Тёмный

VALTONEN - Osinkoverotus ymmärretään täysin väärin, osa 2 

23 Media
Подписаться 49 тыс.
Просмотров 7 тыс.
50% 1

Elina Valtonen kutsuu vieraikseen mannerlaattoja liikuttavat ja maata muuttavat ihmiset käydäkseen Suomen kannalta välttämättömät keskustelut. Elinan vieraana tällä viikolla Boreniuksen osakas, asianajaja Janne Juusela.
Ovatko yritysten osingot omistajien oikotie onneen? Mikä osinkojen verotuksesta ymmärretään väärin?
Tsekkaa myös keskustelun osa 1!

Опубликовано:

 

28 окт 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 24   
@nikohamalainen6790
@nikohamalainen6790 Год назад
Veropohja ei riitä tälläkään hetkellä täyttämään ylisuuren valtion kuluja. Otetaan se vero sellaisista lähteistä jossa sivutuotteena ei synny verta, hikeä ja kyyneliä. Pääomasijoittajalla on mielestäni suurempi moraalinen vastuu veronmaksussa kuin tuottavassa teollisuudessa työskentelevä yrittäjä. Tai leikataan.
@metso153211
@metso153211 Год назад
Ihmiset, jotka vastustaa veron kevennyksiä ei ymmärrä että me eletään kilpailussa maailmassa. Ja että meidän muut kilpailijat on toiset maat. Ja kilpailu on hyvinvointi/varallisuus. Verotuksen tarkotus on kattaa tarvittavat yhteiskunnalliset palvelut. Periaatteessa sillä ei ole väliä kuinka paljon verotus on, mutta mitä suurempi verostus on sitä ankarampi se on yksilöille. Meidän ei kuuluisi verottaa ihmisiä sen enempää kuin on oikeasti tarpeellista, koska se laskee suomalaisen henkilön/yrityksen kilpailukykyä muiden maiden henkilöihin/yrityksiin nähden. Verotus on ryöstöä yksilön ja yhtiön näkökulmasta. Korkeampi veroaste on kuitenkin perusteltua, jos se tuottaa meille paremman kilpailu kyvyn yhteiskuntana esim hyvinvointivaltion muodossa. Ihmisarvo tulee esille miten asioita tehdään, mutta jos se tarkoittaa sitä että maailman kilpailussa jäämme jälkeen niin pitkässä juoksussa aiheutuu ongelmia, jotka näemme nyt. Korkeammalla veroasteella on kustannus, joka on epäsuora ja näkyy varallisuuksien liikkeenä. Henkilö, joka päättää varallisuuden siirron pois suomesta kokee että tämä on huonompi paikka laittaa rahoja kuin jokin muu. Maailma on raaka ja se meiltä unohtuu.
@effexon
@effexon Год назад
Hyvä pointti... ainakin mitä katson pääkaupunkiseudulla kaveripiiriä, se vanhempien varallisuus on todella tärkeä tekijä seuraavan sukupolven menestymiselle ja myös jotta saa koulutukset loppuun asti. Kaupungeissa tämä korostuu kun vuokrat nousevat. Maaseudusta en osaa sanoa mutta sielläkin jo maksettu mökki on toki parempi lähtökohta elämälle kuin lainalla maksettu. Nuo kilpailutekijät voidaan sitten nykymaailmassa yrityksellä ratkaista hirveän monella tavalla, ainakin 10 eri tapaa erikokoisille yrityksille. Mutta palkansaajalle/pienyrittäjälle mielestäni suurin kannuste jättää työtä tekemättä on jos ei jää mitään käteen ja sosiaaliturva on todella ankara tässä, pakottaa myymään loputkin, mikä ei mielestäni ole paras ratkaisu pitkällä tähtäimellä (ainakin pörssimaailmassa tai 90-luvun lamassa kun olet pakotettu myymään, saat paljon huonomman hinnan kuin vapaasti myymällä ja ajoittamalla paremmin). Se mikä Suomessa on paremmin, ainakin verotus on kevyempi hoitaa kuin vaikka jenkeissä ja uskoisin että monessa muussakin isommassa maassa. Toki tämä on sekundaarinen etu joka tulee vasta kun on päässyt työelämään ja elämästä kiinni täällä muutaman vuoden(kouluissa tällä ei ole mitään väliä).
@anttitmh
@anttitmh Год назад
Jos katsot tilannetta maailmalla niin käytännössä kokonaisveroaste korreloi lähes täydellisesti elintason, investointien, työllisyyden ja mikä tärkeintä onnellisuuden kanssa.
@maysarasultan5580
@maysarasultan5580 Год назад
Kiitos 🖤💗👍
@arvokukko2954
@arvokukko2954 Год назад
Juristin alkujaarittelu pääsi venymään niin että johtoajatus häipyi. Ja oliko tarkoitus, että kuulijat olisivat oivaltaneet jotain uutta. Hiukan kuulosti aisiantuntijoiden keskeis-jargonilta.
@jussim.konttinen4981
@jussim.konttinen4981 Год назад
Kekkosslovakia oli oikeistolaisempi kuin tämä Juuselan malli. Pääomavero oli tasan 28%. Toki markan vatulointi aiheutti devalvaatio-inflaatio kierteen.
@andreasasuja9386
@andreasasuja9386 Год назад
Mä olen antanut itselleni ymmärtää, että nykyinen listaamattomien yritysten osinkoverotuksen huojennuksien sitominen yrityksen nettovarallisuuteen tehtiin siksi, että 90-luvun lamassa kaatui paljon yrityksien niiden heikon nettovarallisuuden seurauksena. Eli haluttiin kannustaa yrityksiä pitämään sitä nettovarallisuutta. Itse en osaa sanoa, onko tämä oikeasti relevantti peruste enää, mutta olisi kiva saada tähän valistunut vastaus.
@effexon
@effexon Год назад
Mielenkiintoinen yksityiskohta.... nykyisinhän tuon voisi tehdä mm. metsärahastojen , bitcoinin ja monien muiden tapaan, jotka eivät vaadi niitä kuuluisia koneita ja laitteita, eikä kovin moni kaupunki tai isokaan yritys taida haluta omistaa omia kiinteistöjään (ainakaa Helsingin parhailla paikoilla). Jos tuohon siis noilla kevyen varallisuuden firmoilla katsottaisiin olevan vielä tarvetta.
@rikutaskinen5432
@rikutaskinen5432 Год назад
Hyvä Elina...
@observer2484
@observer2484 Год назад
Maksan veroja mielelläni kunhan köyhyys ei nouse ja saan pidettyä vähintään osan palkastani huonon päivän varalle. Liian korkea vero tekee asiat pahemmaksi.
@Pyhantaakka
@Pyhantaakka Год назад
Maksaisin veroja mielelläni, kunhan niitä ei hassattaisi kaikenlaisiin turhuuksiin, vaan käytettäisiin valtion ydintehtäviin. Toki verotus olisi silloin myös kevyempää. Verotuksen ei myöskään pitäisi lannistaa menestymistä.
@karlmarxthebolshevikrabbi2536
Sinänsä näihin videolla mainittuihin näkemyksiin on helppo yhtyä. Pääomaverotuksen yksinkertaistaminen ja listautumiskynnyksen poistaminen hyödyttäisivät koko yhteiskuntaa vähentämällä kirjanpitokuluja ja lisäämällä listautumisia, mikä lisäsi varsinkin piensijoittajien sijoitusmahdollisuuksia. Onkin koomista, että ainoa puolue, joka ohjelmassaan ajaa tällaista uudistusta on Vasemmistoliitto, kun taas Kokoomus ja porvaripuolueet vastustavat. Miksi tätä asiaa ei mainita videolla ja miksei Elina aja asiaa Kokoomuksen sisällä? Onko hyväveliverkostojen valta puolueessa niin vahva, että asia ei etene?
@markkujarvinen7387
@markkujarvinen7387 Год назад
Joo mut ajaa progressiviisuutta. Tässä pitäis jo pikkasen herätä koska nämä kaikki tulee yhteisöveron jälkeen, eli tässä on pieni illuusio ihmisillä että koska veroprosentti 30 tai 34% on se on jotenkin vähäistä. Mutta ei se on niin et yhteisövero(20%) ja sit sen päälle pääomavero 30% tai 34%. Joten jos vasemmistoliitto ajaa yhteisöveronpoistamista ja sen jälkeen hakee tälle progressiviisuutta silloin asia voisi toimia. Ja melkein voisin kannattaa. Mä oon aina ihmetellyt et miksi tää ei oo tuplaverotusta? EU:kin kieltää tämän.
@anttitmh
@anttitmh Год назад
​@@markkujarvinen7387 Edelleenkin "tuplaverotuksen" voi välttää muilla yhtiömuodoilla. Jos ei halua ottaa vastuuta yrityksen veloista ja velvoituksista niin tällä mennään
@maysarasultan5580
@maysarasultan5580 Год назад
Onko pääomaverotus aina haitallista talouskasvulle? ja GDP
@MrRaitzi
@MrRaitzi Год назад
Jos se haittaa kilpailukykyä. Muuten ei. Viron malli on selvästi kansainvälisesti kilpailukykyisin ja heidän BKT per asukas ohittaa Suomen noin 2035 nykyuralla.
@MrRaitzi
@MrRaitzi Год назад
Viro ohittaa Suomen BKT/asukas mittarilla 2035. Se on se verotuksen rima meille mitä vastaan ollaan tässä.
@MrSpritzmeister
@MrSpritzmeister Год назад
Okei, miten laskit tämän? Onko faktoroitu EU tukien poistuminen, inflaatio, kilpailukyvyn lasku kun palkat nousee ja yms? Oikeasti kiinnostaa, voihan he mennä ohi jo 2030:kin?
@MrRaitzi
@MrRaitzi Год назад
@@MrSpritzmeister EK:n Sami Pakarisen arvio. Ei minun. Viivottimella taisi tehdä.
@MrSpritzmeister
@MrSpritzmeister Год назад
@@MrRaitzi ok eli aika epätieteellinen siis. Kiitos!
Далее
KGB:n salaiset toimenpiteet - Virkin kääntöpiiri 9
18:09
F18 Hornet tankkaus ja aseistus SatLsto 2011
8:55
Просмотров 28 тыс.