Тёмный
No video :(

OSA3 - ROMANTTINEN TRAUMA - Läheisriippuvainen malli suojautua traumahäpeältä 

Filius&Fila – JUSSI PAJUNIEMI
Подписаться 2,5 тыс.
Просмотров 2,7 тыс.
50% 1

OSA3:n YDINAJATUS
KUN ME OLEMME ROMANTTISESSA (INTIIMISSÄ) IHMISSUHTEESSA:
Traumaattiseen ja häpeälliseen yksinjäämiseen viittaavat tunnekokemukset/triggerit aktivoivat meissä lapsuuteen jääneitä selviytymismalleja, joiden tarkoitus on suojella TRAUMAAN KIINNITTYNYTTÄ HÄPEÄÄ.
Häpeää ja yksinjäämisen pelkoa (kritiikki, hylkääminen, arviointi, mitätöinti, epäonnistuminen, epäreiluus ja ymmärtämättömyys…) sisältävät tilanteet laukaisevat intiimin ihmissuhteen kiintymyssuhteessa traumatunteen eri asteisina (triggeröityminen). Me suojaudumme sisäiseltä kokemukselta neljällä eri tavalla:
1) Me hyökkäämme itseämme kohtaan
2) Me hyökkäämme toista kohtaan
3) Me välttelemme omaa tunnekokemustamme esim. läheisriippuvuudella
4) Me välttelemme toista ihmistä
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yhteisöhoitomahdollisuudet:
Läheishoito on 10 vuorokauden hoitokokonaisuus päihdeläheisille ja läheisriippuvaisille
Läheishoidossa hyödynnämme ammatillisen asiantuntijuuden lisäksi 12-askeleen toipumisohjelmaa, vertaistuellista yhteisöllisyyttä, kehollisuutta, kokemusasiantuntijuutta sekä traumaterapeuttisia työkaluja, kuten elämänjanaa, ketjuanalyysiä ja sukupuu-työskentelyä. Tunnetyöskentely eli sisäisen kokemuksen kohtaaminen on hoidon keskiössä. Tutustumme primääri- ja sekundääritunteisiimme kohtaamisen ja kehollisdialektisen valmennuksen avulla. Työskentelymme tavoitteena on asiakkaan itsetuntemuksen lisääminen ja yksilöllisten voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen.
Läheishoidossa tarkastellaan menneisyydessä omaksuttuja toimintamalleja ja niiden seurauksia asiakkaan elämässä. Ryhmätyöskentelyn avulla opettelemme uusia toimintamalleja ja reflektoimme näiden vaikutusta olossamme ja ympäristössämme. Läheishoidon tavoitteena on menneisyyden kokemuksista vapautuminen kohti valoisampaa tulevaisuutta.
Hoitoympäristöllä on tärkeä merkitys toipumismatkallamme. Läheisille tyypillistä on lähes pakonomainen suorittaminen ja kyvyttömyys pysähtyä. Monet meistä pysähtyvätkin vasta uupumukseen. Siksi on tärkeää, että hoitoympäristö on kiireetön ja rauhallinen.
Läheishoidossa sinulle ei ole kiire. Saat kaikessa rauhassa keskittyä vain elämäsi tärkeimpään ihmiseen, eli itseesi.
Läheisten klinikan läheishoito toteutetaan toistaiseksi erikseen vuokratuissa toimitiloissa Pöytyällä.
SYKSYN 2022 läheishoitojaksot Pöytyällä:
1) 8 vrk 8.8-15-8.2022
2) 10 vrk 19.9 - 28.9.2022
3) 8 vrk 7.11-14.11.2022
Lisätietoa muista hoitomuodoista www.laheistenklinikka.fi
Varaa paikkasi/kysy lisää
info@laheistenklinikka.fi
041 - 3189162 / Jenna
041 - 3122592/ Tiina
040 - 7241012/ Jussi
--------------------------------------------------------------
TRAUMAHÄPEÄN HOITOA YKSILÖVALMENNUKSESSA
Kehollis-dialektinen yksilövalmennus
(etänä tai kasvotusten)
KDV1 - traumojen kokonaisvaltainen vakauttaminen
Tiedon saaminen traumaoireista ja traumojen vaikutuksista kehitykseen sekä psyykkisen toimintakyvyn kohottaminen, tunteiden säätelykeinojen opettelu ja omien mielen resurssien tunnistaminen ovat valmennuksen oleellisia tavoitteita. Valmennus yhdistää psykoedukatiivisen (tieto ja kokemus traumoista), traumaterapeuttisen ja kehollisen lähestymistavan kokonaisuudeksi, jossa valmennettavaa ei altisteta traumojen yksityiskohtaiselle uudelleen muistelemiselle, vaan ohjaus keskittyy kokonaisvaltaisen ymmärryksen saamiseen omien traumojen vaikutuksista. Valmennus sopii myös traumatisoituneiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Valmennus on kehitetty ensimmäisen vaiheen hoidoksi lapsuudessa traumatisoituneille ja se noudattaa vaiheorientoituneen traumahoidon kansainvälisiä suosituksia.
KDV2 - traumoja suojaaviin osiin tutustuminen ja osien integrointi
KDV1:n suorittaneille, alan ammattilaisille ja integraatiota vahvistavaksi jatkohoidoksi. Toisessa osassa keskitytään edelleen somaattisten ja psyykkisten oireiden vakauttamiseen. Valmennus auttaa ottamaan käyttöön työkalut oman tunnesäätelyjärjestelmän vakauttamiseen, vahvistamiseen ja autonomisen hermoston rauhoittamiseen. Valmennuksen keskiössä on lapsuuteen jääneiden tunneosien myötätuntoinen ymmärtäminen. Lisäksi valmennus keskittyy emotionaalisten suojaosien integroimiseen; valmennus ohjaa asiakasta rakentamaan tasapainoisemman psykofyysissosiaalisen kokonaiskuvan itsestään. Valmennuskertojen ydin perustuu fokusointia ja IFS-mallia (Sisäisen perheen malli) yhdistävään työtapaan.
KDV1 = 10 x 90 min
KDV2 = 10 x 90 min
Hinta = 990e (myös kuukausierissä)
Lisätiedot ja maksuttomat konsultaatiot (30-45 min):
jussi@filiusfila.fi
040 7241012

Опубликовано:

 

15 июн 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 7   
@harrietrubinstein4298
@harrietrubinstein4298 2 года назад
Nyt ymmärrän! Kiitos ❤️
@filiusfila
@filiusfila 2 года назад
Ole hyvä ☺️🙏☺️
@anne1515
@anne1515 2 года назад
Kiitos 🙏🙏
@suvisuckman8739
@suvisuckman8739 2 года назад
Kiitos
@filiusfila
@filiusfila 2 года назад
Ole hyvä ❤️
@saminieminen8257
@saminieminen8257 Год назад
Oon kans toipuva addikti ja nyt tajunnu että mulla on ollu paha läheisriippuvuus johon tod.näk oon sitä kamaa alkanut käyttämään. Oli tossa yks ihmissuhde jossa tää heräs tosi pahasti ja kun se hajos mm just tän takia niin menin entistä kamalampaan tilaan ja tuntuu että hajoon palasiksi enkä pääse irti siitä suhteen tuomasta olosta itessäni....yritän ja yritän mutta ei tunnu onnistuvan millään.
Далее
OSA3 - Mikä on trauma?
14:56
Просмотров 3,5 тыс.
Teppo Lehtomäki - Näky
53:45
Просмотров 16 тыс.
36 tunnin painajainen. 😢
15:27
Просмотров 42 тыс.
Turun linnan nousu ja tuho (Suomen linnojen historiaa)
26:24
MIKÄ ON SIELUNSOPIMUS?
25:36
Просмотров 6 тыс.