Тёмный

Totul despre Impozitarea investitiilor in 2024 cu Claudiu Ionita S08E08 

Banii Vorbesc - Financial Education Podcast
Подписаться 9 тыс.
Просмотров 12 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

25 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 86   
@MrRazvano2002
@MrRazvano2002 5 месяцев назад
Sistemul de taxare a investitiilor e ok, mi se pare ciudata calcularea cass-ului, mai ales pentru cei care au si venituri salariale. Practic un om ajunge sa plateasca acelasi sistem de sanatate de mai multe ori
@Woot-Zee
@Woot-Zee 3 месяца назад
E ok, si cumva tot nu au bani de nimic... aia e defapt partea ciudata. :))
@psihobubu
@psihobubu 5 месяцев назад
Multumiri pentru informatii, foarte utile. In opinia mea, sistemul fiscal e, mai intai de toate, foarte impredictibil si nu incurajeaza economia reala, care sa aduca beneficii semnificative statului. Deocamdata fiscalizarea investitiilor este buna, ramane sa vedem daca se mentine pe termen lung. Ceea ce imi doresc este un sistem fiscal simplu, clar si mai ales stabil.
@catalinbogdan392
@catalinbogdan392 5 месяцев назад
Exceptionala idee de podcast! Multumim pt informatiile furnizate, m-au ajutat sa imi clarific multe dintre intrebarile la care trebuia sa studiez cateva ore legea pt a-mi raspunde
@iomarian13
@iomarian13 5 месяцев назад
sistemul fiscal e ok-ish pentru investitori; o "suparare" este prezenta CASS deoarece daca sunt si angajat si investitor sunt suprataxat iar la "spitale" sunt tratat tot cu lipsa de materiale ; din pacate asta e realitatea romaneasca.
@antidote88
@antidote88 5 месяцев назад
Taxele din Romania pentru investitori sunt foarte accesibile, aproape de paradis fiscal, cel putin pentru titlurile de valoare. Insa sistemul de raportare si calculare al taxelor este unul foarte dificil. Parca se fac doi pasi inainte si unul inapoi. Avem taxe reduse, retinere la sursa la brokerii rezidenti, pe de alta parte avem o fiscalitate care se schimba an de an si creaza confuzie. Foarte bun episodul, multumim!
@Woot-Zee
@Woot-Zee 3 месяца назад
Vad ca voi intelegeti prin "sistemul fiscal" doar plata taxelor si impozitelor, nu si cheltuirea lor... Tipic! :)
@jurcsisinpisti2102
@jurcsisinpisti2102 5 месяцев назад
Nu mi se pare mare impozitele din Romania în contra sunt foarte accesibile față de străinătate! eu investind în România pe bursă. Mulțumim pentru informații foarte utile un podcast excellent! 😊
@GruianFlorin
@GruianFlorin 5 месяцев назад
In Romania dupa ce am studiat eu, avem printre cele mai mici taxe in investitii, deci este de dorit sa ne putem declara si impozita veniturile in Romania. Aproape paradis fiscal, pe bune! Sunt unul din romanii care a calatorit si muncit multi ani in Europa.
@daniela-marianaganea8270
@daniela-marianaganea8270 5 месяцев назад
Multumesc! Foarte util!
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Mulțumim 🙏
@luciandrosescu
@luciandrosescu 5 месяцев назад
Impozitarea în România nu e încă f. mare comparativ cu alte tari, dar este în creștere cel puțin pe partea de dividende de la 5 la 8%. A fost singurul podcast în care s-a spus ca titlurile de stat nu intra în baza de calcul a CASS.
@vladut2003
@vladut2003 5 месяцев назад
Sistemul fiscal din RO are o suferinta: lipsa de predictibilitate. Altfel, consider ca nivelul taxelor este decent vis-a-vis de așteptări.
@mihaiciobanu5741
@mihaiciobanu5741 5 месяцев назад
Super video !!!! Sistemul fiscal este stufos si ineficient. Pentru moment taxele sunt ok/mici pentru investitori. Sa vedem ce va veni la anu, dupa alegeri.....
@bogdanbaban6611
@bogdanbaban6611 5 месяцев назад
Multumim pentru informatii. Sistemul nostru fiscal este foarte stufos,ineficient si necesita adaptare rapida.Nimic nu este previzibil.Momentan taxele pentru investitori nu sunt mari comparativ cu alte state. Ar fii mai usor daca ai primi o lista cu ceea ce trebuie sa platesti. Doar asa o sa dispara evaziunea fiscala.
@chiscomancatalin6987
@chiscomancatalin6987 5 месяцев назад
Sistemul fiscal din Romania este la momentul actual destul de bun. Întradevăr taxarea muncii lasă de dorit, dar din punct de vedere investițional lucrurile stau foarte bine.
@GeorgianMadalin_1721
@GeorgianMadalin_1721 5 месяцев назад
Pe partea de investiții e un impozit destul de ok. Problema este că se schimbă foarte des sistemul, partea de online este la pământ sau sub pământ că toți angajații ANAF sunt pământ de flori. Totul este foarte haotic, foarte greu de completat, legislația este atât de urât scrisă încât în două rânduri dintr-o frază ești total în ceață!
@detectiviiapeipierdute
@detectiviiapeipierdute 5 месяцев назад
Taxele sunt cele pe care le alegem noi...in contextul in care avem libertatea de a alege in ce tara sa investim. Desigur ca sunt mari pt cei care platesc si sunt mici pentru cei care le primesc.
@AK9090-Gherla
@AK9090-Gherla 5 месяцев назад
Foarte interesant. Spun in calitate de investitor începător. Dar o intrebare as avea in caz de o sa am nevoie de ajutor la anul la declaratia unică la cine sa apelez? La un consultant fiscal?mulțumesc anticipat si felicitări pentru podcast te urmaresc cu drag.
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Ne bucurăm ca a fost de interes. Legat de întrebare, cred ca cel mai bine ar trebui să apelezi la un contabil - unul pe care să-l cunoști. Dar să știi ca declarația unică este ușor de completat, depinde de cât de complexă este în cazul tău.
@AK9090-Gherla
@AK9090-Gherla 5 месяцев назад
@@BaniiVorbesc fiind la început de drum doar pentru chirii și dividende o sa fie de trecut.
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
@@AK9090-Gherla Cred ca un contabil din orasul dvs ar fi suficient. Un consultant fiscal ar ajuta mai mult atunci cand sunt multe surse de venit, din tari diferite si cum se poate optimiza. Dar in cazul dvs, un contabil sigur ar putea ajuta.
@valigorea6617
@valigorea6617 5 месяцев назад
Sistemul fiscal il avantajeaza pe cel ce are castiguri mari si foarte mari. CASS de 1800lei platit de mine imi ridica poderea totala a impozitului la 20%. Sistemul este stufos pentru a masca neimpozitarea exceptiilor la impozitare si a marilor profituri.
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
CASS-ul pe nivele poate să ducă impozitul la procente mari pentru cei care sunt la limita de a-l atinge. Acesta este, din păcate. Cei care câștigă foarte multe, 7200 lei pe an nu ar fi foarte mult.
@mariusmarcu4892
@mariusmarcu4892 5 месяцев назад
Sistemul fiscal din Romania este din ce in ce mai user friendly, usor sccesibil si nivelul taxelor este mic. Orice expat sau roman ce a lucrat si investit afara poate confirma asta. Romania the last EUTiger of the Est! Profitati la maxim de vremurile astea caci in cativa ani vor fi istorie... cum ne apropiem de nivelul occidental, cum va fi mai scump totul, in primul rand impozitarea. Spor la investitii!
@MirceaRusta
@MirceaRusta 5 месяцев назад
Felicitari!
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Mulțumim!
@corinacurta
@corinacurta 5 месяцев назад
Comparativ cu alte sisteme fiscale, cred ca suntem binisor. Doar ca pentru nivelul nostru de venituri si educatie, si cat e de plata pare mult. De cand se impoziteaza extra CASS functie de cele 3 plafoane de venituri, sunt cred multi care sunt un pic descurajati sa investeasca. Dar pentru felul in care contibuabilul "relationeaza" cu ANAF, la cat de "usoara" este comunicarea si asistenta contribuabil... as zice ca e taxele sunt marisoare pentru cat oferta statul.
@cristianionescu3782
@cristianionescu3782 5 месяцев назад
Impozitul pe dividende ar trebui sa creasca de la 8% la 10%. (Este ciudat ca un patron sa plateasca impozit pe venit mai mic decat angajatii lui). Ar trebui uniformizat tratamentul fiscal pentru investitiile prin brokeri (evident nu poti cere brokerilor "nerezidenti" sa opreasca la sursa impozitul, dar procentul ar trebui sa fie acelasi). Sistemul CASS ar trebui regandit in sensul largirii bazei de impozitare: TOTI cetatenii cu varsta peste 18 ani sa plateasca CASS. Pentru persoanele "fara venituri proprii" sau cu venituri sub primul prag, sa se aplice primul prag. Ar trebui eliminat conceptul de "coasigurat": cel care are in intretinere persoane "fara venituri proprii" sa achite CASS pentru ele (la nivelul primului prag). Daca se opteaza pentru un sistem cu paliere atunci sa se aplice sistemul pentru veniturile "totale": daca sunt salariat si am baza de calcul pentru CASS 80000 RON si venituri din dobanzi de 80000 Ron acum platesc 8000 Ron ca salariat si 7200 pentru veniturile din dobanzi - total 15200; daca nu sunt salariat si am venituri din dobanzi de 160000 Ron atunci platesc doar 7200 Ron. Corect ar fi sa se plateasca la suma veniturilor indiferent de sursa de venit. Ca raspuns la intrebare: CASS este disproportionat pentru ceea ce ofera (in special pentru cei cu venituri mari din mai multe surse); impozitele pe castiguri din investitii (investitii la bursa prin brokeri "rezidenti") sunt prea mici.
@andy95summer
@andy95summer 5 месяцев назад
"Cum ți se pare sistemul fiscal din România?" R. Pe partea de investiții e un impozit extraordinar comparat cu alte tari din Europa unde impozitul este 15-20-25%. La fel si taxa de dividende este buna (8%), dar sunt si probleme: fiscalitatea se schimba aproape anual, codul legii nu este clar (ambiguu), sistemul online de plati in Romania are nevoie de imbunatatiri, adeverinta de venituri de la ANAF de cele mai multe ori este gresita (sume aiurea sau lipsa) si taxa mascata ca CASS (unde sunt destui de multi care sunt angajati si fac investitii si/sau PFA) si trebuie sa platesti, daca faci castiguri peste pragul X, chiar daca esti asigurat deja dar tie nu iti aduce nimic in plus (beneficiu medical, orice) doar sa platesti o taxa in plus degeaba (macar la CAS -pensie- [unde e cazul, ex. PFA] ti se pune ca venit extra si mai faci ceva puncte, tot mai bine decat nimic ca la CASS). "Crezi că taxele sunt mari cu ceea ce oferă sau crezi că sunt ideale pentru investitori?" R. Nu sunt mari, sunt foarte ok (am raspuns detaliat tot in prima intrebare), dar taxa CASS ar trebuie fie sa aduca un benefiu celor ce sunt deja asigurati prin CIM, fie sa se transforme in CAS (benefiu in puncte pensie), fie sa dispara in cazul celor ce nu vor sa fie "re"asigurati.
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Salutare si felicitari pentru castigarea unei carti din cadru concursului nostru. Te rog sa-mi trimiti toate detaliile de livrare pe contact@laurentiumihai.ro pana duminica 12 mai. Multumesc
@ashnarner6279
@ashnarner6279 5 месяцев назад
La Cripto este mai complicat ... ati uitat un pas in procesul de tranzactionare si anume USDT ... cand se vand criptomonede suma merge in usdt si de multe e reinvestita fara sa mai ajunga si fiat. In acest context ce se ia in considerare ? Conversia fiat -> usdt / usdt -> fiat ?
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Legea nu spune nimic legat de Fiat sau de usdt.. din lege se înțelege doar atunci când transformi crypto în lei/euro/bani normali. Atunci se impozitează.
@tudorikcipriana2204
@tudorikcipriana2204 5 месяцев назад
1. Taxele in Romania sunt foarte ok fata de alte state, 2. ca investitori, putem considera statul roman chiar un paradis fiscal (ex: 10% impozit venit vs 30-40% Franta, UK etc). ...Am insa o intrebare, la minutul 24... dobanda aferenta imprumutului făcut ptr achizitia apartamentului dat in chirie, nu ar putea fi incadrata la cheltuieli si dedusa astfel din chiria obtinuta?
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Ce frumos ar fi fost. Din păcate, nu. Plătești din câștig. Creditul nu se scade din câștig.
@catalingabriel7070
@catalingabriel7070 3 месяца назад
Va salut, sunt mai nou in domeniu si nu am gasit inca explicatia corecta de impozitare, am cumparat prin revolut aprox 7400 actiuni la 0,20$ si am vandut la 0,25$. Trebuia sa incasez aprox 1840$ insa am incasat doar 1800$, oare mi-au retinut la sursa 10% din castig? Trebuie sa platesc si la ANAF 10% din ce a mai ramas, adica aprox 360$? Sau doar ii declar aici si acela este castigul net cu care raman?
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 3 месяца назад
Trebuie declarat la ANAF ca sa se plătească impozitul pe profit. Probabil diferența de 40$ reprezintă doar un comision de la Revolut. Dacă ai vândut în 2024, trebuie să declari în 2025 până pe 25 mai prin declarația unică.
@cristianfilip207
@cristianfilip207 5 месяцев назад
Parerea mea este ca taxele sunt ideale ,politicul nostru foloseste aceste taxe din pacate pentru a plati pensiile lor speciale si pe salarii politice cu pare de rau.(Banul e rotund: se rostogoleşte până îşi găseşte un stăpân.)
@stancuflorin9774
@stancuflorin9774 5 месяцев назад
Taxele cred ca sunt ideale pentru investitori.
@danielchereches6388
@danielchereches6388 5 месяцев назад
Impozitarea veniturilor in Romania sunt acceptabile. Partea cu plata CASS pentru toate veniturile nu suna bine. Oricat vom cotiza, serviciile medicale sunt la fel pentru toti indiferent de contributii
@YellowSpy
@YellowSpy 5 месяцев назад
Taxele pe investiții sunt ideale. Dacă am arunca un ochi la alte țări vedea niște taxe foarte mari. De exemplu Germania are 25-26% + încă o taxa de vreo 2-3%. Și da știm salariile sunt altfel, bla bla, dar prețurile acțiunilor sau etf-urilor sunt la fel (cu o mică diferența). Oricum sunt sigur ca mulți nu-și fac taxele de pe revolut, cu siguranța ca ANAF-ul nu vede. Pe criptomenzi este mai complicat, nu prea știu cum este in romania, dar in Germania daca ți o criptomoneda in wallet sau exchange mai mult de 1 an de la cumpărare și dupaia este vândut, nu plătești taxe deloc, dar trebuie sa aduci dovezi când ai cumpărat și când ai vandut (tranzacțiile)
@cristianhasmasan985
@cristianhasmasan985 5 месяцев назад
complicate, mari pentru ce ofera si aproximativ mici fata de alte state, nu ar fi nici mari daca s-ar vedea investitii de pe urma taxelor. problema grava este ca toate taxele se duc pe cheltuielile fara sfarsit ale bugetarilor de lux.
@catalinbogdan392
@catalinbogdan392 5 месяцев назад
Taxele din Romania mi se par mici, e considerata de multi paradis fiscal(care sunt convins ca va migra spre o taxare ca in vest pe masura ce dezvoltarea economica accelereaza). Sistemul fiscal insa mi se pare complicat, cu multe legi neclare si un site Anaf ce seamana cu unul dezvlotat de niste elevi de liceu
@sorinscortan357
@sorinscortan357 5 месяцев назад
W-8BEN este valabil timp de 3 ani, apoi expira la finalul anului respectiv. De exemplu W-8BEN completat in 2024 este valid pana la finalul anului 2027. Metoda creditului fiscal nu se poate aplica pentru alte tari decat SUA, chiar daca exista tratat de evitare a dublei impozitari, deoarece ne lipsesc documentele justificative din tara emitentului dividendelor respective, si ca atare nu indeplinim cumulativ toate conditiile din art. 131, paragraful (3) din Codul fiscal. In Adeverinta de venit de pe SPV nu apar castigurile impozitate la sursa de catre brokerii straini cu sucursala in Romania (ex. XTB). Tara emitentului se declara in DU 212 daca actiunile sunt cu detinerea investitorului. Daca actiunile sau ETF-urile sunt CFD, se trece tara brokerului (ex. Cipru pentru actiuni sau ETF-uri CFD de la eToro, Romania pentru actiuni, ETF-uri sau cryptomonede CFD tranzactionate de la XTB).
@dramaticquiz
@dramaticquiz 5 месяцев назад
Sistemul fiscal din Romania e foarte complicat si contine legi care se schimba de la an la an, prin urmare nu e tocmai un magnet pentru investitori fie ei romani sau straini, dar are printre cele mai mici impozite din Europa iar ca sa fac o analogie aici, dau exemplu Germania, unde impozitul pe dividende este de 25% + taxa de solidaritate + taxa de biserica. Prin urmare mediul financiar din Romania este propice pentru cresterea si dezvoltarea afacerilor. Mi-as dorii mai multa stabilitate in ceea ce priveste legile schimbate in fiecare an, si mi-as mai dorii de asemenea ca impozitul sa fie oprit la sursa automat! De exemplu in Germania, daca ai vandut ceva, inainte sa iti intre banii in cont, se opreste impozit automat iar apoi primesti banii. PS Episodul de azi mi-a placut enorm si cred ca ar trebuii sa fie vizionat de fiecare om din Romania. Stima si respect pentru tine si pentru invitatul tau, Claudiu Ionita.
@luciandrosescu
@luciandrosescu 5 месяцев назад
Cum se anunță câștigării celor 2 cărți?
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Le-am lăsat mesaj la comentariul lor. Așa cum și anunțam înainte.
@danfloroiu
@danfloroiu 5 месяцев назад
Cum mi se pare sistemul in Romania ? Eu ca si roman cu rezidenta fiscala in Franta pot sa spun prin comparatie ca este foarte avantajos in Romania. Bineinteles ca odata cu introducerea contributiei de sanatate pe toate tipurile de venituri a redus foarte tare diferenta fata de celelalte tari europene dar inca este un sistem avantajos. Sistemul de stat functioneaza cu bani din taxe si din valorificarea resurselor. Fara taxe ar colaps, ar fi multe lipsuri si tara nu s-ar dezvolta. Ele trebuie platite atunci cand trebuie platite si vor fi din ce in ce mai mari. Taxele vor fi suportate de oameni, caci clasa politica o sa "vanda " ideea de reducere a diferentei dintre bogati si saraci. Se incearca din rasputeri reducerea diferentei dintre bogati si saraci, dar acest lucru nu o sa se realizeze niciodata. Exista un procent mic de oameni bogati si unul mare de "saraci". Din fericire "saracii" nu mai sunt asa saraci si nu se mai moare de foame in Europa. Dar niciodata nu se va reduce diferenta dintre cel mai bogat si cel mai sarac. Aceasta diferenta o sa creasca mereu si e o utopie sa credem altfel. Ca si investitor, 1% pe castigul de capital e o gluma. Daca mai investesti si in ETF cu acumulare, poti sa amani evenimentul taxabil mult si bine. In Franta e 30%. e cam 30% la multe :) Avantajul Romaniei mai este ca nu se impoziteaza asa drastic mostenirea. S-a inceput timid cu 1%, 3% pe un imobil vandut primit prin mostenire, dar aceasta taxa e inca mica. Cum ar fi sa trebuiasca sa dai la stat o taxa ce inseamna 50% din imobilul mostenit ? Se practica in VEST. Se descurajeaza transmiterea patrimoniului. Romania sta inca BINE, la procentul proprietarilor de casa. Eu sper sa se mentina inca multe generatii, desi este in scadere. Fondurile de investitii o sa acapareze piata imobiliara ( terenuri si constructii ) si oamenii o sa-si permita doar chirii. Din pct de vedere a digitalizarii institutiilor de stat, nici in FR nu e "lapte si miere", inca trebuie sa trimiti scrisori prin posta ( sau primesti ) inca se face declaratia unica, inca se declara venituri si zeci si zeci de deduceri fiscale. Credeti ca e complicat sa calculezi un CASS ? Nu stiti ce urmeza :) Da chiar, v-ati pus intrebarea : " Daca ANAF stie ce venituri am, de ce mai trebuie sa le declar ? " Eu cred si sper, ca la un moment dat, o sa avem politicieni si bugetari care o sa puna lucrurile cap la cap si nu o sa mai trebuiasca sa faci nimic. Veniturile se declara de catre angajator, profiturile se declara de catre brokeri, tranzactiile imobiliare de catre notari, cheltuielile se declara de catre banci, capetele de animale detinute sunt declarate, terenurile, subventiile, pana la urma nu-i nici un secret. :) Romania s-a dezvoltat mult. De "afara" se vede mai clar :) . Are tractiune si o sa ajunga din ce in ce mai dezvoltata. O sa atraga popoare cu culturi diferite cu obiceiuri care mai de care mai bizare, dar asa se schimba natiunile. CSF NCSF :) " Brasov, Cel mai dorit oras din Romania" :)
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Salutare si felicitari pentru castigarea unei carti din cadru concursului nostru. Te rog sa-mi trimiti toate detaliile de livrare pe contact@laurentiumihai.ro pana duminica 12 mai. Multumesc
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Salut. Încă așteptăm emailul tău pentru concurs. Mulțumesc!
@danfloroiu
@danfloroiu 4 месяца назад
Multumesc pentru premiu. Am citit deja jumatate de carte in avion 😀
@ancafeodor5563
@ancafeodor5563 5 месяцев назад
Referitor la CASS: am avut nevoie de o analiză medicala scumpă, am primit de la medicul de familie" trimitere", dar nu am putut să beneficiez de ea pentru că "nu era plafon" la nici un laborator, în următoarele 8 luni, iar "trimiterea" expira în 3 luni. Deci este bine să estimăm venituri viitoare,dar beneficii pentru plățile actuale? Dar plățile făcute în decursul anilor? Eu zic că, deocamdată, sistemul încă este gândit pentru "masa" mediocră cu drept de vot!
@mariannitu4722
@mariannitu4722 5 месяцев назад
Nu am inteles exact, daca am venituri sub 18000, mai trebuie completata declaratia pt cass sau nu ?!
@replikantu
@replikantu 5 месяцев назад
nu
@MirceaRusta
@MirceaRusta 5 месяцев назад
Taxele cred ca sunt ideale pentru investitori. Sunt niste taxe rezonabile!
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
*Super CONCURS!* Avem 2 cărți de oferit de la editura Act si Politon pentru 2 asculători care ne răspund prin comentariu mai jos la următoarele 2 întrebări: *Cum ți se pare sistemul fiscal din România? Crezi că taxele sunt mari cu ceea ce oferă statul sau crezi că sunt ideale pentru investitori?”* *Concursul este realizat până pe 8 Mai.* Pe 9 Mai vom anunța câștigătorii printr-un reply la comentariul lor. Vom alege câștigătorii în funcție de răspunsul oferit la întrebare. Te rugăm să nu dai reply la acest comentariu. Raspunsul tău să fie un comentariu separat. Multă baftă!
@razvantudor486
@razvantudor486 5 месяцев назад
Salut, dacă investesc într-un ETF domiciliat în Irlanda cu acumulare sunt impozitat în România sau Irlanda? Impozitul este plătit anual sau doar când o unitate de fond? mulțumesc frumos
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
În România este impozitat doar atunci când vinzi. Dacă doar acumulezi, nu plătești nimic până nu vinzi
@razvantudor486
@razvantudor486 5 месяцев назад
Mulțumesc frumos pentru raspuns!
@razvantudor486
@razvantudor486 5 месяцев назад
Folosesc Interactive broker și am ales ETF cu acumulare domiciliate în Irlanda, o să plătesc taxe în Irlanda pt capital gains? Scuze ca pun multe întrebări
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Păi dacă este cu acumulare, nu plătești taxe. Indiferent de broker. Doar la vânzare vei plăti.
@razvantudor486
@razvantudor486 5 месяцев назад
Mulțumesc!
@GabrielaMurtezi
@GabrielaMurtezi 18 дней назад
In cazul repatrierii și transferării portofoliului se aplica impozitarea in romania ? Sau nu se poate transfera portofoliu fiind obligată sa vind?
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 18 дней назад
Se poate transfera portofoliul și se aplică impozitarea din România ☺️
@GabrielaMurtezi
@GabrielaMurtezi 18 дней назад
Mulțumesc de informații
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 18 дней назад
@@GabrielaMurtezi Cu drag :D
@cefalandragos6417
@cefalandragos6417 5 месяцев назад
Cumva există vreun prag minim de raportare( de genul 600 ron la crypto) și pt dividendele primite de la companii cu alta rezidenta decât Ro? (cum e Wine)... sau dacă ai primit 300 ron dividende trebuie automat sa raportezi? Mersi Pt concurs: există loc de îmbunătățire 😅
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Salut. Nu există ☺️ din păcate.
@MirceaRusta
@MirceaRusta 5 месяцев назад
Salutare. Unde putem sa gasim datele de contact ale invitatului si am o intrebare! Daca inchiriez din ian pana in mai, e obligatorie declaratia de estimat, insa daca doresc sa inchiriez dupa luna mai, nu mai este necesara? Si ex 2, daca am doar venituri de capital, pana in luna mai, mai trebuie completata pentru estimat? Multumesc!
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Salut. Claudiu este mai activ pe LinkedIn, îi pot scrie acolo. Dar dacă e să răspund la ce ai zis: trebuie să înregistrezi contractul de închiriere la ANAF și acolo este clar ca nu trebuie estimat, având în vedere ca este pe o perioadă scurtă. Dacă ai venituri doar de capital, nu este obligatoriu sa estimezi.
@nc_mamara2230
@nc_mamara2230 5 месяцев назад
6, 12, 24 salarii minime OARE nu reprezinta o chestie progresiva ? Se tot vorbeste de cota unica ( la impozit ce-i drept ) , dar ne trezim cu cota progresiva la contribuții . 🤔
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Așa cum zicea și Claudiu, posibil să ne învețe guvernul cu ideea aceasta.
@InvestitorulNordic
@InvestitorulNordic 5 месяцев назад
Taxele pe investitii sunt mai mici in Romania in comparatie cu tarile vestice.
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Așa este!
@madalin1930
@madalin1930 5 месяцев назад
Salut! Daca am tranzactionat forex si am declar profitul marcat din 2023 pe baza fisei de la broker din strainatate , chiar daca nu mi am retras in contul bancar .Nu o sa impoziteze din nou cand ajung in contul bancar ?
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Salut, cu siguranță nu ☺️ se impozitează când se realizează câștigul, nu la retragere.
@madalin1930
@madalin1930 5 месяцев назад
@@BaniiVorbesc mersi
@adygeorgica289
@adygeorgica289 5 месяцев назад
Trebuie să înțelegem bugetari de unde să-și ia salariul ,auzisem de taxa pe soare, m-ai au pe aer să pună , vor sa caut sa plătesc contabili pentru că eu investesc bani mei de pufuleți și primesc un dividend de 2 € pe care trebuie să-i declar sa plătesc impozit ... pentru pierderi nu-i m-ai interesează ,acolo chiar îți trebuie contabil . Dacă până acum celor cu venituri mici nu aveau cum să investească ,acum au găsit o varianta sa ne scoată fiscal de pe piața ( Huo vreți să-mi luați și bani de pufuleți :) )
@constantin9307
@constantin9307 5 месяцев назад
In cazul jocurilor de noroc avem mai multe pierderi decat castig ,la noi se impoziteaza pierderea,acu sa mai pui si CASS pe pierdere? pai atunci sa punem jurnal incasari si plati la jucatorul la pacanele .
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
Ar putea fi o variantă dacă vrem să scădem numărul de jucători.
@visionnairex
@visionnairex 2 месяца назад
As plati cu drag taxe, daca acele taxe le-as vedea in beneficii ptr populatie si nu in lambo la copii de "smecheri". Pana atunci ... Voi plati ZERO taxe! ZEROOOO
@LivLIV-g9k
@LivLIV-g9k 5 месяцев назад
@BaniiVorbesc
@BaniiVorbesc 5 месяцев назад
👊
Далее
Cum Functioneaza Pensiile Private cu George Mot S08E09
1:09:07
А вы знали что металл тонет?
00:32
Greselile Investitorului Modern cu Dan Sulica S08E06
1:09:34
Stiinta de a Investi in 2024 cu Valentin Nedelcu S08E02
1:17:16
SRI: TREI SERVICII SECRETE DIN RUSIA AU ATACAT ROMANIA
1:20:15