Тёмный

Turist/Turizm Rehberliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Selim
Подписаться 53
Просмотров 2,9 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

16 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 118   
@xillen6053
@xillen6053 Год назад
Tercih yapacaklar için mükemmel bir rehber olmuş bu videoyu izleyen kişi kesin karar kılar ve sonrasında yatay geçişle değişikliğe gitmez ağzına sağlık 🙏🏻
@selimataks
@selimataks 8 месяцев назад
*GÜNCELLEME - 2* Videoda bahsettiğim rehberlik kanunu üzerinde birtakım değişiklikler yapıldı ve yeni rehberlik kanunu bu yıl içerisinde resmi olarak yürürlüğe girdi. Ancak kanunla alakalı değişikliklerin olumlu ya da olumsuz olduğunu söylemek için henüz çok erken, bununla birlikte kanundaki maddeler henüz tam olarak uygulanmaya başlamadı. Bu sebepten dolayı içeriği yenilemeyi veya yeni bir içerik oluşturmayı yanlış bilgiler vermek istemediğim için şimdilik düşünmüyorum. Bununla birlikte videoda bahsettiğim her şey hala geçerliliğini korumakta. *GÜNCELLEME* Maalesef ki video içerisinde bahsettiğim kanun değişikliği ile alakalı gelişmeler yaşandı. İlerleyen günler içerisinde duruma göre bilgilendirme yapabilirim.
@nebiliim1
@nebiliim1 7 месяцев назад
Ne zaman yapacaksınız bekliyorum da
@selimataks
@selimataks 7 месяцев назад
@@nebiliim1 Merhabalar. Açıkçası direkt böyle bir video yapmam çok yanlış olacaktır, zira bu olay hala gelişmeye devam ediyor. Taslak daha sonrasında bir öneri olarak meclise sunuldu ve bu öneri kabul edildi. Lakin daha sonrasında da meclis bu kararı geri çekti. Yani yasa tasarısının yürürlüğe girme ihtimali hala kesin değil, her ne kadar somut yaptırımlar yapılmak üzere olsa bile. Yani süreç sonuçlandıktan kısa bir süre sonra böyle bir içerik üretmem en doğru seçenek olacaktır, zira insanlara yanlış bilgi vermek istemiyorum.
@Gülşenİnan-m7k
@Gülşenİnan-m7k 2 месяца назад
​@@selimataksşuan tercih dönemindeyiz. Gelişmeler tamamlandı mı? Bizleri bilgilendirebilir misiniz?
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
@@Gülşenİnan-m7k Merhabalar. Şöyle ki, videoda geçerli olan rehberlik kanununun düzenlenmiş hali resmi olarak meclisten geçti. Fakat kanun üzerindeki değişikliklerin henüz uygulanmaya başladığını söylemek çok güç olacaktır. Bir süre sonrasında ortaya çıkacak sonuçlara göre bir içerik hazırlayıp bunu sunmam çok daha mantıklı ve sağlıklı olacaktır. Zira yanlış bilgiler vermek istemiyorum ve aynı zamanda kanun değişikliğinin olumlu veya olumsuz olduğunu söylemek için henüz çok erken.
@Gülşenİnan-m7k
@Gülşenİnan-m7k 2 месяца назад
@@selimataks anladım teşekkür ederimmm
@yigitakbiyik9175
@yigitakbiyik9175 9 месяцев назад
Sınıf arkadaşım selim seni en içten dileklerimle kutluyorum çok güzel bir bilgilendirme olmuş ayrıca akıcı anlatımın için çok teşekkür ederim ❤
@nika2875
@nika2875 Год назад
muhteşem bir diksiyon
@Hande-j1c
@Hande-j1c Год назад
Çok faydalı. Tüm sorularıma cevap buldum. Teşekkür ederiz Selim
@eniskurban9750
@eniskurban9750 2 месяца назад
Abi diksiyonununuz gerçekten çok harika söylemeden geçemedim. Bu faydalı video için teşekkür ederiz. Kafamdaki sorulara cevap bulabildim.
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Ben de bu güzel yorumlar için fazlasıyla teşekkür ederim...
@SudeNazAkcelik
@SudeNazAkcelik 6 месяцев назад
Merhaba Marmara Üniversitesi 2 yıllık turist rehberliği okumak sizce avantajlı mıdır
@selimataks
@selimataks 6 месяцев назад
Merhabalar. Eğer ki turizm sektörünün sizin için uygun olduğundan eminseniz veya rehber olmak istiyorsanız İstanbul gibi bir şehirde bu bölümü okumak tabi ki avantajlı olur. Bu bölümü okumak için büyük şehirlerin tercih edilmesinden yanayım. Fakat kişisel düşüncemi belirtmem gerekirse, ben bu bölüm için ve bu bölümle ilerleyebilecek olan kendim için bir gelecek görmüyorum; bu sebeplerden dolayı bu bölüm ile birlikte başka bir bölüm okuyorum, hatta ileride farklı bir bölüm daha okuyacağım. Bir aksilik yaşanmazsa tabi.
@Mecnuncinarr
@Mecnuncinarr 28 дней назад
Merhaba, aöfte turizmle ilgili olan bölümlerden birini 2.üniversite olarak okusam, acaba bu bölümlerden rehber olabilir miyim
@selimataks
@selimataks 24 дня назад
@@Mecnuncinarr Merhabalar. Bildiğim kadarıyla açıköğretimde rehberlik bölümleri bulunmuyor.
@tubacaglayan2078
@tubacaglayan2078 Год назад
turizm rehberliği bölümüne yeni başlıyorum (lisans), bitirdikten sonra reklamcılık, halkla ilişkiler gibi sektörlerde de çalışabilir miyim?
@selimataks
@selimataks Год назад
Merhabalar. Bu durum tamamen size bağlı, turizm rehberliği mezunu olup da turizm sektörü dışında çalışan bir sürü insan mevcut ve bahsettiğiniz sektörlerde de çalışma imkanınınız mevcut.
@leyla968
@leyla968 23 дня назад
ben bu yıl tercümanlık istiyordum fakat puanım yettiği halde en son tercihim olan turizim rehberlik geldi tercümanlık gelmedi, dikey geçişle tercümanlık veya dil edebiyata geçmem mümkün mü
@selimataks
@selimataks 23 дня назад
@@leyla968 Yatay geçiş ile bu işlem yapılabilir.
@leyla968
@leyla968 22 дня назад
@@selimataks yatay geçiş ile 2. sınıfta mı geçiş yapılıyor peki 1. senenin sonunda da yapılabilir mi
@kuslldimadka
@kuslldimadka 2 месяца назад
Merhabalar benim dilim hiç iyi değil a0 desek yeri İngilizcemi geliştirebilir miyim acaba tercih yapıcam bugün
@kvothe-f2u
@kvothe-f2u 4 месяца назад
Merhaba, acaba turist rehberliği önlisans programlarında ingilizce hazırlık sınıfı zorunlu mu? Bu meseleğe çok yeni karar verdim ve dilim pek gelişmiş değil. Okula başladığımda dilimi geliştirmeyi planlıyordum. Eğer hazırlık sınıfı yoksa bile dil konusundaki yetersizliğim okul hayatımda bana sorun çıkarır mı?
@selimataks
@selimataks 4 месяца назад
Merhabalar. Ben hiçbir rehberlik bölümünde zorunlu İngilizce sınıfının olduğunu görmedim, hatta önemli bir kısmında hazırlık sınıfı dahi yok. Hatta benim gittiğim ilk üniversitede de bölümümde hazırlık sınıfı bulunmuyordu, ben ayrıldıktan sonra açılmıştı. Var olan hazırlık sınıfları da isteğe bağlı eğitim vermekte. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yabancı dil eksikliğiniz hiçbir şekilde size sorun çıkartmayacaktır, zira bu bölümün yabancı dil ile tek alakası lisans bölümünün dil tabanlı bir bölüm olması. :) Öte yandan dersler ezber gerektiren ama zor olmayan- fakat insanı yorabilen- derslerden ibaret. Tabi bu durum rehberlik yapacaksanız veya otellerde ya da farklı mesleklerde İngilizce gerektiren işlere yapmaya başladığınız vakit değişecektir. Zira bu saydığım tüm birimlerin yabancı dil gereksinimi bulunmakta. Ama bu gereksinim ileri seviyede bir gereksinim de değil. Çoğu iş yerinde İngilizce dahi bilmeyen üst sınıf yöneticiler bulunuyor ama böyle bir durumdan dolayı da sahip olduğunuz hedef ve idealleri aksatmanıza da lüzum yok, diye düşünmekteyim.
@kvothe-f2u
@kvothe-f2u 3 месяца назад
@@selimataks çok teşekkürler, kafa karışıklığım bir nebze olsun azaldı.
@taylantufan
@taylantufan 2 месяца назад
@@kvothe-f2u Marmara Üniversitesi'nde hazırlık bölümü var.
@elizabethh3080
@elizabethh3080 2 месяца назад
Merhaba ben yyü de iki yıllık rehberlik kazandım gidip gitmemekte kararsızım bolum ve şehir olarak birbirine uyumu nasıl sizce ve kendimi orda nasıl geliştirebilirim 😢
@selimataks
@selimataks Месяц назад
Merhabalar. Umarım yeni bölümünüz ve kazandığınız üniversite hayatınızda iyi kararlar vermenize yardımcı olur. Açıkçası bahsedilen üniversite ve şehir hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığım için size yanlış bir bilgi vermek istemiyorum. Yine de bu bölüm ile alakalı okunabilecek şehir tavsiyelerimi İstanbul, Antalya ve İzmir olarak sıralayabilirim. Kişinin kendisini geliştirmesi için açıkçası pek çok yol var ve aynı şekilde bunun gerçekleşmesi için nihai bir formül bulunmuyor. İlgilendiğiniz konuları ve yönelimleriniz üzerinde çalıştığınız müddetçe bu gelişim sürdürülebilir olacaktır, diye düşünüyorum.
@hayrettinseker1712
@hayrettinseker1712 2 месяца назад
hocam ben 4 yıllık öğretmenlik lisans mezunuyum. rehber olmak için yüksek lisans gerekli dediniz. şuan yks de turist rehberliği de geliyir bana. yüksek lisans mi yapayım yoksa ön lisans turist rehberliği mi okuyayim sizce🙏
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Merhabalar. Tam olarak sınıfımda sizin durumunuzda olan bir sınıf arkadaşım/öğretmenim vardı. Kendisi rehberlik yapmayı tercih ettiği için önlisans turist rehberliği bölümünü tercih etti. Tabi bir süre sonra turizmi daha çok sevmeye başladığı için ileride bunun üzerine yüksek lisans yapmak istediğini söylemekte, orası ayrı. :)
@muradalemdar.
@muradalemdar. Месяц назад
merhaba tezsiz yüksek lisans programında derslere devam zorunluluğu olmayan bi üniversite biliyor musunuz
@selimataks
@selimataks Месяц назад
@@muradalemdar. Maalesef bu konuda bir fikrim yok.
@tolgakeskin8119
@tolgakeskin8119 Год назад
abi şuan c2 ingilizcem var yanına bir dil daha koymak istiyorum haliyle ülkemizde rant alacak neler var arapça hariç
@selimataks
@selimataks Год назад
Merhabalar. Açıkçası bu konuda kesin bir şey cevap vermem sizi tamamen yanlış yönlendirecektir, lakin duyumlarımdan ve deneyimlerimden yola çıkarak bu meslekte İspanyolca ihtiyacının olduğunu duyduğumu- daha doğrusu deneyimlediğimi- söylemem mümkün.
@chryrby
@chryrby 5 месяцев назад
Peki turizm rehberliği lisans bölümünden mezun olduktan sonra çevirmenlik yapma gibi bir şansım var mı acaba? Çevirmenliğe de ilgim var ve ikisi arasında çok kararsızım fikrinizi almak istiyorum
@selimataks
@selimataks 5 месяцев назад
Merhabalar. Bunun bir kısmı size bağlı olsa da geri kalan kısım tamamen işverene bağlı. Bildiğim kadarıyla tercümanlık bölümlerinden mezun olanlara ve- doğal olarak- yabancı dil bilgisi olanlara öncelik verilmekte. İki alan arasında tercih yapmak içinse gerçekten iyi düşünmeniz gerekiyor. Turizm sektörü içerisinde çalışılacak pozisyon sayısı fazla olsa bile turist rehberi olacaksanız hem fiziksel hem de zihinsel olarak yorulacaksınız. Çevirmen olursanız zihinsel olarak daha yoğun olacaksınız. Ben çevirmenliğe daha sıcak bakıyor ve bunu tercih ediyor olsam bile kendime rehber olarak da güvendiğim için bu bölümlerden ilerlemeye devam ettim.
@ilaydaaytemur8686
@ilaydaaytemur8686 2 месяца назад
Merhabalar bende dilden hazirlandim ancak turizm rehberligine puanim yetmediği icin turist rehberliğini tercih verip daha sonra turizm rehberligine tamamlamak istiyorum ayrica turist rehberliginden mezun olduktan sonra kpss ile nerelerde calisabilirim simdiden teşekkürler
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Birinci sorunuza cevap olarak, DGS sınavına girip turizm rehberliği veya buna benzer lisans bölümlerinden- tutturursanız- devam edebilirsiniz. İkinci sorunuza cevap olarak, bu konuda yanlış bir bilgi vermek istemem ama bildiğim kadarıyla bu bölüme kamuda pek de yer verilmiyor.
@Aysun-i4o
@Aysun-i4o 2 месяца назад
Merhaba, bu sene liseden dil bölümünden mezun oldum. Nereyi seçmem ya da neyi seçmem gerektiğini bilmiyorum. Turizm rehberliği ya da Turizm ve Otel işletmeciliği seçmeyi düşünüyorum ama dil beni zorlarsa diye korkuyorum. Seviyem B1, B2. Sizce her iki bölümde de dil beni zorlar mı?
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Merhaba. Size vereceğim en sağlıklı cevap gerçekten rastgele bir bölüm seçmekten ziyade gerçekten içinde olmaktan mutlu olacağınız bir bölümü bulmaya çalışmanızın daha uygun olacağıdır. Bu bölüme gelenlerin çok büyük bir kısmı maalesef ki yanlış yönlendirmeler sonucu gelen ya da İngilizce öğretmenliğini çeşitli sebeplerden dolayı okuyamayan insanlardan oluşmakta. Bununla birlikte eğer ki gerçekten turizm sektörü içerisinde olmak istiyorsanız bu bölümü veya benzeri turizm tabanlı bölümleri okuyabilirsiniz. Ama ben olsaydım asla ve asla bu bölümü birincil bir bölüm olarak okumazdım ki benim üzerinde durduğum "yan" bölümlerden birisi bu. Yani tek bir bölüm okusaydım bu bölümü değil düşünmek, tercih listeme dahi koymazdım. :) Son olarak, bunu dememin sebebi bölümü sevmemem veya bölümün kötü olması değil; sadece üzerinde temel olarak yoğunlaştığım bölüm bu değil, hepsi bu.
@sevvalli10
@sevvalli10 2 месяца назад
​@@selimataksneden tercih listenize dahi koymazdınız? Siz sevmediğiniz için mi yoksa başka bir sebepten ötürü mü?
@sevvalli10
@sevvalli10 2 месяца назад
​​@@selimataksbirde sizin asıl bölümünüz nedir?
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
@@sevvalli10 Merhabalar. Bunun en temel sebebi tam olarak bana hitap etmediğini düşünmem, tabi bununla birlikte farklı kişisel neden ve deneyimlerim de mevcut.
@sevvalli10
@sevvalli10 2 месяца назад
@@selimataks Haa anladım
@killuazoldyck584
@killuazoldyck584 3 месяца назад
iyi günler bende turizm rehberliği istiyorum ve ydt me güveniyorum ama YÖK ten baktığımda üniversitelerin hepsi tyt ile aldığını söylüyor cidden öylemi tyt ilemi gidiliyor bu bölümün üniversitelerine?
@selimataks
@selimataks 3 месяца назад
Merhabalar. Turist rehberliği bölümü TYT tabanlı bir bölüm iken turizm rehberliği bölümü YDT tabanlı bir bölüm. Aradaki farkları da videoda anlattım.
@elizabethh3080
@elizabethh3080 2 месяца назад
Merhaba önlisans mezunu olsam yurtdışında is imkanlarım olur mu yurt dışında bu bolum nasıl karsılanıyor
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Merhabalar. Diğer ülkelerde prosedürün farklı işlediğini biliyorum ama nasıl işlediğini bilmiyorum. Ve bildiğim kadarıyla Türk vatandaşı olup da farklı ülkelerde bulunan rehberler sadece "tur lideri" olarak görev alabilmekte, tam rehber olarak değil.
@asyld9976
@asyld9976 3 месяца назад
Video için teşekkürler, Sizin Önerdiğiniz Turizm Rehberliği Fakülteleri ve Üniversiteleri varmıdır?
@selimataks
@selimataks 3 месяца назад
Merhabalar. Benim tavsiyem bu bölümü her türlü büyük ve büyük turizm şehirlerinde (İstanbul, İzmir ve Antalya) okumanızdan yana olacaktır. Ve eğer ki bu bölümü/bu mesleği gerçekten istemiyorsanız okumamanızı tavsiye edebilirim. :)
@asyld9976
@asyld9976 3 месяца назад
@@selimataks Teşekkürler şuan İzmir Ve Antalyayı düşünmekteyim.
@sevilaykayac2616
@sevilaykayac2616 2 месяца назад
sence ingilizcenin yanina ispanyolca mı eklemeliyim rusca mi lutfen mesaji gör ikinci olarak kazanclari ne kadar
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Bu kararı vermesi gereken kişi benden çok sensin, zira hangi dile yatkın olduğunu veya dile gerçekten yatkın olup olmadığını bilerek hareket etmen daha doğru olacaktır. Alınan fiyatlara "rehber yevmiyesi" yazarak daha detaylı bir şekilde ulaşabilirsin. Benim burada yazacağım fiyat bir süre sonra değişecektir ve güncelliğini yitirecektir.
@elizabethh3080
@elizabethh3080 2 месяца назад
Merhaba önlisans programında gezıler oluyor mu genelde?
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Açıkçası buna cevap vermek bir tık zor çünkü bazı okullarda gönüllü geziler yapılırken bazılarında yapılmıyor. Benim gittiğim iki okulda da gönüllü geziler yapılıyordu ve bunlara katılıyordum, sık olmasa bile.
@elizabethh3080
@elizabethh3080 2 месяца назад
@@selimataks hangi okullarda okudunuz önlisans mı sizce yoksa lisans mı bu bolum ıcın
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
​@@elizabethh3080 Kısacası şöyle söyleyebilirim: Eğer ki gerçekten üniversite hayatı yaşamak istiyorsanız ve gelecekte yüksek lisans yapmak istiyorsanız lisans bölümünü okuyabilirsiniz. Tabi bu dediklerim büyük şehirler için (bu bölüm için İstanbul, İzmir ve Antalya)geçerli. Fakat daha çok bu mesleği öğrenmek istiyorsanız ve direkt olarak çalışmak istiyorsanız önlisans bölümünü okumak çok daha mantıklı olacaktır.
@elizabethh3080
@elizabethh3080 2 месяца назад
@@selimataks cok teşekkür ederim sag olun😍
@adamgulcan1331
@adamgulcan1331 Год назад
İki yıllık turist rehberliği okuyarak illaki bir bölgeye değil, bir kaç bölgeye rehber olabilirim acaba. (tureb gezisi yaptıktan sonra)
@selimataks
@selimataks Год назад
Birkaç bölgeye daha rehber olabilirsiniz, bunda bir kısıtlama henüz yok.
@carti8
@carti8 Год назад
merhaba selim, ben arapça turist rehberi okumaya düşünüyorum. sizce arapça rehberi iş olanakları iyi mi yoksa başka dil seçmem lazim.
@selimataks
@selimataks Год назад
Merhabalar. Arapça kesinlikle tercih edilebilir bir dil, bence; ancak şöyle bir tavsiye verebilirim: Sevdiğiniz ve ilginizin olduğu dille çalışırsanız sizin için kesinlikle daha iyi ve verimli olur.
@carti8
@carti8 Год назад
@@selimataks teşekkürler
@carti8
@carti8 Год назад
Bir sorum daha var bölgesel rehber demek nasıl yani, tureb odaları olduğu 11 bölge yoksa Türkiyedeki bilinen 5 bölge (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz)
@selimataks
@selimataks Год назад
@@carti8 Şöyle ki, Türkiye'de yedi tane bölge bulunuyor. Bunlar Akdeniz, Karadeniz, Marmara, Ege, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olarak yediye ayrılmakta. Eğer ki bu yedi bölgenin hepsinde değil de birinde veya birkaçında rehber olursanız bu şekilde bölgesel rehber olursunuz. Tüm bölgelerdeyse doğal olarak ulusal rehber olunmakta.
@carti8
@carti8 Год назад
​​@@selimataksyani iki yıllık okuyan turist rehberi sadece bir bölgeye rehber olabilir.
@Nhrtrz
@Nhrtrz 8 месяцев назад
selam 2. Sinifta okurken uygulama gezisine cikabiliyor muyuz lisans bölümü okuyorum
@selimataks
@selimataks 8 месяцев назад
Merhabalar. Eğer ki gerekli olan AKTS'yi tamamladıysanız- ki bu büyük bir ihtimalle 120'dir- çıkabiliyorsunuz.
@Nhrtrz
@Nhrtrz 8 месяцев назад
@@selimataks teşekkür ederim cevapladıgınız için bir sorum daha olacaktır "turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri için öngörülen kredi sayısının en az yüzde ellisini tamamlamış olmaları koşuluyla mezun olmadan da Birlik tarafından yapılacak uygulama gezilerine katılabilirler". diyor tureb. bir dersin atıyorum turizm sosyoloji dersinin kredi kısmında 3 AKTS kısmında 6,0 yazıyor hangisi geçerli yani :))
@selimataks
@selimataks 8 месяцев назад
@@Nhrtrz Aslında bu derslerden bağımsız olarak almanız gereken tüm ders kredilerinin toplamının yarısını kapsar. Mesela toplam almanız gereken kredi 120 iken sizin almanız gereken kredi sayısının toplamı en az 60 olmak zorunda. Burada hangi dersleri aldığınızın veya bu derslerin kredi sayısının önemi yok aslında. Yani toplam kredi sayısının yarısını geçmek yeterli olacaktır...
@zuhalturhal
@zuhalturhal 2 месяца назад
Balıkesir üniversitesi mi Mersin üniversitesi mi Pamukkale Üniversitesi mi? Sizce hangisini tercih etmeliyim. Turizm rehberliği bölümünü istiyorum. Size göre sıralayabilir misiniz üç üniversiteyi iyiden kötüye?
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Açıkçası bu konuda bir yorum yapmam çok yanlış olur çünkü bu okullardan yalnızca birisi ile alakalı bilgim ve deneyimim bulunuyor. Diğer okullardan birisinin fakültesinin deniz kenarında olduğunu biliyorken diğeri ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum. Sorunuzun cevabı için dediğiniz okullarda okuyan kişilerin deneyimlerini kendinize göre yorumlamalı ve okulların sahip oldukları imkânları araştırıp buna göre analiz yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Tabi bu üç okul arasında kalmış olsaydım ve illa bir tercih yapmak zorunda olsaydım sanırım Mersin'i seçerdim. O da konumundan dolayı.
@zuhalturhal
@zuhalturhal 2 месяца назад
@@selimataks Haklısınız. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ☺
@filizzz97
@filizzz97 2 месяца назад
Bende üçünü de yazdım sıralaman kaç acaba?
@zuhalturhal
@zuhalturhal 2 месяца назад
@@filizzz97 41,9k sizin?
@filizzz97
@filizzz97 2 месяца назад
@@zuhalturhal 45,4k yaptım
@SevgiBarin-svgy
@SevgiBarin-svgy 2 месяца назад
2 yillik turist rehberliğinden DGS ile turizm rehberliğine geçiş kac net istiyor
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
@@SevgiBarin-svgy Tercih kılavuzlarından bakılabilir.
@muradalemdar.
@muradalemdar. Месяц назад
eğer rehber olmak istiyorsanız 4e tamamlamaya gerek yok. ama akademik kariyer düşünüyorsanız 4e tamamlayabilirsiniz
@SevgiBarin-svgy
@SevgiBarin-svgy Месяц назад
@@muradalemdar. Teşekkürler
@merseforever10
@merseforever10 Месяц назад
hazırlık sınıfını önerir misiniz?
@selimataks
@selimataks Месяц назад
@@merseforever10 Hayır. Bu bölüm içinde pek de katkısı olacağını düşünmüyorum.
@merseforever10
@merseforever10 Месяц назад
@@selimataks Teşekkür ederim, iyi günler dilerim🙌🏻
@hacettepe2024.
@hacettepe2024. 2 месяца назад
2 yıllık turist rehberliği mi yoksa 2 yllık çocuk gelişimi mi
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
Bunun hakkında bir yorum yaparsam çok yanlış bir şey yapmış olurum, çünkü iki bölüm birbirinden tamamen farklı.
@hacettepe2024.
@hacettepe2024. 2 месяца назад
@@selimataks mezuna kalıp okul öncesi kazanmaya calısacagım teşekkürler yinede
@ЯсминаМамедова-щ5ы
Turizm rehberliğinde 2 ve 4 yıllık farkı nedir?
@selimataks
@selimataks Год назад
Video içerisinde iki bölüm arasındaki farkları detaylıca anlattım, izleyebilirsiniz.
@eda3421
@eda3421 5 месяцев назад
Turist rehberliği için yapılan eğitim cok mu maliyetli
@selimataks
@selimataks 5 месяцев назад
Maliyet miktarı değişmekle birlikte genel olarak maliyetli bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Üniversite ve yeni bir şehir için yapılacak masrafları hariç tutarak gezi uygulamalarının ve dil sınavlarının maliyetli işlemler olduğu da bir gerçek.
@seyon-jc2yn
@seyon-jc2yn 2 месяца назад
​​@@selimatakstur gezileri sınavlar için ücret mi alınıyor İlk yıl için turizm rehberliğinde ne kadar masraf istenir
@selimataks
@selimataks 2 месяца назад
@@seyon-jc2yn Fiyatlar her yıl değiştiği için kesin bir şey demem mümkün değil, aratmalısınız.
@seyon-jc2yn
@seyon-jc2yn 2 месяца назад
@@selimataks turizm rehberliği okuyan iki arkadaşıma danıştım az önce,ilk yıllarını bitirdiler, turlar için ücret alınmadığını söyledi, dersler için ücret olabilir tabi dendi,sizin sözüne ettiğiniz masrsflsr daha ilersi için geçerli sanırım
@palamirr
@palamirr 4 месяца назад
👍👍👍
@yigitakbiyik9175
@yigitakbiyik9175 9 месяцев назад
@Hejarİnsel
@Hejarİnsel Год назад
Turist rehberinde hazılrık sınıfı ing iyi öğretir mi
@selimataks
@selimataks Год назад
Bu tamamen kişiye ve gidilecek okulun hazırlık sınıfına bağlı. Şahsen ben hazırlık sınıflarında veya okulda yabancı dil öğrenimin pek de verimli olduğunu düşünmüyorum; lakin gidilecek okuldaki hazırlık sınıfının akademik performansı iyiyse ve de öğrenci de hevesliyse temel seviyede bir eğitim almak neden mümkün olmasın?
@Hejarİnsel
@Hejarİnsel Год назад
@@selimataks hazırlık da iyi bir çalışma yapıp ydt ile tekrar iyi bir puan alabilirmiyim
@vultrk
@vultrk Год назад
merhaba 4 yıllık seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği bölümünü kazandım arada bi fark varmıdır eğitim açısından daha seyreltilmiş halde mi görürüm turizm rehberliğini
@vultrk
@vultrk Год назад
ydt ye de girmiştim ama kazandığım üniversitede bölümüm eşit ağırlıktan alıyor
@selimataks
@selimataks Год назад
Merhabalar. Rehberlik mesleğini güdebileceğiniz eşit ağırlık bölümü tam olarak okuduğunuz bölüm, şu an için okuduğunuz o bölümden de rehber olabilirsiniz. Lakin, yine de gelecekte ne olacağını tahmin etmenin güç olduğunu söyleyerek tekrardan bilgi almakta fayda var.
@nika2875
@nika2875 Год назад
Далее
TORPİLsiz Akademisyen Olmak Mümkün mü
14:54
Просмотров 120 тыс.
Menzil: Bir tarikatın anatomisi I Fayn - Özel Dosya
33:53
Turist Rehberliği hakkında Soru Cevap
7:28
Просмотров 62 тыс.
🔴 ALMANYA'YA GELECEKSENİZ BU HATALARI YAPMAYIN!
16:04
Turist rehberinin bir günü devam, sürpriz sonu var.
12:04
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı - BÖLÜM TANITIMI
35:47