Тёмный

Vertijul. Invata cum iti poti regasi echilibrul! 

OTOMED Medical Center
Подписаться 590
Просмотров 108 тыс.
50% 1

Invata cum iti poti regasi echilibrul!
VERTIJUL este un concept nu foarte clar inteles de catre pacienti, multe persoane definind prin acest termen senzatia ca lucrurile se invart in jurul lor, ameteala, nesiguranta sau dezechilibru in mers sau la intoarcerea capului, senzatia de "negru in fata ochilor".
VERTIJUL este unul dintre cele mai frecvente simptome care determina o persoana sa se adreseze medicului.
Nu orice ameteala inseamna vertij. De aceea, discutia cu medicul si consultul propriu-zis sunt esentiale in identificarea posibilei cauze a simptomelor tale sau celor apropiati tie. Este foarte important sa mergi la medic si sa raspunzi cat mai precis la intrebarile acestuia!
ORGANUL ECHILIBRULUI SE AFLA IN URECHEA INTERNA
VERTIJUL propriu-zis, descris ca senzatia de rotire a lucrurilor in jurul pacientului, este cel mai adesea determinat de o afectiune a urechii interne.
Urechea, organ al echilibrului si auzului, este responsabila de monitorizarea in fiecare moment a pozitiei si miscarilor capului. Organul echilibrului se gaseste in urechea interna, bine protejat de oasele craniului. Urechea interna se continua spre exterior cu urechea medie si urechea externa.
Receptorii aflati la nivelul urechii interne informeaza permanent creierul asupra pozitiei capului si corpului in spatiu, permitand echilibrarea constienta.
Atunci cand receptorii de echilibru de la nivelul urechilor interne (dreapta sau stanga) nu functioneaza in mod egal, poate sa apara VERTIJUL. Vertijul se insoteste adesea de fenomene neurovegetative (greata, varsaturi, transpiratii, paloare) severe, care pot speria pacientul aflat in criza de vertij si, pe termen lung, pot determina teama de a mai iesi singur din casa.
Nu devenim constienti de performantele pe care le poate atinge acest mic organ deosebit de complicat decat in momentul cand apare o afectiune, care se traduce clinic prin VERTIJ.
Nu toate cazurile de vertij sunt la fel (intensitatea si durata pot fi diferite), de aceea fiecare pacient are propria lui poveste, propriul fel de a privi lucrurile.
Dar, indiferent cat de multe si variate pot fi povestile vertijului, trebuie sa stii ca exista solutii, incepand cu anumite exercitii fizice si terminand cu medicatie. Pentru tine sau pentru persoanele cu vertij din jurul tau, medicul poate recomanda tratamentul adecvat pentru o viata mai libera de stresul si neplacerile vertijului.
Interviu: Dr. Madalina Georgescu, medic primar ORL, competenta Audiologie, Doctor in medicina, Sef lucrari UMF "Carol Davila" București.
Sursa: www.vertij.ro

Опубликовано:

 

6 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 29   
Далее
Am rămas cu amețeli și instabilitate. Ce mă fac?
58:43
Migrene
18:34
Просмотров 2,9 тыс.
Vertijul. Cum se tratează?
10:18
Просмотров 15 тыс.
50 Hollywood actors who died so far in 2024
13:33
Просмотров 3,2 млн