Тёмный

Noi provocari in gradina. Inca un solar de gestionat, rasaduri cumparate si rasaduri experiment 

Gradina BIO Legumix
Подписаться 51 тыс.
Просмотров 6 тыс.
50% 1

Nu e timp de plictiseala. Noi provocari in gradina apar zi de zi. Inca un solar de gestionat suna bine daca te gandesti la rotatia culturilor. Dar daca e intr-o stare de degradare destul de avansata in privinta solului si la partea constructiva, atunci e o adevarata provocare! Chiar daca am experienta si rezultate foarte frumoase in realizarea de rasaduri in casa pentru toata gradina, in fiecare an fac si rasaduri experiment pentru noi specii de legume. Din diverse motive, nu reusesc de fiecare data, dar mereu invat din asta. Si atunci completez gradina cu rasaduri cumparate de la producatori specializati in aceasta activtate.
Aboneaza-te aici la canalul Gradina BIO Legumix
www.youtube.co...
Te-ar putea interesa:
Cum am plantat rasaduri cu lanterna unde am avut siderate toata iarna :
• Prelucrarea sideratelo...
Totul despre cum sa faci rasaduri in casa:
• RASADURI- tot ce trebu...
Canalul Gradina Lui Dan :
/ gradinaluidan
music : www.bensound.com

Опубликовано:

 

12 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 32   
@GradinaLuiDan
@GradinaLuiDan 2 года назад
Bună seara! În primul rand vreau sa va mulțumesc pentru cuvintele frumoase și în al doilea rand vreau sa spun tuturor cum a fost de fapt. În ziua respectiva eu aveam clienți, când cineva a întrat în curte și a făcut o comanda de plante mai speciale, băiatului meu, pe care eu am auzit-o. Am adus o parte din plantele cerute, după care mi-am văzut de clientul meu. După câteva minute am observat pe terasa cu flori, un cos plin cu bunătăți. Și la întrebarea cine l-a adus, băiatul nu a știut sa îmi răspundă, apropiindu-ma am văzut un bilețel pe care scria: Cu drag, de la Gradina BIO Legumix. Nu trebuia sa se întâmple asa pentru ca, plantele pe care le ați plătit și încă multe altele, trebuiau sa fie cadou din partea mea. Ca semn de apreciere pentru tot ceea ce faceți.Preparatele au fost minunate și oricând as fi dispus sa plătesc pentru ele. În ceea ce priește prazul, anul trecut am făcut răsad de praz, filmat, în alveole de 288 de celule semănat câte o sămânță în fiecare celula. Secretul ingrosarii firului este tăierea lui de mai multe ori la 3-4 cm fata de Substrat. Va mulțumesc încă o data pentru gândurile frumoase și la încheiere va doresc, citez, "Sănătate ca e mai buna decât toate"
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Era un cadou din partea mea pentru tot ce am invatat de pa canalul Gradina Lui Dan. Nu stiu cum de mi-a scapat videoclipul despre praz. Chiar ma interesa si am cercetat destul de des canalul dv. Acum stiu secretul dar o sa caul sa vad si video. Multumesc!
@elenadeaconu3514
@elenadeaconu3514 2 года назад
Bună!!!Dl.Dan este cel mai bun și serios producător de răsaduri. Și eu cumpăr de la dânsul.
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Sunt de acord . Ceea ce apreciez in mod deosebit este ca impartaseste cu noi experienta lui, si asta e mare lucru!
@elenadeaconu3514
@elenadeaconu3514 2 года назад
@@GradinaBIOLegumix DAA,nu foarte mulți spun , iar dânsul lucrează cu cele mai bune produse,de la semințe până vinde plantele...de aici și răsaduri super sănătoase. Norocul nostru că l-am descoperit!!!
@mihaicaliman9601
@mihaicaliman9601 2 года назад
Asteptam sa vedem cum se procedeaza pentru reabilitarea pamantului supraexploatat, din solarul vechi
@corneliacraciunescu5792
@corneliacraciunescu5792 Год назад
Aveți de toate
@lucis9952
@lucis9952 2 года назад
Eu prazul l-am semanat prin martie direct în solar,intr-o laterala sa nu deranjeze. E mai mare ca cel din piață 😊. Mulțumesc Domnului!
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Uite asa mai invat cate ceva. E rasad? Il mai mutati de acolo?
@gradinamapasioneaza2956
@gradinamapasioneaza2956 2 года назад
Sărut mâinile, mărturisesc puțin jenat că am zâmbit puțin la istoria cu câinii, gandindu-ma că măcar erau ai dumneavoastră ( la mine au fost ai vecinilor). Iar despre praz și al meu este doar puțin mai mare dar el va continua să se dezvolte rău ca bine și-l voi planta doar spre sfârșitul lunii iunie început de iulie când alte culturi îi vor lăsa locul. Puteți să-l păstrați transplantândul intru-n recipient mai profund (tăiați plasticul și- l puneți cu tot cu pământ pentru a nu-l stresa). Vă doresc de acum înainte să continuați a avea aventuri ... dar foarte plăcute. PS, îmi place cum a-ți gândit aranjamentele florale. Numai bine! .
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
O sa pastrez prazul in continuare asa cum ati propus, ba chiar il si tai asa cum spune Dan si poate mai gasesc loc prin gradina mai tarziu sa-l plantez. Sau vreun vecin amator...😀In privinta cainilor, mi-a stat inima cand am vazut urmele pe straturi. Am avut situatii in care au patruns la gaini si iepuri... Vai de capul lor!!! Nu spun mai mult...Caini de vanatoare, vanatoare au facut😩
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
La praz ați pus semințele prea dese ,se pun rare și incercați sa le puneți direct în pamint afara ,prazul nu prea suporta sa fie ținut în casa ,el suporta temperaturi scăzute, -am o vecina care nu-l scoate toamna pe tot și-l lasă afara peste iarna ,i-l acoperă cu mușuroi de pamint pina aproape sus și mai pune și niște coceni peste el și rezista ,doar face parte din familia cepei care se plantează si toamna și rezista peste iarna afara pina târziu
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Recunosc, nu le stiu pe toate. La mine acasa nu se mananca praz, e in gradina mea o delicatesa de cativa ani. Nu mi-am batut capul prea tare cu acest rasad. E clar ca daca semanam mai rar era mai bine. Multumesc!
@smarasicoe23
@smarasicoe23 2 года назад
Bună ziua! Va mulțumesc pentru tot ce învățăm de la dumneavoastră! Spuneți-mi va rog unde a-ți găsit sita pt cernut compostul sau cenușa ? .Eu nu găsesc nici măcar din aceea dreptunghiulara pt construcții.
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Am cumparat sita le metru de la un magazin cu materiale de constructii si sitele le-am construit noi.
@smarasicoe23
@smarasicoe23 2 года назад
@@GradinaBIOLegumix Va mulțumesc! Asa voi face și eu.
@ClaudiaMihaela
@ClaudiaMihaela 2 года назад
Ce năzdrăvani! ☺️ Apropo de rotația culturilor, eu am doar un solar, nici nu am spațiu pentru două, și pun roșii în fiecare an. Dacă peste iarnă în solar punem spanac, salată, ceapă, usturoi, ridichi, nu ajută? Adică nu mai am roșii după roșii. 🙂
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Nu cred ca e chiar asa de simplu. E vorba si de daunatori si boli care se pot instala si ni dispar daca revenim cu aceeasi familie de plante. Daca ar fi numai problema nutrientilor din sol… acolo e cel mai usor sa completam. Socrul meu a abandonat solarul dupa ce un ultimul an nu am mai produs nimic in intreg solarul. Plante verzi dar fara fructe, n-am vazut asa ceva…Rosii pana in tavan fara o gogonea…(Dar mai e si varsta…) Oricum rotatia in solar e o tema de dezbatut , zic eu.
@corneliacraciunescu5792
@corneliacraciunescu5792 Год назад
M-ați făcut să râd când a-ți zis că va rămas doar o plantă !?
@peter.s-yt
@peter.s-yt 2 года назад
Buna seara, Hristos sa inaltat! Arata super! Nu vau taiat coropisnitile rasadurile? Mie mia taiat vreo 20 de fire, am avut de schimb dar totusi e munca in plus. Am dat cu corocid dar efectul e asa si asa. Ce faceti sa combateti acest daunator si cand le aplicati?
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
V-am mai spus, din fericire nu avem coropisnite ca nu aducem gunoi de grajd. Folosim doar compost produs de noi si mulcim pamantul cu materiale organice, iarba, paie, frunze etc. Dar am aflat intre timp si va spun acum, puteti pune la fiecare rasad o bucata de teava sau furtun de picurare taiat pe lungime, o parte in pamant, o parte afara. Sau invelite in staniol dar mai lejer sa nu sufoce planta. Astfel, coropisnita nu o mai poate sectiona. E ceva de munca dar si la rasaduri ati muncit sau ati platit. N-ar fi pacat? Spor!
@danielleecko4154
@danielleecko4154 2 года назад
cu castravetii amari si mie nu mi-a mers: primul plic nu avea nici o samanta in el 😂, din al doilea plic am plantat nu a rasarit nici o samanta, din al treilea plic au rasarit 3 din 10 dar cu cotiledoane chinuite, care s-au tot ofilit incet incet. O sa mai incerc un plic la final de iunie, direct in gradina.
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Eu sper să iasă ceva din ce mi-a rămas măcar să vedem dacă putem să-i mâncăm . Dacă nu, n-are rost să mai încerc
@danielleecko4154
@danielleecko4154 2 года назад
si al meu, rasadul de praz, a crescut la fel, fire subtiri si atat. Am renuntat pt ca nu mai crestea, ramasese subtire, timp de 3-4 luni. Mai incerc la anul sau poate direct in pamant la toamna.Ar merge?
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Cred ca trebuia repicat. A fost prea inghesuit si lateral si in jos😃
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix 2 года назад
Eu nu renunt prea usor…😁
@danielleecko4154
@danielleecko4154 2 года назад
@@GradinaBIOLegumix era prea subtire ca sa fie repicat. Mai incerc si eu, oricum am facut atatea rasaduri incat cred ca nu am mai facut fata sa le ingrijesc pe toate foarte bine.Unele au fost neglijate clar.
@pansy8206
@pansy8206 Год назад
Buna dimineata!!O intrebare va rog.Anul asta primul an cu solar.Am trei parcele de 1 m pe o lungime de 12m.As vrea sa plantez rosii castraveti ardei si vinete.Oare cum as putea sa le distribui,?Stiu ca ele nu trebuiesc plantate impreuna.Cum as putea totusi sa fac?Multumesc
@GradinaBIOLegumix
@GradinaBIOLegumix Год назад
Teoretic în solar roșii vinete ardei merg împreună pentru că sunt din aceeași familie și se suportă oarecum . Despre castraveți știm că nu prea se împacă cu celelalte pentru că se mănnează mai ușor fiind mai sensibili și pot transmite boala și la vecini. Se pun într-o margine de exemplu în capătul de vest dacă vânturile bat cu preponderența est vest, adică încercăm să evităm curenți de aer dinspre castraveți spre celelalte plante. Eu nu am experiență pentru că nu am pus niciodată castraveții împreună cu roșii ardei dar asta am citit în cărți de specialitate. Puneți câteva fire de castraveți și afară ca să aveți de rezervă în caz că se mânează castraveții din solar. Dar dacă aveți grijă de ei și îi stropiți periodic cu preparate naturale de fortifiere și protecție nu se va întâmpla nimic rău. Succes!💚
@corneliacraciunescu5792
@corneliacraciunescu5792 2 года назад
Mai dați și la alții
Далее
Пришёл к другу на ночёвку 😂
01:00
7 SECRETE ale grădinii moderne!
14:45
Просмотров 16 тыс.
Ways to use walnut leaves in the garden
10:25
Просмотров 38 тыс.