Тёмный

Mühendislikte Kariyer Seviyeleri Neler? 

Görkem Sakınmaz
Подписаться 9 тыс.
Просмотров 3,5 тыс.
50% 1

Merhaba, bugün sizlere mühendislikteki kariyer seviyelerinden ve sıralamasından bahsedeceğim.
Umarım videom faydalı olur.
Twitter hesabım: / gorkem_sakinmaz
Linkedinim: / gorkem-sakinmaz
Instagramım : / gevrekfirarda

Опубликовано:

 

22 июл 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 112   
@ugursahin619
@ugursahin619 Год назад
Videonun özeti " Kafayı kullanırsanız Ceo ya kadar yolunuz var" :)
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Kesinlikle!
@canerbolamanli
@canerbolamanli Год назад
Video için teşekkürler Görkem Abi, emeğine sağlık ♥
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Ben teşekkür ederim ^^
@nerissa5751
@nerissa5751 Год назад
Bilgilendirici video için teşekkürler ✌🏼
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Rica ederim^^
@emre411
@emre411 Год назад
Her zamanki gibi muhteşem bir video 👏
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Çok teşekkürler Emre. 🙏
@kubrakubra611
@kubrakubra611 Год назад
Yine bilgilendirici bir video teşekkürler
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Rica ederim^^
@rasit6076
@rasit6076 Год назад
abi emeğine sağlık yine çok yararlı video
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Çok teşekkürler 🙏
@rokzankilic463
@rokzankilic463 Год назад
Sizi yeniden görmek mutluluk verici .
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Paylaştıkça bende mutlu oluyorum. ^^
@iremaga6558
@iremaga6558 Год назад
Hocam öncelikle bilgilendirici videolarınız için teşekkür ederim. puanım Yıldız teknik mekatronik ve makine mühendisini tutuyor hangisinin tercih etmemi önerirsiniz.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam İrem, ikisi yakın bölüm mekatronik daha elektronik, plc programlama, yazılım, otomasyon işlerini dahil ediyor. İş imkanı açısından ikisi de yakın ama makine iş alanı daha geniş.
@winner34
@winner34 Год назад
Görkem abi Necmettin Erbakan Uçak mühendisliğini önerir misin ? Daha doğrusu uçak mühendisliğini önerir misin ? - ODTÜ İnşaat mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? ( Abi biraz fazla soru sordum ama cevaplarsan çok sevinirim tercih dönemindeyiz malum .)
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
ODTÜ inşaattan daha iyi olacağını düşünüyorum, inşaat maalesef çok çok daraldı iş imkanları olanlarda ücra şantiyelerde . Uçak mühendisliği de keza öyle ama iş bulunduktan sonra önü çok çok açık.
@yusufsacan9657
@yusufsacan9657 Год назад
Abi bizim firmada ben(diğer mühendisin yan çarı/sekreteri/ustaların oyuncağı)/kıdemli mühendis/Yönetici mühendis(patron) organizasyon şeması bu şekilde :)
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
hahahah o da güzel Yusuf :D
@ozanturgut8810
@ozanturgut8810 Год назад
Merhaba iyi günler diliyorum Görkem bey ben elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim üretim alanında görev alan mühendisler genelde makine, endüstri, metalurj ve malzeme mühendisleri yer alıyor ve son zamanlarda üretim ve kalitenin daha çok ilgimi çektiğini fark ettim sizce bir e.e.m. üretim ve kalite alanına yönelmesi mantıklı mı ve üretim ve kalite alanına yönelmek isteyenler için tavsiyeleriniz nelerdir Bir sorum daha olacak bir elektrik elektronik mühendisi ile bir video gelir mi ?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam Ozan, tabii ki yönelebilirsin, bizim elektronik kartlarla ve laboratuvarla çalışan elektrik-elektronik mühendisi arkadaşlar var, üniversitede o departmanlarda staj yapabilirsin yoksa başka yapabileceğin bişi yok, kariyerini oraya göre şekillendirmek için o alanda iş bulman lazım. Ürüne göre değişir, bir kart, çip veya hızlı tüketim malları endüstrisinde genelde ele-elo mühendisleri çalışır üretimde
@ozanturgut8810
@ozanturgut8810 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz Teşekkür ediyorum cevabınız için 😊
@user-ps8fl6xu2s
@user-ps8fl6xu2s Год назад
Abi merhaba, mühendislik seçebilirim ama mesela 50 li yaşlarımda kendimi hep kendi işimi yaparken hayal ediyorum bu ofis olur fabrika olur ama yani mühendislik seçersem bu epey zor görünüyor mühendislik ve girişimcilik hakkında ne düşünüyorsun sence yapılabilir mi?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Girişimci olabilmek için mühendis olmana hatta üniversite mezunu bile olmana gerek yok ama eğer bir fabrikada üretim yapmak gibi bir hedefin varsa tabii ki mühendislik :)
@buseeser9696
@buseeser9696 Год назад
Hocam merhabalar. Güzel videolarınız için teşekkürler öncelikle. Mekatronik mühendisliği ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum, hazır sektörün içinden birini bulmuşken sorayım dedim. Tercih amaçlı sormuyorum, halihazırda Yıldız Teknik'te bu bölümde okuyorum. Okulumdan ve bölümümden gayet memnun olmakla birlikte yüksek lisans için yurtdışını zorlamayı planlıyorum. Tercih yaparken mekatronikte ne yapacaksın mis gibi makine varken falan diye yorumlar almıştım ancak robotik, yapay zeka vb şeylere ilgili olduğumdan ve mekatronik birçok alanın kesişiminden oluştuğundan bu bölümü tercih ettim. Sektörde ve yurtdışında mekatronik mühendislerinin yerini nasıl görüyorsunuz? Ve yüksek lisans için nereleri düşünmeliyim Almanya ve Japonya dışında sizce? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam Buse, makine ile her şeyi eşdeğer sadece içeriği biraz daha otomasyon, robotik, elektronik ağırlıklı yani çok daha teknik şeyler yapıyorlar, yazılım ile birleştirilirse çok daha iyi olur. Amerika, Almanya, İtalya mantıklı olabilir yüksek için.
@zehra2k
@zehra2k Год назад
Merhaba, ben de bu sene mekatronik ve makine bölümlerini yazıcam. Mekatronik bölümünün okuması nasıl? Aşırı mı zor merak ettiğim için soruyorum. ( her halükarda yazıcam bu iki bölümü.) Ama dersler nasıl mesela proje olarak nasıl şeyler yapıyorsunuz. Ya da makinelerle ilgili vs pek bir şey bilmeden gelirsek oraya ne olur? Hazır orada okuyan birini görmüşken sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederimmm.
@buseeser9696
@buseeser9696 Год назад
@@zehra2k Yani... şöyle açıklayayım. Makineciler makine, elektrikciler elektrik üzerine ders alırken; biz hem makine hem elektrik hem bilgisayar, kısmen de kontrol ve otomasyon görüyoruz. Hepsini almak zorlayıcı oluyor tabii ki. Makinelerle ilgili bir şey bilmeden gelmen sorun değil. Çoğumuz öyle geliyoruz, takdir edersin ki kimse doğarken makine, elektrik bilerek çıkmıyor zaten. Meslek lisesi çıkışlı olanlar veya normal bir lisede okuyup da projelere katılmış olanlar biraz daha avantajlı denilebilir. Rica ederim, ne demek. Başka sorularınız varsa alabilirim telegram veya instagram üzerinden. (RU-vid bildirimleri kapalı, tesadüf eseri gördüm simdi) İkisinde de kullanıcı adım buse_esher. Tercihler bitmeden elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Hatta birkac kisiden fikir almanız icin baska arkadaslarima da yonlendirebilirim. Kolay gelsin.
@muhammedpolat405
@muhammedpolat405 5 месяцев назад
merhaba bakım onarım mühendisliği hakkında ne düşünüyıorsunuz. orta ölçekli bir fabrikada tasarım yapıyorum solidde büyük bir fabrikada bakım onarım mühendisi olma şansım var ama gecesi gündüzü tatili yok v.s diyorlar tavsiye eder misiniz? maaş olarak yükselme olarak üretim mühendisliği ya da mekanik tasarım mühendisliğine göre maaş olarak geride mi kalırım yoksa aynı seviyelerde mi olur? görülerinizi yazarsanız sevinirim.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz 5 месяцев назад
bakım en zoru ama neden olmasın, maaş videomu izle yeni attım konuma göre zor değişir.
@kadirisktas9297
@kadirisktas9297 Год назад
Abi merhabalar. Ben hazırlığı bitirdim ve 1. Sınıfa geçicem. Yabancı dilimi geliştirmek için istanbulda turistlerle konuştuğumuz bir etkinliğe katıldım. Etkinliğe katıldığımın resimli kanıtı var, sertifikam olmasa sıkıntı olur mu acaba?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Fazla sanmıyorum ama umarım işe yarar:) konuşabilmek yeterli.
@tahakale4240
@tahakale4240 Год назад
Görkem abi, malûm tercihler başlıyor. Makine mühendisliğinin Teknoloji fakültesi olanları var onları önermiyorlar statü ve iş olarak teknoloji ve mühendislik fakültesi farklı oluyor mu ?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Ders içerikleri aynı ise bence bir fark yok ama detay bilmiyorum maalesef.
@deryaszr
@deryaszr Год назад
Biyomedikal mühendisliği sizce nasıl yurtdışı imkanı iş imkanları vs. Ve sizce biyomedikal için en avantajlı üniversite nedir
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
en avantajlı üniversite hakkında bir bilgim yok ancak pharma endüstrisinde çok iş imkanı mevcut, özellikle yurt dışında güzel işler var o dalda Türkiye'de maalesef kısıtlı.
@MetaVerseYt
@MetaVerseYt Год назад
Merhaba Görkem hocam ben 22 yaşındayım ve bu sene önlisans makina bölümünü bitirdim DGS ile mühendis olmak istiyorum alt yapım olarak solid i ileri derece de biliyorum yabancı dile meragim olduğu için İngilizce ve Almanca üzerine zaman harciyorum algoritma olarak her türlü makinenin iyileştirilmesi konusunda 2 yıldır hem çalıştım hem de okudum mühendis olmak bana neler sağlayabilir kendi görüşünüzü lanse ederseniz sevinirim
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Mühendis olmam demek yurt dışı kapısı demek, büyük şirketlere girmek ve yükselmek demek, daha fazla gelir demek.
@MetaVerseYt
@MetaVerseYt Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz Yurt dışında rahatlıkla yeteneklerimi kullanabilicegimi biliyorum ayrıca burada kazanılan bugüne kadar ki gelirlerimin toplamını orda 1 yılda rahatlıkla kazanabilirim galiba o yüzden lisansimi tamamladiktan sonra umarım rahat bir biçim de yurt dışında iş bulabilirim
@melike02
@melike02 Год назад
Kontrol ve otomasyon mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun Görkem abi?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Çok spesifik, makine ve Mekatronik daha geniş çaplı ama robotik isteyen ve meraklı olanlar için efsane bölüm
@mertar8263
@mertar8263 Год назад
Merhaba öncelikle elinize sağlık Görkem Bey, mühendis olmayan operatörlükten gelme bir üretim müdürümüz var ve biz üretim mühendisleri üzerinde yaptığımız iyi şeylerin üzerinde durmayıp sürekli bize laf edecek bişeyler buluyor. Görevimiz olmayan işler yüklüyor ağır işler sonra bende müdürüm geçen falanca işi yaptım diyor. Tepkileri çok değişken işten kaçanı övüyor kolay işle ödüllendiriyor, harıl harıl çalışana en saçma ağır işleri kitliyor. Bu adamın gözüne girmeyi bıraktım nasıl baş ederim nasıl sağlıklı iletişim kurarım bilmiyorum biraz yalakalık istiyo ama ben öyle biri değilim ne yapabilirim işimi esviyorum çıkarsam işsiz kalmaktanda korkuyorum
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam Mert, gayet normal, özel sektöre hoş geldin. Öğreneceğini öğren sonra daha iyi yerler bak.
@mertar8263
@mertar8263 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz Hoşbulduk demek isterdim ama diyemiyorum :/ :D
@almanca6815
@almanca6815 Год назад
Merhabalar video için teşekkürler sizi çok seviyoruz. Bir sorum olacaktı ODTÜ jeoloji müh mi ya da ankara yıldırım beyazıtta makine müh okumak mı daha iyi olur ikisini de araştırdım bölüm olarak makinenin iş olanakları daha fazla tabii ki ama kampüs hayatı geçireceğim 5 yıl için odtü daha ağır basıyor siz ne düşünüyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
🙏. Peki geri kalan 40-50 sene nasıl olacak? İleriyi de düşünmek lazım. Kampüs hayatının katacaklarını başka yerde de kendine katabilirsin.
@beratgencoglu6241
@beratgencoglu6241 Год назад
Seninle aynı ikilem içinde kalmıştım geçen sene. ODTÜ deli gibi cezbediyodu beni ama geleceği düşünüp makine yıldırım Beyazıt yazdım. Kampüs hayatı olarak çok beklentim olduğu için yıldırım Beyazıtta çok hayal kırıklığına uğradım özellikle hazırlık binasindayken bı süre çok pişman oluyosun. ama şuan mutluyum tercihimden. Jeoloji okuyup 4 yıl sonra meslegimle alakasız bı yere girip calismaktansa (girebilirsen oda) kampüs hayatını başka şekilde telafi edip makineyi tercih ederim
@beratgencoglu6241
@beratgencoglu6241 Год назад
Demek istediğim sececeksen okul olarak beklentini düşürerek gel. Bı süre pişman olabilirsin. Sonrasında sevmek sana kalmış. Umarım yardımcı olmustur
@semrakarakus5170
@semrakarakus5170 Год назад
@@beratgencoglu6241 peki genel olarak yıldırım beyazıt üniversitesi nasıl? Eğitiminden memnun musunuz?
@beratgencoglu6241
@beratgencoglu6241 Год назад
@@semrakarakus5170 sadece hazırlık okuduğum için ondan örnek verebilirim şuan. Çok iyi hayatıma çok şey katan öğretmenlerim de oldu,hiç olmasa daha iyi dediğim de. Ama genel olarak öğretmen kadrosu iyi. Makine mühendisliğini araştırmıştım,birçok profesör vs var. Sosyallik size bağlı ama okulun içinde pek fazla sosyal etkinlik yok.
@nedimozbay4783
@nedimozbay4783 Год назад
Görkem bey merhabalar makine mühendisiyim ben ilk iş olarak sıradan bir fabrikada üretim mühendisi olarak 7 ay çalıştım daha sonra ayrıldım yaklaşık 2 aydır kurumsal bir şirkette vardiya mühendisi olarak çalışıyorum 52 kişilik vardiyadan sorumluyum siz vardiya mühendisliğini nasıl görüyorsunuz kariyerimi nasıl etkiler ?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam Nedim, üretim mühendisisin yani, bende öyle başladım, güzel etkiler tabii ki, bir çok şey öğrenirsin.
@boransultan8922
@boransultan8922 Год назад
👏👍
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
🙏🙏😊
@utkuparlak9088
@utkuparlak9088 Год назад
Görkem abi selamlar.Makina mühendisliği 2.sınıfa geçeceğim.Gönüllü olarak izmirde 4.sanayide küçük bi makina parça üretim işletmesinde staja girdim.Cnc makinaları,teknik resim okuma,Kumpasla ölçme ve makina elemanlarını öğreniyorum.Ustalar yardımcı oluyo fakat ustabaşlarına 4 senelik okuduğumu söyleyince böyle süzerek bakıyorlar :) .Bunun nedeni nedir ve bu staj geleceğim için yaralı olur mu?İyi günler dilerim.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam Utku, ileride onları yöneteceğini bildikleri için önyargılı oluyorlar genelde. Çok güzel yapmışsın , tebrik ederim, çalış!
@rasit6076
@rasit6076 Год назад
makine mühendisliği okuyan öğrenciler kendini nasıl geliştirmeli bu konu hakkında video yapar mısın
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Bir çok videom var bunun hakkında nerdeyse her videom :D
@rasit6076
@rasit6076 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz hocam tüm videolarınızı izliyorum gözümden kaçmış galiba teşekkürler
@KzcEngineer
@KzcEngineer 3 месяца назад
Selamlar Görkem abi. Üretim mühendisi olarak işe başlayan birinin üretim müdürü olması ortalama kaç yılını alır? Teşekkürler.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz 3 месяца назад
kişiye bağlı, benim yönetici olmam 7 üretim müdür olmam 10 yıl aldı. 15 ort genelde.
@selimkonecoglu5724
@selimkonecoglu5724 Год назад
Hocam size 2 sorum olucak 1) Bu bahsettikleriniz makine mühendisliği ile alakalı mı? ( yani ben elektrik elektronik mühendisiyim beni de içerir mi?) 2) sizin şirkette konumunuz hangisi?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
1. Her mühendislikler için çünkü şirket yapısı bunlar, 2. Yönetici.
@selimkonecoglu5724
@selimkonecoglu5724 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz hocam herkese ayrı ayrı cevap vermeniz o kadar hoş ki, umarım siz ve bu mesleğe gönül veren herkes güzel yerlere gelir.
@muradaltay2047
@muradaltay2047 Год назад
Bunu sizden istemem doğru mu emin olamadım ama teknikerler için de video hazırlar mısınız? bir tekniker mühendisliğe geçmeli midir?, yurt içi yurt dışı iş imkanları, kendisini nasıl geliştirmeli, bir mühendis; altında çalışan bir teknikerden nasıl davranmasını bekler, teknikerin yetki ve sorumlulukları, çalışma pozisyonlar,ı iş bulma olanakları gibi gibi çeşitlendirilmiş konular üzerine yararlı bir video olacağını düşünüyorum
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Selam Murad neden olmasın çok güzel sorular sormuşsun deneyelim :)
@muradaltay2047
@muradaltay2047 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz Şimdiden çok teşekkür ederim :))
@aysecaglar9139
@aysecaglar9139 Год назад
Merhaba bir şey soracaktım, sizce bilgisayar, makine, elektrik-elektronik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden hangisi daha kolay iş bulur ve gelecekte hangi mühendis dalı öne çıkar? ( üniversite olarak bilkent mezunu)
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Merhaba, bence hepsi eşdeğer, hangisini sevebilirsin o önemli. :)
@aysecaglar9139
@aysecaglar9139 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz Tamamdır çok teşekkür ederimm
@ders325roa8
@ders325roa8 Год назад
abi enerji sistemleri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun? Mekanik derslerine ilgi duyan ancak elektrikle alakalı derslere ilgi duymayan biri için uygun mudur?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
makine daha uygundur, iş alanı kısıtlı ama 10 seneye patlar :)
@ders325roa8
@ders325roa8 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz teşekkürler
@rasit6076
@rasit6076 Год назад
görkem hocam üniversite okurken staj yapmak hakkımda video cekebilir misiniz
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Bayadır aklımda ^^
@rasit6076
@rasit6076 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz 🤗
@ahmetcantekin5890
@ahmetcantekin5890 Год назад
Donanımhaber hakkında ne düşünüyorsunuz güvenilir mi
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Değil çok ses var.
@mujgansaknmaz2569
@mujgansaknmaz2569 Год назад
👍👏👏🤗🙋‍♀️
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
🚀🚀
@ardaisk3236
@ardaisk3236 Год назад
Abi merhaba ben ilk defa bu sene üniversite sınavına girdim kocaelide oturuyorum kendi şehrimde çok rahat makine mühendisliğine giriyorum %90 elektronik haberlesmeye de giriyorum gibi gözüküyor (sıralamalarda çok değişik oynamalar olmazsa önceki yıllara göre) normalde benim hedefim yildiz teknik makine mühendisliği fakat 1 aydır aklımda elektronik tarzı bölümlerde var etrafımdaki insanlar kocaeli ve yildiz bitirmenin hiçbir farkı olmadığını iş imkanı olarak birebir ayni olduğunu söylüyor sen ne dersin abi mezuna kalıp yildiz için mi uğraşayım Kocaeli de makine mi elektronik haberleşme mi ? (Ben makine istiyorum ama makine için de elektronik için de çok bir bilgim yok sadece kuru kuru istek arzu meselesi) hangisi benim için ileride iş imkanı maaş olarak daha iyi bir hayat yaşatacaksa bana onu okurum
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Yani eskiden olsa yTÜ git derdim ama şu an benim gözümde de bir farkı yok, bir sene diye bakma bir sene büyük bir kayıp, Kocaeli makine de iyidir ve sanayi içinde tercih edilebilir.
@ardaisk3236
@ardaisk3236 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz çok düşük bir ihtimalle dokuz eylul makine de gelebilir ama yaşadığım şehir kocaeli mi dokuz eylul mü dersin abi ? (İzmirde okuyacak maddi durumumuz var)
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
@@ardaisk3236 Kişisel istekler önemli ben izmire New yorka tercih edeirm. ama min 1+1 kira 4000 tl -3000 tl
@ardaisk3236
@ardaisk3236 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz tamamdır abi çok teşekkür ederim
@fatihylmaz202
@fatihylmaz202 Год назад
görkem abi yazılım mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun tercih etmeli miyim ? sıralamam 69 bin
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
2 saat önce attığım tweet. Görkem Sakınmaz @gorkem_sakinmaz · 2s Hindistan’da senede 1 milyon bilgisayar mühendisi mezun oluyor, paralelde yazılım öğrenenlerle bu sayı 3 milyona yaklaşıyor. Bu yüzden büyük şirketler IT, yazılım işlerini Hindistan’a kaydırıyor. Yazılım işinde ya çok iyi olacaksınız ya da işiniz elinizden gider. #yks2022
@semrakarakus5170
@semrakarakus5170 Год назад
Benim de sıralamam 69k. Endüstri ve bilgisayar arasında kalmıştım. Endüstri seçmeyi düşünüyorum. Endüstride yazılımla ilerlemek istiyorum
@fatihylmaz202
@fatihylmaz202 Год назад
@@semrakarakus5170 yazılım yaz bence
@ferhatberber7436
@ferhatberber7436 Год назад
Şu tercih günlerinde acayip kararsızım İTÜ YTÜ gibi okullarda makine, metalurji, Elektronik haberleşme, kontrol otomasyon mu Marmara gibi yerlerde bilgisayar mı
@emre411
@emre411 Год назад
Ben olsam Marmara bilgisayar yazardım. Sonuçta Marmara üniversitesi de çok iyi bir üniversite.
@ferhatberber7436
@ferhatberber7436 Год назад
@@emre411 knk ama oranın Türkçesi tutuyor Oda teknoloji fakültesinde hocaları İngilizce olan kadar iyi değil hatta çoğu mühendis kökenli bile değil
@ferhatberber7436
@ferhatberber7436 Год назад
@@emre411 Birde marmara artık kadıköy de değil Maltepe ye taşındı. Yeni kampüsün sosyal imkanı falan çok az O yüzden arada kaldım
@emre411
@emre411 Год назад
@@ferhatberber7436 hmm o zaman İTÜ ya da YTÜ daha iyi olabilir. YTÜ makine mühendisliği iyi olabilir.
@ferhatberber7436
@ferhatberber7436 Год назад
@@emre411 Valla bakıcam artık Klasik bölüm mü üni mi sorusuna takıldım kaldım
@OzcanInac-rw3mw
@OzcanInac-rw3mw Год назад
Siz neresindesiniz bu dizinin.😄
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
yönetici.
@shshsshjdjd3733
@shshsshjdjd3733 Год назад
Sizce endüstri mi makine mi aşiri kafam karisik
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Hangisini sevebileceksin, endüstri sistem kurma, analiz yapma belirli metotlar ile süreçleri iyileştirme üzerine daaha çok, bunları makine de yapabilir ama makine ise bu kurulan sistemleri hayata geçirme üzerine üretimlerle, otomasyonlar ile vs vs.
@shshsshjdjd3733
@shshsshjdjd3733 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz sanırım makine seçecegim egede tesekkurler gercekten bu isin hakkini veriyorsunuz
@edgeindff8257
@edgeindff8257 Год назад
Hocam dgs ile bilgisayar muhendisligi ile işlerltme arasında kaldım tek korkum verdiğim emeklerimin karşılığını bir issiz olarak kalmak . İyi bir unide geç yasta mühendislikte mezun olmak is hayatında sorun yaratirmi yoksa riske atmadan daha kolay bölümleri secmeliyim.
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
Bilgisayar müh. daha iyi bir seçenek.
@edgeindff8257
@edgeindff8257 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz teşekkür ederim. Yaş çok sorun olmaz degilmi ?
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
@@edgeindff8257 +27 28 değilse hayır
@edgeindff8257
@edgeindff8257 Год назад
@@Gorkem.Sakinmaz buyuk ihtimal 24-25 yaşlarında uniye basliyacam mezuniyet yaşım tas çatlasın 30-32 yas skalasinda olur gibi 😶
@Gorkem.Sakinmaz
@Gorkem.Sakinmaz Год назад
@@edgeindff8257 :/ düzgün açıklanabilirse sıkıntı olmaz.
Далее
Mühendislerin Öğrenmesi Gereken Beceriler!
10:16
Просмотров 11 тыс.
Zor #kariyer 😥
0:07
Просмотров 2,6 тыс.
Cabeças erguidas, galera! 🙌 Vamos pegá-la!
00:10
Fizik bölümü okuyunca ne olursunuz?
4:00
Просмотров 40 тыс.
BÜYÜK FIRTINA YAKLAŞIYOR DOLAR ALTIN BTC
18:55
Просмотров 16 тыс.
Maaş Pazarlığı 💵💰
0:20
Просмотров 263
Işık Hızını (GERÇEKTEN) Biliyor muyuz?
12:13
Просмотров 48 тыс.
Maaş zammı nasıl istenir?
0:25
Просмотров 426