Тёмный

Sonsuz ve temiz enerji mümkün mü? | Teke Tek Bilim - 14 Şubat 2022 

Habertürk TV
Подписаться 1,3 млн
Просмотров 50 тыс.
50% 1

Sonsuz ve temiz enerji mümkün mü? İngiltere'de yapılan deneyin detayları neler? Sonsuz enerji hayali gerçek olur mu? Fosil yakıtlara tamamen veda edebilir miyiz? Nükleer füzyon denemelerindeki önemli gelişme ne? Fosil yakıtlara ne zaman veda ederiz? Bilim kurgu gerçek olur mu? Alternatif enerjide devrim mi? Nükleer füzyon teknolojisi ile enerji elde edilebilir mi? Nükleer enerji nasıl üretiliyor? Temiz enerji kaynakları hangileri? Boğazlar'dan enerji üretilebilir mi? En avantajlı enerji türü hangisi? Türkiye'nin enerji kaynakları neler?
İngiltere'de yapılan deneyin detayları neler? Sonsuz enerji hayali gerçek olur mu? Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün Teke Tek Bilim'de soruları yanıtladı
Fosil yakıtlara ne zaman veda ederiz? Bilim kurgu gerçek olur mu? Alternatif enerjide devrim mi? İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Sevan Karabetoğlu Teke Tek Bilim'de değerlendirdi
Nükleer füzyon teknolojisi ile enerji elde edilebilir mi? Nükleer enerji nasıl üretiliyor? Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yeşilyurt Teke Tek Bilim'de yorumladı
Teke Tek Bilim’de Fatih Altaylı soruyor… Konukları; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yeşilyurt ve İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Sevan Karabetoğlu yanıtlıyor.
"Gücü Özgürlüğünde"
Doğru Haber, Dinamik Sunum, Kaliteli Program, Güçlü Yorum
Haberturk TV RU-vid Kanalına Abone Ol ➤ hbr.tk/QNhqSs
➤ / haberturktv
➤ www.haberturk.tv
➤ / haberturktv
➤ / haberturktv
➤ / haberturktv
#haber #gündem #sondakika

Наука

Опубликовано:

 

13 фев 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 52   
@haberturktv
@haberturktv 2 года назад
Habertürk TV RU-vid hesabına “Abone” olarak, güncel haberleri ve tarafsız yorumları takip edebilirsiniz. Bağlantıya tıklayarak abone olabilirsiniz. ⬇ hbr.tk/QNhqSs
@bodrumcise
@bodrumcise 2 года назад
P
@AERN-xz4qm
@AERN-xz4qm 2 года назад
Fatih abi sen olmasan bu konuları konuşan adam gibi program yapan bir kişi bile yok sana gerçekten bu milletin bir kısmı adına çoooook teşekkür ediyorum. Sakın bizi gelin kaynana dizileri ile bırakıp gitme :) Umarım birgün temiz ve ucuz enerjiye kavuşuruz.
@tamerk7779
@tamerk7779 2 года назад
nükleer enerjinin üretime en büyük katkısı enerji maliyetini düşürmesindendir. ülkemizde olduğu gibi mevcut fiyatın 5 katına garanti ücret verilerek üretilen enerji üretime bu katkıyı vermez. tam tersine bu garanti ücretlerle tüm halkın sırtına daha çok vergi yükü bindirme anlamına gelir. belki yeni yönetimler bu anlaşmaları ülkenin faydasına olacak şekilde yeniler.
@enginderkunt8248
@enginderkunt8248 2 года назад
“Kurtuluş bilimde; saçmalıklara kulak asmayın”!
@shevki
@shevki 2 года назад
Fatih Altaylı'nın ülkemizde bilim okur yazarlığına olan katkısı şüphesiz çok fazla. Programlarınızdan ilham alan birçok kişinin olduğunu düşünüyorum. Bu yöndeki tüm emekleriniz için size ve ekibinize; bilgilerini bizlerle paylaşan değerli bilim insanlarına sonsuz teşekkürler.
@mertyasar6320
@mertyasar6320 2 года назад
Teşekkürler yorumu dikkate aldığınız için
@Uemmagic1
@Uemmagic1 2 года назад
Fatih Bey; Gönül Alpay-Tekin Hoca'yla, Muazzez İlmiye Çığ Hocalar -ömürleri uzun olsun- vefat etmeden bir programda bir araya gelseler, Türk Bilim Tarihi açısından çok güzel olur kanaatindeyim. Kendilerine hayranım. Bizim milli benliğimizi ta kökenine kadar en iyi tanıyan, derin ruhlu insanlar bunlar. Şu ne olduğumuzu şaşırdığımız günlerde bize kendimizi hatırlasak birlikte, ne güzel olur. Ailecek dileğimiz budur efendim. İzmir'den saygı ve sevgilerle...
@MrsVenus
@MrsVenus 2 года назад
Efsanesiniz.
@serkancebeci2200
@serkancebeci2200 2 года назад
Bu arada 01:43:27 deki duvardaki plakalardaki renk değişimi gösteren kısımlar Plazmanın temas ederek plakaları bir nevi yaktığı kısımlar dıyebiliriz, ... Plazma biraz daha dengelenmesi gerekiyor diye düşündürdü bana . Taşınabilir reaktörler bildiğim kadarı daha çok askeri amaçlı kullanım için yapılıyordu . Fatih abi bu yayınlarını begendım teke tek bilim güzel olmuş. Devamını dilerim. iyi yayınlar
@gundem2
@gundem2 2 года назад
her 5 dakikada 1 reklam.reklam atlamak için bilgisayarın başında izlemek zorunda kalıyoruz. lütfen reklam aralığını biraz genişletelim
@kadirkanozgur7382
@kadirkanozgur7382 2 года назад
Reklam engelleyici diye birşey var
@sailorman0
@sailorman0 2 года назад
O değilde bu teknoloji yaygınlaşıp kullanılacağında biz yaşlanmış olacağız keşke gelecekte doğsaydım
@_RocKhan_
@_RocKhan_ 2 года назад
O işin sonu yok, hangi çağda yaşarsanız yaşayın, insan sürekli geleceği hayal eder, gelecekte daha iyi bir teknoloji olacağını düşünür. 100 yıl sonra yaşasaydınız o zaman da o zamanın 50-100 yıl ilerisini hayal edecektiniz. Hayal etmek güzeldir, geleceği görmek için Bilim Kurgu tarzı filmler izleyin, tavsiye ederim. Romanları da var, okumayı tercih ederseniz.
@ersinbacara6274
@ersinbacara6274 2 года назад
Gelecekte yasamak icin o kadar da heveslenmeye gerek yok bence. Evet teknolojik olarak cok daha ileri bir seviyede olunacak ama kuresel isinma ve iklim degisikligi ile ilgili yapilan tahminler hic ic acici degil. David Wallace Wells'in yasanmaz bir dunya isimli kitabini tavsiye ederim.
@amppower
@amppower Год назад
Nükleer enerjiyi evlerimizde kullanabiliriz ama malesef hiç bir ülkede tehlikeli olduğu için izin verilmiyor. Termonükleer jeneratörler kutuplarda ve uzay araçlarında kullanılıyor. Hiç yakıt eklemeden 25-30 yıl elektrik üretiyor.
@niyaziertem6028
@niyaziertem6028 2 года назад
Bor la ilgili bende derdimi anlatmakda sorun yaşıyordum. Bu iyi bir açıklama oldu.
@goktugcaglar212
@goktugcaglar212 2 года назад
Enerjinin üretimine odaklanılıyor ancak,fikrim şudur ki; enerjinin depolanması ve iletilmesi sırasında ortaya çıkan kayıp,totalde herşeyine baktığımızda fisyondan füzyona geçiş ile tolare edilemeyecek kadar fazladır,tabi ki füzyon araştırmalarına odaklanılmalıdır,ancak mesele enerji krizi ise,füzyon gibi olağanüstü projelerden çok, enerjinin iletimi ve depolanmasındaki daha verimli yeni teknolojiere yoğunlaşılmasını,çok daha faydalı buluyorum.
@kemalyerli1637
@kemalyerli1637 2 года назад
Toryumdan neden bahsetmediniz? asıl geleceğin temiz enerjisi Toryum ve ülkemizdede bol miktarda bulunmaktadır, ayrıcada teşekkürler.
@muratakn6619
@muratakn6619 2 года назад
Tebrik ederim en azından bilim konusuluyor 👍👍
@td-gd7yk
@td-gd7yk 2 года назад
Bilinç ile herşey mümkün .
@NAZIMKOPUZ
@NAZIMKOPUZ 2 года назад
"Derim; ağlarım." 🥲
@td-gd7yk
@td-gd7yk 2 года назад
Temiz enerji bilinç
@oroperi6358
@oroperi6358 2 года назад
İş sonsuz enerji bulmaktan çok onu nasıl yönetmeniz gerektiği ve tabiki tasarrufun başka bilim ve bence biz Türk bilim insanı buna yoğunlaşarak daha iyi olucak çünkü mevcut enerjii yersizdeğil dahafazla tüketiyoruz ve bu yavaşlamıyor şürekli artırıyoruz eee doğada boş durmuyor oda bize cezayı kesiyor malesef doğanında bir kanunuvar insanlar da ders alıyormuyuz...!?
@adilakkaya6965
@adilakkaya6965 2 года назад
Ukrain bxaskonlugu nerede
@fikret2008
@fikret2008 2 года назад
bilimden ayrılmayın demişsin futbolla ilgilenmeyecekmiyiz yani.
@Alternativetips
@Alternativetips Год назад
Güzel konu seçimi herhalde tv de tek faydalı yayını yapan adam xd
@Canaydemir7
@Canaydemir7 2 года назад
Fatih altaylı da olmasa bu bilgilere ulaşamayacağız.
@lena5858
@lena5858 2 года назад
O bor boru gibi bize girse kimsenin haberi yok🤣🤣
@niyaziertem6028
@niyaziertem6028 2 года назад
Dünya çekirdeğinden enerji üretilemez mi?
@erdemunlu7781
@erdemunlu7781 2 года назад
Jeotermal enerji ile bunu yapıyoruz zaten. Ama tabi farklı ve daha verimli teknikler gelişebilir zamanla.
@erdem000
@erdem000 2 года назад
Böyle başlıklarla gel canımı ye
@seattle_realestate
@seattle_realestate 2 года назад
Yazdığını okuyor musun, bro? “Bu konudaki en başarılı deneyde 16 MW enerji üretilmesi için 24 MW enerji kullanıldı. Verimlilik 0,67. Amaç bu verimliliği 10’a çıkarmak. Yani kullanılan her 1 birim enerjiye karşılık 10 birim enerji üretmek. Bunun için şimdi bir füzyon reaktörü yapılması için uluslararası bir işbirliği yapıldı. Hedef 50 MW enerji kullanarak, 500 MW enerji üretecek bir füzyon santrali inşa etmek.” Kısaca… Bir sistem kurduk 2 koyuyorsun 1 alıyorsun. Ama büyük para harcarsan 1e10 oluyor. Hmmm… (hükümet karşıtlığın “algı” mı üniversiteli sayısıyla 300 yıllık açığı kapatmak gibi?)
@ercans
@ercans 2 года назад
1:19:00 Puhahah :)
@h.muratdelioglan5606
@h.muratdelioglan5606 2 года назад
Dünyadaki serbest enerjiyi depolamak mümkünmü ? (Bulutdaki şimşek yıldırım) mısır pramitleri bu amaçla kurulmuş ve kablosuz enerji kullanılıyormuş şimdi neden olamaz tşklr.
@carlikayan9060
@carlikayan9060 2 года назад
Bor tuz değildir. Bordan kolay değil çok kolay bir şekilde enerji üretilebilir hem de enerji üretmek için kullandığımız kaynaklardan 1400-3000 kat arası daha verimli ve maliyeti azzdır.
@h.abigailyucel4370
@h.abigailyucel4370 2 года назад
Bor enerji kaynağı değildir, sadece hidrojen tutucu özelliği vardır o kadar. Saçmaşamayın.
@ahmetatci7745
@ahmetatci7745 2 года назад
@@h.abigailyucel4370 Arkadas götten konusmayi cok seven biri.
@carlikayan9060
@carlikayan9060 2 года назад
Dünyada 8 kalite linyit vardır Türkiyedeki linyitin çoğu 2. kalitedir ki buda dünya standartlarının çok çok üstündedir. Konudan bağımsız olarak programda verilen bilgilerde ciddi eksikler ve yanlışlar var.
@ahmetatci7745
@ahmetatci7745 2 года назад
@Kartal Yuvası Kici! Orasi iyi calisiyor!
@ahmetatci7745
@ahmetatci7745 2 года назад
Sen bir Ankarali Turgut'un meshur sarki/türküsünü bir dinle. O sarki/türkü'deki "vekilim" kelimesi yerine "carli" koyarsan "programda verilen bilgilerde ciddi eksikler ve yanlışlar" düzelir.
@tipimdeNeWAR
@tipimdeNeWAR 2 года назад
çok ııı iiii ediyorsunuz. Biraz hazırlanıp çıkın bülbül gibi konuşun
Далее
Старый Дим Димыч вернулся😱
00:16
Your bathroom needs this
00:58
Просмотров 12 млн
Bir Elit Felsefeci: Ahmet Arslan
2:32:51
Просмотров 605 тыс.
ЗАБЫТЫЙ IPHONE 😳
0:31
Просмотров 12 тыс.