Тёмный

Suudi Arabistan Çöllerini Nasıl Yeşil Ormanlara Dönüştürüyor ? 

Aklınızda Bulunsun
Подписаться 1,2 млн
Просмотров 1,3 млн
50% 1

For copyright matters please contact us at :
► aklinizdabulunsunn@gmail.com
Suudi Arabistan Çöllerini Nasıl Yeşil Ormanlara Dönüştürüyor ?
► İzlediğiniz için TEŞEKKÜRLER :)
► ABONE OLUN ►
/ aklinizdabulunsun
► Video Önerilerim ;
►Tarihte Yaşanmış En Akıl Almaz Olaylar ​:
• Tarihte Yaşanmış En Ak...
►Uydular Tarafından Keşfedilen En İnanılmaz Medeniyetler :
• Uydular Tarafından Keş...
►Son Yıllarda İnsanların Bulduğu En Tuhaf Şeyler ​:
• İnsanların Hiç Beklenm...
Hazırlayan : Aklınızda Bulunsun Ekibi

Опубликовано:

 

27 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 959   
@nerimanselimov6342
@nerimanselimov6342 2 года назад
Videonun başlığı Çölün ormana dönüştürülmesi....Videoda ise sulama sistemi tarim falan filan.
@Monopolju_Adams
@Monopolju_Adams 3 месяца назад
😂😂😂
@leventcoskun1759
@leventcoskun1759 2 года назад
Arabistan'da bir süre çalıştıktan sonra orada gördüğüm olay çöle de yağmurun hatta dolu ve karın da yağıyor olması. Yalnız farklı olarak misal bizde dönem dönem belli aralıklarla düşen senelik yağış orada bir ya da birkaç günde iniyor ve büyük sellere sebep oluyor. Toprak da suyu çekme fırsatı bulamadan akıp gidiyor. Medine'de doluya tutulduğumuzu hatırlıyorum. Cidde'de sel yüzünden ölümler olmuştu. Aslında ciddi bir mühendislik çalışması ile sel suyu belli yerlerde oluşturulacak yapay göletlere yönlendirilebilirse su sorunu büyük ölçüde çözülebilir kanaatindeyim. Yer altı fosil su kullanımı anladığım kadarıyla rezerv olarak yetersiz kalıyor. Bu bir süre sonra yeraltında boşluklar ve toprak çöküntüleri yani büyük obrukların oluşmasına da sebep olabilir. Medine'nin zemini yoğun bir kil zemindir fakat Mekke tarafını bilmiyorum
@namazkln282
@namazkln282 2 года назад
Sizlere Suudi Arabistan yaşamaya tavsiye ediyorum bende Arabistan da yaşıyorum
@arnavutkizii
@arnavutkizii 2 года назад
Fosil suyun tadı nasıl? Normal musluk suyundan farklı mı?
@osmannuridogan171
@osmannuridogan171 2 года назад
Yavaş yavaş türkiyede çölleşiyor işte bu dediğin artik türkiyede yaşanmaya başladi . Karadeniz akdeniz 2 -3 ay da yağacak yağişin 1 günde düştüğü oluyor artik .
@coolblack1903
@coolblack1903 2 года назад
@@arnavutkizii fosil suyu dediği bildiğin yer altı suyu. yani evet bizim musluk suyu
@coolblack1903
@coolblack1903 2 года назад
Yapay gölet olayı orada tutmaz. Çünkü yapay gölette biriktirdiğin su çöl sıcağında buhar olur gider. suyu kapalı bir alanda depolayıp, ağaç dikip depoladıkları su ile ağaçları besleyebilirler. çin birçok çöl arazisini bu şekilde yeşertti
@nurettinbayar
@nurettinbayar 2 года назад
Bizde çukurova var, doğal tarım arazileri var yemyeşil, ama avrupadan çöp ithal edip çukurovaya gömüyoruz, yok etmeye çalışıyoruz, araplar çölleri tarım arazisine çeviriyor. Çölleri yemyeşil alana çevirenler bir tarafta, bizim gibi yemyeşil alanları yok edip çölleştirenler bir tarafta.
@kadirmisafir6253
@kadirmisafir6253 2 года назад
geri dönüşüm üzerine biraz düşün.
@yusufarn6770
@yusufarn6770 2 года назад
@@kadirmisafir6253 sence avrupadan adanaya gelen çöpler geri dönüşüme mi gidiyor biraz gözlerini aç
@samirmehraliyev2432
@samirmehraliyev2432 2 года назад
Nasıl yanı avrupanın zəhırli toksinli çöpləri Çukurovada mı gömüyorkar bu nasıl bir saçmalık buna kim nə hakla izin veriyor
@احمدصفاء-ك3ظ
@احمدصفاء-ك3ظ 2 года назад
O tarafa git
@احمدصفاء-ك3ظ
@احمدصفاء-ك3ظ 2 года назад
O tarafa git
@zekihamzaoglu9608
@zekihamzaoglu9608 2 года назад
100/150 mt aşağıdaki fosil suyu kullanıyor, bunun yenilenmesi kullanımın % 20 si, dolayısı ile zamanla bitecek. Petrol parası olmasa maliyeti zaten karşılanamaz.
@ZamanA719.
@ZamanA719. 2 года назад
Abunə ol mənəo
@cemasti4524
@cemasti4524 2 года назад
Zeki Yaklaşımin mühendis yaklaşımi. Dogrudur.
@thekraken1173
@thekraken1173 2 года назад
Ama ağaçlar yağmuru çeker. Ayrıca Araplar yağmur tohumlama ile yağış oranını %30 arttırıyor.
@cemasti4524
@cemasti4524 2 года назад
@@thekraken1173 Sen ağaç ektigin için yağmur gelmez Ağaç lar yağmur un olduğu yerde buyur. Buda atmosferik dolasimla olan bir şey. Iklim degisikligi yaratabilmen için baya büyük bir Alana ağaç dikmelisinki şimdiye kadar böyle bir yer varmi bilmiyorum. Yağmur tohumlama pahalı dir o metodla ne kadar su indirebilirler?
@thekraken1173
@thekraken1173 2 года назад
@@cemasti4524 Bolca yağış yaratıyorlar yağmur tohumlama ile. Hatta BAE’de sel oldu. Pahalı da değil elektrik şoklu UAV tekniğiyle.
@PeterParker-ff3mz
@PeterParker-ff3mz 2 года назад
Değerli kardeşimiz, Hz. Ebu Hureyre anlatıyor: Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu: “Mal çoğalıp, kapıdan taşmadıkça kıyamet kopmayacaktır. O derecede ki: Bir adam malının zekâtını çıkaracak, fakat onu kabul edecek hiçbir kimse bulamayacak. Hatta Arap toprağı / Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz.” (bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331)
@burakaydoqan
@burakaydoqan 2 года назад
Subhanallah aklım durdu bu nasıl bir hadistir o dosdoğru bir elçidir s.a.v can kurban
@NurS4022
@NurS4022 4 месяца назад
Komiksiniz😅
@yusufkoc4216
@yusufkoc4216 3 месяца назад
​@@NurS4022ya defol git şuradan ya
@saplamac9645
@saplamac9645 3 месяца назад
​@@NurS4022sende şok oldun degilmi ne diyeceğini bilemedin hemen dalga geçtin vah vah 😂😂
@Emreozer10
@Emreozer10 Месяц назад
Masaaaallll
@humranaksoyalp9651
@humranaksoyalp9651 2 года назад
Çok güzel. Gayret varsa sonuç olumlu olur. Ağaçlandırma yağmuru çağıracaktır. Bilgilendirme zahmetiniz için teşekkürler. 🙏
@ormanfidanuretimpeyzajvata3335
@ormanfidanuretimpeyzajvata3335 2 года назад
tarımla yeraltı sularını yok etmeden Önce ormanlandırmak ve daha sonra ormanın topladığı sularla tarım yapmak mantıklıdır fakat denize yakın yerlerde yer altından su çekerlerse denizden kumsal yoluyla artılmış su elde etmelidir
@kenanilbey4217
@kenanilbey4217 2 года назад
Konya'ya tamda bu lazım.
@arnavutkizii
@arnavutkizii 2 года назад
Konya'nın önce mısır ekmeyi bırakıp fazla su istemeyen buğday ekimine dönmesi lazım. Mısır'a su mu dayanır.
@kaharatpro9297
@kaharatpro9297 2 года назад
@@arnavutkizii mısır yemek mi istemiyorsun
@tugrul_turk
@tugrul_turk 2 года назад
Var zaten
@doganozlekter2386
@doganozlekter2386 2 года назад
konya ya önce eğitim lazım 😂
@kaharatpro9297
@kaharatpro9297 2 года назад
@@doganozlekter2386 bütün türkiye ye lazım
@cakirismail78
@cakirismail78 2 года назад
Pivotlarda fosil su kullanılıyor fakat 10bin yıl önce yağan yağmur şu anda yenilenebilir değil. Dolayısıyla fosil yakıt gibi fosil su bir gün bitecek. Deniz akıntıları buzdevrindeki haline yönlendirilebilirse çöllere tekrardan yağmur yağdırılabilir.
@luckxorflu4971
@luckxorflu4971 2 года назад
Fosil su birgün bitecek bu doğru ancak çöllere yağmur yağdırarak çölleri yeşil alanlara çevirmek başka bir yeşil alanların yok olması demek. İşte dünya böyle bir dengede şuan. Olay ise, çöllerdeki tozlarda saklı. Sahra çölünden kalkan devasa toz ve mineraller amazonlara ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlıyor çünkü amozonlardaki toprak yoğun bitki örtüsü nedeniyle mineral fakiri. Bu mineraller olmasa amazonlar ölür amazonlar ölürse küresel bir iklim krizi ve çölleşmeye neden olur çöllerin orman olmasındaki fayda hiç bir işe de yaramayacaktır uzun vadede. Dünyamızın çöllere de ihtiyacı var.
@mertmer1052
@mertmer1052 2 года назад
Doğal sebepler doğal yollarla oluşur, yapay olarak oluşturmak lazım gerekli enerjide nükleer ve güneş enerjisi bol bol yeterli.
@MahoS_World
@MahoS_World Год назад
Sadece kuruluş masrafı ile Deniz suyunu güneş enerjisi ile buharlaştırarak elektrik, buharlaşan suyu tekrar soğutarak saf su elde edilebilir ( saf suya gerekli minareller eklenerek) çöller çok rahat yeşillendirebilir..
@superbilgi815
@superbilgi815 2 года назад
Ülkemizin çok önemli tarım projelerine ihtiyacı var. Kıbrıs'a su pompalıyoruz. Karadeniz'de sellerle su denize dökülüyor bu suyu diğer bölgelere yönlendirmelidir. Karadeniz'de n deniz suyuda tuzgolune pompalama projesi yapardım. Sular gökyüzüne buharlaşır diğer bölgelerimize kar yagmur olarak döner. Buharlaşmanın olduğu yerlerden tuz toplanır. Ahhh önemli yerlere gelsem ya da zengin olsam çok iyi projeler yapardım.
@MrAkansu
@MrAkansu 2 года назад
Fikirlerin iyi..bunlari devlete yazarak bildirmelisin. Mesela. Cay sularini nasil anadolu merkezine az maliyetle tasiya bilirsin? Ve hanigi caylarin sularini hangi arazilerden?
@yahyakemal900
@yahyakemal900 2 года назад
Bartın'a bu 3 günde Türkiye'ye 1 ay yetecek yağış yağdı 3 günde metre kareye 400 kilogram'a yakın yağış dediğin gibi denize dökülüyor
@eneskalafat2119
@eneskalafat2119 2 года назад
sizin bu dusundugunuzu devlette biliyor ama yapilmasının imkanı yok cografik olarak cografyam cok iyidir universite sinavinda bir bos bir yanlisim vardi gerisi dogruydu keza girdigim kpsslerde de netlerim iyiydi, Türkiye rakım batıdan doğuya doğru yükselir ve Türkiye topraklarının sadece yüzde 35 ya da 40'ı düz arazidir ve bu düz arazi Türkiye kara parçası üzerinde düzenli bir dağılım içinde değildir örnegın Samsun'da Canik dağleri daha geridedir ama doğu karadenizde dağların denize paralelliği hemen kendini gösterir sehir yerlesim arazisi diger bolglerimize gore daha dardır oralara kurulabilecek su depolama sistemlerini kurup suyu bir yerde toplayip Türkiye'ye dağıtmak pek mumkun degil cok maliyetli olur dogudaki ulkelerden aldigimiz petrol ve dogalgaz icin yapilan borulu tasima sistemleri bile cok maliyetliydi ama getirisi daha kârlı bu bugun olabilecek bir sey degil yarin olabilecek bir sey ben bunu sizin dusundugunuz gibi cografya hocalarima sormustum onlar bu cevaplari vermislerdi
@Mihawk_D.Racule
@Mihawk_D.Racule 2 года назад
@@eneskalafat2119 aslında hem doğru hem yanlışları var su havzası oluşturup yapılan Japonya'nın projeleri var uygulanabilir ama maalesef Türkiye'de bunu yapacak kişilerin yerinde yandaşlar olduğundan projeler sunulsa bile dikkate alınmıyor.
@towardstoworld3048
@towardstoworld3048 2 года назад
Bigun insallah olur
@oguzbey1811
@oguzbey1811 2 года назад
Adamlar çölde tarım yapıyor ama biz mis gibbi Anadolu'da adam gibi tarım yapamıyoruz.
@HL2gordon
@HL2gordon Год назад
Beyin önemli
@atllamutlu2022
@atllamutlu2022 2 года назад
muhteşem harika şahane
@orkunyucel3095
@orkunyucel3095 2 года назад
Sahra çölünde yeşil kuşak projesini yaptılar. Bu zor bir iş ama imkansız değil. Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu için de 3 tane yeşil kuşak projemiz olsa aslında Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta verimlilik artar
@koray3254
@koray3254 2 года назад
olmasına olurda bu elektrik ve benzin fiyatlarıyla imkansız
@imbrendal
@imbrendal 2 года назад
Bizim öyle şeyler düşünecek yöneticilerimiz yok
@nuriyesimsek6834
@nuriyesimsek6834 2 года назад
Konyaya mısır teşviki veren tarım bakanları mı bunu düşünecek
@jasonbecker8893
@jasonbecker8893 2 года назад
Türkiye tarım potansiyelinin çok altında. Bu aslında enerji masraflarının çok yüksek olmasıyla ilgili. Ülkede çok verimli tarım havzaları olsa da yanlış tarım politikası, yakıt masrafları ve lojistik masraflar bu potansiyelin önüne geçiyor.
@orkunyucel3095
@orkunyucel3095 2 года назад
Türkiye tarımındaki esas sıkıntı iklimi. Karasal iklim denen iklim yazın kurak kışın ise soğuk coğrafi literatürde aslında yarı çöl iklimidir. Step iklimi denen Ukrayna-GüneyRusya-KuzeyMoğolistan-Macaristan taraflarındaki Kıpçak Bozkırları da denen iklim aslında bizim iklimle aynı değildir, bizim iklim daha kuraktır. Köppen Griger iklim sınıflandırmasına göre Orta İspanya, Güney Afrika ve ABD'nin Orta Batısı özellikle Arizona çölünün yakınları, İranda Güney Azerbaycan, Afganistan'ın Kuzeyi, Orta Asya Ülkelerinin çoğu, Güney Moğolistan, Çin'in Gobi çölüne yakın bölgeleri ve Uygur bölgesi ve Avusturalya'nın çoğu bölgesi bizim iklimimize uyar. Dünya'da bizim iklimimizin olduğu tüm bölgelerde tarım sıkıntılı. Avrupa iklimi ve ABD'nin çoğu bölgesinin iklimi bize göre çok yağışlı. Biz yıllarca tarımda Avrupa'yı örnek alarak yanlış yaptık. Bizim kendimize has sistem geliştirmemiz gerekir. İlla örnek almak gerekirse bu iklim bölgelerinde tarımı ve hayvancılığı nisbeten gelişmiş olan Avustralya'yı, Güney Afrika Cumhuriyetini, ABD'nin Arizona, New Mexico, Nebraska, Utah, Colorado, Montana, Dakota gibi eyaletlerini, Çinin Uygur bölgesi ve Gobi çölü etrafı uygulamalarını ve Avrupa'dan da yalnızca İspanya'yı örnek almamız gerekirdi. Mesela İspanya'da kurağa ve soğupa daha dayanıklı Zeytin ve Badem türlerini islah etme çalışmaları onlarca yıldır devam ediyor. Böylece Orta İspanya'ya Akdeniz arası geçit bölgelere kadar bu ürünleri yaymaya çalışıyor böylece çiftçinin gelirini arttırma hedefleniyor. Biz de aynı ürünleri deneyebiliriz ve üzerine özellikle İncir çeşitleri denenebilir, Üzüm, Ceviz ve Kestane'nin de kuraklığa ve soğuğa dayanıklı varyeteleri bulmaya çalışabilirdik bizde bu ürünler yönünden genetik potansiyel çeşidi tüm Dünya'dan fazla. Yine Alıç ve Ahlat ağacını belki Elma ve Armutla melezlemelerle kültüre alma çalışması yapılabilir bu türler sulamasız bu iklimde yetişebilir. Bu meyveleri çiğ tüketmenin yanında pasta-tatlı tariflerinde kullanılması için arge yaptırılabilir, reçel olarak veya sirke olarak da tüketilmesi mümkün, argesi yapılabilir. Daha çok çeşitli özellikle tıbbi ve aromatik bitki potansiyeli var. Ayrıca bu iklim yine küçük baş hayvancılık için özellikle yün kalitesini arttırma yönünden uygun. Dünya'da Lüks İtalyan giyim sanayisine yünler ve tiftikler Avusturalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Çin'den gider. Bizim karasal iklimimiz koyun yünü ve tiftik keçisi tiftiği kalitesini kurak olduğu için arttırır. Biz ülkece kendimize ait bir yün kalifikasyonu geliştirip kaliteye göre fiyatlandırma yapsak, yün kalitesini geliştirme ve yurt dışına pazarlama üzerine çalışan bir arge kurumumuz olsa çok faydalı olurdu. Zira biz İtalya'ya bu ülkelerden mesafe olarak daha yakınız ayrıca gelişmiş bir tekstil sektörümüz de var. Bunlardan ayrı olarak yine bizim karasal iklimimizin özelliği olan yaz kuraklığını sulamayla aşabiliriz ve bitki vejetasyon süresini uzatmış oluruz. Bu durumda tarladan belki yaz ürünü de alarak üretimi direk ikiye üçe katlamak mümkün. Veya soğuğa dayanıklı ama yazın sulama isteyen çok yıllık bitki, ağaç ve çalılardan Kiraz, Şeftali, Elma, Böğürtlen vb. gibi bir çok çeşit üretilebilir. Devlet büyük sulama projeleri yapmalı ve tuzlanmayı engellemek adına damla ve yağmurlama sulamayı teşvik etmelidir Yine Karadeniz ve Akdenizde subtropik bitkiler denenebilir, Dünya'da çoğu bizde olan Fındık gibi stratejik ürünler daha iç kesimlerde ve bölge geneline yaygınlaştırılarak denenebilir. Bitki yetişmesiyle en ilişkili İklim sınıflaması Köppen Griger iklim sınıflandırmasıdır. Ülkemiz mikroklima özelliği gösteren çok ilçeye sahiptir ve toplamda 12-13 tip iklim görülür. Bunun için her ilçeye TİGEM tesisi kurulursa buralarda örnek çiflikler kurulursa çiftçiye burada alternatif ürün gösterilip dağıtılabilir. Bu yönüyle Sulamasız tek yıllık ve çok yıllık,sulamalı tek yıllık ve çok yıllık şeklünde dört koldan alternatif ürünler belirlenmesi ve mevcut ürünlerin geliştirilmesi yapılabilir
@seckisecen9445
@seckisecen9445 2 года назад
Su temini için tek çare yağmur, yağmur yağınca seller oluyor, o seller oluşmadan önce yağan yağmur suları zemine ulaştırılmalı. Bunun için de sel sularının ana kaynaklarına çok sayıda kuyular açılabilir.
@kristizorlu8681
@kristizorlu8681 2 года назад
Çöl toprağı zaten suyu aninda içine çekiyor durgun su bulunmuyor maself
@CruWiT
@CruWiT 2 года назад
@@kristizorlu8681 suyu çekmesi daha iyi birşey. Suyu çekmesi demek suyun buharlaşmasını önleyip suyu biriktirmesi ve toprağın altında tutması anlamına gelir. Böylece tutulan suyun olduğu topraklar kolayca ağaçlandırılıp çölleşmenin önüne geçilebilir.
@kristizorlu8681
@kristizorlu8681 2 года назад
@@dtbringer4903 65 derece collerin ortaları 70 dereceye çıkıyor buharlasma kaçınılmaz ve yarattığı nemden yuksek sıcaklık hissedilir
@ufuk7412
@ufuk7412 2 года назад
Tarım yerine sadece ağaçlandırmaya harcasaydı suyu o ağaçlar kök salıp yağmur ve sıcaklığa etkisi olucaktı ve kökleri vasıtasıyla sus tutacaktı
@EfKan04
@EfKan04 2 года назад
oksijen ve rüzgardan su üretimi olmalıdır,,bunlar cihaz şeklinde üretilmeli ve herkese dağıtılmalıdır,,o zaman dünyada hem çöl olan,hem çölleşmekte olan alanlar yok olur
@NİCKSİZ123-x3c
@NİCKSİZ123-x3c 3 месяца назад
İlk barajlar ve göller oluşturulmalı bunlar yağışı artırır sonra ağaçlar dikilmeli bırakılan belli bölgelerde tarım yapılmalı
@elifistegeldi
@elifistegeldi 2 года назад
Elin Arapları parasıyla her şeyi satın alıyor ülkesini kalkindiriyor. Biz ise konum itibari ile her şey bambaşka olabilecekken her şeyi ithal ediyoruz. Keşke kendi adıma bu tarz projelerde hayal gücüm geniş olsa ve farklı ve yararlı işler yapabilsem
@ozgurcekic1443
@ozgurcekic1443 Год назад
Birileri de Arabistan yeşillik oluyor kıyamet kopcak mehdi gelcek die video yapıp insanları kandırıyor
@mujdat1061
@mujdat1061 2 года назад
Ağaçlar ile yağmur arasındaki ilişkiyi anlamadıkça kuraklık kaçınılmaz...
@imbrendal
@imbrendal 2 года назад
Bunu anlamayan tek kişi sen misin diye düşünüyorsun?
@mujdat1061
@mujdat1061 2 года назад
@@imbrendal birde sen varsın
@imbrendal
@imbrendal 2 года назад
@@mujdat1061 teşekkür ederim:))
@zazahanzazanali7768
@zazahanzazanali7768 2 года назад
bence en önemli problem suyun korunması hatta arttırılması ve özellikle de sulama sistemlerinin geliştirilmesidir. eğer sulama sistemleri geliştirilmezse tonlarca su heba olup gidecektir. şöyle bir örnek vereyim; elinizde çok kaliteli inşaat malzemeleri var fakat işçileriniz alanlarında gerçekten uzman değillerse bu malzemelerin kaliteli olmasının da pek bir anlamı olmayacaktır. su var lakin hem iyi değerlendirilemiyor hem de sulama sistemlerimiz maalesef geliştirilemedi. tarım ve orman bakanlığı çiftçilerimize gerçekten bir iyilik yapmak istiyorlarsa her şeyi bir kenara bırakıp bu sorunları çözmeye çalışmalılar.
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 2 года назад
topraklar miras nedeni ile bölündü durdu. arazi sahiplerinden çoğu kimse çiftçilikten geçinecek durumda değil. bu yüzden ekipman almak ne ekonomik nede imkan ölçüsünde. ülkemizdede damlama ve benzer tarım sulama yöntemleri yapılıyor. ama maliyetler çok yüksek. .. videoda gösterilen tarım alanları sudilerin eğlencesi ve stratejik yatırımları. yoksa oradan elde edilen ürün dünyanın herhangi bir yerinde üretilen ürünle başedebilecek seviyede değil. adamlar suyu önce denizdena arıtıyor, sonra yerin altına enjekte edip tekrar sulamada ve içede kullanıyorlar. hiz zemzem suyu içtinmi. rezalet bir tadı var. sanki deniz suyu.
@alikocak9599
@alikocak9599 2 года назад
Güzel bir videos bu sistemleri bizim kurak olan bolgelerdede uygulamamiz lagizim emegine sağlık
@suayipakyurek4230
@suayipakyurek4230 2 года назад
Bu bize bir ders olsun elimizdekilerin kıymetini bilelim
@cumalisoyler8867
@cumalisoyler8867 2 года назад
Arabistan en sevdigim ülke
@cumalisoyler8867
@cumalisoyler8867 2 года назад
@@Yasinsahinsahiner alalelim oglu
@tolgadagasan796
@tolgadagasan796 Год назад
Zengin diyemi seviyorsun
@Kaptan-Jack82
@Kaptan-Jack82 5 месяцев назад
😅😅
@SalihYildirimtr
@SalihYildirimtr 2 года назад
Çöllere meyva ve sebze kabukları düzenli olarak dökülüirse, çoller islah edilebilir. If fruit and vegetable peels are regularly poured into deserts, they can be improved. إذا تم سكب قشور الفاكهة والخضروات بانتظام في الصحاري ، فيمكن تحسينها.
@erdemsahin2534
@erdemsahin2534 2 года назад
Aklina da turrrup suyu sıkılırsa bisey olur senden..
@fatihkaya4030
@fatihkaya4030 2 года назад
Yağmur suyunun depolanması hakkında japon şehirlerinin altında bulunan dev su depoları sayesinde bu sorun çözülebilir. En azından bu dpolarda biriken sular hangi sürede ne miktardarda kullanılabilir o öğrenilir
@ismailklckan177
@ismailklckan177 2 года назад
Akıl ve bilgi her savaşı kazandırır.
@ZamanA719.
@ZamanA719. 2 года назад
Abunə ol mənər
@NurS4022
@NurS4022 4 месяца назад
Dindarlar Dinə baglayacaq.
@NurS4022
@NurS4022 4 месяца назад
Din deyince mesajlar yok olur😂😂aptallar
@mustafaarslan1284
@mustafaarslan1284 2 года назад
İşte bu da kıyametin en belirgin işaretlerinden biri peygamber efendimiz bunu bildirmişti
@m.bulentabaci
@m.bulentabaci 2 года назад
Suudi Arabistan'ın doğası çok güzelmiş...
@EfKan04
@EfKan04 2 года назад
yemen sınırına yakın alandan mekke ye kadar olan bölge öyle,,bizim karadeniz bölgesi gibidir,,iç kesimlere de giriyor bu
@resulkardes
@resulkardes 2 года назад
@@EfKan04 kızıldenize sınır bölgesi. Haliyle ister istemez denizin ılıman etkisi oluyor.
@alimetinaksut6103
@alimetinaksut6103 2 года назад
Anlaşılan sıra şuna gelmiş: Yeraltı suyunu beslemek. Bunun için deniz suyunu arıtmak gerekecek. Çok akıllıca yapılmış bir teşebbüs. Darısı collesmekte olan Anadolu'nun başına.
@nedimdert9617
@nedimdert9617 2 года назад
Zaten var ceylanpınar da dünyanın en büyük tek parça tarım sistemi tigem
@pavlovniya
@pavlovniya 2 года назад
Çölleri yeşillendirmek, yeşil ülkeleri çölleştirmek. Bilinç, ilgi ve para.
@palaskarav
@palaskarav 2 месяца назад
Kumda çölde ağaç ot büyümez toprak olması lazım
@kbs.animals
@kbs.animals 2 года назад
Google haritalardan baktım gerçekten çok ilginç ve çok akıllıca. Her taraf dairesel tarla dolu.
@atakasim8288
@atakasim8288 2 года назад
Bizde toprak var ekilmiyor Millet kumu toprak yapıyor ekiyor Ne kek milletiz.
@nedimvarol5278
@nedimvarol5278 2 года назад
Atatürk köylüyü milletin efendisi yaptı ama şimdi köylü tüccarlar ve kabzamal takımı bazı bürokratların kölesi olursa bu toprağı nasıl eksin. Mazotun gübrenin işçiliğinin maliyeti ortada iken sen git dışarıdan buğday yağlık tohum ithal et köylünün maliyeti altında ürettiği ürüne para ver gariban köylü kredisini bile ödeyemez duruma gelsin malına traktörüne haciz gelsin biz neden ekemiyoruz dersin . İnşallah bu kuru ekmeğe muhtaç kalır bu millet köylünün değeri anlaşılır. Şehirde olduğunuz için toprak ile uğraşmanın zorluğunu bilmeden uzaktan atıp tutmak kolay gel sen yap bu işi karın tokluğuna kredi borcu ile seninde boyunu göreyim. Ancak bu fırsatçı takımını ortadan kaldırmadan sende 3 liralık ürünü 30 liraya yersin. Ha birde kendi köylüne ektirmemek için elinden geleni yap Somali'de etyopada şimdide Venezuela'da tarım yapacakmış başımızdaki bu vatan hainleri kimin bayrağını taşıyor Allah aşkına. Gavur dediğimiz insanlar bizim atasözleri örnek alıp iş yapıyor (önce can sonra canan) diye. Sen içerideki canı öldürdün kardeşim neyin hesabını yapıyorsun.
@brain6510
@brain6510 2 года назад
Ekmesinler diye köylülere özürlü maaşı, anama baktım maşı, babama baktım maaş diye yasal olmayan paralar örtülü odenekten yıllarca 20 yıl boyunca dağıtılarak oy devşirildi. Şimdide çalışmıyorlar diyorsunuz. Adamları hazır paraya alıştırdınız. Keklikle değil siyasi iradenin tercihi ile ilgilidir.
@aysegulakgun5630
@aysegulakgun5630 2 года назад
Bizde hersey var!insan yok!
@atakasim8288
@atakasim8288 2 года назад
@@aysegulakgun5630 insani var etmek bize düşer. İnşallah uyanacagiz. Umut ediyorum.
@cemgokdenizarslan
@cemgokdenizarslan 2 года назад
Bilime tüm varlığım ve bedenimle aşığım.
@buyitany2288
@buyitany2288 2 года назад
Bizde de her yer toki, tarım arazilerine de ev yapılıyor, yazık, bakalım 50 sene sonra ne yiyeceğiz.
@__________ege__________8906
@__________ege__________8906 2 года назад
Arap toprağı/Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz.” (bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331)
@elmuzzemmil---1794
@elmuzzemmil---1794 2 года назад
Tüm haberler tek tek gerçekleşecek. İnsanların çoğu kör. Su, tarım ilimi hakkında bilgi sahibiymiş gibi kasıla kasıla birsürü yazı. Fakat Allah ı, tüm bu işleri var edeni anan yok.
@Dubusadecebenimloo
@Dubusadecebenimloo 2 года назад
Öyle bir şey asla olamaz diye düşünmüşlerdir.Bin yıl önce nereden bilsinler bu gün teknoloji en yüksek devrini yaşadığını
@kristizorlu8681
@kristizorlu8681 2 года назад
Arabistan yeşil olsada kıyamet kopacak yeşil olmasada
@halil.2397
@halil.2397 2 года назад
@@kristizorlu8681 yakın anlamı geliyor
@halil.2397
@halil.2397 2 года назад
@@kristizorlu8681 tek tek kıyamet alameti haber veriyor
@DYNMemo
@DYNMemo 2 года назад
Söylediğine katılıyorum. Çünkü Hz Muhammed' Bir Hadiste Diyorki Kiyamet Alameti Kalkmaz Ki Taa Arabistan Sahrası Yeşillenip Ormana Dönüşünceye Kadar.
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 2 года назад
Saygı Değer Administer şahsen ilginç ve mühüm mevzu bakıldığında iklim çevresel faktörlere dayanabilmesi içün dirençli yeterli suyla ayakta kabilen türlerle ancak uzun vadede orman vari canlılık oluşumları ancak kıpırdamaya başlar... Şimdiden emeklerinize sağlık her daim gizemli mevzularla alakalı özgün bilgilendirici içerikli yayınların devamını dört gözle beklerim....
@pekinyabguselcuklu6912
@pekinyabguselcuklu6912 2 года назад
bırak hollandayı çiftçimize sudi ler kadar destek versek dünyada 1 numara oluruz
@Yasinsahinsahiner
@Yasinsahinsahiner 2 года назад
İnsan oğlu kendi sonunu kendisi hazırlıyor. Bu dünyada hersey birbirine bağlantılıdır. Yaradan herseyi bi sistem üzerinde yaratmıştır. Sistemi bozarsan yada değiştirmeye çalışırsanız maalesef son kaçınılmazdır. Kıyamet çok yakın
@wedatcan47
@wedatcan47 2 года назад
Uçakla Türkiye'ye gelirken o kara kara daireler neyin nesi diye hep merak ediyordum. Şimdi öğrendim tarım alanlarıymış:)) haddi hesabı olmayan o daireler aklımı almıştı. Uçaktayken ulan bunlar nedir diyordum.
@yasargungoren
@yasargungoren 2 года назад
Niye damlama sistem döşememişler acaba yağmurlamada daha fazla su harcanır ve toprakta tuzlanma olur. En iyisi damlama boru sistemi veya topraksız sulu tarım su sürekli döngü içinde olduğu için su kaybıda olmaz. Sadece arabistanda çöl yok israilde de çöl var ama tarımda bi hayli ileriler
@maviisik5290
@maviisik5290 Месяц назад
La ilahe illallah muhammedurrasulullah ♥️
@halojen2
@halojen2 2 года назад
Pivot sulama bana pek mantıklı gelmedi Su tüketimi damlamaya göre yüksek hatta çokkk yüksektir Sebebi de serpilerek su veriliyor ve daha su bitkiye ulaşmadan buharlaşıyor. Sulama bence kuraklığın yüksek olduğu yerlerde gece verilse mantıklı olur gibi geliyor
@xmanx8549
@xmanx8549 Год назад
Halkı uyutma projesi yapmışlar. Çölde en doğru çözüm damlama yöntemidir.
@adminabdullayev6520
@adminabdullayev6520 2 года назад
Bu kanali en cox daniwan qardawin sesine gore sevirem.
@ozdencelik8775
@ozdencelik8775 2 года назад
Maltepe’de Zümrütevler mah. Emek cad. üzerindeki ormanlık alanda bir süredir ağaç kesimi yapılıyor. Yetkili mercileri defalarca aramamıza rağmen; ormanda planlı bir seyreltme bakım çalışması olduğunu söylüyorlar. Ancak durum öyle değil. Alan açma çalışması yapıyorlar ve canlı ağaçları kesiyorlar. Bize yardımcı olabilir misiniz? Basın toplantısı, yürüyüş vs. planlıyoruz ancak desteğe ihtiyacımız var. Kamuoyu baskısı oluşturmak istiyoruz. Ormanımızı kaybetmek istemiyoruz.
@mirac9938
@mirac9938 Год назад
😣
@gobigobi2215
@gobigobi2215 Год назад
Haklısınız ben de emek caddesindeki kyk yurdunda kalıyorum yeni siteler yapmak için ormana yazık ediyorlar
@AbdulHamid-gp3ps
@AbdulHamid-gp3ps 2 года назад
04:00 pivot nozul springler. Hacı iyi ki İsviçre'de yaşıyorum da bu kelimeleri anlayabildim, biraz karışık oldu video reis.
@ufukyldz3814
@ufukyldz3814 2 года назад
Emeğine sağlık teşekkürler
@operaopera6065
@operaopera6065 2 года назад
Videonuzu beğendim. Emeğinize sağlık
@MrFarabi65
@MrFarabi65 2 года назад
Ammaaaa,o yerin altindan cektikleri su yavas yavas bitiyor,yerinede yenisi dolmuyor.Yani,ileride gene susuz kalacaklar
@metin7819
@metin7819 2 года назад
​@Republicshallriseagain zaten sabit ayet var kıyamet alameti
@vefatanertoprak9835
@vefatanertoprak9835 2 года назад
Bir hadis denk gelmisti bir yerlerde, kıyamet alametleriyle ilgili, Arap yarimadasi tamamen yesillenmedikce kiyamet kopmayacaktir gibisinden... Nerede okudum bilmiyorum ama birden o aklima geldi...
@DeeperSoul
@DeeperSoul 2 года назад
Hadis-i Şerif... "Arap toprağı/Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz.” (bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331)
@halil.2397
@halil.2397 2 года назад
Allah razı olsun aracım yorum
@Bahadir.t
@Bahadir.t 2 года назад
ne yapsinlar yani, yesillik olmasin mi? kiyamet korkusuyla olan agaclari da mi kessinler?
@DeeperSoul
@DeeperSoul 2 года назад
@@Bahadir.t yazık kafana... 😆
@ozzzyyy
@ozzzyyy 2 года назад
oha super. biz de ulkeyi cole donusturuoz. Iki millete de basarilar. umarim basarili olurlar. (kalp)
@alexandera9752
@alexandera9752 2 года назад
Dünya tarıma yatırım yapıyor, bizim tarım ülkemiz de tarım bitme noktasına geldi.. Yazık..
@RKYKRDNZ
@RKYKRDNZ Месяц назад
Koca bir yalan
@sokrates8975
@sokrates8975 2 года назад
Güzel bilgi emeğine sağlık
@huseyinumitoztokatli4936
@huseyinumitoztokatli4936 2 года назад
ALLAH c.c. bu dünyamızı yemyeşil eylesin pırıl pırıl ormanlar sular her yerde olsun bundan nebadat. insanat hayvanat nasiplensin bol bol... inşaALLAH... 🌹🇹🇷❤️👍
@aysegulakgun5630
@aysegulakgun5630 2 года назад
ee o zaman cenneti kime satacanız*??
@huseyinumitoztokatli4936
@huseyinumitoztokatli4936 2 года назад
@@aysegulakgun5630 Cennet inananlar için ...eğer satılmış olsaydı zenginler her türlü parayı bulan haram helal demeden herkes cennete giderdi hem bu dünyada hem ahirette işler ayna olurdu....ama öyle değil işte.... 👍🇹🇷🌹
@yusufmihmandar6083
@yusufmihmandar6083 2 года назад
@@aysegulakgun5630 sen kendine al o sana özgü bir şey olabilir gerçek cennet parayla satılamaz buna kimsenin yetkisi gücü yok
@MajesticCallsNews
@MajesticCallsNews 2 года назад
helal olsun he 1 dk lık videoyu 10dk yapmııssın
@SaitYAMAK
@SaitYAMAK 2 года назад
Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ hatta çöl olur. Mısır ın başkenti Kahire ye gitmiştim. orada siteler ve sitelere yeşillik için bahçeler ve o bahçelerin içinde yürüme yolları kamelyalar yapılmış. İnsanlar o yolları değil de kestirme olarak yeşilleri çiğneyerek gidiyorlardı. Düşüncesizliğin bu kadar kötü bir şey olduğunu o zaman iyice anlamıştım. Eğitimsizlik değil umursamazlıktı bence.
@osekman
@osekman 4 месяца назад
Topraksız tarıma geçip, sürdürülebilir olmayan suyu idareli kullanarak uzun süre boyunca tarım yapabilirler. Topraksız tarımda aynı su defalarca kullanılabilir ve buharla yok olma miktarı düşüktür. ayrıca yeşillendirme programına da devam edilmelidir
@tayfunbasaran4117
@tayfunbasaran4117 2 года назад
Aklınızda bulunsun abi 🇹🇷™️®️©️☑✅🗺 bizim ülkemizde tarım ve hayvancılığı yok ediliyor arablar tarım güçlendiriyorlar ne utanç verici durum
@fikrialicimenler9778
@fikrialicimenler9778 2 года назад
tigem ceylanpınar bir araştır istersen
@kurdistanliturk1415
@kurdistanliturk1415 2 года назад
Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Abkar sadaka rasulullah “Mal çoğalıp, kapıdan taşmadıkça kıyamet kopmayacaktır. O derecede ki: Bir adam malının zekâtını çıkaracak, fakat onu kabul edecek hiçbir kimse bulamayacak. *Hatta Arap toprağı / Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz.”* (bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331)
@corum9964
@corum9964 2 года назад
İmkan olunca yapılmayacak şey yoktur
@yasindemir2813
@yasindemir2813 2 года назад
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem buyuruyor ki ; kıyamete çok yakın bir zamanda arab yarımadası yemyeşil olacak her taraf yeserecektir .
@Mr.Morand
@Mr.Morand 2 года назад
😱
@adelghana3704
@adelghana3704 2 года назад
تقرير جميل اخي .. افضل حل هو تحلية مياه البحر بواسطة اشعة الشمس المجانية .
@Mustafa-mq3zj
@Mustafa-mq3zj Год назад
Reklamlar olmasa Suudi Arabistan videosu güzel
@SonerSongül
@SonerSongül 2 года назад
Bu sistem dikdörtgen arazi içinde yapılabilir. Dişli raylar üzerinde gider gelir sistem. Bizim çiftçilerde yapabilir bence. Sulama ve gübreleme için ideal gözüküyor. Üretici birkaç firma ve desteklemeye bakıyor.
@cheche174
@cheche174 2 года назад
o sistem lineer pivot.dişli raylar nereden aklınıza geldi bilemem lastik tekerleklerle yürüyor çok daha ucuz kolay verimli
@SonerSongül
@SonerSongül 2 года назад
@@cheche174 daire şeklinde iken merkezi sabit. Dikdörtgen tarlada iki noktadan hareketli ve sabit olması gerekir diye düşündüm. Tekerler yine olabilir. Aynı düzlemde aynı şekilde gidip gelmesi için ama zeminden ama en yüksek iki noktadan sabitli olması gerekir diye düşündüm. Arazi eğimli olabileceği için bu iki sabitin dişli bir sistem üzerinde gitmesi onun sabit hızda git gel yapmasını sağlayacaktır.
@balcikziraat6568
@balcikziraat6568 2 года назад
Pivot sistemler ülkemizde halihazırda kullanılan bir sulama yöntemi zaten
@necatiulusoy501
@necatiulusoy501 2 года назад
Türkiye'de var büyük arazilerde kullanılıyor
@demirdiken7046
@demirdiken7046 2 года назад
Bu sistem de artık bitiyor. En verimli sistem damlama sistemidir.
@osmankambur2838
@osmankambur2838 2 года назад
Günah olmasın galiba böyle bir kıyamet alameti vardi
@SagucuTegin
@SagucuTegin 2 года назад
İlahiyat peofesörleri ve din adamları su sorununu çözememiş mi?
@mine007
@mine007 2 года назад
Hah hah ha çok komik anlaşilan Arabistan'da sadece ilahiyatçilar yokmuş
@bedirhanseyhanloglu
@bedirhanseyhanloglu 2 года назад
Emeğine sağlık
@ozcml
@ozcml 2 года назад
Arabistan'da yaşıyorum çiftçilerin dediğine göre yeraltı suları çok azaldığı için hükümet mezraaları azaltıyor
@xmanx8549
@xmanx8549 Год назад
Parası mı yok ? Deniz suyu arıtma tesisleri kurup yoluna devam edebilir rahatlıkla.
@abdulkadirbalaban8835
@abdulkadirbalaban8835 3 месяца назад
Nihayet, harika
@aysedizdarevic7483
@aysedizdarevic7483 2 года назад
Inanmak güç, fakat imkansız değil. İsterse insanın yapamayacağı şey yoktur. Teşekkürler.
@alibey34
@alibey34 2 года назад
mesela insan ne yapabilir
@dancinginthemoonlight8833
@dancinginthemoonlight8833 Год назад
Paranın yapamayacağı şey yok
@existenztheorie2213
@existenztheorie2213 Год назад
​insan ne yapabilir ,insan isterse gök yüzünden Kar,yagmur yagdirabilir.
@Jeisnhei
@Jeisnhei 2 года назад
Kiyamet alametlerinden biri,ve hakikaten kiyamet geliyor
@hicranaseves106
@hicranaseves106 2 года назад
Gıda herşeyden daha değerli 📌
@xmanx8549
@xmanx8549 Год назад
Evet Çin de planlı oluşturulan kıtlık yaşanırken insanlar günde 2 defa yiyecek için günde 12 saat çalıştılar. GIDA elmasdan daltından yüz kat değileridir ve yararlıdır.
@mehmetgul8327
@mehmetgul8327 2 года назад
Dünyanın 4’de 3’ü su ve bir çok yerde su sorunu yaşanıyor. Deniz suyunu ekonomik bir şekilde tarıma uygun bir duruma getirirlerse sıkıntı kalkar
@xeckta8165
@xeckta8165 2 года назад
Çölü bitirmek çok kötü bir fikir çünkü her türlü bitki besini ve minerali çölden gelen fırtınalar sayesinde bitkilere ulaşır ve bitkilerin olgunlaşmasını sağlayan demir eksikliğinide bu çöller karşılar
@dark_uko1958
@dark_uko1958 2 года назад
Merak etme istesekte tüm çölleri orman yapamayız.
@fellrabbit9742
@fellrabbit9742 2 года назад
Maalesef bana sürdürülebilir gelmedi çünkü yeraltı suyunun sınırsız olduğunu sanmıyorum.Bittiğinde deniz suyunu arıtıp kullanabilirler mi ? Maliyet kurtarır mı ? İleride sıkıntıların yaşanacağı kesin gibi.
@fallintheknifeofdamocles6474
@fallintheknifeofdamocles6474 2 года назад
"Arap çölleri yeşil bahçelere dönmedikçe kıyamet kopmayacaktır."
@turkbaycanl504
@turkbaycanl504 2 года назад
Bol ağaç dikilmesi lazım. Yağmura ağaçlar vesile olurlar
@selk9087
@selk9087 3 месяца назад
Sulama sistemi reklamı için teşekkürler. Bir ara başlıktaki konuyu ele alan video yaparsınız.
@Selahat109
@Selahat109 2 года назад
Benim merak ettiğim: Bir asırdır günlük milyonlarca varil yerin altından petrol çıkartılıyor. Bu çıkan petrol yeraltı suyu veya nehiri değil ki boşalan veya çekilen petrolün yerini dolan herhangi bir kaynak varmı? Aksi takdirde bu kadar uzun seneler boşalan yer büyük bir şehirden daha büyük alan yer altında büyük bir mağara veya obruk oluşturması gerekmezmi? Herhangi bir büyük çöküntü beklenmiyormu? Çöküntü olduğunda bunun kapsama alanı göz önünde bulundurulduğunda o bölgenin deniz seviyesinin altında kalma olasılığı nedir? Bura su ile dolacak olursa büyük bir göl oluşmazmı? Bu olasılık daha kaç sene sürer? Bu sadece Arabistan için değil petrol veya gaz çıkartılan dünyanın diğer bölgeleri içinde geçerlidir. !!!!!! + ??????
@tufandurmus713
@tufandurmus713 2 года назад
Valla dediklerine ben de katılıyorum ama petrolün parasıyla belli bir noktaya kadar denizden su çekiyorlardır illa ki.
@kadirtv8720
@kadirtv8720 2 года назад
Petrol sen dediğin kadar az derinlikte olmuyor.En az 2 km aşağıda oluyor küçük küçük boşluklar termin olarak onlara "lay" deniliyor.Oranın çökmesi çok zor üst kum olsada aşağıya gittikce yer tabakası sertleşiyor
@Selahat109
@Selahat109 2 года назад
@@kadirtv8720 Hollanda'da Kuzey bölgesi Groningen şehri civarında yer altından uzun zamandır Hollanda kendi ihtiyacını karşılayan GAZ sahasından Gaz çıkartıyordu. Son dönemlerde artan yer sarsıntıları sebebi ile yerleşim yerlerinde deprem etkisi ile evlerde büyük hasarlar oluşmaya başlaması sebebi ile devlete tazminat sebebi ile yük oluşturduğundan sahalarda gaz çıkartma durma noktasında. Enerji krizi sebebiyle Hollanda ikilem yaşamakta. Burda Gaz ne kadar derinlikte çıkartılıyor bimiyorum. Sarsıntılar çökme sebebi ile olduğu kesin. Ne kadar derinlikte olursa olsun onunda bir kapasitesi vardır diye düşünüyorum.
@kadirtv8720
@kadirtv8720 2 года назад
@@Selahat109 her bölgenin tektonik ve geoloji strukturu farklı olduğu için her yer için kesin bir şey söylemek mümkün deil.
@umit6119
@umit6119 2 года назад
Türkiye'de olsa Akraba eş dost yandaş peşgeç çekilir Devletin parası hortumlanır. İnşallah düzelir birgün güzel ülkem
@gulfiyedemirel1940
@gulfiyedemirel1940 2 года назад
Keske aftikadki ac insanlarada yardim etseler Oralarada bu uygula olsa
@anaxiron
@anaxiron 2 года назад
Merkeze yakın olan springler daha yavaş uçtakiler daha hızlı hareket ediyor. Merkeze yakın alanlar daha fazla sulanmış olmuyor mu?
@akifgokdemir3083
@akifgokdemir3083 2 года назад
Merkezi sulama sisteminin pazarlamacıları bile bukadar reklamını yapmamışlardı, konuşmanın çoğu merkezi sulama sistemi.
@cengizisci1852
@cengizisci1852 2 года назад
Bu sistem çok güzel işçilik masrafı oldukça azaltıyor görünüyor ancak su arablar için sıkıntı deniz suyunu işlemekten başka çareleri yok
@koray3254
@koray3254 2 года назад
bakma sen araplar su zengini. sahra çölünde beş dünyayı besleyecek su var
@imbrendal
@imbrendal 2 года назад
İki büyük rafinerileri var zaten Cidde’de işliyorlar.
@satlmskazanc3569
@satlmskazanc3569 Год назад
Suudi Arabistan kendi ihtiyaçlarını on senede karşılayacak ve buğday arpa vb ürünlerini Türkiye ye ithal edecek helal olsun sana Suudi Arabistan
@hsncsgn3099
@hsncsgn3099 2 года назад
Dünyanın başka yerlerindeki görüntüleri Suudi Arabistan diye yutturmaya çalışmadaki amacınız nedir, merak ettim doğrusu....
@rhnclk2239
@rhnclk2239 Год назад
Araştır uzak değil haritadan bak suudilere bu araziyi görürsün ama gözün kör değilse bana ya kör ya da salak gibi geldin selamlarımla öptüm anneni
@eminyvz
@eminyvz 18 дней назад
pivot sulama tanıtım videosu için teşekkürler
@MC_...
@MC_... 2 года назад
Beğenmediğimiz Araplar çöllerini ormanlaştırıyor. Bizimkiler varolan ormanları kesip saray, otel, villa yapıyor.
@أبوبكرالسني-د9ن
@أبوبكرالسني-د9ن 2 года назад
والعرب لا يحبونكم . ولله الحمد .
@Trist3434-z1u
@Trist3434-z1u Год назад
Her yere yapay göletler yapılması faydalı olur. En azından yağmur suları boşa gitmez.
@haticekorkmaz7434
@haticekorkmaz7434 2 года назад
Şu yaratmak kelimesine çok takığım. yaratmanın anlamı "yoktan var etmek". Yani insan veya insanlar için kullanılabilecek bir kelime değil, "yarattığı" demek yerine "meydana getirdiği" veya "oluşturduğu" demelisiniz.
@irfanokumus7301
@irfanokumus7301 2 года назад
Tersten okursan ters anlarsın doğru düşünürsen doğruyu bulursun.
@memres84
@memres84 8 месяцев назад
Bildiğim kadarıyla artık güneş enerjisiyle ve ters osmozla büyük miktarda su üretiyorlar,suyu denize vegüneşe bağladılar yani..bir de Almanlarla yine güneş enerjisiyle deniz suyu hidrolizi üzerine hidrojen yatırımları var,hidrojenden istediğiniz gibi su elde edebilirsiniz...
@Sporun100u
@Sporun100u 4 месяца назад
İşte o yüzden Biz hala yerimizde sayıyoruz. Ondan sonra ekonomide enflasyonda pahalıyiz tabi ki pahalı olur.
@UğurÇakır-v2f
@UğurÇakır-v2f 3 месяца назад
Aferin Selmana 👍
@ozgeyldrm4470
@ozgeyldrm4470 2 года назад
Rüyada giderken uçakta daire şeklinde gözüküyor çok güzel görünüyordu
@cetinatesci6438
@cetinatesci6438 Год назад
Tam 30 yıl önce orada çalışırken Kuzey Suudi Arabistan da bu sulama donanımlarıni traktörle çekiyorlardı...Yani taa o zamanlarda da bunu yapıyorlardı...Bi de bazı vadiler,yuzyin ikiye ayrılmasıyla oluşmuştur..Buralarda tarım yapılabilmektedir...Muhteşem hurma bahçeleri buralarda bulunmaktadır...
@HazarMan
@HazarMan Год назад
Suyu denizden arıtıp kullanacak başka sağlam bir çare yok . Pahalıymış zahmetliymiş önemli değil söz konusu doğa ve gıda ise.
@yabuzeo
@yabuzeo 2 года назад
diyorumki mollari birakip bilim adamlarini getirince sonuc alirsin
@kasirga3915
@kasirga3915 2 года назад
Arabistan çölleri yemyeşil araziler içinde nehirler gezdiğini gördüğünüz an anlayinki kiyamet yaklaşmıştır ☝️hz ❣️Muhammed❣️ Mustafa sav ❣️
@RG-hu9nc
@RG-hu9nc 2 года назад
Bu sistem kadar kullanımı kolay olmamakla beraber damlama sistemi çok daha verimli bir sistem
Далее
Dünyanın En Büyük İmparatorluğu: Moğollar
2:07:45
Просмотров 931 тыс.