Тёмный
No video :(

OSA2 - TURVAA TARVITSEVAT - Kehollinen virittäytyminen 

Filius&Fila – JUSSI PAJUNIEMI
Подписаться 2,5 тыс.
Просмотров 1,1 тыс.
50% 1

Turvaa tarvitsevat
OSA2 - Kehollinen virittäytyminen
Lapsen haastava käyttäytyminen ja hermoston oireet eivät ole uhka vaan mahdollisuus rakastaa. Me tai lapsemme emme ole vaillinaisia tai viallisia. Me tulemme syytöksestä pois ja kysymme itseltämme: onko tämä tunne, tässä tilanteessa lapsen kanssa tarpeellinen? Mihin tämä havaintoni perustuu ja onko tapani reagoida tilanteeseen sopiva? Miten minun omat kokemukseni näkyvät tavassani reagoida tässä kasvatustilanteessa?
Yhteyden saaminen lapseen (toiseen ihmiseen) vaatii kehollista virittäytymistä, joka tarkoittaa palautumista kasvatustilanteissa kehon tuntemuksiin, päästämistä irti kehon jännityksistä ja syvemmän yhteyden luomista kehon tuntemuksiin.
Virittäytyminen auttaa luomaan myötätuntoisia vuorovaikutustilanteita, joissa me voimme ilmaista itseämme lapsen kanssa mahdollisimman aidosti ja välittömästi. Virittäytyminen antaa meidän kauttamme lapselle mahdollisuuden oman tunteensa tunnistamiseen.
---------------------------------------------------------------------------
MIKSI TÄMÄ VIDEOSARJA ON TARKOITETTU MEILLE KAIKILLE?
Sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden tunteen vahvistaminen kuuluu meidän kaikkien inhimillisiin tehtäviin.
Turvaa tarvitsevat -videosarja avaa kehotietoisen ja kohtaavan kasvatuksen merkitystä lapsen sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden tunteen lisäämisessä.
Kuusiosainen videosarja laajentaa kattavasti meidän käsitystämme autonomisen hermoston merkityksestä ihmisen kokonaisvaltaiselle kehittymiselle.
Videosarja auttaa jokaista itseänsä ja toista kasvattavaa havainnoimaan ja ymmärtämään autonomisen hermoston tilan merkityksen kaikissa vastavuoroisissa tilanteissa.
Me saamme videosarjan aikana mahdollisuuden ymmärtää, miten meidän kehomme reagoi jatkuvasti itsestämme ja ympäristöstämme tuleviin turvan tai turvattomuuden signaaleihin. Meidän vastuulla on vahvistaa turvallisuuden tunnetta kehotietoisen kasvatuksen ja totuudellisen kommunikaation avulla, sillä hallitsematon turvattomuuden tunne saattaa vahvistaa meidän reaktiivisuuttamme ja saada toimimaan rajattomasti. Hallitsematon pelkorekatio on usein mielenterveys- ja päihdeongelmien juurisyy.
Videosarjan avulla meidän on mahdollista hälventää pelon tunnnetta. Jaksojen aikana me saamme käsitellä oman autonomisen hermostomme merkitystä tavassamme kasvaa ja kasvattaa. Me etsimme selityksiä hermostomme tilan aiheuttamalle käyttäytymiselle sekä pohdimme sitä, miten meissä syntyy tilaa ottaa vastaan itsemme ja haastavasti käyttäytyvä lapsi.
Tämä videosarja on kaikille niille, jotka haluavat kasvaa ja kasvattaa myötätuntoisemmin, vastavuoroisemmin ja vastuullisemmin.
----------------------------------------------------------------------
Haluatko minut yhteisöösi puhumaan kehollisesta kasvattamisesta? Räätälöin sopivan koulutuspaketin teidän kanssanne, teidän aikatuluunne ja teidän tarpeisiinne.
Rakkaudellisin terveisin, Jussi
jussi@filiusfila.fi
040 7241012

Опубликовано:

 

17 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 7   
@railikovalainen2560
@railikovalainen2560 4 месяца назад
Tuttu juttu. Alavatsa kertoo paljon.
@railikovalainen2560
@railikovalainen2560 4 месяца назад
Kiitos pastoksesta❤🎉
@markustornbergvisualartist3813
@markustornbergvisualartist3813 2 года назад
Kiitos 🙏🏻❤️
@filiusfila
@filiusfila 2 года назад
Ole hyvä ❤️☺️❤️
@Heliseväkeiju
@Heliseväkeiju 2 года назад
Se oli muinaisella 80 luvulla kun yksi mun hitsari kaveri sanoi "ihmiset on puhuvia vaakoja" Sittenpä ei sotaa tullutkaan, oli meillä siihen valmiudet. Mitäpä sitten? Koitappa sopeutua tähän hetkeen.
@railikovalainen2560
@railikovalainen2560 4 месяца назад
Kiitos ilmeikkäästä selityksestä❤kehossa ylös ja alas.. Peilaaminen❤
@filiusfila
@filiusfila 4 месяца назад
Ole hyvä ❤️
Далее
would you eat this? #shorts
00:39
Просмотров 2,7 млн
Surxondaryoga biz chempionlarimiz bilan yetib keldik!
00:55
Turun tuomiokirkon vuosisadat: 1400-luku
12:58
Просмотров 3,7 тыс.
36 tunnin painajainen. 😢
15:27
Просмотров 38 тыс.
Mä muutin taas
10:30
Просмотров 43 тыс.
OSA3 - Mikä on trauma?
14:56
Просмотров 3,5 тыс.
OSA7- Trauman aiheuttamat haasteet tunne-elämässä
14:33
Kiitos.
8:17
Просмотров 181 тыс.
would you eat this? #shorts
00:39
Просмотров 2,7 млн