Тёмный

Sagalassos Antik Kenti Ağlasun Arası Yol Araç Safari 4K UHD 

Подписаться
Просмотров 1,4 тыс.
% 10

ISBN 978-605-88104-0-2
Sagalassos Antik Kenti Ağlasun Arası Yol Araç Safari 4K UHD
Diğer bir ifadeyle ekonomik açıdan az gelişmiş bir kent olması, kentte sosyal çeşitlenmenin ve dikey ölçekte sosyal sınıfların oluşma yolunu kapamıştır. İl içerisindeki kırsal alanlardan bir göç hareketi meydana gelmesine karşın, genellikle Burdur kentine yakın kültürlerdengelmelerinden dolayı, kentte bir kaynaşma söz konusudur.
Bu konuda özellikle nüfuslarının önemli bir kısmını ilçelerden gelenlerin oluşturduğu Bağlar, Sinan, Yenice ve Recep gibi mahalleler buna iyi bir örnek olarak karşımıza çıkmaktadır. Burdur’da en fazla kültür farklılığının olduğu yerler genellikle nüfuslarının önemli bir kesimini üniversite öğrencilerinin ya da il dışından gelen memur ve işçilerin oluşturduğu Çeşmedamı, Atatürk, Burç, Armağan İlci, Bahçelievler, Konak ve Emek gibi mahallelerdir.
Özetle denilebilir ki; Burdur kent nüfusunda kozmopolit özellikler görmek mümkün değildir. Diğer taraftan konu gelir seviyesi açısından incelendiğinde, Burdur’da bu hususta da bir sadelik göze çarpmaktadır. Yani kentli nüfus içerisinde sosyal farklılaşmaya neden olabilecek derecede gelir seviyesi yönüyle büyük farklılıklar yoktur.
Çünkü Burdur hizmetler fonksiyonu ön plana çıkmış, büyük bir oranda işçi ve memurun yaşadığı bir kent özelliği gösterir. Ama yine de bir sınır çizmek gerekirse, özellikle Atatürk, Bahçelievler, Fevzi Çakmak, Burç ve Konak Mahalleleri’nin belirli kesimleri üst seviyede gelir grubuna dahil edilirken, buna karşın Hızırilyas, Bağlar, Tepe, Karasenir, Değirmenler, Necatibey, Kuyu, Recep gibi mahallelerin önemli kesimleri alt seviyede gelir grubuna dahil edilebilir.
Geri kalan önemli bir çoğunluk orta seviyede gelir grubunda yer alır.
Burdur’da gelir seviyesinin dağılımına bağlı olarak konut konfor durumunda da büyük farklılıkların olmadığı göze çarpmakla birlikte yine konut şekil ve konfor durumu 4 farklı grupta ele alınabilir.
Bunlardan ilki kentin ilk yerleşim alanlarını meydana getiren, geleneksel dokunun bozulmadığı Cemil, Yenice, Dere, Değirmenler, İnönü, Tepe, Recep, Kuyu gibi Mahallelerde genellikle tek ya da iki katlı bitişik nizamlı, avlulu eski evlerden oluşan konut grubudur.
İkinci grupta yer alan konutlar, kentin dış kenarında gevşek dokulu yerleşme alanları olan Menderes, Aydınlıkevler, M. Akif Ersoy, Kışla, Bağlar ve Hızırilyas gibi Mahallelerde yer almaktadır. Bu konutlar, genellikle iki katlı, bahçeli ve hatta içinde oturan aileler tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarından eklentileri olan konutlardır. Bütün bu özelliklere bağlı olarak ikamet edenler büyük bir oranda konutun sahibidirler.
Üçüncü grupta yer alan konutlar daha çok kentin merkezi mahallelerinde yer alan çok katlı apartman dairesi şeklinde olan konutlardır. Konak, Burç, Bahçelievler, Emek, Özgür ve Armağan İlci gibi mahalleler genellikle bu tür konutların yaygın olarak bulunduğu yerler olarak göze çarpar.
Son olarak, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahalleleri’nin Burdur Gölü’ne yakın olan kesimlerinde yer alan otopark ve yüzme havuzu gibi lüks donanımlara sahip dubleks veya tripleks konutlar dördüncü grubu meydana getirmektedir.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 05.03.2017
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 03.05.2017
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: www.mehmetsokmen.tv
ru-vid.com

Опубликовано:

 

12 май 2017

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии