FC Emmen
Подписаться 7 тыс.
Просмотров 24 тыс.
50% 1

FC Emmen heeft met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo. Michael de Leeuw zette zijn ploeg in eerste instantie op voorsprong, maar door een penalty werd het in de slotfase van de wedstrijd nog 1-1. De Leeuw liet het er na de gelijkmaker niet bij zitten en scoorde twee verlossende doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd. De drie doelpunten van De Leeuw vormen de eerste hattrick van een FC Emmen-speler ooit in de eredivisie.
Voor het eerst in lange tijd mochten er weer supporters bij de wedstrijd zijn. Dat onze supporters De Oude Meerdijk hadden gemist, was duidelijk. De Emmenaren begonnen onder luid gezang van de aanwezige supporters aan de wedstrijd tegen Heracles.
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van Heracles. Noah Fadiga wist vrij te komen voor het doel van Michael Verrips, waarna hij de bal kreeg en uithaalde, maar Verrips sprong vol overtuiging voor het schot en redde.
Diezelfde Fadiga was een paar minuten later weer gevaarlijk. De verdediger kon uitbreken na een misverstand in de rood-witte achterhoede en kwam oog in oog met Verrips, maar de sluitpost was net iets eerder bij de bal.
Een antwoord van de Emmenaren bleef niet uit. Miguel Araujo kon op fraai aangeven van zijn landgenoot Sergio Peña op doel koppen, maar de verdediger kopte op het hoofd van zijn tegenstander.
Zo lieten Heracles en FC Emmen in de eerste twintig minuten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen probeerden hun eigen spel te spelen en creëerden een aantal gevaarlijke kansen.
Een volgende kans was voor Caner Cavlan. Na een kortgenomen hoekschop speelden de Emmenaren hun tegenstander uit in het zestienmetergebied waardoor Cavlan in schietpositie kon komen. De verdediger schoot, maar zijn inzet werd geblokt.
FC Emmen bleef kansen creëren gedurende de tweede helft. Luka Adžić speelde op knappe wijze zijn tegenstander uit waarna hij ineens op doel schoot. Het schot van de aanvaller was hard en overtuigend, maar mistte richting, waardoor de inzet naast het doel belandde.
In de slotfase van de eerste helft was het Kerim Frei die gevaarlijk was voor Emmen. De buitenspeler van FC Emmen speelde zichzelf vrij voor het doel van Heracles en kon uithalen, maar schoot tegen zijn tegenstander aan.
De inzet van Frei leidde tot een hoekschop. De corner kwam terecht op het hoofd van Jari Vlak, die in eerste instantie op de paal kopte. De bal kwam echter terug bij de Volendammer, die vervolgens op de lat schoot. Kort daarna klonk het fluitsignaal. De Emmenaren konden gaan rusten bij een 0-0 gelijke stand.
De gelijkmaker en de verlossing
Kort na de rust werd er een vrije bal toegekend aan Glenn Bijl op zo’n twintig meter van het doel. De vrije trap werd genomen door Frei, die het ineens probeerde. De bal werd geschampt door de muur, waardoor de bal van richting veranderde en de bal naast ging.
Dat Verrips belangrijk is voor Emmen liet hij keer op keer zien. Lucas Schoofs haalde hard uit richting de doelman, maar Verrips stopte de bal op overtuigende wijze. De doelman was al een paar keer eerder belangrijk in het duel.
In de 57ste minuut werd er een strafschop toegekend aan Michael de Leeuw. De aanvoerder werd vastgehouden in de zestien van Heracles, waarna de scheidsrechter floot voor een strafschop. De Leeuw ging zelf achter de bal staan en schoof hem overtuigend binnen. Na bijna een uur speeltijd stond FC Emmen op een nodige voorsprong van 1-0.
Na het doelpunt van De Leeuw bleef Emmen aanvallen, maar ook Heracles creëerde kansen. In de 75ste minuut maakten de bezoekers bijna de gelijkmaker. Rai Vloet kwam helemaal vrij tegenover Verrips, maar de aanvallende middenvelder kon de rust niet bewaren en schoot over.
Een paar minuten later kreeg Heracles een strafschop. Verrips kwam gevaarlijk uit richting het hoofd van Ahmed Kutucu. Verrips zat nog aan de strafschop van Rai Vloet, maar kon de bal niet keren. Met nog iets minder dan tien minuten te spelen stond het 1-1 op De Oude Meerdijk.
In de 89ste minuut was het alsnog De Leeuw die FC Emmen op voorsprong zette. De aanvoerder brak op knappe wijze uit en schoot de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat waardoor de bal onder losbarsten van het stadion tegen de touwen vloog.
Diezelfde Michael de Leeuw maakte een minuut later de hattrick compleet. Een schot van Frei werd gekeerd door de sluitpost van Heracles, maar de rebound kwam voor de voeten van De Leeuw terecht, die overtuigend zijn derde doelpunt binnenschoot en zijn ploeg verloste van de spanning. Waar het even spannend leek te worden stond het zomaar ineens 3-1 voor FC Emmen.
De winstpartij op Heracles heeft ervoor gezorgd dat de Emmenaren op de zestiende plek terechtkomen. Waar het er een paar maanden geleden nog zo donker uitzag voor FC Emmen, staat de club nu niet meer op directe degradatie. FC Emmen heeft nog een aantal uitdagende duels op in het vooruitzicht, maar de mannen van Dick Lukkien zullen er alles aan doen om zich te handhaven.