Тёмный

TATUTA DOCUMENTARY FILM 

Filmfarika
Подписаться 778
Просмотров 69 тыс.
50% 1

Tatuta Documentary tells about the TATUTA Project, which is a completely natural and alternative life-building model. It is the abbreviation of the words Agriculture - Tourism and Exchange. TaTuTa; “Agricultural Tourism and Voluntary Knowledge and Experience Exchange in Ecological Farms”.
The project, developed in 2003, was carried out between 2004-2006. After the project was completed, it turned into a self-executing program.
The main purpose of the TaTuTa Project was to promote ecological agriculture and ensure its sustainability by providing financial, volunteer labor and/or information support to farmer families living with ecological agriculture in Turkey. TaTuTa Program - known abroad as WWOOF Turkey - continues today with volunteer visits for the same purpose.
The outputs obtained at the end of the project, which was completed in 2006, are as follows: Contracts with new host producers, website, promotional film, many comprehensive publications in the national media, photo archives and local maps, visitor guides, farmer information and experience exchange and organizational meetings, visitors and Social interaction among host farming families.
Overseas promotion support is provided by collaborating with ECEAT (European Center for Eco-AgroTourism), of which Buğday Association is a Turkish establishment and a full member, and the World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) movement. TaTuTa, which started in 2003 with 25 hosts, continues today with 74 hosts.
Voluntary knowledge and experience exchange, which is the basis of the program, brings together farmers and businesses that live on ecological agriculture with people who are knowledgeable, experienced or interested in this field, and enables the exchange of knowledge and experience. While people with knowledge/interest in the technical, marketing, social and environmental dimensions of ecological production share their knowledge, experience and/or workforce during these visits, their food, beverage and shelter needs are met by the host. Additionally, volunteers have access to both social cohesion and knowledge based on real local experience.
The importance and goals of TaTuTa
* Strengthening communication between groups, individuals and different cultures within the ecological life movement,
* Creating and multiplying healthy examples in order to create a sustainable vital resource that is friendly to natural cycles, primarily for the rural population, in ecological production,
* By experiencing life on ecological farms, people living in the city internalize their responsibilities regarding ecological life and put them into practice in their daily lives,
* First-hand ecological methods, experience and knowledge sharing in consumer and producer activities,
* Contributing to the healthy continuation of soil, air, water quality, biodiversity, climates and other natural cycles by supporting nature-friendly production and consumption models.
For detailed information about WWOOF Türkiye/TaTuTa: wwoofturkey.org
Tatuta Belgeseli tamamen doğal ve alternatif bir yaşam kurma modeli olan TATUTA Projesini anlatmaktadır. Tarım - Turizm ve Takas kelimlerinin kısaltılmış halidir. TaTuTa; “Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası”.
2003 yılında geliştirilen proje 2004-2006 arasında yürütüldü. Proje tamamlandıktan sonra kendi kendini döndüren bir programa dönüştü.
TaTuTa Projesi’nin ana amacı Türkiye’de ekolojik tarımla geçinen çiftçi ailelerine mali, gönüllü işgücü ve/veya bilgi desteği sağlayarak ekolojik tarımı teşvik etmek ve sürdürülebilirliğini sağlamaktı. TaTuTa Programı yurtdışında bilinen ismiyle WWOOF Turkey bugün aynı amaç doğrultusunda gönüllü ziyaretleriyle devam ediyor.
2006’da tamamlanan proje sonunda elde edilen çıktılar şu şekilde: Yeni ev sahibi üreticilerle sözleşmeler, web sitesi, tanıtım filmi, ulusal medyada çok sayıda kapsamlı yayın, fotoğraf arşivi ve yöre haritaları, ziyaretçi rehberleri, çiftçi bilgi tecrübe takası ve örgütlenme toplantıları, ziyaretçiler ve ev sahibi çiftçi aileler arasında sosyal etkileşim.
Buğday Derneği’nin Türkiye kuruluşu ve tam üyesi olduğu ECEAT (European Center for Eco-AgroTourism/Avrupa Ekolojik Tarım Turizmi Merkezi) ve World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF - Organik Çiftliklerde Dünya Çapında Fırsatlar) hareketiyle işbirliği yapılarak yurtdışı tanıtım desteği sağlanıyor. 2003 yılında 25 ev sahibi ile başlayan TaTuTa, bugün 74 ev sahibi ile devam ediyor.

Опубликовано:

 

29 ноя 2013

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 33   
@erdalisik1369
@erdalisik1369 3 года назад
Çok güzel bir yaşam. Güzel bir belgesel. Yayında yüksek ses müzik olmasa daha kaliteli izlenebilirdi.
@erenbc
@erenbc 5 лет назад
Harika bir olay...insanlarin boyle yasamasi ve mutlu olmasi...
@Shy85Gney
@Shy85Gney 5 лет назад
Neee guzel bir hayat bu böyle kendimi öyle görüyorum inşallah ilerde 😍😍😍😍 biz kendimizi zehirliyoruz hergun dogal yaşamaktan daha guźeli varmi ya ❤❤❤❤ lutfen daha çok video paylaşın
@aysunsimsek3367
@aysunsimsek3367 Год назад
👏👏👏 Harika
@recaibas550
@recaibas550 5 лет назад
Maaşallah çok güzel 10.numara Muhteşem Helal olsun.
@dogalyasamadonusdagc9525
@dogalyasamadonusdagc9525 7 лет назад
bu tür dogal yaşam alanlarına daha çok yogunlaşmak lazım kidogal hayatı insanlara sevdirmek lazım
@Shy85Gney
@Shy85Gney 5 лет назад
Aynen öyle
@ygursoy5875
@ygursoy5875 5 лет назад
dogal yaşama dönüş dagcı urla cesmeslti lzmir turkey
@havaoztekin9454
@havaoztekin9454 5 лет назад
Harika bir iş yapmış helal olsun
@saimyldrm309
@saimyldrm309 2 месяца назад
🤩
@omerece9190
@omerece9190 3 года назад
Ellerine emeklerine sağlık abicim 👍🏻👏🏻👏🏻
@Filmfarika
@Filmfarika 3 года назад
Rica ederim Ömer, beğendiğine sevindim , zaman ayırıp izlediğin için de çok teşekkür ederim.
@hilly2492
@hilly2492 4 года назад
insanlar gerçekten garip..bir zamanlar köylülük küçümsenirdi herkes kentlere hayranlık duyardı modernleşme adı altında bir çok insan kendi memleketlerini köylerini kendi kaderlerine terk edip şehirlere kentlere göç ettiler...çiftçilik tarım doğal yaşamın kıymeti bilinmedi..şimdi ise bu akım tam tersine döndü..tüm entel dantel geçinenler mesleklerini dahi bırakarak köy hayatı yaşamak için yollara düştüler şehir hayatının keşmekeşinden kurtulmak ve doğal yaşamı yeniden yaşayabilecekleri köy arayışına girdiler...ne garip değil mi..ama bunu yaparken de nedense yine kendi köklerinin geldiği köyleri tercih etmek yerine moda bu ya...sahil kentlerinin olduğu köylere yerleşme hayalleri içinde bunu gerçekleştirme arzusunu taşıyorlar...ee amaç gerçek bir köy yaşantısı değil çünkü..ucundan kıyısından bir hobi ve heves gibi bu hayali tatmak ve yaşamak yatıyor bunun altında..''modern köylülük'' diyorun ben buna..çünkü okumuş aydın insanlardan oluşuyor bu köylere yerleşme akımının içinde olanların çoğu ..ve elbette doğal yaşama ihtiyaçtan kaynaklı bu akımın bana samimiyetsiz gelen tarafı ise..mutlaka birçoğunun kendi memleketinde köyü olduğu halde oralara yerleşmek yerine..turistik kentleri tercih etmeleri yatıyor..
@ugurkeles5614
@ugurkeles5614 3 года назад
mükemmel hayat...
@koldugmeleri3685
@koldugmeleri3685 3 года назад
tatuta ne kadar güzel bişey yaa biz adam bulamıyoruz çalışma arkadaşlar tatuta yaşamak isteyen bana ulaşsın. Fındık toplama , bahçe çabalama , sığır bakimi , mantar toplama , yani bizim burda parayla yapan zor buluyoruz yedirme icirme hiç sorun değil. Mevki Düzce kalicak yer filan bundan daha iyi.... Ben bunu sevdim ya
@Filmfarika
@Filmfarika 3 года назад
kol düğmeleri geliyoruz :).
@koldugmeleri3685
@koldugmeleri3685 3 года назад
@@Filmfarika ciddi mısınız şimdi tam zamanı fındığın bekleriz 😊 Instagram'da sumexd den yazın misafirimiz olun
@Filmfarika
@Filmfarika 3 года назад
@@koldugmeleri3685 Elbette ciddiyim fakat çalışmaya değil ziyarete :). Eğer organik bir tarım faaliyeti sürdürüyorsanız buğday derneği ile iletişime geçip çifliğinize tatuta gönüllüsü davet edebilirsiniz. Böylece gönüllüler doğal ortamın tadını çıkarırken bir bakmışsınız işler bitivermiş ;)
@koldugmeleri3685
@koldugmeleri3685 3 года назад
@@Filmfarika yok canım ESTAĞFURULLAH bende ziyarete dedim şuan fındık mevsimi buyrun yerimiz Düzce de ... Tatuta ya gelince yabancı dil bilmiyorum birde öyle işte😊
@kaandoga9313
@kaandoga9313 5 лет назад
İlk fırsatta gezmeye başlıcam
@fatmaquluyeva8191
@fatmaquluyeva8191 4 года назад
Bu proje Azərbaycanda da olsaydı sevinərdim
@Filmfarika
@Filmfarika 4 года назад
Fatma Quluyeva biz de Azerbaycan’da bir belgesel yapmak çok isteriz. Güzel memleket . Selamlar bizden.
@huseyinserdartanal588
@huseyinserdartanal588 Год назад
Fatma yaşamın yoğunluğundan kendi belgeselime ve yorumlara bile yıllar sonra bakabildim. Ay balam bunu Azerbaycan da da yapabiliriz yaygınlaştırabiliriz. Yeter ki devlet ve halk sahip çıksın ben elimden gelen katkıyı yaparım. Burada ben buna başla-yalıdan beri gereken adımları atan, böyle bir Devlet ( Hükumet ) olmadı. Her şey prosedür, formalite, kanuna uydurma. Halk da hükumet de ( istisnalar hariç ) yüksek oranda bilinçsiz. Etikten, bilimden ve akıldan yoksun. Önceliğini bilmeyen bir devlet ve halkla karşı karşıyayız. Benim misyonumu gayretimi amacımı anlamadı destek vermedi. Bir Türkiye tespiti: Bu ülkede her şey bilinir ama yapılmaz. Biz naçizane yapanlardanız. Bu ülkede doğruları söyleyenler ve yapanlar bırak desteklenmeyi takdir edilmeyi cezalandırılır. Bu ülkede devletten ve halktan takdir beklemek aptallıktır, bu ülkede hiçbir başarı ve fayda cezasız kalmaz. Bana ulaşmak istersen e postam serdar.tanal@gmail.com
@azrausa
@azrausa 4 года назад
Cilekleri aluminyum tencerede saatlerce kaynatmak cok zararli..
@Filmfarika
@Filmfarika 4 года назад
azrausa Çocukluğumda bakır kazanlarda kaynatılırdı. Şimdilerde çok azaldı.
@1muhabbet
@1muhabbet 4 года назад
ekmek yapmayida ögrenmem gerek
@Filmfarika
@Filmfarika 4 года назад
Doğal yaşama dönerek insanın öze dönüşünü de gerçekleştirmiş olacaksınız, kıskandım, ne mutlu size. Fabrikasyon üretilen ve ambalaja girmiş her gıdadan uzak kalabilmenin tek yolu bu sanırım. Sadece ekmek değil, kendi peynirinizi ve yağınızı da yaparak sağlıklı bir yaşam sürün .
@hilly2492
@hilly2492 4 года назад
gidin kardeşim kendi köylerinize çiftçilik yapın adam akıllı..ve GERÇEK KÖYLÜ OLUN ..ve köyünüze memleketinize bari faydanız olsun..!!
Далее
Bi Çiftlik | Avşa
25:25
Просмотров 68 тыс.
Поём вместе с CLEXXD🥵 | WICSUR #shorts
01:00
İmece Evi
25:59
Просмотров 35 тыс.
Yeni Köylü | 1. Bölüm
32:32
Просмотров 243 тыс.
Giden Gelmez Dagları
28:19
Просмотров 629 тыс.
Victor Ananias | 1. Sezon | Fark Yaratanlar
23:15
Просмотров 15 тыс.
Bi Çiftlik | Manisa
25:16
Просмотров 90 тыс.
SEVİNÇ ABLA / BAYRAMİÇ / TATUTA ÇİFTLİĞİ
23:55
Urartu'nun İki Mevsimi (1977)
40:19
Просмотров 100 тыс.