Canlı yayın tarihleri ve programlar ile ilgili detaylar için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz; Turgut Yüksekdağ Instagram: instagram.com/tyuksekdag/ Turgut Yüksekdağ Twitter: twitter.com/turgutyuksekdag Halit Bolkan Instagram: instagram.com/halitbolkan/ Halit Bolkan Twitter: twitter.com/hbolkan
Sami beyin sitesini takip etmekteydim zaten. Kendisinden hepimiz çok şey öğrendik. Uygulayan,yapan gerçel profesyoneldir.On numara,soluksuz seyredilen bir program oldu.Teşekkürler...
Bende meslek lisesi mezunuyum. Toplum olarak teknik elemana ihtiyaç duyup ama mezun olduğun okul yüzünden 3.sınıf vatandaş muamelesi görmek güzel bir durum değil. İşin kötü tarafı ailelerde bundan bir cacık olmaz dedikleri çocukları bari mesleği olsun diye meslek liselerine gönderiyor. Yani aileler meslek lieselerini vasat görüyor. Devlete gelmeden aileler olaya net bakmalı. Ayrıca ben mezun oldum işe başvurdum meslek lisesinde okudum dedim resmen taşak geçtiler. Ne öğrendin ne biliyorsun diye. Hatta bir ustam vardı umarım öldüyse mezarında rahat uyuyamaz bütün gün meslek liselerini ve mezunlarını aşağılamak tan geri kalmazdı. Abiler ilk önce sanayi eşrafı okullara baskı uygulayıp ihtiyacınıza göre eleman tedariği verin demeli. Sanayi ustalarından daha fazla kimse aşağılamıyor meslek liselileri. Sade vatandaş aile vs geçtim. Çalıştığım yerdeki usta seni olduğun okul yüzünden aşağıladı zaman hiç bir anlamı kalmıyor. Çünkü kendini önemli hissettiğim yer iş yerin. Okullarda ki eğitimin kötülüğünden bahseden sanayi ustaları arkadaşlar gönüllü eğitmen teklifiyle gitsinler bakalım MEB e. Desinler ki okul yerine sanayi sitelerinde eğitim bölümleri atölyeleri kuralım okul yerine uygulama eğitim tamamen sanatilerde olsun desin. Bunu devletten beklemek yerine devlete teklifle gitsinler. Bu ülkede mükemmel teknisyen olacak kişiler sanayide ziyan olmasın diye saçma yerlerde okutuluyor. Keza ben. Keşke okumazsan sanayide sürünürsün deneceği yerde işi burada öğren okulunla pekiştir başarılı olursun denseydi. Kısaca ilk önce sanay eşrafı kendine bir çeki düzen versin. Ustaya saygı ayrı ama ustanın çırağını aşağılamak ayrı. Sanayide usta dayağı veya fırçası olur ama iş ile alakalı olur. Sevmiyorsan istemiyorsan gçnderirsin.
Ne guzel anlatmisin.bende baba zoruyla torna tesviye okudum sonra 10 sene onemli fabrikalarda calsitim.ama artik yeter deyip hizmet sektorune girdim.hem normal hayatta hem de calsdigimiz isyerlerinde kimseyi memnum edemeyiz biz kimse de bizi begenmez.halbuki almanya ve ingiltere de meslek sahibi olmak buyuk saygi gorur.bu bakis acisi 2000 lerde botleydi eminim simdide degismemistir.
Kardeş maalesef bu ülkenin genel sorunu, meslek liseleri en kalifiye personel yetiştiren kurumlar olması gerekirken ülkedeki genel algı nedeniyle en vasıfsız kişiler olarak değerlendiriliyor. Tabi bunda ailelerin, eğitim sisteminin etkisi yüksek. Mesela ülkede anadolu lisesi, fen lisesi gibi görece başarılı öğrencilerin devam ettiği liseler bulunurken bi anda süper lise diye birşey icat ediliyor, he mahalleye anadolu lisesi her ilçeye fen lisesi açılıyor ve maalesef süper liseye giden kendini süper zannediyor ki hepimiz biliyoruz ki değil... demem o ki meslek liselei bu ülkenin en kalifiye liseleri olmalı, mühendislik fakültelerine buralardan öğrenciler yetişmeli.
52:48 - 54:00 ARASI çok keyifliydi ... doğru bilgi takıntıyı giderir...çok şey öğrendik video tamamından..rakibinden fikri ise yıllardır beklediğim bişe nasıl rakipsiz kaldı yıllardır ..acil devam hemen üye oluyorum
Kartal Tarcanlar ekspertize çok tşk ederim Sami Tarcanı takip ediyordum araç alacagım zaman oraya götürdüm araçta bir parça boya var diye gittik 4 parça boya işlemli 4 parça göçük düzeltme ön diskler bitik Turbonun bakım olması kısacası araçtan vazgeçtim Kartaldaki Tarcanlar ekspertize çok tşk ederim.
Canlı yayınlarınızı izliyordum ama tarcanları görünce sonradan izledim. Adam mesleğinin gerektirdiği şekilde işinide yapıyor reklamınıda tebrik ederim Sami Tarcan'ı benim fikrim tabi. Keyifle dinledim yine Sami beyi :)
46. dakikada bahsi geçen, aracın kilometresinin doğruluğu konusundaki kontrol, Sami Bey'in de değindiği gibi Avrupa'da, en azından çoğu ülkede mevcut. Şöyle ki, araçlar ilk muayeneye 3. yıl giriyor, takip eden bir sonraki muayene 2 yıl sonra ve 5. yıldan sonra ise artık her yıl zorunlu. Bu muayene sırasında aracın kilometresi de kayda geçiyor. Ülkenin trafik kurumunun internet veya mobil uygulamasına giriş yaptığınızda, plaka numarasını kullanarak aracın teknik özellikleri, yıllık vergisi vb konuları yanısıra son muayenenin tarihi ve aracın o sıradaki kilometresi ile sonraki muayene zamanı gibi temel bilgilerini görebiliyorsunuz. İlaveten, belli bir küçük ücret karşılığı, Avrupa'nın birçok ülkesinde erişimi olan Carfax'dan araç ile ilgili ayrıntılı rapor edinebilirsiniz. Bu elbette bir expertiz raporu değil, fakat en azından aracın geçmişinde kaza, ciddi sayılabilecek onarım vb geçirmiş olup olmadığı, garanti kapsamında veya sigorta üzerinden müdahale geçirip geçirmedigi gibi önemli konularda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. İkinci el araç alımında tüketicinin yararı ve rahatı için Türkiye'de de böyle merkezi bir sistem bulunmalı. Bunun bir sonraki adımı expertiz olabilir, gerek görülürse.
DYNO'da bütün mekanik aksamı (motor-turbo-şanzıman-şaft-diferansiyel-bunlara bağlı rulmanlar) test edilir. Kompresyon testinde sadece motorun yanma odasının parçaları test edilir.
Abim bu etkileşimleri her hafta yapsanız hele ki ofis veya farklı ortamda bıkmadan usanmadan dinlerim tabi pandemi biterse ayrıca çok arzumdur otomobil leri hafiletmek teknik yalanı altında kağıt gibi servis bağımlısı haline gelmiş çok zayıf otomobil ler son 10 yıldır iyiden yayıldı buna motor şanzumanın alimunyum a dönüşmesiyle dahada dayanımsız buda yetmez gibi her tarafı plastik ten otomobil ler doldu piyasa nedir bu üretcilerin derdi kağıt gibi şaseker teneke sacından karöser planlı eskitmenide etkisiyle dayanımsız alimunyum motor ve kompenentleri artık nerdeyse konmayan adam gibi stepne son olarak önde arayıpta zor bulduğun kalitenin arkada kısımlarda olmaması nedir zorları görüyoruz az yağmur yağsa sel olsa birçok yüzen araç görmekteyiz kazalarda gazete kağıdı gibi büzüşüp içindeki insanların canına maal olduğuda çok açık ve verilen cebe sığmayacak kadar miktarda meblağ para vs bu saçmalığı durduracak devlet kanun yokmu bu konularıda işleyebilirseniz çok aydınlatmış olursunuz teşekkür ederim.
(46:25) Sami Tarcan'ın önerisi çok doğru olmuş. İşi, işi bilene soracaksın. Vatandaşın mağduriyetini önleyeceksin. Devleti yöneten birimlere kapak olsun.
(28:06) Halit Bolkan'ın Mercedes Benz için söylediği söze bir yorum yazmak istedim: 2013 yılında 0km olarak bir W204 C180 Avantgarde Sport araç aldım. Çok güzel bir araçtı. son aracım olacağını düşünerek almıştım. Çünkü marka algısı, sağlamlık ve güvenilirlikti. Böyle düşünüyordum. Aracı 6.5 yıl kullandım. Hem de öyle dikkatli ve nazik şekilde kullandım ki, bunu çok az kimse benim gibi yapardı. Meğerse, Mercedes eskinin arabası olmaktan çok uzaklaşmış Dieter Zetsche yönetiminde. Alman diline hakim olduğum için sürekli Alman forumlarını takip ediyordum. Başıma 5-6 kez ayrı ayrı sorun çıkarınca, bunlara astronomik paralar vermem gerektiğini fark ettikçe buz gibi soğudum aracımdan. Devlet memuruydum sonuçta. Çıkması muhtemel arızaları okudukça, arabayı kullanmak bana her saniyesi korku dolu bir bekleyiş gibi gelmeye başladı. Aracım evet güzeldi hoştu ama dayanıklı değil, bilakis çok nazik bir arabaydı. Sattım ben de. Şu an 1.6 mjet bir egeam var. Motoru bir harika benim için. Artık bozulursa kredi ne kadar çekmem gerekir diye düşünmüyorum. Yaptırırım bir şekilde diye düşünüyorum. İçim rahat çok. Ayrıca çok da seviyorum Egeamı. Almanlar istedikleri kadar teknisyen yetiştirsinler. Doğru düzgün araba yapmadıktan sonra, bizim için kıymeti yok. Çünkü çok ucuza mal etmeye çalışıyorlar. Bozulsun, daha çok kazanalım mantığındalar.
şase numarası ile bir sistem koyma olayına da bir çözüm üretirler alındıktan sonra atıyorum 20.000 km yol yapar adam 5000 yaptı olarak gösterir. Yapılacaksa çok daha kapsamlı olmalı
O kadar da değil, oradaki adamlar da aslında ciddi teknik adamlardır. Ayrı ayrı takip ettiğim için biliyorum kaldı ki adamlar, Sami Tarcan direkt olarak sanayide yapılan pislikleri görüyor hergün, onlarca üçkağıtçı ile görüşüyor. Devamlı Sami Tarcanın konuşması sizi yanıltmasın program onun yaptığı işe odaklı düzenlendiği için onun tecrübeleri konuşuluyor :) Sami Tarcan ciddi bir marka olma yolunda orasıda ayrı. İşini düzgün yapanların yolu açık olsun, hergün şaşırtmaya devam ediyor 😊
Ben en çok almanların oto sanayisine imreniyorum. Dükkanlar şıkır şıkır giyimler güzel, ekipmanlar yerli yerinde, yağ çamur içinde değiller ve bir çoğu eğitimli insanlar. Azımsanmayacak kadar çok kadın tamirciler var ve hatta kendi dükkanını açmış kadınlar var. Kadın almış eline mafsallı kolu silindir kapak civatası sıkıyor. Keşke bizde de sanayi ortamı kaliteli ve işini halkıyla yapan adamlar ve kadınlarla dolu olsa 😏
2 sene Bonn ,4 sene Stuttgart da yaşadım toplam 6 sene pandemden 3 ay önce dönüş yaptı.Farkli tarihlerde çekilmiş fotolarmda var dilersen yollarım.Yasadigim süre zarfında enaz 10 kere sanayileri ne gittim hiçte bahsettiğim gibi değildi.Kullanilan teknik ekipman dan kiyafetlere kadar çok bir fazlası yoktu bizim sanayilerden.Bilmeden etmeden görmeden alman guzellemesi yapmayın.
@@e.b.b907 hiç tanımadığınız birine karşı fazla cüretkarsınız. Görmediğimi nereden biliyorsunuz mesela? İşini iyi yapan ve yapmayan insanlar her yerde var ancak Almanyada bu durum çok daha az. Bizim sanayilere yolu düşen insanın mapusa düşmüş gibi yüzü asılıyor. Birçok alman kadın var bu işleri yapan ve gördüğüm tanıdığım tüm sanayiciler de işini hakkı ile düzenli ve titiz yapan insanlar. Dükkanlar genel manada güzel. Almanlarda olmayan ekipman bizim ustalarda var diyerek beni kahkaha attırdınız.Bizim sanayide daha tork anahtarını kullanan adama iyi usta diyorlar. Varın gerisini siz düşünün. Örneğin iyi bir Alman işletmesinde rotil, disk,aks gibi parçalar çektirme ile yerinden sökülür, bizde ise vur çekici koluna kuvvet. Almanlar teknik adamlar ve bunu söylemek beni alman güzelleyicisi yapmaz. Keşke bizim ustalarımız da Alman devletinin verdiği eğitim gibi bir eğitimden geçse de sanayilere kan gelse.
Türkiye'deki en yaygın ve popüler olan ekspertiz firmasında ekspertiz yaptırdım arabamı alırken. Evet büyük bi sorun çıkmadı ama arabanın aküsü ölüymüş, motor takozu şanzıman takozu kırılmış bunun gibi bir sürü ufak ufak ama üst üste gelince ciddi masraf açan sıkıntılar varmış arabada. Adamlar hiçbirini söylemedi arabayı aldım üstüne bir sürü incik cıncık masraf yaptım bu popüler ekspertiz firması yüzünden. Onlar söylese ben bu arabayı yine alırdım ama fiyatı satıcıdan düşebilirdim belki.
Elektrik bölümü mezunuyum elektronik,elektrik tesisat, bobinaj,elektrik kumanda sistemlerini gördüm.90 ların sonunda şimdiki sistemde bunların hiçbirini bilmiyor okuyan öğrenci
Sami abi 45. Dakikada dediğin sisteminde açığı var bence Bir araba düşünün muayne girişi 100 bin km Adam arabayı expertizde 110 bin km sattı kayıtlar tutuldu Alan adam 50 bin km yol yaptı Arabayı satacağı zaman dedi bu araba kapıda veya garajda yattı dediğin gibi km düşürüldü yapıldı 120 bin Yine yapılır abi bu çok büyük bir açık var bu km konusunda
Abi o zamanlar 12.13 yaşlarında yıım biz çiftçilikle uğraştığımız için 4 traktör 5 su motoru tarım makinaları dahi olsun hepsinin genel bakımını ufak tefek iyi kötü anladığım kadarıyla arızalarını ben yapardım bazen sanayiye gittiğimizde ustaları takip ederdim seyrederdim neyi nasıl yapıyorlar diye.. çünkü mekanik bişeyler tamir etmeyi severek yapardım hoşuma giderdi babama dedimki beni herhangi motorcuya çırak ver. Öğreneyim yok şöylede böylede parasızmı bıraktım seni ya baba ne parası diyorum gerekirse ustadan para almam şu mesleği öğreneyim çiftçiliği yine yaparım yok abi rahmetli göndermedi. Şimdi eli anahtar bile tutmayı bilmeyen adamlardan emir alıyoz zoruma gidiyor ama napalım bunada şükür artık arabamı yeğenin falan anladığım kadarıyla ben tamir ediyorum...
İzledikçe yorum yazıyorum Adam aracı sifir alıyor ilk muayneye kadar kilometreyi 150000 yapıyor ilk muayneye girmeden önce kilometreyi çektirip aracı ilk muayneye sokuyor Buda yaşanan bir olay Su programa katılmak isterdim
Babam 1980 ankara motor meslek mezunu v 2000 motor test ünitesi sadece okul da vardı derdi dışardan araç tamir ederdik döner sermayeden para alırdık derdi
AVM de calışan 18 yaşındaki kişi maaş+yemek kart+pirim ne kadar para alır. Sanayide çalışan 18 yaşındaki kişi ne kadar para alır. Önce bu sistemi düzelmek gerekir.
Önce herkesin araba alıp satmasinin önüne geçilmeli bu arac alma Satma işini herkes kazanç kapısı haline getirdiği için piyasada toplanan eklenen araba bol
2 yıl önce sol önden bir volvo S60 aracıma çarptı kafa kafaya çarpıştık benim kullandığım araç twingoydu araçta sol far,sol çamurluk,kaput,ön panel sol teker hasar aldı ve araç yürümüyordu volvo da görünürde hiç bir şey yoktu sadece emniyet kemerleri kendini kilitlediği için araba çalışmadı onu da tamirci bilgiyasayar ile halletti sonra benim araçta 7800 tl masraf çıktı volvoda 18 bin tl hasar çıktı volvolar sağlam olabilir ama hassas araçlar
Hakan abi, çok güzel Türkçe konuşuyorsun, tane tane. Neden kendini, batının hitap şekline göre şekillendiriyorsun? Yani batılılar öyle diyorsa, öyle desinler. Beni yanlış anlamayın. Bu tür konularda hassasım o yüzden tepki gösteriyorum.
Sami abi Belcikada oyle araclarin kmleri bi yerde toplaniyo. Muaneye gittimi araba yaninda bi kagit veriyolar. Arabayi garaja soktugun an o sistdme arabayin kmini giriyolar.
ara eleman sıkıntısının iki sebebi var. ücretler ve devletin yanlış eğitim politikası. eskiden bir işçi memurdan fazla maaş alıyordu. usta emeğinin karşılığını alıyordu. insanlar memur olmak için uğraşmıyorlardı. şuan devletin ucuz işçilik politikası haklı olarak insanları daha az çalışıp daha çok para kazanmalarını sağlayan memurluğa yönlendiriyor. ikinci sebep ise devletin yanlış eğitim politikası. mühendislik fakültesini bitirenlerin yüzde yüzü normal lise yani düz lise mezunu olan kişiler. bir makine mühendisi üniversitede bile bir torna tezgahı kullanmıyor. genel olarak teorik eğitim alıyor. devlet özellikle üniversitede mühendislik tercihi yapacak olan gençlere meslek liselerini tercih etmeleri için yönlendirme yapmalı. okulları gereken teknikle donatmalı. bu şekilde olursa meslek liselerinin kalitesi artar. eskiden, biliyorsunuz meslek liselerine sınavla giriliyordu. son olarak meslek liselerindeki alanlar (bölümler) mutlaka okulun bulunduğu yerdeki sanayi, ticaret, tarım şartları göz önünde bulundurularak açılmalı.
@Yakup Paçacı sonuçta çok küçük hasar da olsa orta derecede hasar da olsa yüksek derecede şiddette hasar da olsa bir bedel yazmadığı için her an düdüklenebilisin.bedelsiz hasar kaydı aracı almadan arastırılması gereken bir konudur
Atıyorum 100 Bin TL Ekspertiz açacak para bulur insanlar 10-15 TL sertifikaya almaya para vermezler, Tıpkı Bağzı Fabrikakarın arıtma , kanalizasyon, geri dönüşüm için verecekleri parayı angare, haybeye verilmiş para olarak görmeleri gibi...
Tarcanlar a sorum şu: Bir aracın ekspertiz süresi ne kadar? Ben soylim 15 dk.😂 Tarcanlar Ümraniye 😂🙃 Hikayeden işler bunlar, heryerde kalitesizlik pacadan akiyor maalesef
Olayı anladın mı tam olarak, Sami Tarcan niye bu yayında, Kendi başına niye yayın yapsın başını kaşıyacak vakti yok, Adamlar saydığı sevdiği için çıkmış yayına... Bu kadar mı Lopbarınız çalışmıyo
Hakan bey saygisizlik etmek istemem ama 3 kelimeden olusan soruyu 100 kelimeyle soruyorsunuz siIn konustugunuz kisimlari atlayarak geciyoruz . Biraz daha kisa konusursaniz seviniriz.
Sami Bey inşallah bu yorumları okuyordur. Lütten programa gelmeden önce Turgut Bey, Halit Bey, Hakan Bey kimdir detaylıca olmasa bile yaptıkları iş, sektördeki konumu hakkında bilgi sahibi olun. Çünkü bu insalar tamamen hobi amaçlı RU-vid' a içerik üretiyorlar. Bilgi dağarcıkları son derece geniş, alanında söz sahibi ve büyük tecrübeye sahip kişilier. Sözlerinin kesilmesi, yersiz itirazlar hoş olmuyor. Dt. Yaşar
Bu sayfa bu akşam çok izlendi ise SAMİ TARCAN SAYESİNDE İZLENDİ SAMİ BEY KİMSENİN LAFINI SÖZÜNÜ ASLA KESMEDİ.SAMİ TARCAN BEY ZATEN BİZLERİ AYINLATTI ,ÖĞRETTİ MADEM BİLİYORDUNUZ NİYE BU ZAMANA KADAR DİRENÇ AİRBAG KONUŞULMADI Dt. Yaşar SAMİ TARCAN BİR MARKADIR .HALK KAHRAMANISIR
Birader, yayının tamamını şimdi bitirdim ve söylediğin gibi bir durum görmedim. Sadece bazı bölümlerde herkes aynı anda konuşuyor ve anlık droplar yüzünden sesler çakışıyor. Ayrıca bu ekip geçen hafta, az bir sürede de olsa bir araya gelip bu haftaki canlı yayın için sözleştiler, yani herkes herkesi tanıyor. Kimseyi savunmuyorum sadece görüneni ifade ediyorum. Eski topraklara saygısızlık olsa zaten bu kanalın kemik kitlesi canlı yayın sırasında dile getirirlerdi mevzuyu, o noktada da kafam rahat :-)