Тёмный

Müziğinizi Hayata Geçirin! Müzik Eğitimine Ezber Bozan Bakış - Doruk Somunkıran 

Doruk Somunkıran
Подписаться 39 тыс.
Просмотров 27 тыс.
50% 1

Müzik üreten, beste yapan, fakat bir noktada tıkanıp kalanlar... Son zamanlarda yapılan müziklerin hep birbirine benzediğinden yakınanlar... Kendi ürettiği müziğin başka müziklere benzediğinden çekinenler ve bu yönde eleştiri alanlar... Bu video sizin için.
Doruk Somunkıran "Online Cubase Dersleri" için lütfen linki tıklayın.
UDEMY►www.udemy.com/...
ABONE OL ► / @dinlendiricimuzik
iTunes'da dinle ► music.apple.co...
Spotify'da dinle ► open.spotify.c...
Instagram ► / doruk.somunkiran
Twitter ► / doruksomunkiran
Facebook ► / doruk.somunkiran.composer
Web ► doruksomunkiran...
----------------------------------------------------
Müzik üreten, beste yapan, fakat bir noktada tıkanıp kalanlar... Son zamanlarda yapılan müziklerin hep birbirine benzediğinden yakınanlar... Kendi ürettiği müziğin başka müziklere benzediğinden çekinenler ve bu yönde eleştiri alanlar... Bu video sizin için.
Çağdaş müzik eğitim sistemi, işi fazlaca karıştırıyor. İnsanlara ilgi duydukları yerden başlama fırsatı vermeyen, ille belli bir silsileyi takip etmek zorunda bırakan, katı bir sistem.
Böyle olunca istekli olan bir çok insan, o silsileyi tamamlayacak olanağı olmadığı için müzik eğitimi alamıyor. Müzik teorisinden de gözü korktuğu için yeni şeyler denemek yerine kanıtlanmış kalıplara sığınmayı daha güvenli buluyor. Bu sefer insanlar şikayet etmeye başlıyor "müzikler hep birbirinin aynı" diye.
Bu videonun üç ana teması var: 1) Müzik eğitimi harikadır, dünyayı daha güzel bir yere dönüştürür. 2) Mevcut müzik eğitim sistemi insanları kaçırıyor. Daha sade ve modüler olmalı. 3) Hiç bir şey bilmeseniz dahi bu sizi korkutmasın, yeni fikirler denemekten çekinmeyin.
Müziğinizi bekletmeyin, hayata geçirin!
-------------------------------------------------------
DORUK SOMUNKIRAN KİMDİR?
* Berklee College of Music mezunu (2000 yılı, Bölüm: Contemporary Writing & Production)
* Çok sayıda filmde, TV programında ve albümde, besteci, aranjör, miks ve mastering mühendisi ve yapımcı olarak görev almıştır. Bu projelerin kapsamlı bir listesine web sitesinden ulaşabilirsiniz.
* 1999 yılında Berklee'de başlayan eğitmenlik kariyerini hala sürdürmekte ve müzik teorisi ve teknolojisi konusunda özel dersler ve online dersler vermektedir.
* TRT Belgesel kanalında yayınlanan Sesten Müziğe programının metin yazarlığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir. Sesten Müziğe'nin tüm bölümlerine şu linkten ulaşabilirsiniz:
• Playlist
* Steinberg Sertifikalı Cubase Eğitmeni
DORUK SOMUNKIRAN - BIOGRAPHY
* Alumni of Berklee College of Music (Class of 2000, Major: Contemporary Writing & Production)
* Worked as a composer, arranger, mixing & mastering engineer and producer in numerous project. A comprehensive discography is available a his website (link above).
* Started teaching music theory and technology as a part time instructor at Berklee in 1999. Still actively involved in private, classroom and online instruction.
* Wrote and presented a documentary series titled "Sesten Müziğe" ("From Sound to Music) which was aired on TRT Belgesel channel.
* Steinberg Certified Cubase Instructor

Опубликовано:

 

1 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 242   
@akifkaragulmusic
@akifkaragulmusic 4 года назад
Müzik teorisi zaten ünlü bestecilerin eserleri incelenerek ortaya kural olarak çıkarılmış bir şey. Oysa o bestecilerin bu teoriden haberi bile yoktu. Sadece çok sağlam kulakları vardı. 🙂
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Kesinlikle! Tam olarak bu.
@canogretmen3505
@canogretmen3505 4 года назад
Türkiyede sizin gibi 10 eğitici öğretici ve bilgilendirici insan olsa inanın çağ atlarız hocam. Derslerimde Ortaokul ve lise düzeyinde sizi çocuklarıma izlettiriyorum. Denizli den Ted Koleji'nden selamlar.. Bizim için çok kıymetlisiniz🙋‍♂️🙏💓
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
🙏🙏🙏
@gitarkafa82
@gitarkafa82 4 года назад
5 dk da tam tam yarımda bi gülme aldı beni allah razı olsun.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
:-D
@EftalyaMuzik
@EftalyaMuzik 4 года назад
Yine çok çok kaliteli ve profesyonel bir çalışma.. Emeklerinize sağlık hocam..🙏🏿
4 года назад
Çok tatlı olmuş; umut ve cesaret verici... Ayrıca öğretmeninizi böyle güzel anmanız ve anneler gününe de selam göndermeniz oldukça şık... Hocam lütfen devam edin aydınlatmaya...
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Sizin anneler günü bağlantısını yakalamanız da gayet şık. Ne mutlu bana ki böyle dikkatli izleyicilerim var.
@onuralpakar1484
@onuralpakar1484 3 года назад
Gerçekten ülkede müzikle ilgili olan insanlar için büyük değersiniz. Sitem ettiğiniz konularda bu kadar yapıcı olup, yılmadan çalıştığınız için çok teşekkürler. Öğrenmek ve öğretmek için harcadığınız bütün emekleriniz için çok teşekkürler. Emin olun birçok takipçiniz nasıl bir şey yaptığınızın çok farkında. Allah razı olsun.
@kayhanok
@kayhanok 4 года назад
Videonun içeriğine mi...yoksa o içeriği anlatırken kullanılan görsel dile mi...Hangisini daha çok övmeli bilemedim...Kalitenizi yansıtmışsınız..Ülkemiz ve gençlerimiz için çok kıymetli kaynaklar bunlar...Zamanla hak ettiği değeri mutlaka bulacaktır...Yüreğinize sağlık,çok çok teşekkür ederiz hocam.
@denizsaymanrock
@denizsaymanrock 4 года назад
Yine müthiş bir video, keyifle izledim, ellerinize sağlık!
@BenMeteor
@BenMeteor Год назад
Hocam mükemmel bir kanalınız var, tek solukta izledim bütün videolarınızı sizi geç keşfetmiş olmam benim ayıbım oldu ama sevgiler :)
@alperen6115
@alperen6115 2 года назад
Hocam son zamanlarda hiç gülmediğim kadar güldüm çok eğlenceli ve öğretici bir video olmuş ellerinize sağlık
@user-gz6fx4bf9b
@user-gz6fx4bf9b 4 года назад
Hocam size bi içerik önerim var. Birçok insanın çok işine yarayacağını düşünüyorum. "Kötü bir kayıt nasıl kurtarılır?" Bunun üzerine bir video efsane olur. Gerçekten kötü alınmış bir vokal kaydı edinin, frekanslar uğuldasın, sibilanslar havada uçuşsun. Biraz da arkada gürültü olsun :D Bu tarz kayıtları en fazla ne kadar kurtarabiliyoruz merak ediyorum. Keyifli de bi içerik olur ayrıca :)
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Bu harika bir fikir! Yapılacak videolar listesinde ön sıralarda yerini aldı. Teşekkür ederim.
@ardaetemgurdemir3733
@ardaetemgurdemir3733 Год назад
Hep sizin gibi düşünmüşümdür. Dilbilgisi de böyle değili mi mesela:Kelimeleri, cümleleri bölüp parçalamak… Halbuki insan edatın,zamirin ne olduğunu bilmese de yazarken ve konuşurken bunları kullanır.
@independentquestion3989
@independentquestion3989 3 года назад
Hocam konu bir yerde elbet müziğe de bağlanır lakin konu bunun çok çok fazlasını düşündürüyor. Yaygın Müzik Eğitimi ve hatta genel anlamda bütün eğitim sistemi ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi. Dünya genelinde yaygın geleneksel eğitim sistemleri kasıtlı veya kasıtsız Yaratıcılığı ve çığır açıcılığı kısıtlıyor hatta engelliyor mu? Acaba biz böyle bir eğitim sisteminden geçip malul ve mağdur mu olduk? Yaygın olarak sisteme aykırı kabul edilen kişisel aykırı çaba yırtınma ve başkaldırılar ("Sorgulamalar, farklı okumalar, çözümlemeler!") haricinde yoksa sadece sıradan geçip fabrikasyon Mezun mu olduk ??? Aklıma gelen örnek Pisagor'un dogması ve doğrudan veya dolaylı yoldan katlettiği öğrencisi (Pisagor'un gelenek din ve veya eğitim sistemi veya tarikatı yaygın eğitim sistemleri ile benzerlik gösteriyor mu?) Peki bir yanlışın yaygın olması onu doğru yapar mı? Ve ya bir Hakikatin çoğunluk tarafından inkar edilmesi o gerçeği yok eder mi? Peki hangi kuvvet, kudret ve bilgelikte olanın buyrukları doğru hatta mutlak doğru olarak ihtilafsız kabulü bizi inkarcı ve yalancı hatta ikiyüzlü olmaktan kurtarır?
@recepbilim122
@recepbilim122 6 месяцев назад
3 yıl boyunca aklımda bir müzik yapma planım var ama bir türlü yapamıyorum. Söz yazamıyorum söz yazsam melodiye dökemiyorum. Ben mi beceriksizim nedir bilmiyorum 🤷‍♂️
@hakancakanofficial
@hakancakanofficial 3 года назад
Merhabalar hocam sizi elimden geldiğince takip ediyorum sizinle Tanismayi çok isterim tecrübeniz Insana güven veriyor emeklerinize Sağlık
@Hakan_Derin
@Hakan_Derin 3 года назад
Çok yararlı bir video olmuş hocam eline sağlık. Müzik temeli olmayan birine müziği beyin yakmadan anlatabilecek bir kitap önerin var mı? Teşekkürler.
@suzannasolmuon8528
@suzannasolmuon8528 3 года назад
Bu durum dil eğitimide de böyle, konservatuvarlı olarak altına imzamı atıyorum!....
@erkansamc2045
@erkansamc2045 2 года назад
Anlatim dili, metodu ve trt diksiyonu gibi konusmada süper olunca, izlemekte dayanılmaz oluyor. Kanala katil butonu ile destek olmaya karar verdim.. Emeginize saglik
2 года назад
Hahaha az evvel başka video da bir şey sormuştum. Bu videoda aslında sorduğum şeyi bilmesemde olurmuşu öğrendim 😂😂 ama eğer notaları gamları vs bilirsek hangi duyguyu nasıl vereceğimizi daha rahat ve kolay bulabilirizi de öğrendim. Yani müzik bilgisi şaaart!
@yuxelt
@yuxelt 4 года назад
Çok cesaretlendirici bir video olmuş. Instagramda görünce ne olacak diye çok merak etmiştim. Umut dolduk hocam ne iyi ki belgeselden bu tarafa hep gözümüzü ayırmamışız sizden. Teşekkürler
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
🙏🙏🙏
@buyukturkcu-turancbirligi7388
6:25 'de "Müzik çok yozlaştı" diyen hocalara inanılmaz derecede aşinayım :)
@cnylmz84
@cnylmz84 3 года назад
Sevgili Doruk Bey tekrar yazıyorum ama affınıza sığınarak, inanılmaz bir değersiniz, herkes bilmeli ve duymalı sizi. Naçizane bir aranjör ve müzisyen bestekâr olarak, bir gün inşallah yüz yüze tanışabiliriz. Değerli bilgileriniz için kendi adıma teşekkür ederim. Saygılarımla...
@yusufcifciimusic
@yusufcifciimusic 2 года назад
Hocam gerçekten çok güzel bir video ve anlamlı bir son olmuş. Ne kadar teşekkür etsek azdır. :)
@sessizdost
@sessizdost 6 месяцев назад
Hocam teşekkür ederim hani bu beğen tuşuna binlerce kez basmak istersiniz ya aynı o moddayım
@onlinekurtu
@onlinekurtu 3 года назад
aslında pyhrgian modunu bi yapıştırıcaksın buna öff diyorum
@bahadircolak
@bahadircolak 3 года назад
Yaratıcılığından ses tonuna kadar, izlediğim en güzel, en profesyonel (ama aynı zamanda da pratik) eğitim videolarından biri bu
@umitturkermusic
@umitturkermusic 3 года назад
bana ve sedrettirdigim kac kisiye ilham oluyorsunuz hocam, cok tesekkurederim.
@khang5725
@khang5725 Год назад
hocam harika bir eğitmensiniz. ülkemde sizin gibi insanların varlığının çoğalmasını temenni ediyorum.
@ahmetsezaisen2955
@ahmetsezaisen2955 3 года назад
Klasik gitarı amatör olarak çalıyorum , gitarda tek sesli bir ezgiyi çok sesli hale getirmenin yöntemi nedir , Sezai Şen
@erkansamc2045
@erkansamc2045 2 года назад
Synth master da destek olmak istiyorum. Nereden satınalınabilir, biri yazabilir mi?
@fatihtemiz4449
@fatihtemiz4449 2 года назад
özgün içerik emeğinize sağlık umarım formdan düşmeden devam edersiniz
@frattuncbas
@frattuncbas Год назад
Hocam sarkilarin enstruman partisyon notalarina nasil ulasabiliriz? Yani atiyorum Sezen Aksu - Seni istiyorum'daki yayli ve muted gitar notalarini nasil bulabilirim,aralarindaki iliskileri incelemek adina bu konuyu arastiriyorum.
@STUDIOONTHERECORD
@STUDIOONTHERECORD 3 года назад
Bilgiye aşık, mükemmeliyetçi, kolay beğenmeyen, bu yüzden de birine hayran olmakta sıkıntı çeken biriyim. Size hayran olmak beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim size. Her yönünüzle mükemmelsiniz. İyi ki varsınız. Çok yaşayın siz. ❤️
@brawlstarskrali6262
@brawlstarskrali6262 3 года назад
Çok teşekkür ederiz hocam çoook güzel olmuş ellerinize sağlık
@hakanozlen3823
@hakanozlen3823 4 года назад
Doruk Hocam videonuz ilâç gibi geldi. Çok teşekkürler. Ben de uzun yıllar önce besteci olmayı hayal edip bazı hocalardan özel dersler almış, fakat hocaların "Şunları öğrenmeden şunları yapamazsın/kullanamazsın" yaklaşımı yüzünden hevesini kaybetmiş, fazla bir şey yapamamış, hayallerini bir kenara bırakıp müziğe dinleyici olarak devam etmiş bir insanım. "Müziklerin birbirine benzemesini" telâffuz etmişken... Türk pop müzik piyasasıyla ilgili bir istirhamım olacak: Majör tonalite uzun zamandır ihmal ediliyor. Amerikan, İngiliz, İtalyan vb. şarkıları arasında dünya kadar majör şarkı varken, Türk popunun son dönemlerinde böyle değil. Bu durum beni üzüyor. Anadilimde de beni tatmin edecek majör şarkıları yeterince duyabilmek istiyorum. Sevgili besteciler, lütfen daha çok Türkçe majör şarkı besteleyin.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
İnsanın dar görüşlü hocalara denk gelip müzikten soğuması gerçekten çok büyük kayıp. Herkes için. Fakat geri dönmek için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Bu videonun amacı da o. Heves varsa çözüm vardır. Hem bakın ne güzel ikinci paragrafta bir boşluk da yakalamışsınız. Majör tonda güzel bir şarkı besteleyen neden siz olmayasınız ki?
@Eureka_tr
@Eureka_tr 3 года назад
Her zaman ki gibi muhteşemsiniz Hocam, ruhunuza sağlık❤️
@CoveredInDark
@CoveredInDark 4 года назад
Birbirine benzeyen, orijinallik barındırmayan müzikler, teorik bilgisi zayıf olan ve yeterince zorlanmamış, kolaya kaçınılmış işlerin artması sonucu çıkıyor. 10 bin saat teorisi mesela, oldukça geçerli buluyorum ben. Hal böyleyken, davulun ne olduğunu, nasıl yazıldığını öğretmeden loop kullanıma yönlendirmek öğrenciye keyifli zamanlar geçirmesini sağlayabilir ama daha gelişmiş müziklere ulaşmamızı sağlamaz. Düzenlenmiş, organize edilmiş tüm sesler müzik olarak adlandırılabilir. Bu yolda kural olmaz. Ama gelişim ve öğrenmek için zorlanma şarttır. Vücut geliştirme ile ilgilenenler bilir, her daim ağırlıkları arttırmak gerekir.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Kimi insan azimlidir, kafaya koyduğu şeyden asla vazgeçmez. Sizin benzetmenizden hareketle, ağırlıkları düzenli olarak artırır ve istikrarlı biçimde gelişir. Yaklaşık 20 senedir müziğin çeşitli dallarında eğitim veriyorum, 1000'in çok üzerinde öğrencim oldu. Tamamen kişisel gözlemlerime dayanarak bu azimli öğrencilerin genele oranının % 20 civarında olduğunu söyleyebilirim. Geri kalan % 80'de istek/heves vardır, yetenek vardır, ama ya kişilik özelliklerinden dolayı, ya müzik dışındaki koşullarından ve olanaklarından dolayı, ağırlıkları aynı şekilde artıramazsınız. Artırırsanız o öğrenciyi kaybedersiniz. Fizikte en az direnç yolu/path of least resistance diye bir kavram var. Elektrik için kullanılır mesela. Elektrik A noktasından B noktasına ulaşmak için mümkün olan en kolay (az dirençli) yolu seçer. İnsanların çoğu da öyledir (yukarıdaki %80). Loop kullanımı bu kadar yaygın ve kolayken "gel sana davul yazmayı öğreteceğim" diye ısrar ederseniz, % 80'e müzik eğitimi vermemeyi peşinen kabul etmiş olursunuz. Benim gözlemim şu yönde: Bırakın öğrenci biraz keşfetsin, oynasın. Çok kısa süre sonra "Bu ne güzel tınladı yahu, nedir bu?" demeye başlayacaktır. İşte onlar bizim için en büyük fırsat. "Ona XYZ tekniği deniyor, gel bak anlatayım sana" dediğinizde can kulağıyla dinleyecektir. Kendi merak etti, sordu çünkü. Oysa aynı XYZ tekniğini "Eveet bugünkü konumuz XYZ tekniği" diye anlatmış olsak aynı ilgiyle dinlemeyecekti. Eğitimin rolü ve önemi hakkında hemfikiriz. Buradaki konu tamamen pedagojik.
@CoveredInDark
@CoveredInDark 4 года назад
@@DorukSomunkiran Benim takıldığım nokta, loop kullanımının bu kadar kolay ve yaygın olmasıyla birbirine benzer, orijinal olmayan müziklerin ortaya çıkması arasında bir korelasyon olduğu. Ortalık 5 dakikada mastering nasıl yapılır? 10 dakikada beat nasıl yazılır? dersleriyle doldu taştı. İnsanlar sizin söylediğiniz gibi her zaman gelişim yönünde olmuyor ve ayrıca soru da sormayabiliyorlar. Birine loop gösterdiğinizde, bütün müzikleri looplarla yazabileceğini sanabilir ve hiç davul öğrenmeyi istemez. 5 dakikada mastering'i öğrettiğini iddia eden bir videoyu izleyip, mastering'i öğrendiğini varsayar. Verdiğiniz fizik örneğine evrimsel biyoloji ile karışılık vereceğim. Sizin tespit ettiğiniz insanların dersten kaçıyor, azim gösteremiyor olmasının sebebi yeterli dopaminin salgılanmıyor oluşu. Ödüle ulaşmak çok geç oluyor dolasıyıla azim göstermeyi bırakıyorlar. Doğamız gereği. Siz ise, bunun yerine bir şekilde dopamin salgılatabilecek ve dolayısıyla dersten kaçmayacakları bir ortam sağlansın, insanların da eğitimi devam etsin diyorsunuz anlayabildiğim kadarıyla. Buna diyecek bir sözüm yok. Ama tam olarak nasıl bir eğitim sistemi ön görüyorsunuz, belki birkaç video çekip farklı örnekler ile gösterebilirseniz daha açıklayıcı olur. Ben çok küçük yaşlarda piyano eğitimi alarak müziğe başladım. Beyer dışında bir metot da yoktu. Oldukça sıkılıyordum ve bırakmak istiyordum. Ama öğretmenim, piyanodan belli bir seviyeyi geçtikten sonra zevk alabileceğimi, kitabı bitirdikten sonra eserler üzerinde çalışacağımızı söylerdi. Bir şekilde beni motive etti ve bitirdim lanet kitabı. Sonra daha zevkli hale geldi tabi. O süreçte müzikten soğuyanlar ve bırakanlar oluyordur, siz de tam olarak bunu dile getirmişsiniz. Ama birazcık da zorlansınlar yahu, biz no pain, no gain diye öğrendik (:
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Beni benden daha iyi anlattınız. Derdim tam olarak budur. Evinde oturup hazır malzemeyle müzik yapan, bunu beş dakikada master'layan birine ben bir şey yapamam. O öğrenci değil çünkü. Benim kapsama alanımın dışında. Ama onun ötesine geçmek istediği an yollarımız kesişir. O noktada da dopamin konusu devreye girer. Siz belli ki daha önce bahsettiğim % 20'nin içindesiniz. Ben de öyleyim. 10 yıl sonra ulaşabileceğim bir hedef beni bugün motive etmeye yeter. Ama geri kalan % 80 için bu yeterli dopamin kaynağı değil. Instant gratification/anında ödüllendirme gerekli. Mevcut sistem hiç buna göre kurgulanmamış. Tabii ki öngördüğüm metodu anlatacağım. Bu bir girizgah niteliğindeydi. Devamı gelecek. Ama şu kadarını söyleyebilirim: Herkes daha iyisini yapmak ister. Öğretici açısından kritik olan, zahmet/ödül dengesini doğru kurabilmek. Sonrası gelir.
@buketdruart
@buketdruart 4 года назад
@@DorukSomunkiran Deneyerek öğrenmeye ve öğrendiğinin ne olduğunu sormaya, öğrendiği şeyi tanımladıktan sonra hiç farkında olmadan seviye atlamaya ben de inanıyorum. Bu şekilde daha hızlı yol kat ediliyor. Bir insana zorla bir şey öğretmek doğru değil, pek mümkün de değil. İnsan öğrendiğini sanıyor ama öğrendiği şeyin uygulama alanı çok dar kalıyor. Oysa denemek beyinde bir çok başka bağlantılar kurmayı sağladığı için , deneyin sonunda tanımlamak çok daha kalıcı oluyor. İnsan bu tür bilgileri severek kullanıyor. Sadece denemek yeterli olmadığı gibi, başkasının yaptıklarını ezberlemek ve sadece taklit edip yorumlamak da yaratıcılığı pek teşvik etmiyor. Uygun bir denge ve öğretim şekli bulunmalı. Bu müzikte de geçerli, bilimde de.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
@@buketdruart anlatmak istedigim buydu. Anlaşılmak ne güzel 🙏
2 года назад
Elin, emeğine sağlık. 10 puan.
@maribey
@maribey 4 года назад
gerçekte hiç görmediği insanların bu denli hayatına dokunmak icin çaba vermek. hocam siz ne güzel insansınız :) bazen sizi dinlerken bu adam vâroluşunun amacını çok güzel çözmüş diyorum. Umarım bende ileride öğrendiklerimi dünyaya miras bırakabilirim. hep devam edin🕊❤
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Kesinlikle. Bana teşekkür etmenin en güzel yolu, öğrendiklerinizi paylaşmak 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@leventduran523
@leventduran523 2 года назад
Hocam muhtesemsini yüreğine ve zihnine sağlık
@benalper6938
@benalper6938 3 года назад
Hocam daha bugün keşfettim sizi ve sabahtan beri ne türlü kaynak sunduysanız hepsine bakmaya çalışıyorum, teşekkür ederim bu güzel anlatimlariniz icin. Benim sorum, acaba mix&mastering hizmeti sağlıyor musunuz? Bu konu hakkında pek bir sey bulamadım ücretleri nelerdir vs. bunları öğrenmek istiyorum. Iyi gunler dilerim.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 3 года назад
Merhaba, ben de teşekkür ederim. Evet miks ve mastering hizmeti veriyorum. Ayrıntılar için doruksomunkiran@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
@hunkarbozkurtmusic
@hunkarbozkurtmusic 9 месяцев назад
akorları dua lipa one kiss introsuna benzettim :)
@muratreyhan8164
@muratreyhan8164 3 года назад
Bravo.süper anlatım.saygılar hocam
@BatuhanErol
@BatuhanErol 3 года назад
6:28 "ee topu topu yedi nota var kaç tane beste yapılabilir ki?" :D
@kaivercetti2207
@kaivercetti2207 3 года назад
Hocam ne güzel özetlemişsiniz ya şu kendi bilgisini değerli kılmak ve daha çok para kazanmak için insanın motivasyonunu kıran, yaratıcılığı öldüren hocamsı insanları... İyi ki sizinle karşılaştım. Kendi söz-müziklerimi yapan biriyim, prodüksiyona girişmek için kolları sıvadım yavaştan... Umarım yollarımız bir gün kesişir, sizin gibi kaliteli insanlara benim gibi gençlerin gerçekten ihtiyacı var...
@kaivercetti2207
@kaivercetti2207 3 года назад
Şan dersi alıcam yok fortede tam tam yarım tam tam yarım; gitar dersi alırım, oooo akorlara daha çok var önce boş telde 0-1-0-1 yap bakalım. (2 haftadır aynı şeyi yapıyoruzdur) Canlı müzik yaptığımız ortamda biri değişik bi akor bulur hayat meselesiymiş gibi gizler söylemez. Ne biçim bir ortam böyle :D
@rzacanaygun3710
@rzacanaygun3710 2 года назад
süpersiniz, hep çok eğlenceli hem de bilgilendirici.
@Mr-KoYu
@Mr-KoYu 4 года назад
Hocam artık sizin videolarınıza izlemeye başlamadan like atıyorum, banko çünkü.
@bahadrbozok8609
@bahadrbozok8609 3 года назад
Çok profesyonel anlatım
@BarisKocaturk
@BarisKocaturk 3 года назад
Hem çok güldüm hem çok eğlendim hem de öğrendim. İyi ki varsınız hocam
@cigdemsatiroglu
@cigdemsatiroglu 4 года назад
Tam ihtiyacım olan şey geldi sandım ama farklı bitti video. Kendi şarkımı düzenlemek için melodinin altında hayalimde çalan akoru arıyorum haftalardır :) Gerçekten çok çileliymiş temelden başlamayınca. Hiç olmazsa müzik türlerine göre yoğunlukla kullanılan akor yapıları (add, dim, maj veya 9'lu vs gibi) hakkında bir video çekseniz tarzımıza göre yoğunlaşsak teori kısmına? Bir de arpej gitarda dubleleme tekniklerini çok merak ediyorum. Farklı pozisyonlarda çalmak mı yoksa uyumlu akorlar çalarakta güzel şeyler çıkabilir mi? 🙄Emeğinize sağlık hocam, kanalı sıkı takip ediyorum 🎶
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Melodiye akor yazma konusunda bir video hazırlayacağım. En çok talep edilen konulardan biri. Gitar arpejiyle ilgili olarak; farklı pozisyonlarda çalmanın yanısıra akorun bazı notalarını dışarıda bırakmayı deneyebilirsiniz. Örneğin bas gitar akorun kök notasını zaten seslendiriyorsa, gitarda o notayı tekrarlamaya gerek yok. Üst pozisyonlarda kök nota olmadan arpejleyin. Akorun 5'lisini de çalmayabilirsiniz. Kök notanın ve 5'linin yerine 7'liyi ve 9'luyu eklemeyi deneyin mesela. Deneyin, mutlaka güzel bir şey ortaya çıkacaktır. Bu videonun en önemli mesajı o.
2 года назад
@@DorukSomunkiran Ahahah arayan mevlasını da bulur belasını da tüm sorularıma cevap buldum sayenizde! Gece gece ne şanlıymışım böyle 🤠😆
@servetdemirci8009
@servetdemirci8009 5 месяцев назад
Hocam harika anlatımın ve analizlerin var💯🥇
@derin8244
@derin8244 3 года назад
Hocam instagramdan mesaj attım bakarmısınız
@benguitaradam
@benguitaradam Год назад
iyi saçmalamışsın ama seviyorum seni
@carpediemalp23
@carpediemalp23 2 года назад
Hocam müthişsin ne diyeyim. Ters köşe yaptın ya melodide, gül gül öldüm 🤣🤣🤣 Severek takip ediyorum. Katılacağım yakında, tüm kalbimle başarılarınızın devamını dilerim.
@Herromusic
@Herromusic 3 года назад
Sonundaki o “teşekkürler ilk okul öğretmenim” çok muazzam bir bitirişti.
@653mustafa
@653mustafa 4 года назад
İşte böyle başlayıp devam edilmeli, mesela bu parçayı geliştirmeye çalışırken sorunlar yaşayıp aşan birinin senaryosu müthiş öğretici bir senaryoya dönüşecektir.
@hakancakanofficial
@hakancakanofficial 3 года назад
Slm lar hocam bugün cubase dersleri için RU-vid kanalının dan 12€ dan bir anda 49€ ya yukseldi butün hevesim kırıldı ☺️
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 3 года назад
O halde buyrun size 11 € değerinde bir kupon: www.udemy.com/course/cubase-beste-ve-duzenleme-araclari/?couponCode=CUBASE_MEVSIMI
@hakancakanofficial
@hakancakanofficial 3 года назад
@@DorukSomunkiran büyük adamsin vesselam teşekkürler ☺️🙏
@okanbektas06
@okanbektas06 Год назад
Hocam evde ne zaman kayıtla, mixle şunla bunla uğraşsam hep açıp bu videoyu izliyorum sadeliğin gücünü keşfediyorum yeniden. 12-13 yaşımdan beri Allah vergisi ile ''kulaktan'' müzik yapıyorum, elime yeni aldığım enstrümanla hemen bir melodi yakalayabiliyorum, ve yeni yeni nota öğreniyorum , içimden gelenleri hep kalıplara sokmaya çalıştım bu zamana kadar, anladım ki aslında ben çok güçlüymüşüm. İyi ki varsınız...
@denizcan3384
@denizcan3384 3 года назад
Alaylı olaylı olmak apayrı bişey eğitim yok bişey yok kurcalaya kurcalaya bıkmadan usanmadan gitarı çözdük şükür 🙂 istek ve azim herşeyi çözer diye düşünüyorum... Paylaşım için teşk..
@mertefemunzur1269
@mertefemunzur1269 Год назад
tamtam yarım tamtamtam yarım fena güldüm yaa hahaha
@iyikipsikoloji
@iyikipsikoloji Год назад
Hocam harikasınız, emeğinize sağlık. Müzisyen olma yolculuğuna çıkmış biri olarak,değerli ve kaliteli içeriğinizle karşılaşmak çok güzel:))
@canbar442
@canbar442 3 года назад
"buraya kadar sıfır müzik bilgisiyle geldik" sözünüz hatalı.zira akorların birer nota atlayarak olduğu, ciddi bir nota bilgisidir. trt deki yayınınız dahil çok faydalanıyorum sizden ancak müzik eğitimini çok da gerekli olmayan bişeymiş gibi göstermenize katılmıyorum. bir çalgı/saz çalmayı doğru bir şekilde öğrenmenin bence iki ayağı var. ilki "müziği" öğrenmek diğeri "çalgı aletini" öğrenmek. müzik bilgisi olmadan da bir çalgı çalınabilir ancak bu sizce doğru yada geliştiriciliğe açık bir yöntem midir ?
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 3 года назад
Son yirmi yılını müzik öğrenmeye ve öğretmeye adamış, BİLSEM'in öğrenci seçme çalıştaylarında her yıl düzenli görev almaktan belgesel çekmeye kadar müzik eğitimine emek vermiş biri olarak müzik eğitiminin gereksiz olduğunu söyleyecek en son kişilerden biriyim. Yine de tanımayan kişilerden bu tür eleştirilerin geleceğini bildiğim için 7:45 ve sonrasında özellikle gerekli açıklamaları da mutlaka yapıyorum. Yine de geliyor. Olsun. Yine anlatalım: Müzik eğitiminin kötü/hatalı uygulanmasından dolayı korkmuş, yılmış, vazgeçmiş o kadar insan tanıdım ki, müzik eğitim sisteminin revize edilmesinin gerekliliğine inanıyorum. Bu yapılana kadar da bu insanları müziğe tekrar kazandırmak gerektiğine inanıyorum. Çünkü o küsen/ket vuran insanlardan inanılmaz eserler çıktığına da şahit oluyorum. Derdim budur. Sevgiler...
@canbar442
@canbar442 3 года назад
@@DorukSomunkiran sonuna kadar izlemiştim kaydı ama yine de böyle anladım. Yanlış anlaşılmaya müsait sanırım biraz açıklamalarınız. Ama böyle düşünmenize sevindim zira kursiyerlere hep notanın ve müzik bilgisinin öneminden bahsediyorum. Sizin gibi değer verdiğim birinin "zannettiğim" gibi düşünmemesine sevindim.
@drselvi
@drselvi 3 года назад
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 hocam mükemmel. Emin olun müzikte değil çoğu branşta bu durum geçerli. Halk arasında ezbercilik diye anılan durum 😅😅🤦🏻‍♂️
@sevdagok8193
@sevdagok8193 Год назад
👌👌👌👌👌👌👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@aliucak9649
@aliucak9649 3 года назад
bedava izlemek için fazla iyi içerikler
@ValitAslankol
@ValitAslankol Год назад
harika bir yaratıcılık örneği.
@ahmettas3350
@ahmettas3350 3 года назад
hocam durumu o kadar iyi analiz edip özetlediniz ki. "İşte! sorunumuz bu" dedim. Tam, yarım, tam, yarım.. hep bunları öğrendik ama neyi, nerde, ne zaman, nasıl kullanacağız öğrenemedik. Çünkü eminim ki üniversitede müzik öğretmenliği bölümündeki birçok hoca da bunun nasıl olduğunun farkında değil!
@canalgec
@canalgec 10 месяцев назад
Harika video olmuş:)
@yozersef0148
@yozersef0148 3 года назад
Merhaba üstad eksiklik var üstad.! öncelikle teşekkür ederim böyle bir içerik için. eksik olan, müzik kavramında ki, gamda ki seslerden, akıcı ve yaratıcı melodiler üretmek üstad? böyle bir içerik varmı ?
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 3 года назад
Henüz yok 🙂
@yozersef0148
@yozersef0148 3 года назад
@@DorukSomunkiran akorlar hakkında ki bilgilendirmeyi not aldım çok hoşuma gitti. Takipçinizim üstad. Belki bir gün.. 😊
@mearpro
@mearpro Год назад
Dahaa dün annemizin kollarına koşarken . 🥰 Yani müzik kuralları var ama kuralsız bir yaratıcılık isteyen bir iş. Gayet güzel anlatım. Heves kırma ki müzik yaşasın.
@simgeyorulmaz65
@simgeyorulmaz65 Год назад
Harikasınız hocam ❤❤
@mehtapcivgin
@mehtapcivgin 2 года назад
Harika bir anlatım, çok iyi çözmüş ve çare bulmuşsunuz, müzik yolculuğuna çıkmış biri olarak yolculuğa devam edebilmek için umut veriyor,emeğinize sağlık,devamını temenni ediyorum 🙏💐🎶🎵
@Gueumm
@Gueumm 3 года назад
Siz kritik bir adamsınız 😎
@dogantaban
@dogantaban 3 года назад
En son tavşanın ağzından şapka çıkarmanıza(W.A.Mozart tema) saygı ve sevgiler 😊🤟
@kayraozyurt9316
@kayraozyurt9316 Год назад
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉😅 👏🎉👏👏🎉
@murattarlan
@murattarlan 3 года назад
Melodinin ikinci notasında kızıma “Daha dün annemizin, kollarında koşarken” diye söylemeye başladım. Harikaydı, teşekkürler.
@miss_selfiee
@miss_selfiee 3 года назад
Müziğe bağımsız bakış açısı önemli, herkes müzik yapabilmeli. Güzel bir konuya değinmişsiniz, emeğinize sağlık. 👌🏻
@gulbaharcoskuncelebi
@gulbaharcoskuncelebi 3 года назад
hocam harikasınız sunduğunuz bilgiler için ne kadar teşekkür etsek azdır.
@Cuneytoznalcin
@Cuneytoznalcin 4 года назад
Hocam elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız harikasınız 👏👏👏👏👏
@mehmetaydogdu5068
@mehmetaydogdu5068 3 года назад
Süper bir içerik ve yine süper bir anlatım, teşekkürler. Bu zamana kadar sizi tanımamış olduğum için üzüldüm gerçekten. Bu kanalın herkese ulaşması gerek
@yasinguney84
@yasinguney84 3 года назад
Üstadım mükemmel bilgiler. Ve teknoloji farkındalığı. Çok teşekkürler
@aytekinkandemir5165
@aytekinkandemir5165 3 года назад
Tüm övgüleri fazlasıyla hak ediyorsunuz Doruk Bey iyi ki varsınız. Ezber bozan anlayışınız çok değerli ve ufuk açıcı
@mehmetkarakayaofficial
@mehmetkarakayaofficial 4 года назад
Merhaba Doruk bey,yeni bir proje için cubase yi her zaman ki gibi açtım fakat sürekli '' cannot convert this typeof file ! '' uyarısı ile karşılaşıyorum,sorunu nasıl giderebilirim,teşekkürler.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 4 года назад
Bu hata genellikle dosya adından kaynaklanıyor. Dosya adında Türkçe karakter veya fazladan nokta kullanmamaya dikkat edin. Dosyanın bulunduğu klasörlerin isimleri için de aynı şey geçerli. Sorun Cubase'in çevirdiği dosyaları o adrese yazamaması. Bir de Cubase'i yönetici olarak başlatmayı deneyin.
@mehmetkarakayaofficial
@mehmetkarakayaofficial 4 года назад
@@DorukSomunkiran tesekkür ederim,deneyincesonucu yazacağım.
@mehmetkarakayaofficial
@mehmetkarakayaofficial 4 года назад
@@DorukSomunkirandosya adını cubase denemelerimken my cubase yaptım ama daha "add audio track" tan sonra hangi kanalı seçersem yine aynı ibare beliriyor.
@mehmetkarakayaofficial
@mehmetkarakayaofficial 4 года назад
Dosyanın içini boşalttım degişiklik yok.
@cahidabbasov5968
@cahidabbasov5968 4 года назад
Salam hocam üreyinize əllərinizə sağlıq. Azərbaycandan Türkiyəyə salamlar. Hər zaman izləyirik sizləri var olasınız
@muratunel
@muratunel 3 года назад
Elinize, emeğinize sağlık, Bilgisel içerik kadar, video kurgusu ve görsel kalitesi de çok iyi bir video olmuş.
@yasminjim2826
@yasminjim2826 3 года назад
Synthmaster player
@anlmaral4857
@anlmaral4857 3 года назад
teşekkürler hocam
@cagristudios2012
@cagristudios2012 3 года назад
Sayın Hocam,birazda okula giriş sürecini, okulu ve yaşadıklarınızı anlatsanız ne güzel olur.😊💞🤲
@nikre
@nikre 3 года назад
hazine buldum.
@nematmeherremov
@nematmeherremov 4 года назад
Önce sesten müziğe şimdi de bu video😍 Yeni vstleri tanıtdığınız için de ayrıca teşekkürler hocam. Gerçekten çok güzel bir video olmuş 👍
@muratakkaya7406
@muratakkaya7406 2 месяца назад
Teşekkürler
@SametKonboz
@SametKonboz 3 года назад
Hocam yeni gördüm sizi ve gerçekten mükemmelsiniz teşekkürler.
@Ploutosz
@Ploutosz 3 года назад
Harika bir video!
@ebezgin
@ebezgin 2 года назад
Güzel olmuş :)
@ardaanl4364
@ardaanl4364 3 года назад
Hocam sen adamsın
@icarusproject7126
@icarusproject7126 Год назад
abi efsane adam ya
@emreozdemir3930
@emreozdemir3930 4 года назад
Çok güzeldi.
@erenkant
@erenkant 4 года назад
İzlediğim en iyi video budur diyebilirim. Kafamın içinde birikenleri bir başkasından dinlemek ve izlemek harikaydı🙏🏼🙏🏼
@tickettothedream
@tickettothedream 3 года назад
hocam güzel içerikler üretiyorsunuz, öncelikle teşekkür ederim. belki başka bir videoda müzik eğitimini alabileceğimiz okullar vs. bilgisi vermişsinizdir ancak Müziğinizi Hayata Geçirin! gibi bir başlığın içinde gelişi güzel bir müzik yapmanız beni hayal kırıklığına uğrattı. Saygılarımla.
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 3 года назад
Müzik birçok farklı şekilde ortaya çıkabilir. Bazen çocuksu oyunlarla, bazen gelişigüzel denemelerle, bazen de oturup ciddi ciddi tasarlayarak. Ben bunların her üçünü de yapıyorum: "48 saat içinde kredi kartı reklamı için 59 saniyelik müzik yapıp teslim etmem gerekiyor: sakin/romantik başlayacak, 24. saniyeden itibaren alışveriş sahnelerinde hareketlenecek, 45. saniyeden itibaren görkemli bir final yapacak". Böyle bir durumda ilhamın gelmesini bekleme lüksünüz kalmıyor, oturup tüm bilgilerinizi seferber edip bir müzik tasarlıyorsunuz. Ama inanın geriye dönüp baktığımda gelişigüzel denemeler yaparken rastgele ortaya çıkan fikirlerden geliştirdiğim parçalarım bana daha değerli geliyor. Biz yaratıcı insanlarız, bir eseri meydana getirirken yaratıcı akışın içine girebilmek için beynin entelektüel yanını bir süreliğine stand-by'a almak gerekiyor diye düşünüyorum. Sonra, eser bir kez ortaya çıktıktan sonra tüm profesyonelliğimizi ve mesleki ciddiyetimizi takınalım ve onu en iyi şekilde dinleyiciye sunmak için ne gerekiyorsa yapalım. Bu noktada gelişigüzellik affedilemez. Bu videoyu yapmaktaki amacım, müzik eğitiminin katı yapısı nedeniyle gözü korkan ve müzik yapmaktan soğuyan insanları cesaretlendirmekti. "Otur enstrümanın başına, dene, saçma da olsa bir fikir bul, onu geliştir. Yarın aynı şeyi tekrarla. Her gün tekrarla. Bir hafta sonra çok daha güzel olmaya başlayacak. Bir ay sonra kendin bile inanamayacaksın." Vermek istediğim mesaj buydu. Bu videonun sonundaki örneği "Re dorian modunu kullandım. Önce ton merkezini vurgulamak için re'de kalan bir bass çaldım. Sonra üst oktavlarda re dorian tonalitesinin üst notalarında gezinen bir ostinato paterni ekledim. Bu ostinato paternini, ezgideki notaları tansiyon seslere denk getirecek şekilde tasarladım..." diye anlatabilirdim, ki bu da doğru. Ama RU-vid'daki binlerce müzik teorisi dersinden farkı olmazdı. Amacım bu değil. Amacım, gözü korkmuş insanları tekrar müziğe çekmek, tekrar yatatıcı olmaya teşvik etmek. Bu videoya yazılan yorumlara baktığımda, kanalımın mütevazı ölçeği içerisinde bunu başardığımı düşünüyorum.
@tickettothedream
@tickettothedream 3 года назад
@@DorukSomunkiran Videodaki amacınızı ve ifade ettiğiniz diğer düşüncelerinizi de anladım. Ben müziği insanın hayat içerisinde yaşadığı duygu durumlarını, içindeki sesleri istemsizce dışa vurması eylemi, bir sanat olarak görüyorum. Dediğiniz gibi deneyerek içimizden çıkaramadığımız veya hoşumuza gidecek bir sesi keşfedebiliriz haklısınız. :)
@DorukSomunkiran
@DorukSomunkiran 3 года назад
Müziğin kendini ifade konusundaki en doğal ve içten yöntemlerden biri olduğu konusunda hemfikiriz. Fakat bunu yapabilmek için diğer kendini ifade yöntemlerinde olduğu gibi ustalaşmak gerekiyor. Çocukların konuşmayı öğrenmeleri gibi, bizler de müzik üretmeye ilk başladığımız andan itibaren müzikle kendimizi ifade etmeye başlıyoruz, bu önce çok basit ve yüzeysel oluyor belki, sonra ustalaşıyoruz. Bu videodaki örneği de o süreçteki ilk basamaklardan biri gibi düşünebiliriz.
@tickettothedream
@tickettothedream 3 года назад
@@DorukSomunkiran Kesinlikle öyle :)
4 года назад
Harika bir içerik harika bir anlatım öğrencilerimle paylaşacağım.
Далее
MÜZİĞİ BIRAK (Sonra yeniden başla)
22:40
Просмотров 23 тыс.
SoruYorum - Müziği Müzik Yapan Nedir?
15:11
Просмотров 10 тыс.
Sesten Müziğe | Dalga Boyu | TRT Belgesel
27:08
Просмотров 43 тыс.
Miks Sohbetleri 3: LUFS Nedir? - Doruk Somunkıran
20:15
Siz Sordunuz! (Sorularınızı Cevaplıyorum)
17:47
Просмотров 6 тыс.
Neden Beste Yapamıyorsunuz?
24:04
Просмотров 15 тыс.
Beste Yaparken Nelere Dikkat Etmeli? (Beste Kliniği)
36:09
Armoni Dersi: Caz Akorları ve Çözülümleri
25:54
Просмотров 40 тыс.
Sesten Müziğe | Armonikler | TRT Belgesel
25:54
Просмотров 25 тыс.
BUGÜN Harika Sololar Çalmaya Başlayın!
16:10
Просмотров 32 тыс.