Тёмный

Maapallon ohi meni juuri asteroidi läheltä ja niitä tulee lisää.Tässä videon vähämusiikkinen versio. 

Jari Mäkinen on air
Подписаться 8 тыс.
Просмотров 1,9 тыс.
50% 1

En tiedä mitä RU-vidn algoritmi pitää tästä, mutta tässä on edellisen videon vähämusiikkinen versio. Puheiden päällä on tässä soittoa ainoastaan alussa, keskellä ja lopussa. Toivon todella kommentteja siitä, kumpi on parempi - musiikki on hankala asia, koska osa katsojista toivoo sitä ja osa ei. Laittakaa mielipiteitä!
Vastaisuudessa ei ole enää tällaisia tuplapostauksia.
Alkuperäinen videon selitys:
Tänään maanantaina 12. helmikuuta 2024 sujahti pieni asteroidi ohi Maan ja läheltämme lentää tänä vuonna yli 200 muuta kappaletta. Maahan on osunut historian hämyssä paljon isompia ja pienempiä kosmisia törmääjiä, ja osassa tapauksissa suuri osa maapallon elämästä on tuhoutunut. Voisiko niin käydä uudelleen? Pitäisikö nyt olla erityisen huolissaan?
Ei pidä, sillä aurinkokunnassa on valtavasti kappaleita. Mahdollisesti meille vaaralliset tunnetaan nykyisin hyvin ja asteroidien sekä komeettojen ohituksia seurataan tarkasti. Niitä voi katsoa muun muassa Euroopan avaruusjärjestön avaruustilannetietoisuuskeskuksen sivuilta osoitteessa neo.ssa.esa.int
Jari Mäkinen kertoo videolla ohituksista ja ohittajista, ja lohduttaa, ettei huoleen ole aihetta.

Опубликовано:

 

28 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 17   
@htwt
@htwt 5 месяцев назад
Kaikuuko täällä? 😄
@jannek5757
@jannek5757 7 месяцев назад
No henkilökohtainen mielipide näissä asiavideoissa on, että intro/loppu ja ehkä hitunen keskellä videota on riittävä määrä musiikkia. Pelkkä puhevideo on myös mieluisa.
@kodvo1
@kodvo1 7 месяцев назад
50 tonnia tavaraa ilmakehään päivässä? Joku terävä voisi laskea paljonko maapallo on kasvanut kokoa ihmiskunnan olemassaolon aikana ja mikä vaikutus tällä massalla on kuuhun?🙂
@tiedetuubi_jari_makinen
@tiedetuubi_jari_makinen 7 месяцев назад
Tämän voi laskea helposti, kun ottaa vaikka lähtöarvoksi maapallon massan nyt: n. 500 972 200 000 000 000 000 tonnia.
@EmDzei
@EmDzei 7 месяцев назад
Onko kalkuloitu kunnon törmäystä meidän omaan Kuuhun? Ensinnäkin olisi kiva tähystää tapahtumaa kiikarilla ja toisekseen voisi ajatella, että isompi törmäys vaikuttaisi jopa Kuun kiertorataan/ etäisyyteen Maasta jne.
@tiedetuubi_jari_makinen
@tiedetuubi_jari_makinen 7 месяцев назад
On kalkuloitu, erilaisiakin törmäyksiä eri suunnista. Suuri törmäys vaikuttaisi juuri näihin.
@testi_kanava68
@testi_kanava68 7 месяцев назад
Tuossa onkin yksi hauska pointi .Tiedämme paljon noista asteroidesta ja muista mitkä liikkuu samassa kulmassa muitten kanssa mutta entäs ne jotka kulkeekin 90 astetta eri kulmassa muihin nähden .Näitäkin on ja niitten havaitseminen onkin sitten ihan tuuri peliä vieläkin .Avaruus on nimitäin melkoisen suuri .toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan .tällekin on varmaan joku hieno nimi mutta enpä nyt satu sitä muistaan .
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 7 месяцев назад
Tuntuu kuin olisin katsonut tämän jakson
@tiedetuubi_jari_makinen
@tiedetuubi_jari_makinen 7 месяцев назад
Testaan ilman musiikkia olevaa versiota, koska siitä oli puhetta keskusteluissa. Eli joo, sama, mutta samalla ei 🙂
@neulalaakeri2529
@neulalaakeri2529 7 месяцев назад
Tämä vähämusiikkinen versio vaikuttaa paremmalta!
@tiedetuubi_jari_makinen
@tiedetuubi_jari_makinen 7 месяцев назад
Way to go!
@Teme_FJT
@Teme_FJT 7 месяцев назад
Nyt on parempi audio läpi videon. Toki , jos haluaa pitää koko videon verran taustamusiikkia, niin mykistää ne lähes olemattomiin speakin aikana. Muuten viimeaikainen sisältö on ollut erittäin pätevää. Siitä suuret pisteet. Nyt tulee vain mieleen, että missä ohjelmissa olet ollut mukana ennen (yle:n ohjelmat, tai jokin juu). Kasvot ja puhetyylion niin vahvana. Mies -36
@tiedetuubi_jari_makinen
@tiedetuubi_jari_makinen 7 месяцев назад
Kiitos! Tällä musiikkilinjalla mennään jatkossa, eli puheen alla ei oikeastaan lainkaan. Olen yhä edelleen Ylen kanavilla (mm. YLE Tieteen Tiedeykkönen radiossa ja Areenassa sekä Uutiset ja Ylen aamu) sekä teen juttuja mm. Tekniikan maailmaan. Kaikkea ei saa tuupattua näihin, ja koska kiinnostusta näille tiede- ja tekniikkasisällöille on, niin teen juttuja myös tänne RU-viden. Ainakin toistaiseksi tämä on enempi harrastusta. Joku saattaa muistaa minut myös ammoisista Prisma Studiosta, TV1:n tiedeohjelmasta, minne tein juttuja ja juonsin sitä.
@sakkek5349
@sakkek5349 7 месяцев назад
Ei herättäisi yhtään ihmetystä , että jonain päivänä havaittaisi vaikka deimos kuun kokoneinen murikka , ja aikaa olisi pari viikkoa tehdä jotain. Vaikka taivasta haravoidaan jo aika kattavalla kammalla. Toki ei nyt sisälly ykkös huoliin maailman tapahtumien sarjassa. Hieno video taas.
@annieannie6810
@annieannie6810 7 месяцев назад
Hei. Yritin katsoa sitä ensimmäistä yritystä mutta,, kaikki eivät tarvitse ''leipää ja sirkushuveja''.. siis tämän äänestykseni voitti jalkani. Tämä toinen..kuulostaa hyvältä! korvani sanovat kiitos, mutta silmäni ihmettelevä missä on ne 'tähdenlennot', kun taivas on niin paksussa pilvessä yötä/päivää jatkuvasti, ettei etes ''paikallaan'' olevia tähtiä, niitä vanhan ajan, näy. Olisiko maksumuurin takana, mene ja tiedä.
@tiedetuubi_jari_makinen
@tiedetuubi_jari_makinen 7 месяцев назад
Kiitos kommentista! Siis vähemmän musaa. Ja mitä pilviin tulee, niin kyllä se taivas sieltä tulee vielä näkyviin - ja pilvien yläpuolella taivas on pilvetön :-)
Далее
Меня Забанили в Steam CS2 / PUBG
19:19
Просмотров 157 тыс.
10 PLANEETTAA JOILLA SAATTAA OLLA ELÄMÄÄ
14:56
Просмотров 63 тыс.
Mitä oli ennen alkuräjähdystä? 💥
10:33
Просмотров 62 тыс.
Missä viipyvät sähköiset matkustajalentokoneet?
11:32
Меня Забанили в Steam CS2 / PUBG
19:19
Просмотров 157 тыс.