Nu sunt pensii de maternitate , perioada acordată creșteri copiilor este vechime in muncă cum este și normal.Cineva trebuie sa facă și copii! Dramatic pentru sistemul de pensii este că cuplurile tinere nu mai fac copii sau fac numai unu iar când vor trebui plătite pensiile lor nu vor fi bani de unde.
Nu mai precizeaza vârstă de pensionare noua lege a pensiilor. Aritmetic e foarte logic in perspectiva ieșirii la pensie a decrețeilor. Doar că nu am auzit nici o estimare a graficului creșterii vârstei de pensionare. Măcar Macron a pronunțat o vârstă de pensionare. La noi o sa fie modelul rusesc ( mai apuca pensia 10% din oameni)
Eu zic că vom ieși la pensie pe bază de programare. "Anul ăsta sunt disponibile 200.000 de posturi. Aveți la dispoziție 5 minute să vă depuneți dosarele..."
F frumos discursul lui grindeanu, cu observatia ca tot ce punea pe seama liberalilor se potriveste perfect cu psd-istii Poate dl grindeanu ar trb sa schimbe partidul
Pensionarii cu contributie la pensii sunt amestecati cu ajutoarele sociale ale lenesilor , cu ale celor handicapati care toti vor fi platiti din fondul de pensii creat de contributiile adevaratilor pensionari. Faceti o reforma si scotetii pe cei fara contributii afara si ii platiti de la buget . Iar lenesii de prin sate si vile cu turnulete sa nu mai primeasca nimic. Apt de munca ....la munca . Aducem asiatici si lenesii nostri stau la poarta si asteapta pensia pe degeaba .
Dar de ce nu l-ati invitat pe domnul ministru Budai sa dea raspunsuri acestui domn Ionita? Pentru cei care vizioneaza aceasta emisiune asa era corect ! Altfel cetatenii pot ramane cu ideile domnului carcotas din emisiune...
Domnul S.IONIȚĂ ne prezinta niste concluzii. Care este metodologia? Care a fost modelul matematic? Cu ce ipoteze a lucrat? Cum le-a validat? Sa le luam pe rand. Din 1967 au inceput sa se nasca mai multi copii. Cei mai multi au intrat in campul muncii dupa liceu sau dupa scoala profesionala, dar dupa 18 ani impliniti. Asta inseamna dupa 1985, fetele si baietii dupa un an si 4 luni - efectuarea stagiului militar. Dupa 35 de ani, au inceput sa se pensioneze. Unii anticipat, altii datorita conditiilor de munca aferente grupelor I si II. Deci ei au incepu sa se pensioneze dupa 2020 = 1985 +35. Nu s-au pensionat toti. 6% ajungeau la facultate de 3 ani (subingineri, personal medical, ofiteri de rang inferior, scoli de maistrii etc), 4 ani (profesori, chimisti), 5 ani (ingineri), 6 ani (medicina, arhitectura). Concluzia este ca ei au inceput sa iasa la pensii si nu s-a rupt sistemul public de pensii.
@@eugennecula4305 Sistemul public de pensii contributive nu se va rupe pentru ca este sustinut din retinerile salariale. Momentan (i.e. la nivelul lunii, de cand exista date) este excedentar. 12 miliarde colectate si 10 acordate pensionarilor. Trebuie plafonate salariile publice mai mari de 6 salarii minime pentru ca nu pot fi sustinute de bugetul public. Atributiunile prefecturilor pot fi trecute in subordinea CJ, iar prefecturile desfiintate. In tarile in care exista CJ nu exista prefecturi si viceversa. De ce pompierii nu pot fi subordonati CJ si toata sefimea prefecturilor desfiintata? In administratia centrala, aplicatiile software "Smart Documents Understanding" pot inlocui 90% din Secretariatul General al Guvernului (5000 persoane absolventi SNSPA, Drept la facultati private alte facutati de studiat taierea frunzelor la caini).
@iulianarion8694 Foarte corecta analiza dvs! Asa e! Daca decreteii s-au simtit puternic in invatamant unde au venit cu totii in pluton, nu la fel s-au desfasurat lucrurile dupa absolvire, cand fiecare si-a urmat propria cariera. Domnul S.Ionita si-a facut si dumnealui o cariera de carcotas de serviciu pe la televiziuni. In legatura cu referirile sale la calcule matematice, ei bine, matematica opereaza nu doar cu un set de date limitat, asa cum rezulta din expunerea pe care a facut-o ( cati copii s-au nascut in 1967=cati adulti se pensioneaza peste 8 ani). De la intrarea in scoala a decreteilor/1974+ si pana in prezent apar fenomene sociale obiective cu impact profund cum ar fi: emigrarea masiva incepand cu anii '90, atunci cand decreteii erau la varsta optima de activitate profesionala, iesirile la pensie la momente de viata diferite in functie de meserie , pensii anticipate etc. Asadar valul care s-a produs la inceput s-a aplatizat in timp si nu mai are anvergura creata de mintea infierbantata a domnului S.Ionita.
Plătiți soldații bine (inclusiv alte facilități) și veți avea oameni în uniformă militară, destui. Selecție puternică, făcută pe bune, soldați profesioniști/armată profesionistă. Altfel, politicul va face o presiune continuă, pentru un serviciu militar obligatoriu, profitând de orice conflict militar, mai ales dacă-i aproape de granițele țării.
Este gândit foarte bine. Dezbină și vei stăpâni. Ultima redută Este pensionarii ! PSD-IȘTII trebuie să câștige alegerile ! Altfel nu avem pușcării suficiente ! Poate să transformăm bisericile în pușcării,,,,,,
EU sunt născut în 1964 și în școală am o generație mare dar generațiile dinainte 63,62,61 au fost mai numeroase dar cea din 65si după au fost mai reduse numeric
Povestea cu geanta roșie din UK și prin contrast masa lui Dragnea din ceasul al 13-lea pentru bugetul României :)) mi-aduce aminte de primul examen la facultate, picați din pom în cămin... cam așa e și clasa politică actuală, cu Bacul aproape luat
~Min 34.20 : "cheltuim mai multi bani decat avem" Asta facem din 1990 , in nici un an 🇹🇩 nu a mers pe excedent Singura problema e marimea deficitului, care acum e urias , nu e doar mare Timpul scadentei va veni tot prin 2030 cand nr pensionarilor se va dubla peste noapte.
Cine ne va plati pensiile? Salariatii! Acum sunt 5,7 milioane de salariati si 4,5 milione de pensionari, nu "aproximativ" 5 milioane! In 2019 erau 4,9 milioane de pensionari. Au iesit din sistem, trecand la cele vesnice! Tendinta nu este de crestere a numarului de pensionari ci de scadere! Ma refer doar la pensiile contributive si la contributiile salariatilor. Pana in 2001, contributiile retinute salariatilor erau 30-35% din salariu, nu 25% ca acum, din 2018! Atunci erau multi pensionari ca urmare a pensionarilor la 50 de ani, stagii de cotizare de 25 de ani, nu de 35 de ani ca acum! In 2008 se prezentau studii si analize mecaniciste prin care se spunea ca in 2020 vor fi doi pensionari in spinarea unui salariat. Nu a fost sa fie. Sunt 4,5 milioane de pensionari si 5,7 milioane de salariati. Introducerea Pilon II si Pilon III au fost foarte bune. Din pacate, suma deductibila anual pentru pilonul III a ramas la 400 euro anual. Ar trebui sa fie 2000 euro!
Câteodată cred ca sunt eu nebun, dar bugetul tarii creste de la an la an si pana in 2030 vom avea un pib de 500 miliarde €, , nu vad care e problema cu pensiile, decat numai daca chiar vrei sa le tii pe modelul lui Bismark de acum 150 de ani
Problema nu o vad asa grava. 25% dintre decretei au muncit pe salariul minim, 25% au plecat din tara de 20 de ani, 10% au murit sau urmeaza sa moara pana in 2030, 10% au muncit la negru si vor fi asistati social. Toti astia vor primi mai nimic de la statul roman. Raman 30% care sunt acoperiti de natalitate si imigranti. A filipinezii si srilankezii care vin cu contracte de munca nu vor beneficia niciodata de pensie de la statul roman desi contribuie, ei nu vin aici cu gandul sa ramana pe termen lung si deci nu vor contribui suficient cat sa si beneficieze.
Domnule Ionita, ,,decretel`` inseamna copil pe care mama sa nu l-a dorit, dar nu a putut face intrerupere de sarcina intrucat a aparut acel idiot decret din 1 decembrie 1966. Daca v-ati nascut in decembrie, sarcina mamei dumneavoastra era cam prin luna a noua(hai, sapte/opt), deci nici nu ar fi putut face avort nici in lipsa acelui decret . Doar femeile surprinse de decret in lunile 1,2,3,4 de sarcina au adus pe lume ,,decretei``, iar asta s-a intamplat abia in primavara lui 1967. Deci dumneavoastra NU sunteti un ,,decretel``.!
Ce vorbiti? Nu vor fii bani de pensii ? Pai nu dam pomeni la greu , cazari la hotel , medical gratis pt emigranti? Eu in state nu pot merge la spital dar ei da. Ionita e soros declarat