Тёмный

Vrei să slăbești? Nu mai face Aceste 9 lucruri! 

Pacientul 2.0
Подписаться 343 тыс.
Просмотров 9 тыс.
50% 1

Iată ce nu te lasă să slăbești! Este micul dejun cea mai importantă masă a zilei sau e mai bine să sari peste el? Cu sau fără gustări între mese? Mai multe proteine sau fără strop de grăsime? Cum e mai bine? Rămâi aici și vei afla!
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
Informațiile din acest video au fost verificate și validate medical de dl. dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv, căruia îi mulțumim. Mai multe detalii aici: / @doctordamian
Pierderea în greutate este o provocare pentru cei mai mulți. Indiferent ce metode au ales, ce diete au urmat, cine spune că a fost ușor, mănâncă... croissant. Dar bravo lor, felicitări, dacă au avut rezultat! Pentru cei care deși se străduiesc din răsputeri nu obțin ce își doresc, este frustrant. „Ce fac greșit?! Ce am de corectat?!” Uite, chiar acum îți spun care sunt lucrurile alea greșite pe care le faci și din cauza cărora nu dai jos kilogramele. Sau slăbești foarte puțin și foarte greu. Că așa pățesc și eu. Ești pregătit și atent?
Numărul unu: nu dormi suficient! A nu acorda atenție duratei și calității somnului este cea mai mare greșeală pe care o fac cei care încearcă să slăbească. Prea puține ore de somn pe noapte, mai puțin de șapte, duce la dezechilibre hormonale. Hormonii foamei - leptina și grelina - o iau razna, iar cortizolul se revarsă în valuri și favorizează depozitarea grăsimilor.
Numărul doi: sari peste micul dejun cum sare capra masa și iada casa. Păi nu e bine! Fiindcă micul dejun cel dezbătut și de unii combătut, chiar este cea mai importantă masă a zilei, care îți furnizează energia de care ai nevoie pentru a funcționa. Peste niciuna dintre mesele principale nu e bine să sari, pentru că asta nu te va ajuta să slăbești ci să te supraalimentezi la următoarea masă, când o sa fii lihnit de foame. Și-apoi săritul peste mese îți afectează negativ nivelul zahărului din sânge și metabolismul.
A treia greșeală este să fii adeptul celor două gustări dintre mese. Dintre micul dejun și prânz și dintre prânz și cină. De ce? Pentru că acea gustare, fie ea și una considerată sănătoasă, întrerupe procesul de metabolizare. Rămâi la cele trei mese cinstite, echilibrate, fără excese.
Numărul patru: nu mănânci suficiente proteine. Nu, nu e deloc bine! Este dovedit că proteinele ajută la pierderea în greutate în mai multe moduri: cresc senzația de sațietate, reduc apetitul, mențin sau cresc rata metabolică și protejează masa musculară în procesul de slăbire. Sunt cei mai sățioși macronutrienți și țin la distanță pofta de zahăr, prevenind depunerile în exces de grăsime din cauza supraîncărcării cu zahăr și ajuta la termogeneză, un proces metabolic în care organismul produce căldură pentru a arde calorii. Și să mai știi că proteină nu înseamnă numai carne și lactate. Leguminoasele, quinoa și semințele de in tot proteine conțin.
Numărul cinci: eviți grăsanele. Grăsimile. Da, trebuie să le eviți, dar nu pe toate! Doar pe cele trans și cele saturate, cum sunt prăjelile sau produsele de patiserie. Grăsimile bune sunt grăsimile mono și polinesturate și se găsesc în pește, în ulei de măsline, nuci, semințe și avocado. Ai reținut? Bravo! Și, apropo de produsele pe care se specifică faptul că au un conținut scăzut de grăsimi, și întinzi la raft după ele ambele mâini, fiindcă ești la dietă. Sunt o capcană! O dată pentru că sunt pline de zahăr ca să li se îmbunătățească gustul, și al doilea pentru că nu țin de foame și o să ajungi să mănânci mai mult decât are nevoie organismul tău.
Numarul șase: nu te hidratezi corespunzător. Că dacă apă suficientă ai bea, rată metabolică ridicată ai avea, foamea s-ar micșora și s-ar produce bine și digestia.
A șaptea greșeală este că nu incluzi în alimentația ta suficiente fibre. Fibrele solubile ajută la reducerea apetitului pentru că ele devin un gel care reține apa și te face să te simți sătul o perioadă mai lungă de timp.
Numărul opt: nu citești etichetele produselor. Chiar și alimentele care par sănătoase, ascund secrete periculoase.
Al nouălea lucru care te împiedică să slăbești este că în week-end mananci necontrolat. Scapi în lucernă. Zici că după o săptămână de disciplină meriți să fii recompensat. Și parțial este adevărat.
---
Facebook: / pacientul20
Instagram: / pacientul2.0
TikTok: / _pacientul2.0
EHealthRomania: ehealthromania...
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
#dieta #sanatate #romania

Опубликовано:

 

30 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 44   
Далее
Cum dai BURTA jos FĂRĂ DIETĂ
7:09
Просмотров 77 тыс.
Qalpoq - Amakivachcha (hajviy ko'rsatuv)
41:44
Просмотров 406 тыс.
Ce mănânc într-o zi?
19:39
Просмотров 136 тыс.
Ce mâncăm în Bolile Pancreasului
7:48
Просмотров 128 тыс.
Nu Mai Face Aceste 5 Lucruri Dacă Vrei să Slăbești
7:59
15 alimente bogate în fibre alimentare
6:36
Просмотров 10 тыс.
7 Alimente care Afectează FICATUL
9:38
Просмотров 378 тыс.
Qalpoq - Amakivachcha (hajviy ko'rsatuv)
41:44
Просмотров 406 тыс.