Тёмный

Nitel YT-7: Fenomenoloji 

Oktay Bektas
Подписаться 4,8 тыс.
Просмотров 1,9 тыс.
50% 1

Nitel araştırmanın desenlerinden birisi olan fenomenoloji bu dersin konusuydu. Bu desen ile neyin araştırılabileceği üzerinde duruldu. Ayrıca, fenomenolojinin Husserl'dan temellendiği ifade edildi. Van Manen ve Moustakas'ın fenomenolojinin modellerini oluşturduğu ifade edildi. Yorumlayıcı ve psikolojik fenomenoloji modelleri üzerinde duruldu. Ana veri toplama aracının görüşme olduğu söylendi. İyi seyirler.
Phenomenology, one of the designs of qualitative research, was the topic of this course. It was focused on what can be studied with this pattern. It was also stated that the phenomenology was based on Husserl. It was stated that Van Manen and Moustakas formed the models of phenomenology. Interpretative and psychological phenomenological models were emphasized. It was said that the main data collection tool was interview. Have a good time.

Опубликовано:

 

19 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 8   
@Emir_-ws2yw
@Emir_-ws2yw 2 года назад
Değerli hocam öncelikle teşekkür ediyorum böyle güzel paylaşımlarınızdan ötürü. Emin olmak adına soruyorum: derslerde kullanılan x yöntemine yönelik öğrenci görüşleri (veriler odak grup görüşmesi yoluyla toplanacak) şeklindeki çalışma fenomoloji olarak düşünebiliriz değil mi?
@OktayBektas
@OktayBektas 2 года назад
Merhaba Emir Hocam, bahsettiğiniz durum fenomenoloji olur. Teşekkür ederim.
@htu3604
@htu3604 3 года назад
Değerli hocam merhaba. Videolarını yeni izlemeye başladım. Öncelikle teşekkür ediyorum böyle bir çalışmaya emek verdiğiniz ve bizimle de paylaştığınız için. Benim şöyle bir sorum olacak, soyut kavramlar söz konusu olduğunda (örneğin liderlik, motivasyon, kişilik vb.) fenomenolojik yaklaşımda alt modeli belirlemede kendi tecrübemizin olmasını arayacak miyiz? Hiç müdürlük yapmamış bir kişinin okul müdürlerinin liderlik özelliklerini araştırması, Öğretmen olmayan birinin öğretmenlerin motivasyon kaynaklarını araştırması gibi durumlarda araştırmacının soyut kavram algılarını/bireysel gözlemlerini nereye koymalıyız?
@OktayBektas
@OktayBektas 3 года назад
Merhabalar, çok teşekkür ederim. Soyut kavramlarla ilgili tecrübesi olanlarla araştırmacı çalışır ve onların deneyimlerini incelerse bu durumda fenomenoloji deseni kullanmış olur. Burada arastirmacinin da o konuda tecrübesi olması Husserl ve Van Manen gibi hermeneoutik yani yani yorumlayici fenomenolojiyi esas alması anlamına gelir ve kendi deneyimlerini de çalışmaya dahil eder. Ote yandan, arastirmacinin tecrübesi yoksa sorun olmayabilir. Bu durum da araştırmacı kendi deneyimlerini paranteze alır ve sadece çalıştığı kişilerin deneyimlerini çalışmaya yansıtır. Teşekkür ederim
@endereren5504
@endereren5504 2 года назад
Hocam selamlar, "Türk Futbolunun Yönetsel Sorunları" başlıklı bir araştırma kapsamında Futbol Yöneticileri ve Futbol Antrenörleri ile görüşme yapılması Fenomenoloji desenine girer mi? Sonuçta geçmiş deneyimleri üzerinden yorumlayacaklar ama ortaya sorunlar ve çözüm önerileri de koymamız gerekiyor. Durum çalışmasına da girer mi bu araştırma? Teşekkür ederim...
@OktayBektas
@OktayBektas 2 года назад
Merhabalar, deneyimlerinden hareketle bu önerileri ortaya koyacaklarindan dolayı fenomenoloji olur. Teşekkür ederim.
@endereren5504
@endereren5504 2 года назад
@@OktayBektas çok teşekkür ederim hocam. Hem verdiğiniz bilgiler için hem süper hızlı dönüş yaptığınız için.. 🙏🏼
@OktayBektas
@OktayBektas 2 года назад
@@endereren5504 Ben teşekkür ederim
Далее
Nitel YT-8: Durum Çalışması
36:16
Просмотров 2,1 тыс.
For my passenger princess ❤️ #tiktok #elsarca
00:24
Nitel YT-32: Betimsel ve İçerik Veri Analizi
33:58
Просмотров 12 тыс.
Fenomenoloji: Nitel Araştırma Deseni
14:06
Просмотров 6 тыс.
Nitel Araştırmalar ve Fenomenoloji
1:11:23
Просмотров 21 тыс.
Stephen Hawking: Bilimin Doğası
28:08
Просмотров 3,4 тыс.
Nitel YT-24: Görüşme Kısmı Nasıl Yazılır?
24:51
Elektrikçi mi Haklı Profesör mü?
17:38
Просмотров 170 тыс.