Тёмный

NoSQL kullanmaya gerek var mı? Programlama dilini iyi öğrendiğimizi nasıl anlarız?  

Armağan Amcalar
Подписаться 22 тыс.
Просмотров 11 тыс.
50% 1

Наука

Опубликовано:

 

17 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 21   
@omerak6284
@omerak6284 4 года назад
"Kodunu anlayamadığınız şey open source değildir." Martin Fowler'ın malum cümlesi kadar geçerli ve önemli bence.
@haydargerginoglu6092
@haydargerginoglu6092 4 года назад
Hocam, 2:30 larda önermem dediğiniz şey aslında bizim gibi bu işe hevesli olanlara çok iyi bir tavsiye bence. Zaten her seferinde "Ben, şunu bilmiyormuşum, öğreneyim" demek daha güzel ve heyecanlı değil mi?
@muratangn3104
@muratangn3104 4 года назад
Ben de geçtiğimiz senelerde MIPS be SystemVerilog ile çalıştığım kursları aldım. Bu dönem de Programming Language dersinde lex,yacc kullanarak compiler harici bir dil oluşturmaya çalışıyoruz. NodeJS gibi web teknolojilerini kullanmayı beğeniyor, kullanırken haz alıyorum lakin bu alanlar ile web teknolojilerini nasıl sentezleyeceğimi bulamıyorum. Sentezlemek istememin amacı ise özellikle assembly ve processor architecture konularının da bana çok zevkli gelmesi. Bir video'nda bunu da cevaplayabilir isen bana bir öncülük etmiş olursun şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum.
@faruk-can
@faruk-can 4 года назад
MongoDBnin postgesql'e kıyasla performansta ve tutarlıkta zayıf kaldığını düşünüyorum. Aynı seviyeye getirmek masraflı oluyor. Ayrıca DAL/ORM kullanınca, NoSQL veya SQL'in zaten bir farkı kalmıyor. Örn: Mongoose ve Sequelize
@rDenizOner
@rDenizOner 2 года назад
Merhaba; Kafamda kurgulayamadığım bir senaryo var. Mesela Facebook'ta bir kullanıcının Fotoğraf, Video, Text/Status gibi bir çok farklı türde paylaşımları oluyor. Bu paylaşım türlerinin her birinin de basitçe aşağıdaki gibi ayrı tablolarda tutulduğunu düşünelim. :: StatusTable :: StatusID / StatusText / UserID / DateAdded :: PhotosTable :: PhotoID / PhotoURL / UserID / DateAdded :: VideoTable :: VideoID / VideoURL / UserID / DateAdded Diğer kullanıcılar da bu verilere Like/Emoji ve Comment bırakıyorlar. Bu interaksiyon türlerinin da ayrı tablolarda tutulacak farklı veriler olduğunu düşünüyorum. Diyelim ki; bunlar da basitçe aşağıdaki gibi tablolarda tutuluyor. :: CommentsTable :: CommentID / CommentText / UserID / DateAdded :: EmojisTable:: EmojiID / EmojiType/ UserID / DateAdded Şimdi bu paylaşım tablolarıyla interaksiyon tabloları arasında ilişki kurmak için üçüncü tablolara ihtiyacımız var. Eğer yanlış değilsem onlar da şöyle olmalı: :: PhotosCommentRelations :: RelationID / CommentID / PhotoID :: PhotosEmojiRelations :: RelationID / EmojiID / PhotoID Aynı ilişki tablolarını Videolar ve Status'ler için de oluşturmamız gerekiyor... Yeni paylaşım türleri ve/veya interaksiyon tabloları eklendikçe ilişki tabloları da kombinasyonlar halinde çoğalıyor. Şimdi sorum şu: doğal ve doğru olan durum bu mu; yoksa benim veritabanı tasarımında gözden kaçırdığım ya da yanlış yaptığım bir şey mi var? Bu kadar tablo kalabalığı yaratmadan da bu iş çözülebilir mi? Tabi bu anlattığım senaryo ilişkisel veritabanlarında geçerli. NoSQL veri tabanlarında farklı olabilir mi? (O konuya pek hakim değilim.) Emeğiniz ve vaktiniz için çok teşekkür ederim. Saygılar...
@Caglimm
@Caglimm 4 года назад
Hocam Selamlar, Benim bir sorum var ama twitter'dan ,DM'den yazamadım size:/
@fatiherol6518
@fatiherol6518 4 года назад
Alaylı yazılımcılar işin mimari tarafında zorlanması gayet normal değil mi? Çünkü mimari işin mühendislik kısmı.
4 года назад
fatih erol degil. Isin muhendislik kismi yok. Hic yok.
@mesutdemirci7933
@mesutdemirci7933 4 года назад
screen sharing api derken..link verebilir misiniz..
@yapayzeka
@yapayzeka 3 года назад
8:29 eczacı ve alaylı bir yazılmcı olarak baya bi offended oldum. eczacı diploması kiralamak yasalarımızda suçtur. benim eczanemde personelim bile yok. tek başıma çalışıyorum. genelleme çok hatalı olmuş. ben de karşılık olarak yazılımcılar herhangi bir konu hakkında bilip bilmeden atıp tutar desem talihsizlik açısından çok farkı olmazdı heralde.
@Hemecan.
@Hemecan. 4 года назад
No SQL candır. itiraz edenler hakkıyla kullanmamıştır nokta.
@selahattindisli8026
@selahattindisli8026 4 года назад
Armağan Hocam. Ben Türkiye de Gazi Unv. Bilgisayar programcılığı okudum. Bize php C++ Html Java vs hemen hepsini temel olarak verdiler. Ancak ben başka işlere yüzümü döndüm o işlerde para daha iyi diye. Sonra işimiz rast gitmedi patladık. Ben farklı yerlerde muhasebecilik bilgisayar personeli olarak çalıştım. Rezilliğin daniskası. Senin gibi kendi Start Up açma şansım ne olabilir. Yazılım olarak sıfır kabul et beni. Hangi yönde kendimi gelsitirsem daha mantıklı olur. Amacım personel olmak değil. Kendi düzenimi kurmak hayırlısıyla
@sincapism
@sincapism 4 года назад
Bahsedilen ödeme sistemi altyapısı hangisi?
@fabsolutely
@fabsolutely 4 года назад
ismini soruyorsan stripe
@sincapism
@sincapism 4 года назад
@@fabsolutely teşekkürler
@StarsOfMinecrafttr
@StarsOfMinecrafttr 3 года назад
bildiğim tek şey hiç birşey bilmediğimdir
@NeoTheChoosenOne
@NeoTheChoosenOne 4 года назад
Dunning Kruger Sendromu
@mustafakapc7780
@mustafakapc7780 3 года назад
Mühendisin alaylı yazılımcıdan daha kolay şekilde mimariye girmesi aldığı eğitimden kaynaklıdır kesinlikle ve saçma değildir.
3 года назад
Oyle bir muhendislik egitimi yok.
@turk2942
@turk2942 4 года назад
Bu topraklardaki 1000 yıllık lonca kültüründen çok güzel bahsetmiş olmanıza rağmen ve ülke sevdalısı olduğunuzu yansıtmanıza rağmen Almanya'da şirket kurma hayaliniz ve ya çalışmalarınız üzücü.
@fatiherol6518
@fatiherol6518 4 года назад
ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-pcaOa6DQ-BU.html
Далее
Million jamoasi - Amerikaga sayohat
12:37
Просмотров 514 тыс.
Data Modeling with MongoDB
34:56
Просмотров 109 тыс.
Bir yazılımcının göç hikayesi | Armağan Amcalar
11:57
Frontend nedir, nasıl yapılır?
27:23
Просмотров 31 тыс.
"ŞERİAT" NEDEN KORKUNÇ? | BiTrio 03
29:17
Просмотров 29 тыс.
Проблема решена!
0:28
Просмотров 211 тыс.
Самые дорогие телефоны 2000х
0:52
Кому новенький айфон
0:19
Просмотров 3,9 млн