Тёмный

NU FACE ASA CEVA CU ROŞIILE TALE! Ce se întâmplă dacă NU faci COPILIREA ROŞIILOR şi... 

Cristian Negoiţă
Подписаться 31 тыс.
Просмотров 20 тыс.
50% 1

Ce se întâmplă dacă nu faci COPILIREA ROŞIILOR, DEFOLIEREA ROŞIILOR şi STROPIREA ROŞIILOR pentru a le proteja de MANA TOMATELOR?
COPILIREA ROŞIILOR este o lucrare extrem de importantă pentru o CULTURĂ ROŞII, întrucât planta de tomată are capacitatea incredibilă de a dezvolta lăstari noi pe toată perioada creşterii plantei. Însă toţi aceşti lăstari seacă planta de energie, iar fructele vor fi puţine şi foarte mici în comparaţie cu fructele altei plante, acelaşi SOI DE ROŞII, dar care a fost îngrijită.
Rezultatul acestui test arată că planta mea de tomată s-a transformat într-o tufă uriaşă formată din foarte mulţi lăstari, care nu are mai mult de 50 cm înălţime, iar fructele sunt foarte mici. Când se vor coace roşiile sunt curios dacă gustul va fi afectat.
DEFOLIEREA ROŞIILOR este şi ea extrem de importantă, întrucât permite o bună aerisire în partea inferioară a plantei, astfel că riscul apariţiei bolilor asociate cu lipsa de aerisire a plantei scade semnificativ.
LEGAREA ROŞIILOR PE ARACI sau PALISAREA ROŞIILOR sunt importante pentru dezvoltarea plantei, astfel că atunci când planta nu este susţinută pentru a creşte pe verticală, ea se apleacă de la greutate pe sol şi se dezvoltă pe orizontală, nu pe verticală.
STROPIRE ROŞII. Ca experimentul meu să fie corect, planta aceasta a fost stripită la fel cum au fost stropite şi plantele din cultura mea, respectiv am aplicat în acest sezon două stripiri cu ZEAMĂ BORDELEZĂ pentru a fi protejata de MANA TOMATELOR.
SOIURI DE ROŞII ROMÂNEŞTI. Această plantă, pe care am folosit-o pentru acest experiment, este unul dintre multele SOIURI DE ROŞII ROMÂNEŞTI pe care le-am tot testat la mine în grădină în ultimii ani. Se numeste URIAŞE ROŞII ROMÂNEŞTI, iar fructele sunt foarte gustoase şi se fac foarte mari, peste 700-1000 gr.

Хобби

Опубликовано:

 

18 июл 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 58   
@luciangabriel6765
@luciangabriel6765 2 года назад
Corect.
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
:)
@leonx3088
@leonx3088 2 года назад
Doar masă verde, sănătate și putere de munca!
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Exact! Multumesc, asemenea!
@melaniadomnea847
@melaniadomnea847 2 года назад
Totuși, cum explicam faptul ca tomatele soiuri românești cultivate fără susținere ci oloage în timpul fostului CAP au rodit f bine ,tratate doar cu sulfat de cu...făceam chiar și export..calitate și gust.
@iosifdoriancraciun6388
@iosifdoriancraciun6388 2 года назад
Salut
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
La roșia neîngrijita a d-voastra au ieșit lastari și din rădăcină după cit am văzut; și totuși și,,liberi prin adevăr,,un alt vloger cu o gradina superba la munte ,ne-a arătat o astfel de roșie neîngrijita, dar totuși a ridicat-o pe arac ,este singurul lucru care l-a făcut acelei rosii ieșită dintr-o saminta aiurea și pe care nici nu a mutat-o din loc ,arata mai bine decit cele îngrijite, crescuse înaltă, și era plina de roșii mari și frumoase ,dacă va interesează puteți vedea link-ul dinsului probabil sunt rosii și rosii ,nu toate soiurile se comporta bine în acest mod ,cele semănate liber în cimp sunt de un anumit soi și nu vor creste niciodată sa ajungă mărimea unui mar, sunt mici ,unele lunguiețe, rezistente la boli și seceta și fiind multe acoperă producția, dar în gradina nu rentează sub nici o forma sunt pierdere de timp
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Nu au iesit lastari din radacina. Au iesit lastari de pe tulpina principala. Poate ca ridicata pe arac va face la fel de multe rosii (desi ma indoiesc), insa spatiul pe care il ocupa, fiind o tufa foarte mare, va fi cat pentru 4 plante. Deci indiferentd e situatie, nu este ok sa lasam in gradina o planta ca sa ajunga in acest punct.
@mihaicurta7948
@mihaicurta7948 2 года назад
Gogonea sanatoasa Asa qm si eu in gradina de la Dumnezeu insite
@kamykamy3251
@kamykamy3251 2 года назад
MULȚI să dă crădinari și habar nu au Felicitări pentru ceia ce faci
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Cu totii invatam. Eu de 3 ani cultiv rosii si sunt incepator. Dar testez in fiecare an (soiuri de rosii, metode de cultivare, etc.), invatand de la altii, din propriile greseli si din ce-mi mai coace mintea. ;)
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
Cred ca grădinari
@cristianungureanu9873
@cristianungureanu9873 2 года назад
Bravo ,foarte tare toata gradina. În perioada asta cum sunt roșile la tine spre coacere ,se mai da cu Cropmax ???? Si pana la urma in ce stadiu trebuie să fie planta ca să fie interzisa stropirea cu Cropmax????
@Larisa70665
@Larisa70665 2 года назад
Cropmax nu se mai aplică după ce rosiile au inflorit.
@MrAlinTM
@MrAlinTM 2 года назад
La caldurile din Banat ce au fost ,apoapre toate rosile mi s au uscat de la soare. Au ramas practic rosile pe o planta uscata. Daca lasam rosile cu copii probabil ca nu se intampla asta din cauza ca avea umbra.Intradevar rosile mele nu au asa de mult spatiu intre ele ca si la tine dar aia ar fi trebuit sa le protejeze mai mult de soare.Oricum o dau la tine arata super . Spor
@elenadobos8936
@elenadobos8936 2 года назад
Eu nu las Toti copii , doar 2_3 , primele 3 randuri rup copiii , apoi doar cei mai Mari si mai grosi , am rosii pana aproape de sfarsitu Lui octombrie
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
@@elenadobos8936 depinde de soi ,asa este se practica mai ales la inima de bou și lacrima fecioarei ,rosii care cresc mari și viguroase ,soi bun
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
Trebuie neapărat sa puneți plasa de umbrire ,și nu le deforliati masiv dacă nu aveți cit de putina umbra la ele pe timpul zilei ,ginditi-va ca bunicii noștri le semănau, puneau araci și nu la toate ,le copileau și săpau cind aveau timp,și ce rosii se făceau mincam trei copii dintr-o roșie, și ce-i drept nu le defoliau deloc decit dacă se îngălbeneau frunzele de la baza ,dar mai era cite un pom pe ici colo care oferă un pic de umbra peste zi
@cormamarco2132
@cormamarco2132 2 года назад
@@marianaciulpan1224 DOAMNE AJUTA! ATUNCI NU ERA ASA POLUARE CUM ESTE ACUM SI CLIMA ERA ALTA ERAU CELE 4 ANOTIMPURI ACUM CE A MAI RAMAS. E DE PLINS.😥 NUMAI BINE.
@gradinarimimpreuna
@gradinarimimpreuna 2 года назад
Salut, recolta băgată iti doresc
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Multumesc! Asemenea!
@lilianamioararoinita4476
@lilianamioararoinita4476 2 года назад
Ciao Cristian. Te urmaresc de ceva timp. Imi plac foarte mult explicatiile tale si mai ales mania ta de a avea o simetrie perfecta. Eu, la toate plantele de cand le sadesc si pana cand le scot ( decembrie) o data la 7-10 zile le stropesc foliar cu zeolita cubana. Asta le ajuta :sa nu piarda umiditatea din frunze, protectie solara, deruteaza insectele si le usuca pe cele existente pe plante cand le stropesc. Daca ai avea posibilitate sa o procuri este nemaipomenit de eficienta. Singurul lucru deranjant este ca daca ploua imediat ce se usuca stropii de apa trebuie repetata imediat stropirea pentru ca zeolita este un praf de roca si ploaia o spala. Daca te intereseaza iti trimit link-ul. Te salut.
@brediceanadina7356
@brediceanadina7356 2 года назад
Buna! As dori sa imi spune ti de unde va cumparati semintele de la rosiile exotice!!
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Am mai auzit de zeolita, insa nu stiu nimic despre acest produs. O sa ma interesez, ca m-ati facut curios. De unde poate fi cumparat?
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Eu pastrez seminte de la soiurile de rosii pe care le cultiv eu si, daca sunteti interesata, in curand voi publica un clip cu ce soiuri de rosii am, ce calitati au fiecare, cum arata coapte...si cum puteti comanda seminte.
@alexandracampulungeanu884
@alexandracampulungeanu884 2 года назад
@@cristiannegoita80 să
@_Radu.G
@_Radu.G 2 года назад
@@cristiannegoita80 Te salut Cristian, eu mi-am pus semințe luate din cultura de anul trecut de am făcut răsaduri, dar nu s-au dezvoltat asa cum m-am așteptat. Când le-am pus in pământ (o parte din ele) acolo unele au prins viață, iar care nu le-am inlocuit deoarece avusesem undeva la vreo 60 de fire (a fost un experiment) clar că mi-am procurat răsaduri . Acum sunt in perioada de precoacere și sunt mulțumit de rezultate. Am mai văzut la tine o idee faină că ai pus plasă deasupra culturii , lucru care cred că-l voi face și eu anul viitor, deoarece am gasit câteva roșii care erau dezvoltate având culoare spre coacere (galben spre roșu) care erau ciupite cred de ciori. Te las cu bine si de abia aștept să ne împărtășești experiența cu această tufă de roșii. Doamne ajută tuturor, că seceta-i mare!
@mariusromanescu8669
@mariusromanescu8669 2 года назад
Te salut si recolta bogata sa ai ..ce clasa de umbrire are plasa de umbrire folosita la rosi ?
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Multumesc! Am facut un clip cu plasele de umbrire la rosii. Va recomand sa-l urmariti. :)
@mariamamularu1552
@mariamamularu1552 2 года назад
Gand la gând cu bucurie ,acest experiment l-am făcut și eu dar in solar ,același rezultat ca și al tău l-am făcut și eu crezând ca aceea doamna are dreptate ,dar totul este un dezastru ditamai tufa și câteva gogonele ,păcat ca nu am unde sa pun niște poze cu experimentul și da astept sa vedem dacă și gustul este altul ( rozov gigant ) așa se numesc roșiile din experimentul meu poate ajunge pana la 1 kg Roșia ( pe primele 3 etaje )
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Da, clar, in gradina sau solar nu este ok sa lasam plantele in acest fel. Acesta este si subiectul acestui experiment.
@ISUS-HRISTOS-TEBEA-VIDET
@ISUS-HRISTOS-TEBEA-VIDET 2 года назад
Bună, spune-mi va rog planta neîngrijita și plantele îngrijită sunt același sort?
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Am menționat acest aspect în clip.
@dumitrupuslenghea4951
@dumitrupuslenghea4951 Год назад
Depinde de soiul de tomata. Pe vremea lui Ceasca asa era , se cultivau tomatele in camp se stropieau cu zeama bordeleza si nu se copileau cresteau sub forma de tufa nu aveau araci sau sarme ptr palisare. Se cultivau doar soiuri ptr industrializare , soiuri care nu necesitau multa forta de munca. Recolta obtinuta nu era de calitate dar era buna ptr industrializare la fabricile de specialitate. Soiurile cultivate astazi sunt cu rosii mari frumoase gustoase dar necesita multa munca manuala .
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 Год назад
Pentru curte, aceasta metoda este o varianta nefiabila. Stiu si eu cum erau culturile de rosii din camp, insa in curte nu este ok aceasta metoda, chiar daca se cultiva un soi de tomata care se preteaza pentru cultura de camp.
@mariaiuga1922
@mariaiuga1922 2 года назад
Înainte de1990 lucram la o asociație legumicolă și se sădeau roși de toamnă și nu se copileau nici nu se legau
@alexandrubusuioc8339
@alexandrubusuioc8339 2 года назад
Am și eu o întrebare. Se poate lega roșiile pe sârmă, cum se leagă vița de vie și nu pe araci? Dacă nu, atunci îmi puteți spune motivul? Mulțumesc. Super faine roșiile cele cu araci.
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Posibil să meargă, dar nu știu cum va sta sârma foarte bine întinsă. Ideea este că planta va fi foarte grea când se coc roșiile și, cred eu, sârma va face burtă destul de mare de la greutate. Vița de vie nu este la fel de grea precum planta de tomată și se mai și susține cât de cât, fiind mai rigidă...în schimb tomata nu se susține absolut deloc. Dar merită încercat. 😉
@cormamarco2132
@cormamarco2132 2 года назад
DOAMNE AJUTA! AM VAZUT PE CANAL LA GINA BRADEA ROSII OLOAGE SI SPUNEA CA ACELE ROSII NU SE COPILESC SI ERAU F.FRUMOASE POATE DESPRE ACELE ROSII A VRUT DOAMNA SA VORBEASCA. NUMAI BINE.
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
Exact ,sunt soiuri speciale de roșii care se pretează la acest experiment ,nu toate soiurile
@stelianbarbu7042
@stelianbarbu7042 2 года назад
Draga Cristian nu arunca lastari punei In apa și repede le da rădăcini și le plantezi și ai rosi
@marianaciulpan1224
@marianaciulpan1224 2 года назад
Cel mult are gogonele pt iarna ,acum este târziu sa mai facă rosii coapte din copili
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Daca pun acei lastari in apa, probabil s-ar coace la iarna. Am destule plante ingrijite care produc destul de mult, deci nu mai am nevoie de alte plante noi. Multumesc oricum!
@luciangabriel6765
@luciangabriel6765 2 года назад
Si aici in spania sant unii care le lasa necopilite, si nu au rosii, mai deloc, si sant si micii si putine.
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Acelea sunt soiuri pentru bulion/suc de rosii. Dar din motive financiare nu renteaza sa fie legate, copilite, defoliate, etc., astfel ca sunt lasate asa cum cresc ele si, la final, recolta este una buna daca se raporteaza la cheltuielile facute.
@simonapodac3890
@simonapodac3890 Год назад
Suntem in 15 iulie dar rosiile mele nu se roșesc inca sunt verzi care ar fi motivul
@filaretapintilie9929
@filaretapintilie9929 2 года назад
Le îngrijești și iei țeapă, dar să nu. 👍👍👍
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
De ce sa iei teapa daca le ingrijesti?
@neculinastanciu4571
@neculinastanciu4571 2 года назад
Pentru cît ați muncit la ea a făcut ceva fructe
@cristiannegoita80
@cristiannegoita80 2 года назад
Nu inteleg mesajul dvs.
@rodicablindu5308
@rodicablindu5308 2 года назад
Corect, neîngrijită dar a făcut câteva roșii,dar ceea ce era important , dacă a fost sau nu stropită ,dacă a primit îngrășământ, pentru că arată a fi f.sanatoasa cu frunze verzi și curate.
@elenalazar2942
@elenalazar2942 Год назад
@@cristiannegoita80 Are deja 10 roșii și are și flori și nu a-ți muncit deloc la acea tufa.O să facă roșii multe o să vedeți.Si nici nu cheltuiți cu ea.Eua. văzut roșii răsărite la întîmplare și în buruieni și au avut i grămadă de fructe.( de toamna).
@mihaicurta7948
@mihaicurta7948 2 года назад
Nu le stropesti nu cred Altfel nu se fac Asa am avut si eu Rosi an de an Venea o ploaie cu rodie si radea tot Cu toate stropirile Am pus aronia si nu m-ai am treaba Am cateva tufe de mur Acum o luna Am vzut plosnite pe muri Am stropit cu ceradon si affirm Astazi o aparut din nou Am 36 tufe Navaho Nu o fost afectate grav Am cules murele care sau copt in mare parte Si am stropit cu mospilan iara Am si o tufa de Thonfri Asta o afectato ceva mai tare Ce o fost uscat am taiat Si frunzele si murele Si nu stropeala Ca anbaiere scldare Cu Mospilan Plosnita la soiul Thoonfri și-o facut de cap De catva ani Am vrut fructe bio Nu mere frate Daca nu stropesti Nu ai nimic Care zice ca nu le-o stropit nu cred Am stropit Azi iarna Sa nu angete Si azi primăvară O data Nu-i destul Trebuie stropite de 6 ori ce-l putin Le stripnsti iarna primavara cu muguri cu florile cu fructele etc Altfel nu se fac Nu se fac m-ai ales tomatele etc Cum zice Petrica din Craiova Din toata afacerea si toate pozele Bag si eu ceva in trasta Cum sa fac mure bio natural Am dat cu multe Si urzica ceai i si bicarbonat si otet boia bicarbonat Zic alti ca laptele cu 10 kg apa pt mana Bateti cosa povesti Am vazut pe multi La care vi se usuca muntele si fructele Acolo este Plosnita Ai Plosnita la mure Dati o parere Un tratament natural Sa scap de Plosnita l
Далее
다리에 힘이 풀려버린 슈슈 (NG Ver.)
00:11
Просмотров 2,7 млн
Стас о своих клиниках
00:19
Просмотров 210 тыс.
Лайфхак для дачников
00:13
Просмотров 17 тыс.
This Cucumber Pruning Method Will "Change Your Life"!
14:41
Дети взломали аттракцион😱
0:21
Замутили ролики 😂
0:42
Просмотров 3 млн