Тёмный
No video :(

OSA2 - Ihmisen luontainen traumaherkkyys 

Filius&Fila – JUSSI PAJUNIEMI
Подписаться 2,5 тыс.
Просмотров 2,9 тыс.
50% 1

OSA2 - Ihmisen luontainen traumaherkkyys
Tämä videosarjan osa selittää, millä tavoilla me suuntaudumme ihmisinä elämään ja miksi me olemme eliölajina herkkiä traumaattisille kokemuksille.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kehosta kadonneet: Traumassa erillistyneen kehomielen palautuminen
Meistä jokainen on jossain määrin traumatisoitunut. Väite palautuu siihen, että jo varhaisissa kiintymyssuhteissamme olemme jääneet vaille tunteidemme hyväksymistä. Kun olemme olleet häpeissämme, iloisia, pelokkaita, surullisia tai vihaisia, tunteemme on saatettu ohittaa, mitätöidä tai selittää pois. Jos tunteidemme ohittaminen liittyy vielä johonkin hetkellisesti sietokykymme ylittävään tilanteeseen, on tämä meille aina traumaattinen kokemus. Alamme lopulta epäillä tunteidemme oikeanlaisuutta, jos niitä ei ole vahvistettu myötätunnolla ”oikeiksi”. Me eroamme rakkaudesta ja alamme suhtautua pelkoon ja häpeään ehdollistuneen minäkäsityksemme kautta maailmaan. Meistä moni kärsii tunteiden, impulssien, tarkkaavaisuuden ja kognitiivisten toimintojen säätelyn häiriötilasta, eikä ole tullut nähdyksi diagnoosikeskeisessä järjestelmässämme. Kehomielemme katkennut yhteys näkyy meissä pelkoina, häpeänä, syyllisyytenä, autoimmuuniseurauksina, henkisinä ja fyysisinä kipuina, mielen ahdistustiloina ja pahimmillaan elämän halun menettämisenä.
Me onnistumme palaamaan rakkauteen ja rauhaan, jos saamme aivojen, mielen ja kehon tuntemukset yhdistymään tietoisen läsnäolon vaikutuspiirissä. Matka kehomielen eheytymisessä kulkee alhaalta ylös, minkä aikana me alamme tietoisesti helpottamaan kehossamme olevaa pelkoreaktiota. Matka kulkee myös ylhäältä alas, missä me vahvistamme itseämme terveemmillä ihmissuhteilla. Oman toimijuutemme voimanlähde on lopulta tietoisuus sisäisestä ja ulkoisesta tilastamme. Mitä paremmin me olemme tietoisia itsestämme eli kehomielestämme, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on hallita omaa elämäämme. Sen tietäminen mitä tunnemme, on askel siihen miksi tunnemme. Jos me tiedostamme ulkoisen ja sisäisen ympäristön turvallisuuden ja turvattomuuden jatkuvat tunnevaihtelut kehomielessämme, meillä on mahdollisuus toimia vuorovaikutustilanteissa myötätuntoisesti; itseämme ja toisia kohtaan.
Rakkaudellisin terveisin,
Jussi Pajuniemi
Kehollis-dialektinen valmentaja
jussi@filiusfila.fi
040 7241012

Опубликовано:

 

17 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 6   
@minnarutonen9429
@minnarutonen9429 2 года назад
Korjaavien kokemusten kautta yhteys itseen ja toisiin on mahdollista palauttaa. 🥰 Valitettavasti turvattomuuteen ehdollistumisen ketjun murtaminen on vaikea ja pitkä tie, jonka tukemiseen yhteiskuntamme ei tällä hetkellä tarjoa riittävästi tukea. Terapia mahdollisuus uupuu monilta, jotka siitä hyötyisivät, terapiasuhteet katkeavat herkästi kesken, jolloin ihminen uudelleen traumatisoituu. Terapioissa ei useinkaan riittävästi uskalleta tarjota kehollista turvaa, toivottavasti tämä suuntaus hiljalleen muuntuu! Kiitos videoistasi! Upeasti avaat aihepiiriä, jonka parissa itsekin teen jatkuvasti töitä niin henkilökohtaisella tasolla kuin terapiatasollakin yhdessä rakkaiden asiakasperheideni kanssa! 🥰🙏🏼❤️
@pekkatiussa404
@pekkatiussa404 2 года назад
Aisti, tunne, ja ennen kaikkea se ENERGIA joka ohjaa , Kiitos kun täydennät totuutta.
@tuulamartikainen3624
@tuulamartikainen3624 2 года назад
❤️🙏🏻kiitos tästä
@filiusfila
@filiusfila 2 года назад
Ole hyvä ❤️
@pekkatiussa404
@pekkatiussa404 2 года назад
Kiitos .
@astasaarelainen1317
@astasaarelainen1317 Год назад
Mietin mite tämänhetkinen maailman tilanne vaikuttaa lapsiin. Hirveät traumat tulevaisuudessa. Ei saa harrastaa,eivät näe ilmeitä, kun pitää käyttää maskeja yms. Miten nämä lapset tulee selviään 😢
Далее
OSA3 - Mikä on trauma?
14:56
Просмотров 3,5 тыс.
OSA8 - Miten traumoja voidaan hoitaa?
14:58
Просмотров 2,7 тыс.
OSA4 - Trauman jäljet kehossa
14:50
Просмотров 3,6 тыс.