzerinde kırmızı dünya haritası harika görünüyor
@nildesperandum2034
@nildesperandum2034 2 месяца назад
SÜPERSİNİZ ABLA TEŞEKKÜRLER KEŞKE ARTIK HERKES KOD YAZABİLSE KOLAYLIKLAA
@massivemagnetics
@massivemagnetics 2 месяца назад
@ırmak özonay hocam elektronikte baya iyiyim gomulu yazilimi ogrenmek istiyorum yapay zeka gomulu yazilim alanini etkiler mi acaba
@Murat-ux8ht
@Murat-ux8ht Месяц назад
Etkileyecek
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay Месяц назад
Bence standart frontend geliştirmeye kıyasla daha uzun süre sonra ve daha az etkilenecek.
@cagataykalkann
@cagataykalkann 2 месяца назад
Mobile tarafının geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz? Native geliştirmek özellikle? bir video yapar mısınız bunun hakkında
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Hızlıca cevaplamaya çalışayım. Mobil uygulama yüklenme yüzdesi giderek azalıyor ve insanlar sadece ihtiyaçları olan uygulamaları indiriyorlar. Bu zaten direk geliştirmeyi de etkiliyor. Hele ki iş native yazmaya gelince bu oran daha da azalıyor çünkü bir çok firma haklı olarak tek kod bazında bu işi tamamlamaya çalışıyor. Native daha çok özel kütüphanelerin kullanıldığı projelerde veya eskiden yazılmış kodlarda kullanılıyor. Tabii ki buna şöyle de bakabilirsiniz; yazdığım sebeplerle developerlar Swift gibi dilleri çok tercih etmeyebiliyor. Az geliştirici olan alanlarda da genelde maaşlar daha yüksek ve developerlar daha kıymetli oluyor. Mesela geçen yıl Amerika'da doğru düzgün iş ilanı yokken, Swift ilanları vardı. Biz firmada şu anda 2 native (geçmişten kalmış kod) 2 Flutter projesi geliştiriyoruz. İsteyen hala yazdırıyor mobil uygulama.
@deniz9243
@deniz9243 2 месяца назад
​@@IrmakOzonaykisaca iyi mi kötü mü bende react native öğreniyorum kötü mu
@rudyardkipling2
@rudyardkipling2 14 дней назад
@@deniz9243 Teknolojilere iyi mi kötü mü şeklinde yaklaşmayın. Sizin yazılım öğrenme amacınız ise girmek, herkesin olduğu gibi. Bulunduğunuz konumda, ya da hedeflediğiniz konumda hangi teknolojide talep daha fazla işe o teknolojiye yönelin. İlgilendiğiniz teknolojileri iş ilanlarında aratırsanız, hangi alanda daha fazla talep olduğunu görebilirsiniz.
2 месяца назад
Ben biraz yazılım bilgimle biraz da analitik düşünme yeteneğimlede kod yazabiliyorum
@pierkopollo8793
@pierkopollo8793 Месяц назад
Emeğinize sağlık. Kodlama bilgim temel seviyede bile değil. Yapay zeka araçlarını kullanarak arkadaşlık sitesi veya mobil uygulaması yazabilir miyim.
@abdullahgul584
@abdullahgul584 Месяц назад
Belki yazılabilir ama bunun içinde belli seviyede kod bilgisine sahip olman gerekir
@pierkopollo8793
@pierkopollo8793 Месяц назад
@@abdullahgul584 Anladım. Teşekkür ederim cevap için.
@RAMAZAN231.0
@RAMAZAN231.0 6 дней назад
Abla ben lisede bilişim teknolojileri bölümü okuyorum 10.sınıf biti 9.sınıfta python öğrendik biraz 10.sınıfta c# öğrenip birkaç proje yaptım bunları yaparken game maker studio ile bir 2 d oyun yapıp yarışmaya katıldım bu projeler bitikten sonra bir boşluğa düştüm kendimi geliştirmek istiyorum ve ne yapıcağımı bilmiyorum bir büyüğüm olarak senden bir fikir alabilirmiyim? Bu bu yaz tatilinde ne yapmalıyom
@ibrahimkurular9272
@ibrahimkurular9272 2 месяца назад
Merhaba ben mobil alanında flutter öğreniyorum sizce geleceği ne durumda yapay zeka bu alanda çalışan kişilere ihtiyacı azaltır mı başka bir alana mı yönelmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim?
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Merhaba, Flutter biz de şirkette geliştiriyoruz. Mobil alanında geleceği açık bence. Bence mobilden sonra biraz da backend öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Mobildeki araçları merak ediyorsanız FlutterFlow'a bir bakın, tabii ki gerçek Flutter kadar çok şey yapamıyorsunuz ama standart uygulamalar yapılabiliyor. Bir de başka bir arkadaşa yazdığım cevabı buraya da ekliyorum. Mobil uygulama yüklenme yüzdesi giderek azalıyor ve insanlar sadece ihtiyaçları olan uygulamaları indiriyorlar. Bu zaten direk geliştirmeyi de etkiliyor. Hele ki iş native yazmaya gelince bu oran daha da azalıyor çünkü bir çok firma haklı olarak tek kod bazında bu işi tamamlamaya çalışıyor. Native daha çok özel kütüphanelerin kullanıldığı projelerde veya eskiden yazılmış kodlarda kullanılıyor. Tabii ki buna şöyle de bakabilirsiniz; yazdığım sebeplerle developerlar Swift gibi dilleri çok tercih etmeyebiliyor. Az geliştirici olan alanlarda da genelde maaşlar daha yüksek ve developerlar daha kıymetli oluyor. Mesela geçen yıl Amerika'da doğru düzgün iş ilanı yokken, Swift ilanları vardı. Biz firmada şu anda 2 native (geçmişten kalmış kod) 2 Flutter projesi geliştiriyoruz. İsteyen hala yazdırıyor mobil uygulama.
@ibrahimkurular9272
@ibrahimkurular9272 2 месяца назад
@@IrmakOzonay Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim. Açıklamalarınız beni rahatlattı umarım mobil alanın geleceği devam eder zevkli bir sektör olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte flutter öğrenmeye devam edicem izlediğim kurslarda mobil alanda ki backend tarafı içinde teknolojileri öğrenmeye çalışıyorum. Mobilde backend için ne önerirsiniz hangi teknolojiler kullanılıyor? Peki sizce backend için web tarafına da mı bakmalıyım bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim hangi teknolojileri öğrenirsem sektörde iş başvurusunda yararı olur? Sadece mobil de sıınırlı kalmayıp web tarafına da adım atmak mantıklı olur mu? Peki yapay zeka için nasıl yol izlemeliyiz bu alanlarda ilerlerken keskin bir dönüş yaparak sektör değiştirmek mantıklı mı? gelecekte hangi alanlar önemli olacak? Açıkcası bende eskisi kadar uygulama yüklemiyorum dediğiniz gibi azalma olabilir ihtiyaç olmadıkça yüklemiyorlar. Sizce flutter yanında native dil öğrenmekte fayda sağlar mı bunun için ne önerirsiniz? Flutterflow a bakmıştım ama dediğiniz gibi basit düzeyde projeler yapılabiliyor.
@aliturk8908
@aliturk8908 2 месяца назад
Sesiniz ve konuşmanız tam üst üste oturmuyor sanki. Sizi izlerken böyle bir ürperti geliyor. Robotmuşsunuz gibi.
@AK-hw3uo
@AK-hw3uo Месяц назад
Ben sunu merak ediyorum ofline yapay zeka araclari prompt girerek istenilen sekilde programlanabiliyor. Yani bi konuda yazilim yapmak yerine bu yapay zeka aracini yukleseler sonra birsuru word dokumani ile bu yapay zekanin ne yapmasi, hangi durumda nasıl davranması ile ilgili konuları girseler yani işin özeti hiç kod yazmadan, yapay zekaya da yazdırmadan bir program yapılamaz mi. O zaman kodlama tamamen çöp olmaz mi. Tabi ki bu süreç çok hızlı olmaz çünkü offline yapay zekalar 50 gb gibi çok yüksek alan kapıyor ama birkaç yıla bi şekle girmez mi. Bilen varsa cevap yazabilir.
@uranos_gaia
@uranos_gaia 11 дней назад
daha düz yolda giden araba yapamadılar.
@merso803
@merso803 2 месяца назад
Hocam merhabalar. Ben YBS okuyorum ve 2 3 ay sonra mezun olacağım. Bugüne kadar veri üzerine çalışmalar yaptım. Aynı şekilde stajımda da Power BI, SQL ve Python gibi araçları kullanarak raporlar oluşturdum. Görselleştirme ve analiz açısından yapay zeka sanırım çok ilerledi. Bu alanda mı kariyer tercih etmeliyim yoksa bu saatten sonra başka alanlara kaymalı mıyım? Örneğin JAVA Backend ya da gömülü sistemler vs. Ne önerirsiniz? Bu aralar kafam gerçekten çok karışık.
@user-ew7in3mp8f
@user-ew7in3mp8f 2 месяца назад
neden java back and e geçmeyi düşünüyosun önü daha cok mu acık bende ybs ye yenı baslıyorum veri bilimi alanında gıtmeyı dusunuyorumda merak ettim
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay Месяц назад
Bence başladığınız alanlarda devam edin, asıl sıkıntı karasız kalınca başlıyor. Python, veri analizi gibi alanların şu an için önü açık duruyor, zaten öğrendikçe kendiniz de daha iyi değerlendireceksinizdir. Yeter ki birden fazla alanda başlangıç seviyesinde kalmayın.
@ahmetfyakan8927
@ahmetfyakan8927 Месяц назад
istatistik olasılık kalkulus ve lineer cebir bilmeyen veri alanında calısamaz
@stkcannurcin
@stkcannurcin Месяц назад
@@ahmetfyakan8927 Senin dediğin veri bilimi .
@iii.mahmutyapc1692
@iii.mahmutyapc1692 2 месяца назад
Abla . İnşallah bu sene sınava gireceğim ve bir bölüm yazacağım. Yapmak istediklerim : işlemci vb. donanım geliştirmek, simülasyon geliştirip pratik dünya için yarar sağlamak ve robotik teknolojile uğraşmak . Sizce mekatronik mi yazmalıyım yoksa bilgisayar mı? Mekatronik 3 alanın (yazılım,mekanik, elektronik) 3'ünüde uzmanı olmak zor ama yapay zeka sayesinde yazılımda uzman olup diğerlerinide yoğunlaşabilirim ve ayrıca gelişen dünyada tek bir alanım olmaz ver işimi garantiyi alabilirim , gibi bir düşüncem var doğru mu düşünüyorum ?.
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Düşünce mantıklı gibi ancak bu seçimi yapmadan iki alanı da detaylı bakmak lazım. Bölümlerin derslerine bakın gerçekten beklediğiniz oranda beklediğiniz dersler var mı yoksa düşünmediğiniz dersler mi öne çıkıyor. Mekatronik hakkında çok bilgim olmadığından yorum yapamıyorum. Sınavınızda başarılar.
@iii.mahmutyapc1692
@iii.mahmutyapc1692 2 месяца назад
@@IrmakOzonay teşekkürler
@uykepsiz260
@uykepsiz260 2 месяца назад
Siber güvenlik 2024 te öğrenilirmi? Lütfen samimi teklif verirseniz sevinirim🙏🏻
@HelinJane13
@HelinJane13 2 месяца назад
Ben çok araştırdım fakat başta maaşlarının çok düşük olduğunu ve gelişiminin çok uzun sürdüğünü söylediler. İlgim de vardı oysa...
@Esoraw
@Esoraw Месяц назад
Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği diplomanız varsa güzel alan, diplomanız yoksa hiçbir alanda iş yok artık yazılım sektöründe.
@RAVIMAMMADOV
@RAVIMAMMADOV 2 месяца назад
Merhaba. Veri analisdi ve veri bilimicilere etkisi nasil olucaq sizce?
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Şu anda yapay zeka bu alana olan ilgiliyi arttırdı. Bir süre daha yükselişte olacağını düşünüyorum ama zamanla burda da araçlar çıkacaktır. İlk çıkan araçlardan olmak lazım.
@publicname
@publicname 2 месяца назад
ilk o sektör patlar
@RAVIMAMMADOV
@RAVIMAMMADOV 2 месяца назад
@@publicname şimdiye kadar yaptigimiz her seye bosunamiydi😞
@CaptainBlackSea
@CaptainBlackSea 2 месяца назад
İster bitsin ister bitmesin. Yaşıyoruz hayatımızı :D ama kodlama güzel ah şu animasyonlar olmasa
@munzevi__
@munzevi__ 2 месяца назад
Siber Güvenlik hakkında ne düşünüyorsunuz
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay Месяц назад
Siber güvenlik uzun süreler kalır bence, yeni gelişmeler oldukça siber güvenliğe de gerek olacak.
@sciencefic666
@sciencefic666 2 месяца назад
Bu sana göre bence Devin yakında geliyor birçogunun işini elinden çekip alıcak. hemen olmaz belki ama adamların istediği bu zaten öyle değilmi..AI alanlarına yönlenmek gerek.
@Esoraw
@Esoraw Месяц назад
Devin balon, ChatGPT'nin süslenmiş hali. Yatırım almak amaçlı üretilmiş bir ürün.
@cagataybozay4307
@cagataybozay4307 2 месяца назад
'Abone olunuzz!!' istemi yapmayarak yani herhangi bir çıkar peşinde koşmaksızın böyle değerli bilgiler paylaştığınız için kanalınıza abone olup like bıraktım. Yayınlarınızın devamını merakla bekliyorum.
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Teşekkür ederim
@baran1365
@baran1365 2 месяца назад
abla oyun geliştiricisi olmak istiyorum. sence oyun sektörü güvende olacak mı ?
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Oyun kodlama için bulanan araçlara hakim değilim, oyun senaryosu, mantığı, akışı hala değerli olacaktır ama no-code araç var mı bilmiyorum.
@baran1365
@baran1365 2 месяца назад
@@IrmakOzonay cevabınız için teşekkürler
@alisoylu4034
@alisoylu4034 2 месяца назад
Bu araçlar sayesinde herkes yazılım yapabileceği için olan patronlara olacak...
@leventbaba8081
@leventbaba8081 2 месяца назад
aynen icat güzel ama deazavantajı çok fazla savaş çıkabilir zaten nüfus iyice yoğunlaştı hayatımızı yaşayamadan şu yaşadığımız şeylere bak ...
@zaferkaanbudak3255
@zaferkaanbudak3255 7 дней назад
Bi dik bildiği yok... 3 5 satır amatör kod yazabiliyor ama karmaşık kodlarda kafasına düzenlemesi uyarsan bile döngüye girmesi daha çok yolu var.
@kn23t
@kn23t 6 дней назад
4 ve üstünü kullanırsan daha iyi sonuçlar alırsın. Dün hiç yoktu bugün bu düzeyde yarın daha da iyi olacak.
@zaferkaanbudak3255
@zaferkaanbudak3255 6 дней назад
@@kn23t 4o kullandım onda bile aynı sorunla karşılaştım ama dediğin de haklısın. İlerleyen zamanlarda 5, 6 artık adına ne derler bilmem. Programcılığı bitirmese bile yönünü değiştirecek
@baris_gungorr
@baris_gungorr 2 месяца назад
Mobile tarafını nasıl görüyorsunuz ? Native özellikle ?
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay Месяц назад
Mobil uygulama yüklenme yüzdesi giderek azalıyor ve insanlar sadece ihtiyaçları olan uygulamaları indiriyorlar. Bu zaten direk geliştirmeyi de etkiliyor. Hele ki iş native yazmaya gelince bu oran daha da azalıyor çünkü bir çok firma haklı olarak tek kod bazında bu işi tamamlamaya çalışıyor. Native daha çok özel kütüphanelerin kullanıldığı projelerde veya eskiden yazılmış kodlarda kullanılıyor. Tabii ki buna şöyle de bakabilirsiniz; yazdığım sebeplerle developerlar Swift gibi dilleri çok tercih etmeyebiliyor. Az geliştirici olan alanlarda da genelde maaşlar daha yüksek ve developerlar daha kıymetli oluyor. Mesela geçen yıl Amerika'da doğru düzgün iş ilanı yokken, Swift ilanları vardı. Biz firmada şu anda 2 native (geçmişten kalmış kod) 2 Flutter projesi geliştiriyoruz. İsteyen hala yazdırıyor mobil uygulama.
@baris_gungorr
@baris_gungorr Месяц назад
@@IrmakOzonay Çok teşekkür ederim. Junior olarak işe girmek imkansız bir hal aldı daha da daralacak gibi duruyor.
@TechWithBehruz
@TechWithBehruz 2 месяца назад
Hiç hoş olmadı Kotline yeni başlamıştım üzücü bir durum
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay Месяц назад
Yazılımın mantığını bir yerden başlayıp öğrenmek gerek, endişeniz frontendin riskli olması ise zamanla bahsettiğim diğer alanlara kayabilirsiniz. Yeni başladığınız için temeli öğrendikten sonra dilediğiniz alana odaklanabilirsiniz.
@TechWithBehruz
@TechWithBehruz Месяц назад
@@IrmakOzonay teşekkürler hocam, eskiden full stack web developer idim orta seviyede fakat 1 yıldır Java öğreniyordum şimdi Kotlin ve Python la meşgulüm Machine learning öğrenmeyi hedefliyorum son olarak
24 дня назад
İlerleyen yıllarda ses ile kod yazacağız dedikten 30 gün sonra Gpt-4o tanıtılması siz bile yazılım sektörünün içindeyken yapay zekanın gelişim hızını kavramamışsınız. Kimse kendisini kandırmasın arkadaşlar yazılımcıların %95 önümüzdeki 3 yıl içinde işsiz kalacak gidişat ve gelişim hızı bunu gösteriyor (Sesle yönlendirme dışında ekran okuma ile resim çizer gibi yanınızda bir arkadaşınız ile sohbet havasında 10 yaşında bir çocuk bile 3 yıl içinde kendi e-ticaret ağını kurabilecek gibi duruyor) Son dönemde tüm yazılımcıların dilinde ya kalifiyeli bir yazılımcıysanız iş bulacaksınız söyle olacaksınız diye kendini kandırma sözleri 100 yazılımcının yaptığı işin 1 yazılımcı ve 1 yapay zeka yazacak buda %90 95 civarında yazılım popülasyonun da düşüş sebep olacak ve yok olup gidecek meslekler arasında ilk sırayı alacak
@hebelehubele0
@hebelehubele0 24 дня назад
siz kod yazmak ile yazılım mühendisliğini çok karıştırmışsınız
@kn23t
@kn23t 14 дней назад
​@@hebelehubele0He zaten yazılım mühendisleri klavyesiz bile çalışır bu bakışla. Gayette kod yazarak hata ayıklayarak geçiyor zaman. Burada mesele insan ihtiyacı azalacağı. Kıdemli 1 yazılım mühendisi oturup tüm sistemi 10 kişiye gerek duymadan çıkaracak
@BilisimTeknolojileri16
@BilisimTeknolojileri16 2 месяца назад
Kodsuz programlama asla olmaz.. :)
@murilosena3709
@murilosena3709 5 дней назад
iaposiani skhuwoi nskdou?
@WebSecOs
@WebSecOs 2 месяца назад
abla yazılımcımısın influecer mi anlamadım
@clon_storm
@clon_storm 2 месяца назад
Python ve lise matematiği bilerek bi yapay zeka kodlamak gelecegi var gibi ama yapay zeka çok karmaşık bi konu
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Yapay zeka karmaşık bir konu evet, yapay zekanın kendisinin kodlanması için lise matematiği yeterli olmayacaktır. Belki sıfırdan yazmak yerine temel yapay zeka üzerine kod yazmak için sağlanan araçları kullanabilirsiniz.
@voxparatornerax8240
@voxparatornerax8240 2 месяца назад
Ai geliştiricisi olarak şunu söyleyebilirim lise matematiği ile uçtan uca bir AI oluşturamazsın bu işin arka planında interpolasyonlar lineer cebirler vs konular var. Lise matematiğinde sadece limit türev integral bu konuların başlangıcı sayılabilir
@user-ew7in3mp8f
@user-ew7in3mp8f 2 месяца назад
@@voxparatornerax8240 hangi matematık konuları ai geliştirmede önemli
@stkcannurcin
@stkcannurcin Месяц назад
@@voxparatornerax8240 Lisans mezunu olmak gerklimi mesela diyelim ben bu matematiğini öğrendim ama lisans mezunu değilim yine bu alanda çalışabilrimiyim
@voxparatornerax8240
@voxparatornerax8240 Месяц назад
@@stkcannurcin data scientist olarak çalışma şansın olabilir mi bilemiyorum genelde lisans istiyorlar imkansıza yakın çünkü tanıdık ve torpille girebilirsen girebilirsin onun dışında yüksek lisans isteyenler dahi olabiliyor
@sehmusbuyuk344
@sehmusbuyuk344 2 месяца назад
chatgpt çıktı yazılımcılık bitti herkes kod yaziyor artık
@Esoraw
@Esoraw Месяц назад
O zaman git ChatGPT ile para kazan niye burdasın :D
@DolmusSoforu-qr1yv
@DolmusSoforu-qr1yv 20 дней назад
@@Esoraw ne diyosun sen aq?
@suikast420
@suikast420 2 месяца назад
Daha COBOL bile bitmedi 😀
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Hali hazırda yazılmış sistemlerin bitmesi daha zor. Firmalar yüzlerce mühendise yazdırdığı kodları şimdi bir de sıfırdan yapay zekaya yazdıralım demeyecektir. COBOL gibi, o kodların bakımı daha uzun süre devam edecek.
@mrmonique7
@mrmonique7 26 дней назад
Bence insanları yalnis yönlendiriyorsun. Her işteki kazanç arz talebe göre şekillenir. Eskiden 100 iş ilanı vardı 90 yazılımcı vardı o durumda yazılım öğrenmek mantıklıydi şimdi piyasada yazilimcidan zaten geçilmiyor bir de yapay zeka vs de yazabiliyor Nvidia CEO'su bile dedi artık öğrenmeyin bu işi makinalar yapacak diye. Sence 150 ülkeden daha zengin olan firmanın CEO'su g0tunden mi sallıyor yoksa gerçeği mi söylüyor?
@Lumi-cd7lm
@Lumi-cd7lm 25 дней назад
E ne okuyucaz mq
@ahmetselcuk1400
@ahmetselcuk1400 2 месяца назад
Herkese sevmenin en kosulsuz halini insaa etmesini dilerim
@yapayzekahaberleri_
@yapayzekahaberleri_ Месяц назад
aga sen niye heryerdesin la
@ahmetselcuk1400
@ahmetselcuk1400 Месяц назад
@@yapayzekahaberleri_ bak burdayım hop ordayım insan oğlu lus misali
@Jeff.Hardy.
@Jeff.Hardy. 2 месяца назад
İşte sorun tam olarak bu ! Yapay zeka ile yarışabilme ihtimali varmış gibi insanlara umut vermek, iyimser olmak ... Dayanılmaz bir baş ağrısı yapıyor bende. O bahsettiğiniz büyük projeler yalnızca tüm dünyadaki %10 yazılımcıya iş sağlar ve insan ihtiyacı aritmetik olarak azalır. Bir düşünürün dediği gibi ; Yıl 20230 hiç bir şeye sahip olmayacaksınız ama çok mutlu (sözde) olacaksınız. Yani bir kaç yıla %90 yazılımcı çöp olacaktır. İnsan makine birleşmesi (neuro link) olmadan yapay zeka ile kimse rekabet edemez. 500. sanayii devrimi yaşanıyor. Bir dakika 501, 502....
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Bence 2030 için (2030 yazmak istediğinizi düşünüyorum) benim dediğim yüzde 25 oranı da, sizin bahsettiğiniz yüzde 10 oranı da fazla düşük oranlar. Bence 15-20 yıla ancak bu oranlara iner. Şu anda milyonlarca satır kod var, bunları 2030'a kadar bunları kolay kolay yapay zekaya taşıyamayız. Zamanla da videoda geleceği olacağını düşünerek bahsettiğim alanlarda bir çok mühendis göremeye devam ediyor oluruz. Bunların hepsi tahmin tabii, kapalı kapılar ardında neler geliştiriliyor zamanla birlikte göreceğiz. Sanayi devrimine benzer bir süreçten geçtiğimiz ortada. 20230 için konuşursak o zamana zaten bence hiç bir meslek kalmayacak, o zaman Wall-e gerçekleşmiş olur sanırım.
@sciencefic666
@sciencefic666 2 месяца назад
@@IrmakOzonay bu adamlar yapay zekayı bir andamı çıkardılar belki 10 yıldır uğraşıyorlardı. Emin ol dataların çoğunu girmişlerdir.
@efekaanbengi
@efekaanbengi 2 месяца назад
@@IrmakOzonay o kadar uzun süreye yayılırsa çok iyi, bir sürü iş alanı açılır ve insanlar yine kendini o yönde geliştirir devam eder, şuan bilgisayar mühendisliği 1. sınıfım mezun olduğumda ne olacak onu bilemiyorum
@MasteryPath-qd3hv
@MasteryPath-qd3hv 2 месяца назад
@@efekaanbengiYol yakınken bırak okulu. Sen bakma burda konuşulanlara. 10 yazılımcıdan geriye sadece ama sadece 0 yazılımcı kalacak. Milyonlarca satır kodun taşınmasını yapamayız demiş videodaki hanımefendi, o kodları da yapay zeka taşıyacak. Hangi projeyi nasıl geliştireceğini de yapay zeka yapacak. İnsanlar şu an saf saf hayallerini yapay zekaya kod yazdırarak gerçekleştirebileceğini zannediyor. O hayalleri üzerinde 100 trilyonlarca transistörleri olan işlemciler bizden daha iyi kurabilir. Ha karamsarlığa da kapılma sakın genç adam, hiç bir insana artık neredeyse gerek kalmadı.
@uranos_gaia
@uranos_gaia 11 дней назад
daha düz yolda giden araba yapamadılar. bence bu işi çok fazla abartıyorlar. bilgisayar çıkınca da her kes işsiz kalacaktı tam tersi oldu.
@yasermazlum
@yasermazlum 2 месяца назад
Dublaj film izliyormuşsun gibi
@Esoraw
@Esoraw Месяц назад
Mühendislik diplomanız yoksa işiniz biter, yeni mezun ilanlarının hepsi mühendis arıyor artık.
@stkcannurcin
@stkcannurcin Месяц назад
Bu türkiyede geçerli bazı avrupa ülkelerinde diplomaya bile bakmıyorlar. Türkiye her anlamda geri planda olduğu gibi bu alanda da geri maalesef
@Esoraw
@Esoraw Месяц назад
​@@stkcannurcinOnun gelişmişlik ile bir alakası yok, sadece Avrupa'da yazılım ile ilgili iş ilanı sayısı daha fazla. Mesela şu anda Amerika'daki birçok şirket junior iş ilanlarında Bilgisayar Mühendisliği diploması şartı koymaya başladı, bu durum birkaç sene içerisinde Avrupa'ya da yansır, özellikle diplomasız junior adayları büyük oranda olumsuz etkilenecektir.
@stkcannurcin
@stkcannurcin Месяц назад
@@Esoraw Dostum Amerika ile Avrupa aynı değil Amerika akademik kişilere ağırlık verirken Avrupa bize fayda sağlasında nasıl olursa olsun kafasındalar. Dedğin gibi Avrupada Amerikada gibi olabilir
@emirhamarat3287
@emirhamarat3287 2 месяца назад
Videoyu izlemeden sizi de RU-vid primcisi zannedip kotu yorum yapmistim. Izledikten sonra utandim acikcasi, 😂 demek ki izlemeden on yargi yapmamak gerekiyor.
@geometrikselfelsefesi
@geometrikselfelsefesi 2 месяца назад
cringe
@hasancanmidi61
@hasancanmidi61 2 месяца назад
Bıkmadınız mı şu video başlığıyla video atmaktan iğreniyorum artık dislike vermek için girdim salın bir yazılımcıları
@IrmakOzonay
@IrmakOzonay 2 месяца назад
Merhaba Hasan Can Bey, ben de yazılımcıyım, 15 yıldır bu işi yapıyorum ve bu işi, yazılımcıları salamayacak kadar çok seviyorum. Bu konu ile ilgili ilk kez video yapıyorum, bunun en büyük sebebi bu konuda çok soru alıyor ve bu konuyu umursuyor olmam. Umarım videoyu sonuna kadar izlemiş ve ondan sonra dislike vermişsinizdir.
Далее
STOP BEING A SOFTWARE DEVELOPER !
28:19
Просмотров 380 тыс.
#kikakim
00:18
Просмотров 2,2 млн
Yazılım Bitiyor mu? Kod yazabilen yapay zekalar
20:21
GOOGLE GEMINI: YAPAY ZEKADA YENİ BİR ÇAĞ AÇILDI
11:27
How to Stay Motivated Even If You Don't Feel Like It?
14:52
Yazılıma/Programlamaya nereden başlamalıyım?
11:53
Neden Linux Kullanmıyorsunuz?
12:47
Просмотров 168 тыс.
Artık Mühendislik Okunmaz Kanka!
8:11
Просмотров 9 тыс.
Mi primera placa con dios
0:12
Просмотров 576 тыс.
5 САМОДЕЛОК ИЗ DVD ПЛЕЕРА
10:10
Просмотров 70 тыс.
iPhone 15 Pro vs Samsung s24🤣 #shorts
0:10
Просмотров 10 млн