Тёмный

Where can we use extruded and expanded Polystyrene thermal insulation 

Enciclopedia Constructiilor
Подписаться 91 тыс.
Просмотров 339 тыс.
50% 1

Bazandu-ne pe caracteristicile acestui material de termoizolare, acest video prezinta in mod subiectiv informatiile unde cu succes si fara a avea ulterior probleme, putem termoizola cu polistiren expandat si unde putem folosi polistiren extrudat.
ADAUGIRE: polistirenul expandat se poate de folosit si in cazul acoperiselor plate de tip terasa din otel-beton.
Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
Website: enciclopediaco...
Facebook: / enciclopediaconstructi...

Опубликовано:

 

19 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 400   
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@Lupdorf
@Lupdorf 4 года назад
Foarte bune vloguri faci. Felicitari!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Multumesc.
@jenelcaramalau4694
@jenelcaramalau4694 5 лет назад
...BRAVO PRIETENE...APRECIEZ POZITIV SFATURILE TALE...EU AM CONSTRUIT CASA IN ANUL 2000 FARA SFATURILE NIMANUI DUPA LOGICA MEA SI AM EXECUTAT INTOCMAI CUM RECOMANZI TU...AM PLACAT PE EXTERIOR CU POLISTIREN DE 15 CM. GROSIME SI DENSITATE DE 19 KG./MC. APOI L-AM PROTEJAT CU ADEZIV IN CARE AM INGLOBAT DOUA RINDURI DE PLASA DE EXTERIOR SI APOI L AM TENCUIT CU TENCUIALA OBISNUITA DE 2 CM.GROSIME...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Va multumesc pentru comentariul dvs si impartasirea experientii dvs.
@claudiugal6950
@claudiugal6950 3 года назад
Felicitări pentru sfaturi!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Multumim!
@georgeburlacu1175
@georgeburlacu1175 4 года назад
Mulțumesc! Acum pot arăta, căci nu m-au crezut....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Cu placere.
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 Год назад
SUNT SFATURI BUNE ȘI REALE !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Multumim!
@crysler37
@crysler37 3 года назад
Din nou, asa cum ne-ați obișnuit, o prezentare profesionala a unor metode de termoizolare, mulțumim. As fi recunoscător dacă ați putea să-mi oferiți un sfat despre termoizolarea plăcii de bază a unei căsuțe din lemn de tip A. Mii de mulțumiri. Și desigur: LA MULȚI ANI, 2021 cu sănătate și bucurii!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Cu multa placere. Multumesc si deasemenea va urez un an 2021 cat mai reusit! Placa de la cota zero se poate bine termoizola cu polistiren extrudat sub aceasta placa (daca inca nu ati construit), si deasemenea cu polistiren extrudat sau expandat, placi PIR, placi PUR, panouri vidate peste placa respectiva la interior. Sandwich-ul exact de materiale se determina in dependenta de fiecare caz in parte.
@crysler37
@crysler37 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc încă odată pentru postări. Mai am o întrebare de detalii: (dacă este nevoie sa plătesc pentru timpul și expertiza dumneavoastră, să-mi spuneți va rog). În cadrele de lemn ale căsuței am izolat cu vata bazaltica...as vrea sa pun extrudat de 20mm la interior, dedesubtul rigipsului...deasemenea la pardoseala, sub parchet. Mulțumesc din nou,
@victorteodor641
@victorteodor641 4 года назад
Foarte bun videoclip ! Felicitari !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Va multumesc.
@catalinIntimidatorul
@catalinIntimidatorul 5 лет назад
Pe vremuri se construiau case din pamant. Si oamenii traiau bine merci. Nu aveau termopane, nu aveau polistiren plus milte alte lucruri. Nu se mai agitau atata din cauza punctului de roua, condens, izolatie termica etc. Atatea materiale avem la dispoziție si tot nu sunt perfecte sau ideale. Casa. Batraneasca de la tara care este construita din chirpici, am de gand sa o tencuiesc cu tencuiala din ciment pe exterior si interior si nu mai am de gand sa o izoez cu nimic. Insusi pamantul este un izolator foarte bun.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Aveti mare dreptate, inainte nu se gandeau la astfel de lucruri, si la urma urmei termoizolau cu ce aveau: pamant, paie si alte materiale naturale si la indemana. Totusi nu putem opri evolutia si trecerea timpului, iar o data cu ea si aparitia de noi si noi materiale, inclusiv de termoizolatie, iar pentru a nu avea probleme cu ele, trebuie sa le stim caracteristicile si alte mici lucruri. Ce tine de pamant, acesta oarecum izoleaza, adica are o buna inertie termica, insa doar daca este uscat si in cantitati mari si suficiente. In acest sens, in curand voi face cateva video-uri despre casa pasiva, unele din ele chiar despre cum putem sa ne incalzim ieftin de la soare si pamant. Succese!
@alex69d
@alex69d 5 лет назад
Ideea este sa ai costuri cat mai mici de exploatare.
@intercity200cfr8
@intercity200cfr8 4 года назад
Sa aveti grija la mortarul de tencuiala, sa nu opreasca evacuarea vaporilor. Pe langa ciment si nisip, adaugati si var. E sfant transferul de vapori, pentru a nu ramane in pereti.
@steliandaraban9455
@steliandaraban9455 3 года назад
Tencuială cu ciment la o casă din pămînt? O greșeală imensă! Tencuială dublu var,d-le! Dar tre' să știi cum!
@raducostin8857
@raducostin8857 2 года назад
@@steliandaraban9455 dacă ştiţi, spuneţi şi la alţii, poate faceţi un bine...
@mariusmvs550
@mariusmvs550 2 года назад
Foarte utile toate video-utile dumneavoastră și cu ajutorul cărora pot privi înainte spre o casa protejata și pasiva. O casa veche de la țara, pereți de pământ 25cm cu e ar fi mai bine sa o izolez exterior? Vata, polistiren și cam ce grosime? Mulțumesc
@victorbratu6027
@victorbratu6027 5 лет назад
Multumesc,acum am inteles.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Cu placere!
@marcelaciapa4514
@marcelaciapa4514 5 лет назад
Bolcul este din beton. Msc!
@cameliatemneanu1140
@cameliatemneanu1140 5 месяцев назад
Buna seara. As vrea sa stiu daca pot folosi polistiren extrudat de 3 cm asezat pesate o placa beton cu sapa autonivelanta sub parchet. Multumesc
@galusscha
@galusscha 3 года назад
Buna ziua, sunteti o adevarata enciclopedie, si desi nu sunt in domeniu, va urmaresc cu mare placere si atentie. Am o intrebare, daca se poate: la o casa construita din boltari, unde, peste tencuiala a fost lipit (cu adeziv spuma, fara dibluri) polistiren expandat de 10 cm la care dorim sa mai adaugam un strat de polistiren cu nut si feder, se poate aplica polistiren extrudat de min 5 cm? Multumesc anticipat.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna ziua, multumesc. Pentru termoizolatiile din polistiren, se recomanda sa se izoleze doar cu un set de placi, adica dintr-o bucata 10 sau 15 sau 20 cm. Daca doriti sa adaugati inca 5 cm, pentru efortul pe care va asteapta, mai bine adaugati deodata 10, si folositi dibluri ca fixare mecanica, insa e pe riscul dvs deoarece asa ceva producatorii nu recomanda.
@florindodan1848
@florindodan1848 3 года назад
Da .va multumesc...cred ca am sa tencuiesc ..si la anul fac izolatie pe afara cu bazaltica. ... ma gindeam la puntile termice .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Despre puntile termice a fost realizat recent un video, poftim link-ul ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-bBX8k-lhHPI.html
@ViorelTimofte
@ViorelTimofte 2 года назад
Buna ziua. Este foarte interesant tot ceea ce faceți si mai ales cum explicați, drept pentru care va mulțumesc. Am si o întrebare mai practica, daca ma puteti ajuta: cu ce as putea sa izolez exterior un perete care este facut din boltari si este deja tencuit? Multumesc anticipat.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Buna ziua, un video la tema data am realizat in trecut, poftim link-ul: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-A_J2zYLsGgM.html . Informatiile sunt valabile si pentru boltari.
@dancro9809
@dancro9809 4 года назад
polistirenul expandat merge foarte bine in combinatie cu fibra de lemn mai ales cel grafitat in italia si germania este foarte normal
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Nu sunt deloc deacord cu dvs. daca ne raportam la coeficientul de difuzie a vaporilor de apa (unde la lemn µ = 5, iar la polistiren expandat µ = 30-70, polistiren extrudat µ = 50-250), atunci vedem diferente prea mari pentru ca aceste materiale sa prieteneasca impreuna.
@simonelemer1061
@simonelemer1061 8 месяцев назад
Buna ziua ! in primul rand multumesc pentru informatiile din video !! Pot pune peste placa de beton extrudat de 5 cm si peste sa vin direct cu materialele de rigoare pentru a pune parchet pvc ? fara a mai turna o placa peste extrudat ?
@raducostin8857
@raducostin8857 2 года назад
Mi-aţi stricat toate planurile :) Nici nu mai izolez la exterior casa de pământ, nici nu mai sper să construiesc din BCA izolat pe exterior cu polistiren :) Măcar nu am aruncat banii pe fereastră. Totuşi - înţelegând cum e treaba cu polistirenul pe exterior/interior, întreb: s-ar schimba situaţia dacă ar fi pus polistiren in interiorul pereţilor? Să circule umiditatea din exterior până la polistiren şi înapoi, iar din interior la fel. Nu prea cred că e bine, din câte am auzit aici, dar nici nu sunt sigur... :)
@lucianadrian9098
@lucianadrian9098 7 месяцев назад
Salut! La placarea cu polistiren extrudat intr-o cabana timberframe, la imbinarea cu lemnul vine șapa in mod direct? Sau se pune tot extrudat taiat si pus de jur imprejur, astfel incat sa nu atinga șapa partea din lemn. Si se poate pune sapa autonivelanta direct peste polistiren extrudat? Multumesc, fain canal!
@adriankurucz
@adriankurucz 4 года назад
Foarte interesante si utile prezentarile! As avea si eu nevoie de 3 lamuriri: 1) O casa veche cu ziduri din caramida nearsa combinata cu caramida nearsa se poate termoizola cu vata bazaltica? 2) Pe interior podeaua de jos in sus am izolato cu polistiren extrudat de 2cm fara a aplica sapa, am aplicat peste polistiren placi din celuloza de 7mm si parchet laminat. Aceasta metoda poate prezenta dezavantaje? 3) tavanele vechi din tencuiala peste scandura au fost inchise in urma cu 15 ani cu rigips fara a instala bariera de vapori si pe tavanu de tecuiala au fost aplicat polistiren expandat de 3 cm. Daca aplic in podul necirculat vata minerala intra grinzi si deasupra este posibil sa am problemele cu ingrasia intre polistiren si tencuiala veche? Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Multumesc de apreciere. 1) Da. 2) Da. 3) Da.
@adriankurucz
@adriankurucz 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Pentru punctele 2 si 3 rog sa ma ajutati cu o recomandare.
@Lupdorf
@Lupdorf 3 года назад
🛑Adaug experienta mea recenta in ce priveste polistirenul. Am cumparat o casa veche cu pereti din piatra si lut care trage umezeala prin capilaritate. Ieri am dat la o parte izolatia facuta in 1996 din polistiren 100 mm, un strat de celofan obisnuit dar bine etansiezat si rigips. 🛑 SURPRIZA a fost sa constat ca peretele era in conditii bune, fara urma de degradare si nici mucegai. Eu cred ca a ajutat celofanul bine inchis care a jucat rol de bariera de vapori. :) Daca stiam.... nu l-as mai fi dat jos. Unul din pereti nu era deloc izolat si are o zona mica explozie a tencuielii la baza. Ciudat. Ma pregatesc sa o izolez cu un amestec de ciment natural si canepa la un strat de 50 mm. Numai bine!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Multumesc pentru impartasirea experientei dvs.
@danielionica2577
@danielionica2577 4 года назад
Salutare...foarte bune clipurile facute si foarte multa informatie. Am si eu o intrebare! Ati mai vazut la interiorul unei bai pereti placati cu polistiren extrudat de 3cm si acoperit cu izolatie cauciucata? Precizez ca asa am gasit baia. Eu doar vreau sa inlocuiesc (schimb) gresia si faianta. Ce materiale recomandati pentru izolarea peretilor une bai (daca se recomanda asa ceva) Multumesc si spor.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua si va multumesc pentru apreciere. Dvs aveti nevoie de termoizolatie in baie?
@danielionica2577
@danielionica2577 4 года назад
Deci in plan este izolarea casei pe afara, am oare nevoie de o izolatie interioara🤔? Si izolatia pe care am gasit-o sub placile de gresie are decat 60cm de la placa pe perete.
@danielionica2577
@danielionica2577 4 года назад
Va multumesc pentru raspuns😊
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Daca o sa fie termoizolatie exterioara, aceasta interioara nu ar trebui (eu as elimina-o). O sa trebuiasca insa o buna hidroizolatie (doar e vorba de baie). Succes!
@karateshotokan3874
@karateshotokan3874 4 года назад
Cu ce imi recomandati sa izolez la interior peretii de caramida plina, grosimea peretelui fiind de 30 cm ? Pe exterior este tencuiala clasica. Eu m-am gandit la vata minerala peste care sa pun rigips. Felicitari pentru materialele video !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua, la interior sunt mai multe materiale, inclusiv si vata minerala, cat si lana de oaie, pluta, placile minerale, placi din spuma de sticla etc, insa aproape toate necesita folosirea unei bariere de vapori intre stratul final (daca la dvs va fi rigips) si termoizolatie.
@karateshotokan3874
@karateshotokan3874 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru raspuns.
@marinelpopa1178
@marinelpopa1178 5 месяцев назад
Buna ziua,cu ce pot izola un perete interior la apartament care are igrasie iar pe exterior nu este izolat.Blocul este din caramida.Multumesc anticipat pentru informatie
@angela-gv6pz
@angela-gv6pz 13 дней назад
Buna ziua, am un perete la bucatarie care face muzcegai iarna.Cu ce pot izola interior pentru ca exterior nu pot locuiesc la et 6.Rog raspuns
@laurentiu707
@laurentiu707 5 лет назад
Am inteles in mare masura despre izolatia peretilor catre exterior cu vata bazaltica si nu cu expandat, datorita permeabilitatii la vapori. Dar, in Romania, se recomanda ca decorativa aplicata peste vata sa fie siliconica. In acest caz cum vezi lucrurile? Vaporii nu vor ramane captivi in masa de spaclu dintre vata si decorativa siliconica?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Cine a spus ca e recomandabila tencuiala tecorativa siliconata peste vata? Sunt mai multe tipuri, care e folosit depinde de fiecare caz in parte. Insa ce e general si e recomandabil, este ca orice tencuieli si finisaje ulterioare, mai ales la exterior, sa fie permiabile la vaporii de apa, in asa mod, incat sa lasa vaporii care trec de vata minerala sa iasa normal afara, nu sa-i retina. Daca vor ramane sau nu captivi datorita decorativei siliconate - depinde de fiecare decorativa in parte - uitati-va in fisa tehnica sau documentele fiecarui tip.
@laurentiu707
@laurentiu707 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Pai permeabilitatea la astea (ex caparol - silicon fassadenputz sau baumit - silicontop, ambele siliconice, ambele recomandate la termoizolatii cu vata) mai exact factorul rezistentei la permeabilitate la vapori de apa este de 40-60, in timp ce la vata e 1-1. Ceva nu se leaga, cu toate ca in fisa tehnica a acestor siliconice scrie "o inalta permeabilitate la vapori de apa". Poate ca aceste cifre de 40-60 date de producatori or fi mici dar raportat la vata sunt mari, aproape cat cele ale expandatului (50)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
In cazul respectiv se calculeaza grosimea decorativelor siliconate folosite. Producatorii spun ca e permiabila deoarece si distanta/grosimea aplicata este mult prea mica si vaporii oarecum dovedesc partial sa treaca de aceasta. Totusi µ 40-60 e cam mult. Sunt calculatoare online gen ubakus.de sau smartcalc.ru unde putem crea structura noastra si vedea daca e destul de permiabila decorativa respectiva sau tencuiala sau finsiajul in structura noastra. Fiecare caz trebuie privit in parte.
@deltadanubespinning8913
@deltadanubespinning8913 3 года назад
Pentru construirea unei case pe structura de lemn , tip sandwich, care este recomandarea dumneavoastra privind alcatuirea peretelui, de la interior la exterior sau invers. Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna ziua. Nu exista o recomandare ideala, depinde de mai multi factori, iar sandwich-ul final se determina de proiectant impreuna cu clientul in dependenta de nevoile acestuia.
@gogu220
@gogu220 3 года назад
Mulțumim pentru explicații. Dar vreau să întreb, mi-ai făcut balustrada balconului din structură metalică, pe afară au pus o placă porocem. Pe interior a rămas așa. Să pun vată minerală și să plachez cu rigips ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Cu placere. Ca sa va dau un raspuns trebuie sa intelegem situatia, eventual sa o vad, cel putin in careva poze. Scrieti-mi mesaj pe pagina de Facebook.
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 5 лет назад
Va rog mult faceți un material video cu sfaturi ce ține de constructia şapei în beciuri! (materiale folosite, hidroizolare, ventilare...) Piatra naturala pusă pe amestec uscat din nisip si ciment este indicată? MULȚUMESC!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Va multumesc pentru sugestie. Ce tine de situatia dvs, permiteti-mi sa va intreb: beciul este deja construit sau nu? Daca da, ce este la pardoseaua beciului? Merci!
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Da, beciul e construit din piatră naturală, acoperit cu membrană din plastic + pământ deasupra! Jos la podea încă nu s-a efectuat nici un fel de lucrare (e doar pământ).
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Sunt mai multe metode, unii lasa asa pamantul, doar ca il compacteaza bine; altii toarna o sapa de beton realizand astfel pardoseaua beciului. Eu parca mai mult as merge pe ideea unei sape de beton. Totusi daca beciul deja este construit inaintea pardoselei/placii de beton, atunci nici o sapa sau hidroizolare nu va va scapa daca de exemplu panza freatica se va ridica suficient de sus, si aceasta din cauza imbinarilor intre peretii beciului si pardosea pe perimetru, care oricum turnata din beton, nu va fi una 100% ermetica pentru ca apa sa nu treaca, partial va fi oprita, insa nicidecum 100% sigur. Orice structura din beton sigura in pamant se incepe cu talpa fundatiei, radierul acesteia daca e cazul si apoi merg peretii, nu invers, exact ca la o casa. Totusi in cazul dvs puteti face o sapa de beton. V-as recomanda sa incepeti cu nivelarea portiunii de pamant (crearea unei pante de scurgeri daca e cazul), apoi compactarea acestuia, realizarea unui strat din pietris mergaritar de minim 10 cm, compactat, apoi puneti o folie de polietilena dura deasupra (unii pun membrane hidroizolante), in perimetru puneti rosturi elastice (ca la incalzirea in pardosea), armati bine (se poate ca un trotuar cu armatura la inferior si plase metalice la superior - vedeti video despre trotuar postat nudemult) si apoi turnati o sapa de beton, sa zicem 10 cm. Cand e uscata, imbinarile unde au fost rosturi elastice se prelucreaza sa fie etanse, iar placa aceasta se hidroizoleaza aditional deasupra. Deasemenea in jurul beciului la exterior, este bine sa creati drenaj ascuns al apei, gen french drain, in perimetru cu scurgere in panta si cat mai departe de beci (aceasta era ideal de facut inca cand se construia beciul). Unii am vazut ca aditional acopera tot beciul cu membrane hidroizolante cu crampoane. Ce tine de ventilatie - aceasta este obligatorie. Depinde de marime, inaltime si ce volum de aer va fi, insa in medie 2 guri sunt deajuns. Pentru a nu infuenta temperatura din beci prea mult dupa ce temperatura avem in aerul atmosferic, tubulatura de ventilatie poate trece cativa metri prin imprejurul beciului si apoi iesi la exterior, desigur cu plase, cu acoperis si numaidecat panta tubulaturii sa nu sufere devieri sus-jos; sa fie doar in sus asa ca aerul natural sa circule. Deasemenea o gura de aerisire sa fie mai jos decat alta. Sunt multe de spus la un beci, poate voi face un video in viitor, insa ceea ce v-am spus mai sus e doar un model de idee din multe altele. Va recomand sa va mai consultati si sa luati decizia conform situatiei dvs!
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilorMa gândeam să nu pun sapa din beton pt ca nu ar "respira"... Vă MULȚUMESC pentru răspunsul promt și detaliat! V-oi ține cont de sfaturile dvs. Mult succes în ceia ce faceți!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Notiunea de "a respira" inseamna defapt permiterea difuziei vaporilor de apa dintr-un mediu in altul, prin anumite materiale si in anumite conditii. De exemplu iarna din interiorul casei unde este mai cald spre exterior unde este mai frig, prin zidarie si termoizolatie. In cazul dvs nu este atat de relevanta aceasta migrare a vaporilor de apa in jos, in sol, prin pardosea, uneori aceasta migrare putand fi chiar inversa, adica prin capilaritatea solului din sol spre interior in beci.
@viorel72ful
@viorel72ful 3 месяца назад
Salut,am casa făcută cu bolțari ceramici,cu ce pot izola dacă polistirenul nu w bun? Multumesc
@mihaiscripcaru9684
@mihaiscripcaru9684 4 года назад
Salut, am placa turnata sub care nu se afla vreo izolatie doar pamant compactat o folie sa nu curga laptele' de ciment si plasa de buzau' urmeaza sa torn o sapa semi-umeda de nivelare, se merita sa pun extrudat de 2 cm intre cele doua?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua, chiar se merita sa puneti si 5-10 cm de termoizolatie (ex polistiren extrudat).
@mihaiscripcaru9684
@mihaiscripcaru9684 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc pentru raspuns!
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
Vechea izolație dată jos şi făcută alta din nou + şapă iar apoi aplicat parchetul vechi care este aproape nou ,are doar şase luni ,mult mai profesionist realizat ! Bineînțeles costul aste mai mic pt.altfel ......Am tavanul plin de mucegai ,de două zile curăț cu clor peste tot ,sper să se rezolve
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Ar fi fost mai bine sa continuam conversatia in comentariile dvs anterioare, e un sir logic acolo, asa se primeste un terci, insa anyway. Nu am primit un raspuns de la dvs concret cum, cu ce si cu cat se va termoizola ulterior dupa cum v-a spus meseriasul dvs. Pluta la interior e buna, insa e si normal sa fi avut probleme daca nu ati folosit bariera de vapori si avut o ventilatie deficitara. Credeti ca daca puneti 5 cm de alt material ve-ti rezolva problema? Eu nu prea cred.
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Aşa este aveți dreptate dar fac tot ce pot să cheltui cât mai puțin !Ap.este în sudul tării m-am ferit să fac cunoscut locul exact deoarece eu cam saşe -şapte luni pe an sunt plecată în afara țării şi în zona unde locuiesc au fost sparte garsoniere ap.case ! Nu mai sunt dispusă să cheltui mult pt.este o suprafață mică şi această ofertă mi s-a părut convenabilă având în vedere că-l cunosc oe domnul inginer !Sigur putem continua conversația fără probleme! Pace în casa dumneavoastră vă doresc!
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Trebuie dat jos vechea izolație şi izolat din nou cu plută de 10 cm. !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Daca aveti de gand sa termoizolati din nou cu pluta 10 cm, aveti grija in cazul dat de 2 lucruri: 1) Panourile de pluta trebuie puse pe o suprafata perfect neteda, perfect dreapta, nu trebuie sa existe nici un mini-gol de aer nicaieri, nici de 1 mm, nimic. Daca trebuie, indreptati ideal peretii. 2) Folositi bariera contra vaporilor de apa la interior la partea calda. Aveti grija sa fie montata cu fata corect. PS: Daca vechea termoizolatie este buna, uscati-o si refolositi-o! Si dvs va urez mult succes!
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc din suflet ,am să arăt acest mesaj băieților care se vor ocupa ,din câte îmi scrieți observ lucruri care nu s-au respectat prima dată , au izolat în grabă, de mântuială, cum se spune nu au luat în calcul multe lucruri ! Este foarte greu în ziua de azi să mai găseşti meseriaşi dedicați muncii lor şi serioşi !
@criss6945
@criss6945 Год назад
Daca nu faci gauri pt. dibluri in fundatie atunci cum prinzi containerele de fundatie (la casa modulara)? 🤔
@vasilecordos7414
@vasilecordos7414 26 дней назад
Pt partier la bloc că este igrasie cînd se polistiren extrudat cu adeviv de gresie și faianță . După ce sa lipit polistirenul se pune folia și după parket sau după ce sa lipit polistirenul se toarnă sapa și după se pune folia și după parketul
@AdydeAdy21
@AdydeAdy21 9 месяцев назад
Va salut,am o terasa pe care pe.viitor o sa o inchid ,am o diferenta de inaltime fata de bucatarie si living de 14cm...ca sa diminuez puntile.termice,as vrea sa pun polistiren extrudat de 8cm si apoi gresie pusa pe un strat de adeziv mai gros...e ok? Multumesc
@adriancurte4492
@adriancurte4492 2 года назад
Bună ziua, recomandați sa pun polistiren de 2 extrudat la interior peste plăcile de osb la nivelul pereților și podelei care este tot din plăci de osb?! Dacă nu ce as putea pune pt o izolație mai bună?
@lupulsinguratic227
@lupulsinguratic227 4 года назад
Interesant ce spuneți, vă respect punctul de vedere, eu nu sunt specialist dar mi-am construit o casă din cărămidă, cum se fac acum. Mergând pe recomandările specialiștilor, mi-am izolat casa cu polistiren expandat de 10, cum de altfel se și face în prezent în majoritatea cazurilor. Tot specialiștii mi-au spus că polistirenul extrudat nu se folosește la placări! Acuma m-a pus pe gânduri puțin și ce spuneți dvs. că polistirenul expandat nu se aplică pe zidărie de cărămidă! Totuși, de ce procedează așa majoritatea?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Va multumesc. Se procedeaza deoarece este un material relativ ieftin, este cel mai popula in spatiul nostru, si practic toti "meseriasii" cunosc cum sa termoizoleze cu acest matrial (chiar daca multi o fac gresit cu mamaligi si alte erori). Plus e vorba de a face bani si marketing, nu de a face ceva de durata, multi nu stiu, multor nu le pasa de casa dvs... raspunsuri sunt mai multe, insa sper ca ati inteles ideea.
@cristinapogingeanu4828
@cristinapogingeanu4828 2 года назад
Buna!! Te rog mult,am nevoie de un sfat! Trebuie da izolez placa de la pod lasata goala de constructor. in 3 ani, dd la caldura centralei,tavanul a condensat si e negru de mucegai,in toata casa. Cu ce sa o izolam? Ceva bun,nh prea scump..Toate colturile camerelor au umezeala si mazga... Trebuie izolat si tavanul pe int casei? Multumesc anticipat!!
@bunsoft2
@bunsoft2 4 года назад
Nu faceti va rog un video si cu igrasiereä? Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Tema ingrasiei, cat si mucegaiului, problemei cu umiditatea a fost dezbatuta in mai multe video-uri, cum ar fi - Punctul de roua, condensul si termoizolatia casei - ce trebuie sa stii ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-s_YE6F93INY.html , Fenomenul de Capilaritate in Constructii si cum rupem capilaritatea ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-6QhohCcLLAw.html , Respiratia peretilor si a casei - Mit sau Adevar?! ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-0Xp9pedlrLs.html si multe altele.
@raduradu2399
@raduradu2399 3 года назад
Bună ziua. Pot izola podeaua casei cu polistiren extrudat? Mentionez ca sa turnat șapă si parchet + gresie in bucatarie. Este foarte rece la picioare iarna, nu sa izolat radierul cand sa construit casa.Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna ziua. Da eliminati finisajele, izolati cu polistiren extrudat, deasupra mai veniti cu o sapa subtire si apoi iar finisajele. Alternativ se pot folosi alte materiale mai performante, ca panourile vidate, placi PIR etc - despre acestea la fel am vorbit pe canal.
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito 5 лет назад
👍👍👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Merci!
@IonutCP
@IonutCP 4 года назад
Am de facut o baie : Prima incapere dus este beton + hidroizolatie + gresie.Problema este in parte de wc + chiuvea am grinda lemn 15x15 din 60 in 60 cm deschidere mica si peste grinda este dusumea lemn pot pune extrudat de 3 4 5 cm + osb 22mm si dupa gresie se poate?Tin sa specific ca nu are cotact cu apa incapere ventilata.Multumesc , faceti o treaba minunata !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Multumesc de apreciere, legat de intrebarea dvs, contactati-ma in privat pe pagina de Facebook.
@ionutgabrielsaioc985
@ionutgabrielsaioc985 3 года назад
Este recomandat utilizarea extrudat-ului la planșeul unei case fără etaj...extrudat-ul urmând sa se folosească ca prim strat al planșeului....având rol de tavan pe interior! Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salut, pana in prezent am postat peste 200 de video-uri, cu diferite teme, si reguli de izolare, si izolare la interior, si izolare a tavanelor si tot asa mai departe. Daca va este lene (cerem scuze) sa cautati si sa va informati din acele video-uri, va raspundem scurt: este de dorit ca termoizolatia sa fie in primul rand la exterior. Daca nu e posibil, atunci se poate si la interior. Daca la interior se foloseste polistiren, sunt anumite reguli speciale. Despre toate aceste informatii sunt video-uri separate.
@from9835
@from9835 3 года назад
Deci pentru turnarea sapei in interior se executa urmatorii pasi: 1.Se niveleaza pamantul 2.Se pune un strat de Balast(Pot folosi bucati de beton de la o contrustia pe care a fost demolata?) 3.Se pune un strat de nisip 4.Se pune polistiren extrudat 5.Se pune folie si se toarna sapa ,Am inteles bine?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Nu sunt suficienti acesti pasi.
@from9835
@from9835 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor spuneti mi va rog ce am omis
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@from9835 Deci e vorba de sapa de beton care nu face parte din structura casei. S-au omis informatii despre sol, despre nivelul panzei freatice, despre nivelul de termoizolare, hidroizolare s.a.m.d. Nu va pot da un sandwich de straturi acum deoarece nu vreau alti abonati sa citeasca si sa creada ca anume cum zic eu e corect. Corect e sandwich-ul gandit in dependenta de fiecare caz in parte, daca doriti un raspuns, contactati-ma pe pagina de Facebook. In mod simplificat: ati uitat de geotextil, de hidroizolatie, nisipul cam nu e la locul lui, posibil si bariera de vapori trebuie...
@from9835
@from9835 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor nu am cont facebook,ca v as fi contactat.Vreau sa torn o sapa intr o camera de locuit la tara ,jos este pamant.Va rog din sufet sa imi spuneti un "sandwich " clasic fara prea multa complexitate.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Nu e corect sa va ofer un sandwich fara sa stiu situatia dvs. Imi dau bine seama ca dvs puteti realiza acest sandwich si ulterior sa aveti probleme, care dvs o sa credeti ca eu nu imi fac bine treaba, cand defapt v-am prevenit: orice caz se determina individual.
@aRocca
@aRocca 4 года назад
va salut din Cluj-Napoca. Am urmărit cu interes publicările dvs și mi se par foarte interesante și de folos. Am o cabanuta la țară din grinzi și scândură cu fundație pe piloni. Podeaua este din scândură si vreau să o termoizolez cu polistiren extrudat, folie și apoi parchet. va rog sa mi spuneți daca procedez corect
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Pai vi se par sau nu de folos??? ))) As dori sa va ofer un raspuns insa nu imi este clar pe deplin datele problemei. Aveti placa de beton de la cota zero si peste scandura ca podea?
@aRocca
@aRocca 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor nu... e vorba de o căsuță mică pe stâlpi, fără fundație. grinzile stau pe bolțari, iar podeaua este din scândură groasă
@aRocca
@aRocca 4 года назад
și mă gândeam că lemnul cu plasticul nu fac casă bună... de aceea nu s prea convins cu izolarea podelei cu polistiren
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
@@aRocca Corect, lemnul si polistirenul nu sunt prieteni, deaceea mai bine orientati-va la materiale mai permeabile la vapori. Deja in depinde de ce structura de pardosea ve-ti face, insa va puteti orienta si la materiale sub forma de placi sau ruloane, gen vata minerala, pluta, lana de oaie; dar si sub forma de umplere, gen perlit, vermiculita, rumegus, celuloza etc.
@aRocca
@aRocca 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor vă mulțumesc, am înțeles ideea
@anap7633
@anap7633 Год назад
buna ziua, as vrea sa cumpar un apartament intr un bloc nou, insa are izolatia acoperisului cu polistiren extrudat de 10cm. :( Ce parere aveti? Multumesc
@ionutmariusbeligan9305
@ionutmariusbeligan9305 3 года назад
Peste polisterenu espandat se poate pune pe pardoseala pe interior peste el placi osb se poate monta parchetu
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Depinde de grosimea polistirenului, insa la general se recomanda sa veniti cu o sapa deasupra si apoi parchet.
@tudorelchiriac7050
@tudorelchiriac7050 3 года назад
Da
@tibib4029
@tibib4029 6 месяцев назад
Nu am folosit la fundatie , daca sap 20cm si pun poliestiren crezi ca e ok ?
@iosifiosif4694
@iosifiosif4694 3 года назад
Doresc sa izolez container cu cel expandat la exterior cu adeziv tip tub. Iar interior cu vata balzatica si placaj sau osb
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Va sfatuiesc sa vizionati acele 2 video-uri despre casele din container maritim, acolo e multa informatie utile cazului dvs. Ambele video-uri se gasesc pe acest canal.
@segiuchiochiu6928
@segiuchiochiu6928 4 года назад
La casa construita din cotileț și tencuita pe exterior se recomandă polistirenul expandat?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua, teoretic da se permite si polistiren expandat (ce are o usoara permeabilitate), insa daca as avea de ales, as alege materiale mai permeabile.
@simionemilian9493
@simionemilian9493 5 лет назад
Ce solutii recomandati in cazul unei case construita din blocuri ceramice
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Am raspund deja la intrebarea aceasta cred ca deja de peste 50 ori, inclusiv in comentariile la acest video.
@adriannicolaemilitaru9071
@adriannicolaemilitaru9071 5 лет назад
Bună ziua, ce recomandați pentru izolarea acoperisului la o casă stil bloc, cu placa de beton si carton asfaltat, ar fi o variantă cu polistiren extrudat de 5 si membrana hidroizolanta peste?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna ziua, da ar fi o varianta, insa 5 cm este o nimica toata. La sfarsit de august - inceput de septembrie vor fi postate 4 video-uri la rand despre acoperisele plat de tip terasa si hidro si termoizolarea acestora.
@stefandragomir1070
@stefandragomir1070 2 года назад
Polistirenul extrudat se poate folosi la interior/exterior, la izolarea construcțiilor din panourile tip Sandwich (PUR?)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Da, insa sunt anumite reguli de montaj.
@zincaalexandru8178
@zincaalexandru8178 2 года назад
Buna ziua. La un apartament la etajul 3 ca sa nu mai urc cu sapa in casa, pot pune sub parchet extrudat de 5cm? Atat am diferenta fata de hol. Se lasa in timp polistirenul? Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Buna ziua, da e posibil sa se lase. Ati putea pune 2 cm XPS si 3 cm sapa anhidrida armata.
@eduardpatru6013
@eduardpatru6013 5 лет назад
Vorbește despre geocel la izolarea fundației.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Analiza detaliata a temei privind "spuma de sticla expandata" din care face parte si geocellul, deja este planuita pentru finele acestui an.
@eduardpatru6013
@eduardpatru6013 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Superb. Aștept orice video de-al tău cu mare interes. Am 18 ani și sunt pasionat de instalații electrice și construcție de case. După ce voi termina facultatea voi lucra într-un astfel de domeniu. Mult succes în continuare. Clipurile sunt de o calitate excepțională.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Va multumesc mult pentru apreciere a dvs. Mult succes in continuare!
@AdydeAdy21
@AdydeAdy21 2 года назад
Pot sa pun gresie peste polistiren extrudat fara sapă? La intrarea in casa și pe terasă?
@florindodan1848
@florindodan1848 3 года назад
Va salut...pentru buiandrugi din beton .ce poliestiren ar merge ...pe interior ..si ce grosime. ? multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salutare. Buiandrugii respectivi se izoleaza la exterior. Daca sub nici o forma nu e posibil, atunci pentru interior urmati sfaturile din video privind termoizolarea la interior - ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-HEC-nT2ehSo.html
@vasilecordos7414
@vasilecordos7414 26 дней назад
La bloc din beton unde este igrasie. sunt materiale care garantează că previne și numai reapare igrasia .cum se procedează daca nai sursa de încălzire în apartament. Daca se curata tencuiala de pe perete interior și se spală de doua ori cu clor și se tencuiește din nou și se gletuiește din nou sunt șanse reale să dispară igrasia pt totdeauna . Ce materiale sau soluții se folosesc
@crismihai7619
@crismihai7619 Год назад
Bună ziua! Ce părere aveți despre sistemul isodom?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Buna ziua, 50 la 50, are si avantaje, insa si dezavantaje.
@alivianardeleanu5380
@alivianardeleanu5380 3 года назад
Sal,am si eu o problema si te rog sa imi dai un sfat.Am construit o casa din bca ytong de 25cm zidarie pe 2 nivele si la ambele am turnat placa de beton.Interiorul l-am tencuit si acum vreau sa fac tavanele din gips carton.ce trebuie sa pun intre gips carton si placa?Mentionez ca o sa fac incalzire prin pardoseala atat la parter cat si la etaj,iar podul nu o sa fie locuit.Multumesc anticipat pt raspuns.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salut. Intre gips-carton si placa peste etaj puteti lasa loc liber, oricum in mod corect se termoizoleaza sus in pod peste placa de beton. Despre aceasta au fost realizate 2 video-uri cu exemple pas cu pas, unul cu polistiren, altul cu vata minerala, ambele au cazul cand se termoizoleaza un planseu din beton.
@alivianardeleanu5380
@alivianardeleanu5380 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pt raspuns,sa pun totusi o folie bariera de vapori aluminizata?daca da cum pot si cu ce sa o prind pe tavan.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@alivianardeleanu5380 Toate raspunsurile le gasiti in acele 2 video-uri, mura-n gura daca sa fac o mica gluma.
@iliehar
@iliehar 4 года назад
Cand Lipesti pe mamaligi polistirenul ramane o distanta intre perete si polistiren de cativa mm si se creaza vrand nevrand o circulatie de aer care preia umiditatea din zidarie si permite respiratia peretelui (mai mica dar exista)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Am raspund nu o data prin comentarii si video-uri ca asa gandire nu duce la rezultate bune.
@ionutleon7871
@ionutleon7871 Год назад
Bună ziua va rog frumos sa ma scuzați ca deranjez cu o mica întrebare:;: dacă am pus polistiren extrudat de 3 cm sub placa de la cota 0 mai pot pune încă un rand de polistiren extrudat sub sapă??????????? Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Buna ziua, da puteti, insa atenti cu cota pardoselei finale, cota usilor, sa nu va inaltati prea mult. PS: cota 0 nu e placa de beton, cota 0 e cota pardoselei finite, deci fix deasupra viitparei gresii, laminat sau ce o fi.
@jhonnyrau2037
@jhonnyrau2037 3 года назад
Pot sa incep izolatia casei cu un rand de polistiren extrudat apoi sa continui cu expandat?ma.refer la.zonele in care sunt balcoanele care cand ploua exista riscul ca apa sa urce pe perete sau la parter intrarile din terase deschise. Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Nu va pot oferi un raspuns deoarece trebuie sa vad proiectul sau imaginile structurii sa intru in esenta problemei. Daca doriti o consultatie individuala, scrieti-mi un mesaj pe pagina de Facebook.
@AaaBbb-of1np
@AaaBbb-of1np 3 года назад
Spune-ti va rog, intre o hidroizolatie cu compusi combustibili si extrudat a-ti zis ca putem pune orice (sa Nu fie contact direct), ne dati careva exemple? Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna ziua, folii de polietilena, geotextil, agrotextil etc, depinde de fiecare caz in parte.
@cristinelnaglabeala3103
@cristinelnaglabeala3103 2 года назад
Salut. Am si eu o nelamurire. Ai spus in videoclip ca in cazul unei placi peste fundatie se pune pamant, pietris, polistiren extrudat xps, folie dupa care se toarna beton. Unii sunt de parere ca folia trebuie pusa sub polistiren. Cum este mai corect?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Salut, daca puneti si desubt, nu e nimic strasnic, functia este ca sa nu se scurga laptele de ciment.
@ionutciprianlinu9458
@ionutciprianlinu9458 4 года назад
Vă salut cu respect. Care ar fi grosimea ideala a poliesterenului sub placa de la cota 0 ? 5 cm? Mulțumesc anticipat
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua. Pentru astfel de intrebari inclusiv am realizat video privind `Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei` - ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-Q0WI-THuR3s.html .
@vasilev.7989
@vasilev.7989 3 года назад
Salut,mi-am făcut mansarda la casa.In momentul de față la mansarda sunt doar grinzile si vreau sa-mi comand usile exterioare spre balcon.Cati cm se lasă de la nivelul grinzilor?? Peste grinzi ce ma sfătuiești sa pun până vine parchetul. Mersi mult.O seara faina
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna seara, depinde de fiecare caz, trebuie sa vad situatia sa ofer niste recomandari. Scrieti-mi un mesaj pe pagina de Facebook.
@vasilepetrideanpetridean8749
@vasilepetrideanpetridean8749 5 лет назад
Zugrăveala lavabila de interior si amorsa nu mai prea are mare permeabilitate la vapori dat fiind faptul că o speli cu apa si nici nu se udă...( Eu am lucrat cu o amorală profesională de interior care era impermeabila si lucioase încât nici nu se putea șlefuit cu smirghel la fel si lavabilul) asa ca ce mai conteaza ca polistirenul nu lasa vapori de apa sa iasa din zidărie daca acestia nici nu pot intra ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Va multumesc pentru impartasirea experientii dvs, totusi tin sa precizez ca exista diferente intre asa notiuni ca "absorbtia de apa", "higroscopicitatea", "permiabilitatea la vaporii de apa" si altele. Dvs ce ati controlat tine mai mult de absorbtia imediata a apei, nu si de alte fenomene si factori. Chiar si o bariera de vapori scapa un anumit procentaj de vapori de apa, pai ce sa mai vorbim de o zugraveala?! Va recomand sa fi-ti atenti la fisele tehnice ale vopselelor lavabile: acolo scrie alb pe negru ca este lavabila, insa scrie ca sunt si permiabile la vapori (sau chiar foarte ridicata e permiabilitatea a vapori)!!! Asa ca, oricum intra vaporii de apa in pereti prin o zugraveala lavabila!
@vintageaudio10
@vintageaudio10 3 года назад
Salutare,pot pune polistiren înainte sa torn sapa?menționez ca sub polistiren este pământ mai trebuie să pun ceva înainte de sapă?mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salutare, pe pamant faceti un strat de rupere a capilaritatii, apoi peste puteti pune polistiren si apoi sapa. Nu uitati si de hidroizolare.
@vintageaudio10
@vintageaudio10 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor cineva mi a zis sa pun întâi pietriș și după folie , polistiren extrudat,plasa de buzau și după torn sapa
@vintageaudio10
@vintageaudio10 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor ce fel de hidroizolație sa pun?
@smedvedi
@smedvedi 4 года назад
Ce parere aveti despre polistirenul roz XPS, care are asa numita publicitate ca nu arde ? care este parerea dvstr in acest caz ? incerc sa gasesc mia multa info si mai ajung la o concluzie de "know-how de Chisinau" .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Inainte de a va raspunde, imi permiteti sa va cer mai multe detalii despre ultima dvs afirmatie privind "know-how de Chisinau", ce e cu ea?
@smedvedi
@smedvedi 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Ma refer la acest tip de polistiren, pun link nu ca publicitate: es-la.facebook.com/srlDamalio/videos/1595817753810877/, dar ca o remarca, cat de multe minciuni pot fi la cei care vand. Am vazut case care izoleaza chiar si imprejurul geamurilor cu acest tip de polistiren. Am luat know-how, deoarece, parerea mea, este o aberatie ceea ce se declara.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Eu nu o data am remarcat in video-urile postate ca lumea sa se informeze din mai multe surse si sa puna capul in miscare. Nu vreau sa comentez nimic de acel video, doar o sa adauga ca sloganul acestui canal este "Spunem ce altii ascund", pai iata de conbustibilitatea polistirenului am vorbit pe larg in video-urile despre Dezavantajele si avantajele sale.
@xverdun4102
@xverdun4102 4 года назад
Salut , eu am folosit la fundatia spre exterior polistiren expandat si la fundatia sub cota 0 la fel expandat pot exista probleme pe viitor? La fundatie spre exterior am pus inainte de polistiren de 5 am pus amorsa si carton 4.5 lipit cu arzatorul . Va multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Da pot exista probleme deoarece la fundatii trebuie de folosit DOAR polistiren extrudat XPS, iar principalul argument este rezistenta la apa mai buna decat EPS-ul, rezistenta la compresiune, structura diferita, si desigur permeabilitatea la vapori mult mai mica decat EPS-ul. Hidroizolatia pusa va ajuta sa hidroizolati fundatia, insa daca izolatia dvs (si inca de 5 cm doar) se imbiba cu umiditate, nu va functiona mai deloc. Sper macar s ao fi acoperit cu membrana cu crampoane, altfel, exista si riscul de a fi roasa de rozatoare si mici vietuietoare in cativa ani.
@iulianionut2534
@iulianionut2534 3 года назад
Se poate pune la glafuri exterioare polistirent extrudat ? Sau expandat ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Da se pune sub ele.
@iulianlupu735
@iulianlupu735 3 года назад
Am un container din sendvichi cu vată bazaltică, cu ce pot să izolez la exterior.....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Despre containerele maritime au fost postate 2 video-uri (avantaje si dezavantaje), acolo e toata informatia, si le gasiti pe canalul nostru.
@danutchelner999
@danutchelner999 4 года назад
Buna seara. Am mostenit o casa batraneasca din chirpici.Vreau sa incep sa o reabilitez,si am nevoie de cateva sfaturi competente.Vreau sa incep cu termo-hidroizolarea unei camere.Camera respectiva are dusumea din lemn.Eu banuiesc ca sub dusumeaua respectiva nu este turnat ciment,beton ceva deoarece ea nu este dreapta,este in valuri daca pot spune asa.Te rog sa-mi spui cum,cu ce materiale pot termo-hidroizola incepand de la pardoseala si urcand spre parchet.Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua, contactati-ma cu un mesaj privat pe pagina "Enciclopedia Constructiilor" de Facebook.
@danutchelner999
@danutchelner999 4 года назад
Va multumesc,dar nu am facebook.
@constantincornelcraciunesc4385
@constantincornelcraciunesc4385 3 года назад
Se poate folosi polisteren extrudat pentru izolație parket? Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Multumesc, nu prea se recomanda, insa daca este de densitati mari si rezistente mari la compresiune, s-ar putea.
@diaboliq4891
@diaboliq4891 2 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor buna ziua, sunt in aceeasi situatie, se poate pune peste sapa xps de 2 cm cu 250 kpa rezistenta la compresiune conform fisei tehnice, sub un parchet laminat de 12 mm? Va multunesc anticipat pentru raspuns.
@traianiosub5132
@traianiosub5132 2 года назад
La pereti din caramida plina,de 30 cm , ce izolatie ar fi buna ? Si,ce grosime?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Cautati video pe canal, a fost facut fix un episod pe tema data.
@tuguimircea5651
@tuguimircea5651 4 года назад
Ce parere ai despre produsul de la Caparol Dalmatia?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Imi pare rau, insa nu fac publicitate in prezent. Daca doriti un raspuns personal privat, contactati-ma in privat pe pagina de Facebook.
@maxinasmihai629
@maxinasmihai629 3 года назад
Bună ziua.vreau si eu un sfat ce polistiren pot folosi la izolare de interior la apartament .plăcile sunt din beton?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna ziua, la pardoseala eu recomand polistiren XPS! In alte cazuri, am raspuns deja cu recomandarea de a viziona video privind Termoizolarea la interior - 5 solutii, video il gasiti pe canal.
@catalinmingheat5452
@catalinmingheat5452 3 года назад
Buna seara...am o cabanuta pe structura de lemn...cu ce o pot izola pe exterior?...pe interior am inteles(cu vata minerala)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna seara. Am realizat un video la tema data: Termoizolarea unei case din lemn, CLT, busteni, Panouri SIP, OSB etc - ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-cWkjCAJnPhM.html PS: Tare m-as mai bucura daca abonatii ar cauta pe canal ce au nevoie, exista si bara search la canal, trebuia doar sa scrieti "lemn" si era sa gasiti video necesar. Off )))
@victoreu5770
@victoreu5770 5 лет назад
Ce materiale propuneti sa folosesc pentru a termoizola si hidroizola o pardoseala a unui apartament construit din placi de beton armat situat la parter(beciul este deschis si nu pot placa tavanul acestuia)... as fi interesat de o solutie care sa nu depaseasca 5 cm. Daca ati avea o solutie as fi foarte recunoscator
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna ziua. O solutie care sa nu depaseasca 5 cm este cam greu de gasit, plus si aceasta ar fi cam insuficient. La parter si cand dedesubt aveti un subsol, si inca deschis, ideal ar fi de termoizolat tavanul subsolului cu vreo 5 cm de exemplu de polistiren, si apoi in interior sa mai termoizolati vreo 5-10 cm, pe cand dvs aveti doar interiorul ca optiune. In cazul dvs, standart va pot recomanda placi de polistiren extrudat de inalta densitate, panouri rigide de poliuretan sau placi poliizocianurar pentru pardosea. Ar mai fi aerogelul, insa la noi nu il gasiti deloc.
@victoreu5770
@victoreu5770 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor va multumesc pentru raspuns. Pentru peretii interior ce material ar fi mai indicat? Nu as dori sa plachez cu rigips.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
@@victoreu5770 Nu e posibil deloc de termoizolat la exterior?
@victoreu5770
@victoreu5770 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor este izolat pe exterior cu polistiren expandat de 10 cm dar peretele exterior este foarte rece. Ma gandeam la fibre de celuloza pentru a scapa de acest disconfort.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
@@victoreu5770 La 10 cm de polistiren pe exterior si daca in casa tot e rece, atunci dvs aveti pierderi termice, cel mai posibil prin alte structuri, ceea ce deja trebuie de inspectat cu o camera cu termoviziune unde e problema. Legat de un perete, la contact acesta oricum va fi rece, daca e de exterior, depinde si in casa ce fel de regim termic si de umiditate se pastreaza. Daca intr-o zi e cald si in alta rece, atunci e clar de ce aveti asa probleme. Sa termoizolati la interior cu celuloza poate va va oferi confortul la atingerea peretilor, insa nu obligatoriu si va va rezolva problema. Avand polistiren la zidarie, deja ati inclus in ecuatie un material greu permiabil - cel putin mai greu decat celuloza si caramida, ceea ce nu e prea okay. Sfatul meu este sa faceti o inspectie si sa vedeti pe unde se pierde caldura.
@MrDorelunirea
@MrDorelunirea 3 года назад
Salut, am un beci exterior si vreau sa pun extrudat la exterior si pe urma sa torn o sapa. Se va realiza ruperea termica si nu voi mai avea condens pe tavan?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salut, ca sa va dau un raspuns ar trebui sa fac un calcul termic si de umiditate pe baza situatiei concrete a dvs. Daca doriti acest calcul, contactati-ma cu mesaj pe pagina de facebook ce o gasiti in descriere.
@mirceamircha647
@mirceamircha647 3 месяца назад
De ce nu se folosește extrudat la zidărie din cărămidă - bloc ceramic?
@juliantulcan3429
@juliantulcan3429 3 года назад
Am izolat cu polistren expandat in interior in atelier lipit pe calupi de beton e vreo problema daca lucrez iarna din punct de vedere a sanatati e toxic
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Video despre dezavantajele polistirenului il gasiti aici: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-4x73oXI0ZYw.html
@hulkmoldova3297
@hulkmoldova3297 3 года назад
Ce putem folosi ca termoizolant la fațadele din placi de tabla cum ar fi cutată sau fălțuită?și cum se izolează așa gen de case cu o fațadă din tabla , metal
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Asa structuri sunt greu de termoizolant corect, eficient si pe termen lung. Partial am descris problema in video-urile despre casele din containere maritime.
@RaresCucerzan
@RaresCucerzan 5 лет назад
1 la caramida cu goluri ce se foloseste pentru izolare? 2 dar la caramida plina, am vazut la cateva case vechi acesta caramida, intreb pentru ca vad ca tot polistiren extrudat se foloseste, nu imi izolez casa, intreb de curiozitate
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna ziua. 1) Depinde ce parametri doresti sa ajungi si care e logica alegerii vreunui material. Regula principala este sa folosesti termoizolatie permiabila la vapori, de exemplu vata minerala (eco), pluta, termoizolatii fibrolemnoase s.a.; insa exista si o exceptie, adica teoretic se poate folosi si vreun material mai putin permiabil, gen polistiren expandat, insa doar daca se termoizoleaza la grosimi mai mari de 20-25 cm. 2) In cazul caramidei pline se aplica cam aceleasi norme privind cazul blocurilor ceramice, despre care am mentionat la punctul 1. Aplicarea extrudatului (sau orice alt material cam impermiabil) la caramida, este permis daca grosimile se trec de 20-25 cm. Iata de ce, tot mentionez in video-uri ca mai bine la materiale de zidarie care respira, sa alegeti matriale de termoizolatie care tot respira, deoarece in acest caz, puteti izola si cu grosimi mai mici.
@RaresCucerzan
@RaresCucerzan 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor am înțeles , mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Cu placere!
@iulianaanghii5077
@iulianaanghii5077 2 года назад
Bună seara am si eu o întrebare pot să pun extrudat într-o cameră peste rigips
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Am raspuns intr-un alt video: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-HEC-nT2ehSo.html
@maxinasmihai629
@maxinasmihai629 3 года назад
Salut. Ce politist pot folsi la o izolarea la un apartament prin interior cu placi din beton?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salut, politist? Cer scuze dar nu am inteles intrebarea! Va recomand video privind Termoizolarea la interior - 5 solutii pentru apartament - ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-HEC-nT2ehSo.html
@V473NT1N
@V473NT1N 3 года назад
Salutare!! De ce nu poti termoizola cu poliestiren extrudat daca placa este din lemn si vreau sa fac incalzire in pardoseala? Mulțumesc anticipat!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salut, in cazul dat se poate de folosit panouri vidate, vata minerala de inalta densitate, pluta si altele de genul (toate au fost analizate pe canal). Deasemenea as merge pe incalzire in pardoseala fara sapa de beton (si la tema data sunt 2 video-uri).
@V473NT1N
@V473NT1N 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc frumos pentru răspuns. Numai bine!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@V473NT1N Cu placere!
@profeturulz8373
@profeturulz8373 4 года назад
Buna am inchis un balcon cu BCA si termopan si a ramas un stalp cilindric de beton neizolat nici la interior nici la exterior. Bineineles e umed incontinuu. Cu cel as putea sa il izolez la interior? Sau la exterior?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua, deci stalpul respectiv reprezinta o punte termica, pe care se creeaza condens, fapt pentru care este umed. Eu va recomand sa il termoizolati la exterior, iar in acest sens puteti folosi si polistiren expandat, recomandabil minim 10 cm grosime, sau orice alt material, betonul nu prea e capricios in acest sens ))) Succes!
@profeturulz8373
@profeturulz8373 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc! Voi implementa sugestia cu polistiren de 10cm densitate 80 sau 100 cum gasesc.
@ionelbuda6328
@ionelbuda6328 2 года назад
Sub mocheta întro camera cu placa de beton jos ce izolatie se pune??
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Placi XPS, PIR, PUR etc.
@nipponia1
@nipponia1 5 лет назад
ce parere aveti despre casele de lemn pasive?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Am o parere buna si totodata neutra, adica daca se asigura respectarea principiilor unei case pasive, nu ma prea intereseaza din ce structura este facuta - lemn, beton, caramida etc.
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
Buna ziua as dorii câteva informații de la dumneavoastra in leg cu un apartament care a fost izolat cu pluta de 5 centimetri grosime totusi geamurile in tot sezonul rece au fost pline cu apă pe interior iar umiditatea tot nu am reusit sa o stârpesc ! Ce mă sfătuiți să fac ? Mulțumesc !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna ziua. In primul rand va recomand sa chemati un specialist sa vada toata situatia. La dvs e clar ca exista o problema, si trebuie de determinat cat mai corect cauza sau cauzele - poate fi din cauza ventilatiei deficitare, din cauza termoizolatiei insuficiente sau montate gresit, din cauza capilaritatii din structura, din cauza punctilor termice, din cauza tamplariilor proaste s.a.m.d. Ma scuzati insa sincer sa fiu doar dintr-un mesaj nu va pot spune vreo solutie pana nu stiu macar teoretic cauza.
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțam pt.informații aveți dreptate eu nu am fost la vecinii de deasupra mea sa vad dacă izolația este facută bine inclusiv pe margine de la un etaj mai sus se observă mai bine ! Undeva în izolație există un gol ori mai multe pe unde apa de ploaie cred că a dat năvală ! Bani munciți din greu şi aruncați degeaba ! Unde sunteți cu locația ,unde mă pot adresa ? Dacă puteți să-mi spuneți bineînțeles !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Cel mai bine gasiti pagina de facebook "Enciclopedia Constructiilor" si scrieti acolo un mesaj, unde si vom comunica.
@predaalexa456
@predaalexa456 5 лет назад
Nu am pagină de Facebook ,nici nu-mi trebuie ! Mă descurc cel mai probabil trebuie dată jos izolația existentă şi anvelopat apartamentul cu un alt tip de izolație de cât cel din plută ,deja am vorbit cu un domn inginer care are experiență îndelungată în domeniul construcțiilor ! Mulțumesc încă o dată !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
E alegerea dvs. Daca nu e secret, care e solutia domnului cu care ati vorbit?
@liviuanastase9306
@liviuanastase9306 3 года назад
Vad cum construiesc oamenii în Romania. Intai este polistiren, apoi fier, apoi pardoseala de beton. În acest caz nu poate intra pe sub elevatie (sau pur si simplu este acolo în pamantul intre zidurile elevației fără sa mai migreze de undeva) vreun nepoftit sa ajungă la polistirenul de sub pardoseala?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Pai pana la polistirenul de sub placa de la cota zero, trebuie sa fie geotextil, sub el pietris pentru ruperea capilaritatii, si abia apoi pamantul (cel mai corect lut).
@liviuanastase9306
@liviuanastase9306 3 года назад
Mulțumesc. Am înțeles. Stratul de pietriș cat de gri sa fie?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@liviuanastase9306 Gri? Nu e vorba de culoare, e vorba de pietris (margaritar, nu balast) cu sortul 7-31 mm cu o grosime de 20-30 cm (depinde de proiect).
@liviuanastase9306
@liviuanastase9306 3 года назад
scuze. gros. Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@liviuanastase9306 Cu placere.
@mlucky19
@mlucky19 3 года назад
Se poate utiliza polistirenul extrudat pentru pazie?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Nu recomand polistirenul unde e vorba de lemn, doar cu mici exceptii.
@mlucky19
@mlucky19 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor va mulțumesc pentru sugestie. Oare Placa fibrociment Betopan Ar fi mai ok?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@mlucky19 Posibil da.
@valitumincu9974
@valitumincu9974 2 года назад
Este bun polistiren extrudat sub parchet?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
E posibil in anumite conditii.
@staplesvegetables2340
@staplesvegetables2340 3 года назад
SALUTARE! Am si eu o nelamurire privind folosirea XPS ului la sape. Unii spun ca nu e recomandat sa il pui direct peste pietris sau nisip ca nu are rezistenta si sugereaza realizable unei sape in modul urmator: Straturile necesare: -strat de rupere a capilaritatii din pietris 16-32 (fara nisip) cu grosimea tasata de 10-15 cm -folie de polietilena -placa de rezistena din beton -termoizolatie din polistiren extrudat -strat de sapa autonivelanta de cel putin 10 mm grosime ori placi OSB3 de cel putin 10 mm grosime. Vs 10-15 cm pietris Geotextil (trebuie ridicat pe perete cat tine polistirenul) Polistiren 10 cm Folie polietilena Sapa armata 10 cm Autonivelanta daca este nevoie Imi puteti spune va rog care sunt avantajele si dezavantajele intre Cele 2 configuratii? Foarte tare ca faci educatie in domeniul constructilor!!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Salut si multumim de feedback. Eu as merge asa (as sapa ceva mai adanc ca tot inteleg ca inca nu ati facut lucrarea, iar sapa nu e legata de structura de rezistenta): - 10-20 cm pietris - Geotextil - 10 cm nisip - 20 cm XPS - Folie de polietilena - 10-15 cm Sapa armata - Autonivelanta. E varianta fara incalzire in pardoseala. Daca se va monta IP, atunci peste straturile anterioare as mai veni cu XPS si apoi cu incalzirea in pardoseala cu tot cu sapa deasupra (de ex: 5 cm). Totusi variante sunt multe si depinde de fiecare caz in parte. A nu se uita de hidroizolatie. A nu se uita ca termoizolatia la interior necesita bariera de vapori. A nu se uita de rosturile deformationale perimetrale (in multe cazuri) etc etc etc.
@staplesvegetables2340
@staplesvegetables2340 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc de raspuns! Intr adevar nu am inceput lucrarea deoarece inca mai adun informatii. Vreau sa construiesc fara incalzire in pardoseala.Prin hidroizolatie va referiti la folia de polietilena? Si nu imi este Clara treaba cu rosturile deformationale(va referiti la faptul ca polistirenul trebuie etansat bine?) Bariera de vapori unde se pune? Eu voi urma sfatul dvs si voi proceda astfel: 15 cm pietris Geotextil 10 cm nisip 20 cm xps Folie polietilena 10 cm sapa armata Autonivelanta Folie de parchet laminat Parchet Imi pare rau dar informatii mai detaliate nu gasesc pe internet,si nu imi pot permite sa Chem meseriasi profesionisti.
@from9835
@from9835 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor hidroizolatia nu se folosea in bai sau bucatarii? daca pui pietris apa nu mai urca la sapa nu? (ca stiu ca hidroizolatia se aplica peste sapa(CL 51))
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@from9835 Foarte corect, deja peste sapa sau autonivelanta (sunt si asa cazuri) se merge cu straturile superioare (pe care nu le-am specificat), cum ar fi hidroizolatia, gresia, laminatul si tot asa.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@staplesvegetables2340 Peste sapa obligatoriu hidroizolatie, sunt mai multe, fie de la Baumit (e galbena la culoare), fie ceresit (e ca un lapte de tencuiala), fie Tehnonikol (membrane autoadezive de interior), fie altele. Daca peste sapa va fi hidroizolat, si termoizolatia va fi sub sapa si o folie de polietilena, bariera de vapori deja nu mai este necesara.
@leventelukacs7682
@leventelukacs7682 4 года назад
Ca soluție mai ieftină mai nou se folosește polistiren expandat de min 100 sub sapa sau pt încălzire in pardoseala... ce părere aveți ? Coeficientul de transfer termic între expandat și extrudat este aproape la fel in acest caz sub sapa pare a fi o soluție buna
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Nu e deloc o solutie noua, exista de multi ani, poate in anumite regiuni oamenii abia in prezent incep sa iasa din cutumele vechi de constructie si se mai informeaza. Termoizolatia sub Incalzirea in pardoseala sau sub placa de beton de la cota zero este obligatoriu! 10 cm e bine, insa mai bine indeobste si mai mult, sa zicem 15-20 cm. Totusi daca e folosi extrudatul sau expandatul - se cer un pic metode diferite, chiar daca sunt materiale asemanatoare.
@2nuciverzi552
@2nuciverzi552 Год назад
Merge și la Izolație fonică ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Nu prea.
@valentintanase4948
@valentintanase4948 4 года назад
Buna ziua la toti am terminat casa anul trecut la rosu as vrea in primavara sa o izolez cu polistiren de 10cm dar sunt indecis....ar fi mai corect daca as tencuio toata si apoi decorativa pe interior am facut structura de profile vata minerala si rigips de 12mm antifoc.Mai are rost sa fac si exterioru cu polistiren?o zi buna
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua. Nu... nu ar fi deloc mai corect daca ati termoizola la interior, daca aveti posibilitatea sa termoizolati la exterior. Prima optiune mereu trebuie sa fie termoizolarea la exterior!
@valentintanase4948
@valentintanase4948 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor salutare merci de raspuns eu am facut deja termoizolarea la interior pe exterior nu am vrut cu polistiren deoarece sunt prea multe dezavantaje.Eu vreau sa o tencuiesc exterior si sa dau cu decorativa.intrebarea mea era este mai bine cu tencuiala plus decorativa dect polistiren? Si in ce masura ma ajuta termoizolarea deja facuta pe intetior? Merci spasibo balsoe 👌
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Eu va recomand ca daca tot ati termoizolat cu vata minerala la interior si mai doriti si la exterior, sa alegeti tot vata minerala bazaltica si apoi sa finisati cu tencuiala si ce o mai fi. La interior va ajuta ca aduce o rezistenta termica, insa sper ca ati folosit bariera de vapori la interior, altfel in cateva sezoane sunt sigur ca ve-ti avea mucegai la pereti/zidarie.
@valentintanase4948
@valentintanase4948 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor salutare din nou pai meseriasi care lucreaza la mine vorbesc de interior au pus vata minerala apoi rigipsu mentionez ca este din bca casa construita.unde trebuia bariera termica pusa?direct pe bca?apoi vata minerala?🤔si rigipsu. Daca doar tencuiesc casa pe exterior ce dezavantaje am termic?merci o sera buna va doresc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
@@valentintanase4948 In cazul dvs bariera de vapori trebuia pusa intre termoizolatia din vata minerala si rigipsul de la interior. Legat de alte dezavantaje ce ar reiesi din situatia dvs, sincer e mult de scris, asa ca, daca nu va grabiti, asteptati undeva luna aprilie cand vor fi postate mai multe video-uri despre regulile de termoizolatie, bariera de vapori si altele.
@liviuanastase9306
@liviuanastase9306 3 года назад
O intrebare: la izolarea pardoselii nu vor roade soarecii placile de extrudat?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
De unde soareci acolo daca sub termoizolatia e placa de beton, in parti pereti, deasupra pardoseaua?
Далее
6 Reguli de AUR la termoizolarea casei
19:27
Просмотров 260 тыс.
Ce izolație am folosit sub parchet? #2
3:57
Просмотров 13 тыс.