Тёмный

Nina Predescu și Vasile Ciobanu - Ce stai tristă turturea 

Nina Predescu
Подписаться 39 тыс.
Просмотров 5 тыс.
50% 1

Text și muzica: Nina Predescu si Vasile Ciobanu
Video: Bogdan Turcas
Filmarile au avut loc la Muzeul "Casa Amintirilor" Nina Predescu , din Negoesti, Mehedinti
#ninapredescu
NĂSCUTĂ ÎN BAIA DE ARAMĂ, ÎN SPLENDOAREA MUNŢILOR MEHEDINŢILOR, posesoare a unui stil interpretativ extrem de original, Nina Predescu îşi trage “seva” din semeţia munţiilor, altfel nu se explică vocea sa mereu cristalină şi limpede ca apa de izvor, altfel nu-i putem „descifra” priza extraordinară la public, timbrul personal şi sensibilitatea, eleganţa şi trăirea scenică, toate acestea constituind elemente-unicat ale unei cariere cu care foarte puţini solişti se pot lăuda.
Nina Predescu s-a născut în micul oraşel Baia de Arama, unde răzbate mirosul de liliac de la Ponoare, liliac cântat cu mult drag în cântecele sale. Şi-a petrecut copilaria în satul natal Negoieşti, iar adolescenta la Turnu Severin. La scurt timp dupa absolvirea liceului s-a căsătorit, aducand pe lume doua fete frumoase, Aura si Alina. Preocupată de cresterea si educarea celor doua fete, cântatul si viata artistică au trecut pe locul doi.
A CÂNTAT LA MII DE SPECTACOLE, A OBŢINUT TROFEE IMPORTANTE, a fost aplaudată de spectatori din marile capitale ale lumii, a beneficiat de cronici elogioase (vezi pe cea semnată de poeta Ioana Proca Floria, ziaristă la “România Liberă”), a fost răsplătită cu aprecieri de către cei mai vestiţi etnomuzicologi, însă a rămas la fel de frumoasă şi curată la suflet, ca-n adolescenţă, când bătea la porţile afirmării şi, la numai 16 ani, câştiga, la Drobeta Turnu Severin, Premiul I la Festivalul „Cântarea României”. Nina Predescu, aşa cum s-a mai scris, este o apariţie aparte, deosebită pe scena muzicii populare româneşti, care, vorba cântecului, atunci când se află pe scenă, în plin recital, comunică cu zeii, “se-ngână cu florile şi privighetorile”, culegând ropote de aplauze şi alinând sufletele spectatorilor.
CÂNTECELE SPECIFICE MEHEDINŢIULUI CAPĂTĂ ÎN VOCEA NINEI UN SUNET APARTE. Vorba dulce şi regionalismele zonei de munte le regăsim în aproape toate piesele sale. De fiecare dată când este solicitată, Nina, nu acceptă să cânte decât live, cum puţini solişti au curajul să o facă. Este o cuceritoare, o învingătoare, o mereu surâzătoare, confesându-se că se simte mai aproape de public atunci când dialogheaza cu el. Nina iubeşte dintotdeauna folclorul şi, de-a lungul timpului, a adunat, din toate colţurile ţării, o colecţie impresionantă de costume populare - peste 300. Nina Predescu s-a desprins cu greu de satul natal, plecând la liceul din Turnu Severin. Având reale calităţi vocale şi înclinaţii către muzică, pe lângă orele de curs, Nina şi-a făcut timp pentru cântat. Aşa a luat contact cu scena Casei Armatei, alături de formaţia “Danubius”, condusă atunci de maestrul Ionel Puia, care şi-a pus amprenta asupra carierei sale. Totodată, a întâlnit solişti ca Ileana Ciuculete, Valeriu Sfetcu sau Angelica Stoican, iar odată intrată în această “lume” a fost fascinată de ea.
NINA PREDESCU A OBŢINUT PRIMUL PREMIU, LA VÂRSTA DE 16 ANI, la Festivalul Naţional Cântarea României. Această primă recunoaştere a talentului său a impulsionat-o şi a determinat-o să fie perseverentă şi să nu se oprească, fiind însă conştientă că “talentul nu este totul, dacă nu eşti sprijinit… nu realizezi nimic”. Nina imprimă primul său album, care s-a bucurat de un real succes. Acest album, intitulat “Hai, nană, la Mehedinţi”, a fost realizat sub bagheta maestrului Ionel Puia şi cu acompaniamentul Orchestrei Doina Gorjului. De atunci, au mai urmat alte şi alte albume, atât individuale cât şi cântate în duet: “Nunta de la Mehedinţi” - cu regretatul orchestrator Dorel Manea, de la Ansamblul Doina Argeşului; “Să trăieşti, nană, mulţi ani”; “Mândru ai fost munte cântat” - în duet cu solista Irina Zoican; “La cazanul lui Petrică” - în colaborare cu Orchestra Doina Gorjului, dirijată de maestrul Aurel Blondea; “Liliac de la Ponoare”; “Am un foc la inimioară” ,"Zi tu zău că nu-i aşa ,"- realizat împreună cu solistul Vasile Ciobanu; “Mă întorc la mine-n sat”; “Vino, mândro-n grădinuţă” ,"Câţi duşmani mai am şi eu", "La mulţi ani Neam Românesc !",Un album cu două cd-uri intitulat Nană viața mea-i frumoasă/Când îs pomi înfloriți si un Mp3 intitulat ”Eu la nimine nu sunt dator”, "Iti dau viata tot ce vrei" este numele albumului aniversar a celor 20 de ani de cariera artistica. � #CD_aniversar #20ani #carieraArtistica #Lansare_23Noiembrie2017 Text si linie melodica: Nina Predescu, Orchestratie: Marcel Parnica,Video - Foto: Paul Malaianu,Sunet Paul Mălaianu, www.fabricadehituri.ro, Casa de Discuri Ijac Music www.ijacmusic.ro, si trei albume exclusiv online ”Am un foc la inimioara” - 2020, ”A venit si vremea mea”-2022, ”Mă apucă drag de viață”-2021
Contact Nina Predescu: 0723 372 002
Abonati-va acum pentru noutati!
🎼#youtube♦ bit.ly/2DT5k1O
🎼#facebook♦ bit.ly/2wmqCFn
🎼#instagran♦ bit.ly/38kH0Gu

Видеоклипы

Опубликовано:

 

29 дек 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 2   
@mioaracilighidreanu8931
@mioaracilighidreanu8931 28 дней назад
Felicitari doua voci frumoase doi artiști de valoare
@user-iv2oo2qp8k
@user-iv2oo2qp8k 6 месяцев назад
La mulți ani sănătate și tot binele din lume alături de familie și de cei dragi!❤❤❤❤❤❤
Далее
ANICA GANTU SI VASILE CIOBANU - COLAJ
1:05:10
Просмотров 505 тыс.
skibidi toilet zombie universe 34 ( New Virus)
03:35
Просмотров 2,3 млн
3.5M❤️ #thankyou #shorts
00:16
Просмотров 543 тыс.
Fetele din Botoșani - COLAJ 2024
22:25
Просмотров 146 тыс.
Nina Predescu   Nana sus la munte ninge
3:21
Просмотров 82 тыс.
2 ORE DE MUZICA BUNA CU NINA PREDESCU
2:15:06
Просмотров 75 тыс.
Steliana Sima - Cele mai iubite cantece NOU 2024
52:10
Просмотров 175 тыс.
Ce amintire frumoasă!...  Loc. Padeș
13:27
COLAJ ALBUM VASILE CIOBANU - AM PUS GAND SI ASA OI FACE
1:12:28
Big Baby Tape, Aarne - Supersonic
2:44
Просмотров 542 тыс.
5УТРА - Белая полоса
3:13
Просмотров 374 тыс.