Тёмный

Vlog 68 Vooroordelen over infrarood 

In stappen van het gas af.
Подписаться 20 тыс.
Просмотров 27 тыс.
50% 1

Download de 'tips verwarmen met infrarood' op: www.energie-transitie.info/ti...
Kijk voor de door ons geteste panelen op:
webshop.energie-transitie.inf...
In deze vlog ga ik in op een aantal vooroordelen die heersen over infrarood verwarming.
Infraroodverwarming heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn efficiëntie en het gevoel van comfort. Maar toch zijn er nog veel vooroordelen en misvattingen rond deze nieuwe manier van verwarmen. Zo kwamen wij laatst iemand tegen die echt niet onder een infraroodpaneel wilde zitten omdat hij bang was voor de straling. Laten we eens kijken naar die vooroordelen.
Straling is gevaarlijk
Iedere dag worden wij blootgesteld aan straling. Veel straling. Maar de ene straling is de andere niet. Zo is röntgenstraling gevaarlijk en korte golf infraroodstraling is ook niet goed. Dit zijn bijvoorbeeld die rood-oranje opgloeiende terrasverwarmers waar je eigenlijk maar kort onder mag zitten. De langegolf infraroodstraling daarentegen is ongevaarlijk. Deze wordt zelfs ingezet in de gezondheidszorg voor een beter doorbloeding van de huid.
IR is alleen geschikt voor specifieke ruimtes
Er wordt soms gedacht dat infraroodverwarming alleen geschikt is voor specifieke ruimtes, zoals badkamers, een studeerkamer of garages. Maar infraroodpanelen kunnen echter worden gebruikt in de meeste woon- maar ook commerciële ruimtes. Zo worden al veel kantoor ruimtes met infrarood uitgerust maar ook zelfs complete kerken en fabriekshallen. Dit scheelt gigantisch in de energiekosten t.o.v. gas. Wil je precies daarover nou meer over weten stuur ons dan even een mailtje want dan brengen wij je in contact met de juiste partij met verstand van zaken.
Infrarood heeft een COP van 1
In principe klopt dat natuurlijk volgens de klassieke manier van meten. Maar hierbij wordt één ding vergeten. Infraroodstraling heeft een accumulerende werking op zijn omgeving. Dat wil zeggen dat een aantal materialen deze straling opvangen en ook zelf als warmte weer gaan uitstralen. Denk maar eens aan een asfaltweg waarop de zon schijnt. Het asfalt zal warmte gaan uitstralen. Gras heeft dat bijvoorbeeld niet dat blijft koel. Steen, beton en hout hebben een goede accumulerende werking. Ruimtes met deze materialen gaan op hun beurt de ruimte ook weer verwarmen. Testen hebben aangetoond wanneer je kijkt naar het energieverbruik van infrarood, dat er dan minder energie nodig is dan bij andere vormen van verwarmen met een COP van 1 zoals de centrale verwarming of met elektrisch verwarmen.
Lastige installatie
Er wordt soms gedacht dat de installatie van een infraroodpaneel ingewikkeld is. Maar in werkelijkheid kunnen ze vrij eenvoudig worden geïnstalleerd, vergelijkbaar met het ophangen van een lamp. Voor grotere systemen met meerdere panelen kan professionele installatie nodig zijn, bijvoorbeeld een heel huis of kantoorruimtes, scholen of een fabriekshal. Maar dit geldt voor de meeste verwarmingssystemen. Stuur even een mail wanneer je hier meer over wilt weten.
Mijn radiator straalt toch ook IR uit. Wat is dan het verschil met een IR paneel?
Een radiator straalt inderdaad ir staling uit. Maar het overgrote deel van de warmte brengt een radiator over naar de lucht die hierdoor gaat circuleren. Convectie warmte noemen we dat. Bij een IR paneel is dat precies andersom. Het percentage IR straling ligt veel hoger dan dan het percentage convectie warmte wat wordt afgegeven.
Hoe moet je dat nou zien?
De zon is gigantisch heet en straalt heel veel IR straling uit. Deze straling bereikt de aarde en wordt de aarde vervolgens opgewarmd. Toch is het in de ruimte heel koud dus de convectie warmte van de zon bereikt ons niet, er is ook geen lucht om te verwarmen, Maar de IR straling bereikt ons wel en die verwarmt ons weer.
Wil je nou meer weten over infraroodverwarming, download dan de gebundelde tips over infraroodverwarming.
Volgende keer heb ik waarschijnlijk een gast. Daar later meer over.
Geef even een duimpje en abonneer je op mijn kanaal!

Опубликовано:

 

28 сен 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 50   
@marcelbartels8915
@marcelbartels8915 9 месяцев назад
Dank u wel voor al uw heldere uitleg over energie. Waar termen als volt, watt, ampere etc voor mij absoluut abracadabra zijn is uw uitleg interessant. Zeker nu hopen medio volgend jaar naar ons nieuwbouw huis te kunnen verhuizen. Dus verhalen over zonnepanelen en batterijen hebben mijn belangstelling. Maar de infrarood dat wij in ons huurhuis hebben. Nieuwbouw waar we sinds juni 2022 wonen. Infrarood aan het plafond en we hebben het koud gehad de afgelopen winter. Recht onder een paneel gaat het allemaal wel maar een meter er naast is het echt niet aangenaam. Dus voor ons never nooit een infraroodpaneel.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Goed om te melden. Infrarood moet passend zijn bij de woning en de inrichting. Je moet voor een heel echt een installateur hebben die goed kennis van zaken heeft.
@cas-221
@cas-221 9 месяцев назад
Als fan van de eerste dag, infrarood panelen was niks, is niks, wordt niks, ja op een werkplek idiaal, in een huis totaal niet rendabel want je heb 80 panelen nodig, echt waar een paneel achter je bank op of het plafond, in de keuken niks dan bevriezen zelfs je leidingen, kap met deze onzin, een gezin met 3 pubers en we stoppen met cv we nemen infrarood panelen, dan ben je duizenden euro's kwijt niet normaal, een cv ketel het nieuwste van het nieuwste inclusief installatie 1500 eu, stop ermee!
@reni9679
@reni9679 9 месяцев назад
Infrarood lijkt me opzich wel een optie erbij... maar weet jij het verschil tussen de paneel en de heatbar? De heatbar wordt ook wel buiten gebruikt. Ik bedoel hier wel de lange golf en niet die gaan gloeien. VH CityLine Serie B - Infraroodverwarming - Heatbar - 1000 Watt is hiervan een voorbeeld... deze kan ook op half vermogen staan of is verstelbaar. De A serie is enkel aan en uit. Maar volgens mij zijn deze dingen net als panelen. Kan er echter zo weinig over vinden Daarnaast vind ik het met panelen heel lastig te bepalen of ze goed zijn. Jij en je collega blogger ketelklets hebben beiden al het nodige erover verteld... over dat de hele plaat warm moet worden enz enz. Maarja... dat kan je op een plaatje in de webwinkel natuurlijk ook niet echt testen.
@jwb6583
@jwb6583 9 месяцев назад
Ik verwarm zelf alweer 3 jaar met IR panelen. Het bevalt me prima en de kosten zijn veel leger dan radiator verwarming of airco, ondanks de COP waarde van 1.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Bedankt voor de input.
@panlomito
@panlomito 9 месяцев назад
Cruciaal bij IR-panelen is dat deze zeer plaatselijk werken. Dus de kassamedewerker die onder een stralingspaneel zit heeft het aangenaam maar de klant die 1 meter verderop staat merkt vrijwel niets van de stralingswarmte. Boven een eettafel of bureau werkt het best goed maar in een zithoek moet je al snel meerdere panelen plaatsen om iedereen tevreden te houden. Voor woningen is lage temperatuurverwarming over grote oppervlakken ideaal: vloerverwarming op de begane grond en wandverwarming in slaapkamers. Door de grotere oppervlakte (hele vloer of hele wand/wanden) is het overal aangenaam. En door de relatief lage bedrijfstemperatuur (30-35°C) zeer geschikt voor warmtepompen. Maar ook zeer geschikt voor gewone gasketels. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de bouwmassa van steen/betonconstructies die als warmtebuffer werken zodat de ketel langer kan branden op een lager vermogen en daardoor een hoger rendement kan halen.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Dank je voor de input! Het is best een puzzel want er bestaat geen one-size-fits-all oplossing. Ieder huis/gebouw/situatie is weer anders.
@panlomito
@panlomito 9 месяцев назад
@@instappenvanhetgasaf.4374 Inderdaad, het is altijd maatwerk. De theorie komt er op neer dat de comforttemperatuur wordt bepaald door de gemiddelde luchttemperatuur in een kamer en het gewogen gemiddelde van de oppervlaktetemperaturen (stralingstemperatuur). Daarbij kan binnen grenzen een lagere luchttemperatuur gecompenseerd worden door een hogere stralingstemperatuur en omgekeerd. Een iets lagere luchttemperatuur bij een iets hogere stralingstemperatuur heeft als voordeel dat de transmissie- en ventilatieverliezen lager zijn. Maar ook voor de ademhaling is een lagere luchttemperatuur gunstiger (meer zuurstof beschikbaar) en de hogere stralingstemperatuur wordt doorgaans als comfortabel ervaren. In traditionele gebouwen (steen/betonconstructie) met radiatorverwarming is de stralingstemperatuur doorgaans lager (koude muren) en moet gecompenseerd worden door een iets hogere luchttemperatuur, maar veel beter is het om de stralingstemperatuur te verhogen met vloer- of wandverwarming. Bij houtskeletbouwwoningen is de stralingstemperatuur weer wat hoger omdat de bouwmassa laag is en de wanden en vloeren snel de temperatuur van de omgeving aannemen. De stralingstemperatuur van wanden en vloeren wordt verder bepaald door de isolatiedikte. Hoe beter een huis geïsoleerd is des te hoger is de oppervlaktetemperatuur, maar deze zal altijd iets lager zijn dan de luchttemperatuur. Om een comfortabel binnenklimaat te verkrijgen zal dus altijd een stralingsbron toegepast moeten worden om de de gemiddelde stralingstemperatuur boven de luchttemperatuur te krijgen. Bij puntbronnen zoals stralingspanelen of houtkachels is de stralingswarmte die gevoeld wordt omgekeerd evenredig met het kwadraat van de afstand tussen bron en ontvanger. Je moet dus relatief dicht bij de puntbron zitten om de warmte te ervaren. Dit probleem speelt minder bij grote stralingsbronnen als vloer- en wandverwarming omdat de afstand tot de bron dan altijd relatief klein is. Praktijkvoorbeeld: de badkamer waar je een iets hogere comforttemperatuur wil hebben omdat je dan vaak naakt bent! Tegelijk wil je de badkamer niet heel warm maken omdat het gebruik van de badkamer beperkt is en een warme badkamer door het hogere ventilatiedebiet veel ventilatieverliezen geeft. Dit speelt minder bij balansventilatie met WTW. Een goede badkamerverwarming is daarom een basisverwarming op relatief lage luchttemperatuur (vloerverwarming), aangevuld met bijverwarming die in korte tijd voor verhoging van de lucht- en stralingstemperatuur kan zorgen. In oudere woningen kan dat een grote handdoekenradiator zijn met een hoge aanvoertemperatuur van het CV-water. Bij goed geïsoleerde woningen is de luchttemperatuur overal in huis ongeveer gelijk, is de stralingstemperatuur relatief hoog en kan volstaan worden met een stralingspaneel in de badkamer. Ander voorbeeld: cassieres in supermarkten zitten lange tijd stil achter de kassa. De luchttemperatuur in de supermarkt wordt laag gehouden om voedselbederf te beperken. Je ziet de medewerkers dan ook vaak met een bodywarmer aan. Een stralingspaneel kan hier de comforttemperatuur verbeteren.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Bedankt voor je input. Leuk om te lezen en voor iedereen zeer informatief!@@panlomito
@streamer6646
@streamer6646 9 месяцев назад
IR-panelen werken niet alleen plaatselijk. Verdiep je in de techniek.
@streamer6646
@streamer6646 9 месяцев назад
🌟👍
@jooptablet1727
@jooptablet1727 9 месяцев назад
Met airco's, infraroodpanelen en (zelf gehakt) hout komen we de winter wel door zonder gas.
@andrelagemaat
@andrelagemaat 9 месяцев назад
Mooi geef jij je buren maar last van hun luchtwegen met je k@t hout
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Zeker!
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Hier ook zo. WTP om de kou uit de vloer(verwarming) te houden, airco om (snel) bij te verwarmen als nodig is en moderne houtkachel voor extra koude dagen en sfeer😉
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Helemaal top!@@Ad__Rem
@streamer6646
@streamer6646 9 месяцев назад
Er gaan veel onzin verhalen over deze techniek rond. Men heeft een woonkamer van 60 a 80 m2 en zal es even IR gaan testen. Er wordt bij de Aldi een goedkoop paneeltje gekocht van 500 watt en zet die in dat immense vertrek. Vervolgens gebeurt er niks en krijgt de IR techniek de schuld. Dank voor je gewogen verhaal.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Op onze site staat ook een berekeningstool waarmee je het vermogen kan inschatten voor je ruimte. Dank je voor de input.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Klopt, helaas wemelt het van onzin verhalen over alle technieken. Veelal gebaseerd op onwetendheid. Elke techniek kent een eigen toepassingsgebied en het effect is afhankelijk van vele factoren. Dit maakt het enerzijds moeilijk voor de leek en interessant voor wie het écht wil snappen😉 De filmpjes op dit kanaal zijn heel helder en behoudend en voor iedereen te volgen dus ook als technisch professional vind ik ze top!
@leonnelen151
@leonnelen151 9 месяцев назад
Als je een ruimte met radiatoren (convectie dus) gaat verwarmen merk je tot 17 of 18 graden dat er een luchtstroming ontstaat die de gevoelstemperatuur nog lager maakt. Met infrarood treedt dit effect niet op. Ook merk ik de betere (en gezondere) doorbloeding. Ik combineer infraroodverwarming wel met een (condensor) luchtontvochtiger. Die maakt de lucht minder vochtig én zet de omgezette waterdamp om in (een beetje) warmte. Ik krijg mijn woonkamer met dat beetje extra stroomverbruik ook een halve graad warmer.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Interessant. Dank je voor je input!
@jboeve90
@jboeve90 9 месяцев назад
Wij verwarmen sinds begin van het jaar de woonkamer en aangrenzende keuken ook doormiddel van infraroodpanelen van Fryskmann (in ons geval nog Leranti). Wij krijgen met deze panelen de ruimte zeker warm, maar over hoe de panelen daadwerkelijk gebruikt moeten worden is weinig te vinden. We sturen deze nu met onze ‘’oude’’ tado thermostaat. De thermostaat hangt binnen het stralingsbereik en wordt dus ook aangestraald door de panelen. Daarmee wordt dus niet perse de daadwerkelijke luchttemperatuur gemeten, maar wel de hoeveelheid warmtestraling. Neemt die warmte weer af dan gaan de panelen weer aan. De temperatuur neemt zo langzaam toe in de ruimte, maar voor je gevoel is dat aangenamer dan eerst lang aan om de ruimte op te warmen en daarna langer uit en weer een tijdje aan om de lucht weer op te warmen. Dat was echt een zoektocht met sensoren op verschillende plekken in de ruimte, maar zoals ik de aansturing nu geregeld heb is dat het meest comfortabel en zuiniger in gebruik. Een goede sensor die kleine verschillen kan meten is daarvoor ook erg belangrijk ben ik wel achter. Hele goedkope panelen zijn denk ik niet vergelijkbaar met de panelen waarvoor je een redelijk bedrag betaalt.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Dank je voor je input! Met alle nieuwe dingen is het altijd even zoeken naar de slimste inzet
@OpperPax
@OpperPax 6 дней назад
Hoe nauw is de straling hoek? Is het lood recht (80-90° van de Platte vlakte) of is de hoek veel breder zoals bij een terras verwarmer met gloei draaden?
@ComputerTechNL
@ComputerTechNL 9 месяцев назад
Ik heb er een van de action maar ik denk dat deze niet werkt zoals het hoort we moeten er echt op nog geen 10 cm vanaf zitten voor je een klein beetje warmte voel. Toch maar keer naar een goed merk paneel kijken misschien dat we daar wel een goede ervaring mee hebben.
@AlkoDehond-xz3js
@AlkoDehond-xz3js 9 месяцев назад
Ik heb met panelen het zelfde probleem ! En zijn 1000watt maar krijg mijn kamer 4x5mtr niet warm mee en ik heb er 3 staan samen 3000 watt wat ruimschoots voldoende zou moeten zijn .voor 20m2
@leonnelen151
@leonnelen151 9 месяцев назад
@@AlkoDehond-xz3js Met een benodigd vermogen van 3000 watt werken je IR-panelen dus niet als echte infrarood-panelen. Ik heb naast mijn twee vaste ook een kleinere van 'slim' aangeschaft. Die wordt dus aan beide kanten heet. En dat is nu juist niet wat met een echt infraroodpaneel gebeurd. (Niet terug gestuurd want voor tijdelijke verwarming is zo'n lichtgewicht ding wel goed handelbaar).
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Er is veel (Chinese) rommel dat wordt verkocht als IR paneel...
@florisjanvermeer1525
@florisjanvermeer1525 9 месяцев назад
Wat heeft de voorkeur airco of infrarood panelen in de woonkamer van 5 bij 6 meter?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Goede vraag want dit hangt af van de ruimte en situatie. Wanneer een ruimte matig tot redelijk geïsoleerd is dan zou ik voor een airco gaan. Wanneer een ruimte goed geïsoleerd is met bijvoorbeeld veel steen/beton/hout dan zal infrarood heel comfortabel zijn. Maar voor een airco heb je weer een buiten-unit die je ook weer kwijt moet kunnen en dat probleem heb je niet met IR. IR kost meer qua stroom maar in goedkoper in aanschaf en is verhuisbaar. Zo zijn er dus veel factoren die een rol kunnen spelen.
@WiljanWiljan
@WiljanWiljan 8 месяцев назад
Heb nog geen ervaring met infrarood panelen, misschien daarom een stomme vraag....als je zonnepanelen hebt en de ir panelen daarop wilt laten werken, kan dat? En kun je in de winter tot bv de ir paneel je woonkamer verwarmen en dan uitzetten omdat het donker is en de zonnepanelen niets meer leveren? Blijft dan de warmte voldoende hangen in de woonkamer voor rest van de avond?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 8 месяцев назад
De zonnepanelen leveren de stroom terug aan jouw aansluiting op het net. Wanneer er zon is en je verbruikt stroom dan verbruik je de stroom die je zelf opwekt. Dus wanneer je zonnepanelen stroom leveren dan kan je dat gebruiken voor je IR panelen. In de winter gebruik je de IR panelen maar leveren je zonnepanelen minder op. Nu je nog kan salderen geeft dat niets omdat je wat je opwekt en verbruikt in 1 jaar tegen elkaar mag wegstrepen. (even simpel uitgelegd/het is iets complexer)
@hansvanriet7215
@hansvanriet7215 9 месяцев назад
Mijn IR paneel stuur ik dmv aan en uit en wordt geregeld obv temperatuur. Zou liever obv vermogen willen sturen. Is dat mogelijk en waar moet je dan op letten bij aanschaf?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Interessante vraag. Ik zal deze eens doorspelen naar de fabrikant. Ik weet wel dat er een paneel aan zit te komen met verschillende vlakken zodat delen van het paneel aan gaan ipv het volledige paneel. Dit schijnt ook weer 30% te besparen op energie. Later daar meer over.
@streamer6646
@streamer6646 9 месяцев назад
Hier ben ik ook zeer benieuwd naar. Een traploze sturing zou mooi zijn.
@AlkoDehond-xz3js
@AlkoDehond-xz3js 9 месяцев назад
@@instappenvanhetgasaf.4374 kan me niet voorstellen dat ,dat nog eens 30% bespaart . Net al bij een lamp die heeft bv 6 watt nodig om te kunnen branden als je deze evt kunt dimmen maakt dat in de vraag en verbruik niets uit . De vraag blijft 6 watt anders brand de lamp niet .
@henkbogers8366
@henkbogers8366 6 месяцев назад
Wat is goedkoper en effectiever: een infraroodpaneel of een infraroodkachel.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 6 месяцев назад
Dit hangt af van het doel. Een kachel straalt rondom en is meer geschikt voor een ruimte. Een paneel zou je ook als spotverwarming kunnen gebruiken zoals een werkplek. Voor een ruimte zijn dan weer meerdere panelen nodig.
@AlkoDehond-xz3js
@AlkoDehond-xz3js 9 месяцев назад
Infrarood panelen werken voor geen meter . Ik heb er 3 staan en krijg mijn kamer er niet warm mee .en die in 4 bij 5 mtr .
@streamer6646
@streamer6646 9 месяцев назад
Ik ga m'n 4e winter tegemoet met ir-verwarming. Werkt fantastisch als je het goed doet.
@AlkoDehond-xz3js
@AlkoDehond-xz3js 9 месяцев назад
@@streamer6646 zijn dat panelen of lampen ? Daar zit nl verschil in . Lampen werken prima die geven stralingswarmte die heb ook . Ik heb beide .
@streamer6646
@streamer6646 9 месяцев назад
@@AlkoDehond-xz3js IR-panelen van Eurom. 2 van 800 watt aan het plafond. 2 van 600 watt en 1 van 300 watt aan muren. Kamer van 4*5 meter. Goed geisoleerd. Niet A+++, maar ongeveer A. Zeer comfortabele warmte. Veel prettiger dan convectieverwarming met gaskachels of cv-radiatoren.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Er is veel (Chinese) rommel op de markt dat wordt verkocht als IR paneel...
@ricardoschrijn6569
@ricardoschrijn6569 9 месяцев назад
Leuk reclame filmpje
@renevanleeuwen7808
@renevanleeuwen7808 9 месяцев назад
Heeft iemand ervaring met een IR plafond paneel met verlichting voor in de badkamer?
@fredjaspers4364
@fredjaspers4364 9 месяцев назад
Dat zou ik ook wel willen weten. Zit te twijfelen tussen een IR paneel en een elektrische radiator. De meningen over IR panelen lopen zo uiteen dat je er geen chocola van kunt maken. Voel je alleen warmte als je er recht onder staat of ook daar buiten?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Van belang is dat de ruimte goed geïsoleerd is. Wanneer er veel 'koudestraling' is van de wanden dan is het effect minder. Dan werkt convectie warmte beter. Maar is de ruimte goed geïsoleerd dan zal de warmte straling prettig aanvoelen.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 9 месяцев назад
Van belang is dat de ruimte goed geïsoleerd is. Wanneer er veel 'koudestraling' is van de wanden dan is het effect minder. Dan werkt convectie warmte beter. Maar is de ruimte goed geïsoleerd dan zal de warmte straling prettig aanvoelen.@@fredjaspers4364
Далее
32.  Wat zijn de beste infrarood panelen?
5:15
Просмотров 84 тыс.
МНЕ ИСПОРТИЛИ МАШИНУ #shorts
00:30
Просмотров 713 тыс.
ПАПА ГАМБУРГЕР
00:13
Просмотров 154 тыс.
Infraroodpaneel als bij-verwarming
11:21
Просмотров 39 тыс.
Elektrisch verwarmen: slim of niet?
8:54
Просмотров 200 тыс.
Deel 89 airco als verwarming Mijn ervaring na 3 jaar
4:55
Hallo Roger - Infraroodverwarming
11:19
Просмотров 109 тыс.