Тёмный

SBB befälsutbildning - Tillfälle 3 - Brand på vind i radhus 

Lars Axelsson - The Swedish Firenerd
Подписаться 3,6 тыс.
Просмотров 5 тыс.
50% 1

Detta är den tredje delen av en brandbefälsutbildning kring brand i byggnad som kördes den 30/3 -21 för brandbefäl från Västra Götaland.
Utbildningen baserades på delar av olika utbildningsmaterial som finns att köpa från www.swedishfir...

Опубликовано:

 

10 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 14   
@nicklasaven
@nicklasaven Год назад
Hej Lars Tack för väldigt intressanta filmer och resonemang. En fundering efter denna del 3. Du lägger mycket vikt vid koordineringen av håltagningen. Samtidigt så visade du tidigare i filmen att man kan ha bra effekt med dimspikar eller liknande på stora volymer i en läckande uthuskonstruktion. Min fråga är, om det är svårt att skrapa fram resurser för denna koordinerade håltagning, flera dyra värmekameror osv. Kan man inte, åtminstone i teorin ha framgång med att fortsätta köra dimspikarna och jobba med ett hål i taget? Eller blir temperaturen för låg i utrymmet för att hålla den magiska vattenhalten?
@swedishfirenerd
@swedishfirenerd Год назад
Jag presenterar vad jag tror är en ideal lösning. Om man inte kan skapa hålen samtidigt så visst kan det funka att skapa dem ett åt gången. Men risken är större att det blir för låg halt vattenånga kvar för att hålla nere branden undet tiden. Och att syre tillförs utan möjlighet till kylning av ytorna där branden utvecklas. Har man dimspikar etc som täcker större delar av volymen går det säkert bra ändå. Problemet blir väll om man dessutom inte har bra täckning med vattendimman så stora volymer får chansen att utvecklas då hålen skapas.
@johannilsson414
@johannilsson414 3 года назад
Hej! Om du kommer fram till en vindsbrand där det brunnit igenom taket på en del/ många ställen, tror du man skulle få bra effekt med pulverspik, dimspik/skärsläckare? Mvh Johan
@swedishfirenerd
@swedishfirenerd 3 года назад
Det beror på många faktorer. Med pulversläckare/pulverspik är det dock begänsat till små hål (kanske under 0,5m2). En pulverkula är något annat, men exakt hur stora hål vet jag inte. När det gäller vatten handlar det om man kan tillverka mer vattenånga än vad som lämnar genom hålet. Om du hittar en bra värmekälla för att förånga vattten (dvs du är nära branden) och hålet inte är för stort (kanske 5m2 totalt) så skulle jag säga det är möjligt att få bra effekt. Så i det flesta fall är genombränningar genom takpannor eller mindre hål defintivt hanterbara.
@mortensandmoen5208
@mortensandmoen5208 3 года назад
Nå har jeg snart jobbet i brannvesenet i 28.år og har øvet minimalt med brannslukking, men har ikke tall på hvor mange timer med kalde og varme røykdykkerøvelser. Men å snu trenden tar nok mange år...
@swedishfirenerd
@swedishfirenerd 3 года назад
Morten, brandmän gillar inte två saker, så som det är och förändring. :-)
@gerardmann49
@gerardmann49 3 года назад
God I wish I spoke your language
@swedishfirenerd
@swedishfirenerd 3 года назад
Well that is possible to learn Gerard! :-) But it might be easier that you get me to the land down under sometime in post covid world times.
Далее
SBB befälsutbildning - Tillfälle 4 - Brand i industri
1:44:12
ФОКУС -СВЕТОФОР
00:32
Просмотров 118 тыс.
HANDLAR MAT PÅ SNABBGROSS
12:24
Просмотров 40
Q&A with The Swedish Firenerd
40:16
Просмотров 1,1 тыс.
Straight streams for smoke cooling, what is missing?
41:32
Airport Fire burns out of control
2:54
Просмотров 19 тыс.
WHAT ON EARTH is Going on with the Boeing 777X?!
23:40
Просмотров 422 тыс.