Тёмный
No video :(

Testing 24V 200W 3 Phase Wind Generator for 12V Battery Charging 

econect
Подписаться 2,6 тыс.
Просмотров 10 тыс.
50% 1

In this post, we will test a 24V 200W 3 phase wind generator to charge a 12V battery using a charging relay. We will connect the 3 phases of the wind generator to a 3-phase rectifier bridge to obtain direct current (DC).
Step 1: We test the wind generator to obtain direct current (DC) by connecting it to a three-phase bridge rectifier.
Step 2: We connect the direct current (DC) output to a direct current (DC) to alternating current (AC) converter to get 220V.
Step 3: We connect the converter to a 220V to 12V transformer. In this case, the connection will be reversed: the current input will be on the 12V output wires of the transformer, and the output will be on the 220V wires of the transformer.
Step 4: We test the wind generator directly connected to the transformer on two phases of alternating current. Connecting the transformer will be done in the same way as in the previous step: the current input will be on the 12V output wires of the transformer, and the output will be on the 220V wires of the transformer.
We will analyze the results and efficiency of each connection and discuss their advantages and disadvantages.
If you are interested in this topic, don't forget to like and subscribe to our channel for more information!

Опубликовано:

 

24 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 10   
@emilpogan5771
@emilpogan5771 Месяц назад
Si eu mi-am achizitionat una de 1 kw pe un banc de baterii de 48 v la 500 rpm dupa cate vad usor se învârte cu mana si axul turbinei
@catrazdana
@catrazdana Год назад
Testul nu e corect. Turatiile alea n-o sa le ai niciodata in conditii reale cu generatorul montat pe eoliana. Valorile reale cred ca sunt la jumatate, adica 30-40 volti si aproximativ 4 amperi. La testul cu becul cu incandescenta de 100 W transformatorul e mic si nu poate sa transforme suficienta putere. Daca generezi 40 volti si 4 amperi rezulta 160 wati , deci ai suficienta putere in generator, numai ca transformatorul nu duce mai mult de 5 de wati din cate imi dau seama (puterea este egala cu sectiunea in centimetri patrati Sectiunea la patrat(in cm2)=Puterea aparenta(in VA) Cu un transformator mai mare ardeai becul sigur pentru ca in secundar depasesti cu mult cei 240 volti la care rezista becul.
@econect
@econect Год назад
Mulțumesc pentru observații! Ai dreptate că valorile obținute în testul inițial pot fi diferite de cele reale în condiții de utilizare pe o eoliană. Este important să luăm în considerare faptul că generarea de energie electrică depinde de mai mulți factori, cum ar fi viteza vântului și eficiența sistemului de conversie a energiei. De asemenea, ai punctat corect că transformatorul utilizat în testul cu becul nu este suficient de puternic pentru a transforma întreaga putere generată de motorul DC. Este important să se aleagă un transformator adecvat în funcție de puterea generată pentru a evita eventualele probleme, cum ar fi arderea becului. Voi lua în considerare aceste observații în postările viitoare și voi încerca să furnizez informații mai precise și relevante. Apreciez feedback-ul tău și încurajez și alte sugestii sau întrebări pe care le ai! Mulțumesc încă o dată și vă invit să rămâneți conectat pentru mai multe informații și actualizări!
@nelute5
@nelute5 Год назад
Puterea nu este egală cu secțiunea, ci este dată de secțiune ! Ai greșit în exprimare, dar ai corectat („secțiunea la pătrat” ), deci este egală cu pătratul secțiunii. Transformatorul trebuia să fie cel puțin egal cu puterea dată de generator, dar în principiu se ia aproape dublu. O sursă destul de sigură, trebuie să fie cam dublă de cât sarcina folosită.
@nelute5
@nelute5 Год назад
La măsurarea curentului dat de generator, ai trecut prin puntea redresoare, unde ai pierderi mari de curent pe diode. Era mai corect să măsori cu un clește, direct în alternativ (chiar și-n scurt), când e posibil nici să nu-l fi putut roti acea bormașină. Înțeleg, ai vrut să vezi ce iese pe partea de CC, pentru că oricum așa-l vei putea folosi, dar dacă alegi utilizarea-n alternativ, datele sunt altele. Eu a ajuns aici, de la ultimul tău film, cel cu motorul de frigider, unde ai blocat comentariile. Cum ai stabilit că trebuie să împarți în șase părți, rotorul ? Nu e corect ! Fă-l cum am făcut eu cu motorul de mașină de spălat, dacă n-ai ajuns să-l strici la frezare ! Statorul are 2 poli, pentru că e la 3000 de ture. Între cei doi poli mai are încă doi, formați de bobina de ajutor, pe care nu trebuie s-o iei în calcul. Deci ai doi poli diametral opuși, și ca urmare rotorul trebuie să-l împarți tot în două. Jumătate cu N și jumătate cu S, lăsând distanță între poli, egală cu lățimea polului. Atunci vei obține ceva mai bun ca la acest generator de eoliană, și e posibil să se manifeste ca la mine, pe măsură ce adaugi sarcină să crească turația, sau să fie învârtit mai ușor. Vezi cum am făcut eu, și mai fă un film în care să vii cu rectificarea părerii că n-ar merge și că sunt escrocherii. Fă-l, sunt curios dacă-ți iese la fel. Nu pune magneți puternici, sunt și scumpi dar e posibil să strice rezultatul, cum mi-a făcut mie la cel făcut din flex.
@econect
@econect Год назад
Mulțumesc pentru comentariu și pentru sugestiile tale. Precizez că sunt începător și că acesta este un hobby pentru mine. Nu am cunoștințe avansate în domeniu, dar sunt pasionat și încerc să învăț. În măsurarea curentului, am trecut prin puntea redresoare pentru a obține un curent continuu, deoarece am dorit să văd cât de multă putere poate genera generatorul prin acesta. Înțeleg că măsurarea în curent alternativ ar putea oferi rezultate diferite. Referitor la împărțirea rotorului în șase părți, am urmat indicațiile și exemplele din clipurile pe care le-am vizionat. Cu toate acestea, voi lua în considerare sugestia ta și voi încerca să împart rotorul în două părți, fiecare cu un pol opus, respectând lățimea polului. Apreciem sfaturile și experiența ta în domeniu. Rotorul l-am dat pentru frezare la frezor, dar am trimis un mesaj pentru a confirma dacă a avut timp să-l frezeze sau nu. Am cerut să fie frezat în 4 părți egale, conform dimensiunilor pe care i le-am dat. Mi s-a confirmat că așa va fi făcut. Am optat pentru 4 părți egale pentru a putea adăuga 4 magneți (N - S / N - S) și, în cazul în care această variantă nu funcționează, voi încerca varianta cu doar 2 magneți (N - S). Magneții pe care îi am au dimensiunile de 45x11x3mm și sunt de tip N52. Aștept cu nerăbdare mesajele voastre și voi încerca să țin cont de ele. Chiar dacă nu voi reuși cu acest rotor și voi strica rotorul, consider că este o oportunitate de învățare și, în plus, mai am un compresor de rezervă. Sper că, în final, voi obține rezultatele dorite. Voi realiza un nou clip în care voi prezenta experiența cu modificarea rotorului conform sugestiilor tale și voi rectifica părerea mea în privința funcționării generatorului. Așteaptă cu nerăbdare următoarea parte a clipului pentru a vedea rezultatele obținute. Mulțumesc pentru implicare și pentru împărtășirea experienței tale. Îmi pare rău pentru greșeală cu restrictionarea comentarilor. Restricțiile pentru comentarii sunt acum eliminate și acestea sunt active. Aștept cu nerăbdare să primesc feedback și sugestii de la comunitatea ta. Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru implicare!
@nelute5
@nelute5 Год назад
@@econect , nu va funcționa nici cu 4 poli, la capacitatea lui, pentru că vei avea în același timp și N și S de pe rotor, în dreptul unei singure bobine. Tot ce se suprapune, se anulează. "Două forțe egale dar de sens opus, rezulta ta-i zero" ! Deci, totul e ca atunci când un pol al rotorului e pe centrul miezului unei bobine de pe stator, să u mai fie și alți poli de pe rotor, în dreptul aceluiași miez de pe stator. Când polul rotorului se depărtează de centrul bobinei, unde sinusoida are amplitudinea maximă, sinusoida scade (deci tensiunea scade spre zero), cu atât mai rapid cu cât din spate vine celălalt pol, care îi ia locul, schimbând semnul. Deci, dacă vei pune 4 poli, vei avea doar jumătate din ce poate, pentru că jumătate din cursă ai doi poli care se suprapun pe aceeași bobină. Cu 2 poli, numai când iese nordul de pe o bobină, intră și sudul ! E ca atunci când ar merge doi bărbați la aceeași femeie, în același timp !
@econect
@econect Год назад
​@@nelute5
@econect
@econect Год назад
Menționez că nu mă pricep prea bine, dar am încredere în ceea ce spui. Totuși, am studiat atent statorul și mi se pare că are 4 poli, de aceea am spus să frezez rotorul în 4 puncte. Voi testa astfel și, dacă rezultatul nu va fi unul pozitiv, voi scoate magneții de pe rotor și îi voi pune așa cum spui tu 2 poli. Îmi vor rămâne cele 2 frezaje goale și sper să nu afecteze acest aspect. Am atașat o poză cu rotorul pentru a ilustra clipul. Mulțumesc!
@nelute5
@nelute5 Год назад
@@econect, nu are 4 poli, are 4 bobine (vezi filmul meu din această seară), două pentru lucru, cu sârmă mai groasă, și două de ajutor la pornire, cu sârmă mai subțire și mai puțină. Pe cele cu sârma mai subțire nu le lua în calcul, fă rotorul după cele două groase. Vor produce și cele mai mici, dar mai puțin. Cele două mari, reprezintă polii statorului.
Далее
#Generator cu magneti neodim #
17:13
Просмотров 60 тыс.
Generator without braking, Anti lenz effect. Part IV
15:04