Teşekkürler. Çok güzel anlatmışsınız Hocam.böyle kaliteli ders kolay bulunmaz..resmen kurumsal şirketlerin kullandığı sistemi öğretiyorsunuz..ağzınıza sağlık.
Teşekkürler. Çok güzel anlatmışsınız Hocam. Sonuna kadar devam etmeyi planlıyorum. Böyle güzel ve faydalı içeriklerinizi takip ediyor olacağım. Udemy ve RU-vid her iki platformda da.
Hocam selamlar, Blazor Wasm tercih etmenizin sebebi nedir? Bireysel olarak demolarımda kullandığımda production ready olmaktan uzak bir noktada olduğunu gördüm. Real life deploy edilmiş büyük sitelere baktığımda ise daha sitenin ilk yüklenme süreleri 5 saniyeyi buluyor. Bunların yanında pek çok dezavantajı da var fakat benim için red flag, bu performans sorunu oldu. Ben de bir C# developer olarak .Net communitysinin yanında bu Blazor projesini destekliyorum fakat şuan için ancak side projelerde kullanılabilir gözüküyor. Düşüncelerinizi merak ettim. Emeğinize sağlık. ~Uğurcan Baş~
Blazor kullanmamın sebebi tek bildiğim UI framework'ünün bu olması :-) NET8 ile geliştirilen Hibrit Render seçeneği ile artık öyle 5 saniye de falan açılmak zorunda değil sistemler. İlk render Server tarafında çok hızlı bir şekilde yapılıyor ve arka planda WASM dosyaları client'a indiriliyor. O saatten sonraki render işlemleri client üzerinde yapılıyor. Beklemeler de ortadan kalkmış oluyor. Diğer taraftan Blazor bence de hala diğer UI framework'lerin gerisinde ancak Microsoft'un bu alana yapmış olduğu büyük yatırımlar sonuçlarını gösteriyor bence. Hızlı bir şekilde o noktaya doğru ilerliyoruz bence.
Cache parametrelerini dışarıdan göndermenin sebebi nedir? Eğer dışarıdan bu parametreleri değiştirip tekrar istek atarsam, cache kurgunuz bozulmuş olmaz mı? API tarafında bunun güvenliğini nasıl sağlayacaksınız, merak ediyorum. Sayfa kontrolü yaparak mı ilerleyeceksiniz? Örneğin, ilk sayfaysa cache tutmama, aksi takdirde cache'e yazma gibi bir yaklaşım mı kullanacaksınız?
Bu sistem içerisinde özel bir güvenlik önlemi falan almaya gerek duymadım. Sizlere cache ile ilgili bu ihtimali gösterebilmek için en kolay yol buydu :-) Hem bu kadarla kalmayacak bu parametre entegrasyonu, endpointfilter içerisinde de kullanıcaz ki yeni bir şeyler daha öğrenelim. Normalde gerçek bir sistemde kullanacak olsaydık bunu tabi ki parametrik yapmazdım, ayrı bir endpoint kullanırdım. Hatta sayfalama için de bir nextToken yapısı daha uygun olurdu ama bunları bu projeye uygulamak işleri gereğinden fazla kompleksleştirecekti.
cacheleme işleminde page number ve index değerlerini tutarak da cache de yeni bir kayıt oluşturarak bu değerlerin bulunduğu bu şekilde cachelemeyi page ve index e göre kullansak mantıklı olur mu?
Olabilirdi, onu da düşünmüştüm ama zaten cache te kısa süreli tutuyoruz verileri ve page ile yüklenen verileri tekrar yüklemek durumunda kalmayabilirdi kullanıcı. Yani bir kere ikinci sayfayı yükledikten sonra tekrar aynı sayfayı yüklemezdi muhtemelen. O yüzden page ile giden verileri cache de tutmadım.