Тёмный

Yeşil Okullar | Yeni Köye Eski Adetler | 36. Bölüm 

AçıkBeyin
Подписаться 653 тыс.
Просмотров 8 тыс.
50% 1

Merhaba, hoş geldiniz! Bu bölümde, ödev olmayan bir okulun nasıl bir ortam sunabileceğini keşfedeceğiz. Eğitim sistemlerinin doğru tekrar üzerine odaklanmasıyla öğrencilerin nasıl gelişebileceğini göreceğiz. Ayrıca alternatif okulların romantik bir görüntüsü olsa da, gerçek hayatta ne kadar işe yaradığını tartışacağız. Bali'deki bu özel okul, çocuklara sınavsız ve ödevsiz bir ortamda büyüme ve öğrenme imkanı sunuyor. Eğitimde farklı sistemleri keşfetmek ve öğrencilerin kendi öğrenme sorumluluklarını üstlenmelerini teşvik etmek önemlidir.
Videomuzu izledikten sonra, öğrencilerin eğitimde daha özgür ve motive olabilecekleri alternatif yöntemler hakkında daha fazla bilgi edinmiş olacaksınız. Kanalımıza abone olarak, eğitim ve öğrenme konularında daha fazla içerikten haberdar olabilirsiniz. Teşekkürler!
AçıkBeyin'e Katıl!:
/ @acikbeyin
gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın;
► bit.ly/AçıkBeyin
Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…
AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''
Daha fazla bilgi için:
0 (216) 356 49 69
AçıkBeyin: www.acikbeyin.com/
Facebook: / acikbeyin
Instagram: / acikbeyinegitim
Twitter: / acikbeyinegitim
Linkedin: / açıkbeyin

Опубликовано:

 

5 июн 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 24   
@82smh
@82smh Год назад
Eğitim hayatının tamamı yurtdışında geçirmiş akademisyen bir aile olarak çocuklarımızın kendi kültürleri, örf ve adetlerine göre büyüsünler diye Türkiyeye yerleşenlerdeniz. Yurtdışında hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil. Ülkemizin kıymetini bilelim.
@neziyecolak9491
@neziyecolak9491 Год назад
Yurt dışında yaşayıp dövizle maaş alarak ,ülkenin yönetiminde turkiyede yaşayanların kaderini belirleyenlerin sayesinde kıymet biliyoruz Sizlerde yurtdisindan bir gelir elde etmeden ülkenize dönüyorsaniz siz de kıymet bilirsiniz. Yurt dışında dövizle geliri olup tl harcayabiksek bizde çok kıymet bilecez Ayrıca Türkiye de eğitim mi kaldı. Ben köklü bir kurumda çocuğumu paralı okutuyorum. Boğazım dan keserek. Eğitim rezalet. Devlet okullarında çocuklar dinsiz olmasın diye imamlar görevlendiriliyor sırf bu yüzden parayla okutuyorum. Hosgeldiniz😂
@kutaymuratkasman4141
@kutaymuratkasman4141 Год назад
Ülkemiz de içeriden göründüğü gibi değil, göründüğünden daha da kötü. Ileride çocuklarınız neden buraya geldik diye sizi suçlamaz umarım.
@fentolga343
@fentolga343 Год назад
Kıymetli hocam Orman okullarını yeni araştırdım ve eğitim için başvuru yaptım, çok iyi denk geldi. Ali Hocamızdan biz eğitimenlere yol göstermesini istiyorum. Bu işe hevesli insan çok ama veli çocuk öğretmen üçlüsünü birleştirecek kurumsal yapı yok(yada çok az).
@nazlimedeni5828
@nazlimedeni5828 Год назад
Olayı çok da romantize etmemek gerek sanirim. Cocugun ogrenme stili ve okulun kaliplari, söylemleri, ogretmenlerin tavri onemli diye dusunuyorum. Okullar genelde standardize edilmis egitim veriyorlar, her okul her cocuga uygun olmuyor ne kadar iyi bir okul olursa olsun. Amsterdam'da yasiyoruz, oglumuz burda icimize sinen bir mahalle okuluna gidiyor. Montessori. Biz oglumuzdan daha cok zorlandik alismakta. Cunku sorumluluğun 4 yasindan itibaren cocuga verildigi ve ailenin pek de bulaştirilmadigi bir duzen var. Genel bir mufredat var ama hafta boyunca ne calisacagina, ne zaman calisacagina cocuklar karar veriyor. Ogretmen yol gosterici rolünde cogunlukla. 6 ayda bir 15 dakikalik veli toplantisi oluyor, onda da cocugun olmasi sart diyorlar. Ona anlattiriyorlar nasil gidiyor diye. Turkiye'de egitim almis bir anne-baba olarak bu kadar işin disinda tutulmak bize once cok ürkütücü gelmisti. Ama baktikki oglumuz birey olarak okulda varlik gostermekten memnun ve gelisiyor, ogreniyor. Rahatladik ama hala ogretmenden ek gorusme isteyen ailelerdeniz 😆 bu sistem bence sahane, ama bizim oglanin ogrenme bicimine, bireyselligine uydugu icin de oyle. Ayni okuldan hic memnun olmayan cocuklar da var.
@meltemyagl5340
@meltemyagl5340 9 месяцев назад
Yuzde yuz soylediklerinize katiliyorum, turkiyede Hacettepe universitesinde lisans egitimimi ve Bogazici universitesinde yuksek lisansimi yaptiktan sonra Liverpool universitesine doktoraya geldim. Ben kesinlikle Turkiye’ de cok iyi bir egitim aldigimi buraya gelince bir kez daha fark ettim.Aslinda yakindaki iyiyi gorememek butuncul bakmak gerektiginin kesinlikle uzerinde dusunulmesi onemli.
@emreturkmen8489
@emreturkmen8489 Год назад
Ödev kavramının ingilizce ve almancada "ev" ifade eden " Haus" ve "home" ile başlaması da ilginç bir veri bence. Yani Avrupa dillerinde ödevin "ev için verilen bir görev" olduğu düşünülüyor:)PS:Hausaufgabe Almanca, Homework de İngilizce 🤙😅
@okyanusya4093
@okyanusya4093 Год назад
Özetle çocuk çocuk diye kendini paralamadan önce insan kendine yatırım yapmalı, kendini düşünmeli. Çocuk her türlü uyum sağlar.
@kafiyeszkafile224
@kafiyeszkafile224 Год назад
Değerli tespitler 🙏👌 Katılmadığım örnek şu Kendisi belki koşullar oluşmadı vs piyano çalmayı bilmeyen velinin, çocuğum enstrüman çalmanın özendirildiği, kıymet verildiği, desteklendiği bir eğitim sisteminde yer alsa, alabilse keşke serzenişi haksız yersiz değil gibi düşünüyorum. Evlatlarımız, her anlamda hayatta bizden daha iyi yerlerde olsunlar diye değil mi bütün telaşımız.
@sadecegercekler1992
@sadecegercekler1992 Год назад
Çocuklara küçük yaşlarda gereken testler yapılarak neye ilgisinin, yatkınlığının, yeteneğinin olduğu tespit edilip o alanda eğitim almaya yönlendirilmeliler. Mesela çocuğun müziğe ilgisi, yeteneği varsa sadece müzik eğitimi almalı.
@rahimeertugral4090
@rahimeertugral4090 Год назад
Çocuğumun geleceği için yurt dışına gitmeliyim diyenler için çok güzel bir proğram.❤❤
@kaderknal1174
@kaderknal1174 Год назад
İyi ki sizin gibi insanlar var bize çok güzel bilgiler anlatıyorsunuz.
@fatihinan5553
@fatihinan5553 Год назад
Ağzınıza sağlık, yine bir solukta izlenen program olmus
@rahimeertugral4090
@rahimeertugral4090 Год назад
Yeşil, en sevdiğim renk...Yeşil okullar ...Merak içindeyim.
Год назад
Selam Okulun çocuğun hayatında payı % 10-15 diyor Ali Koç. Asıl eğitim ortamı aile çevrede gerçekleşiyor. Sinan Hoca dediği ne kadar yerinde: Bali'de ya da başka yerde iyi dediğin okulun anafikrini önce kendi evinde uygula. Sinan Canan ve Ali Koç hocaların her cümlesi öylesine değerli ki tam doksandan gol atıyorlar. Cenneti her zaman uzaklarda aramayın burada kurmaya çalışın. Eğer burada yapacağın onca güzel şey var ki her zaman güzellikleri ötede var olduğunu düşünüp hiçbir şey yapmıyorsan... Artık nereye gidersen git, neresi gelirse senin hayatında değişen bir şey olmayacak. Eyvallah.
@taneryagiz2570
@taneryagiz2570 Год назад
@aibadal79
@aibadal79 Год назад
Ağzınıza sağlıq, çox gözəl anlatdınız. Bizim cəmiyyətimizdə tək uşaqlarımıza təhsil verməklə bağlı sual deyil bu, (bizim cəmiyyətimizdə dediyim yəni oxşar mentalitetdən bəhs edirəm) həyatımızın hər sahəsində bu problemlə rastlaşırıq, problem dediyim, yəni işimin alınmaması, həyatı istədiyim kimi yaşamamağım mənimlə bağlı deyil, başqa ailədə doğulsaydıq, başqa ölkədə yaşasaydıq, başqa bir planetə köçə bilsəydik hər işimiz düzələrdi.... və beləcə ömrümüzü başa vururuq, çox heyif.... amma həyatı mənalı, düzgün bir şəkildə yaşamaq, əlində olanları qəbul edib dahada yaxşı səviyyəyə can atmaq, həyatını, ətrafını gözəlləşdirmək üçün çalışmaqdır, çünki biz özümüz nə olsaq ətrafımızda o olur...
@neclabuyuk2278
@neclabuyuk2278 Год назад
Sevgili hocalarım selamlar, evde eksik kalan eğitim kısımları okula öğretim sorunu olarak yansıyor okul bunu aile ile iş birliği yapsa eğitimin evdeki kısımlarını hatırlatsa ve öğretim kısmınıda okul kendi kontrolünde devam ettirse nasıl olur.aile öğretim kısmına karışınca bunda önce çocuk büyümüyor aynı zamanda da ailenin karıştığı öğretim ileriki yıllarda bir sorun teşkil ediyor diye bir görüşüm var 🤔
@doctor_knight
@doctor_knight Год назад
Duygusal eğitim ne zaman konuşulacak? Merakla bekliyorum :D
@user-fn5th1zz2s
@user-fn5th1zz2s Год назад
Esas sorulması gereken soru: "Nasıl bir eğitim olması değil nasıl insanlar yetiştirmek"? olmalı gibi. Eğitimin temel amacı bireye evrensel insani değerleri kazandırmak ve iyi insan yetişmesini sağlamak olmalı ve bunun oluşmasını sağlamak için bir ortam yaratılmalıdır. Bunun sonucu toplumsal başarı ve mutluluğa ulaşılır. Atatürk Türkiyesindeki köy enstitüleri bunun için temel iyi bir örnekti. Bu eğitim modelini zamana yayarak not sisteminin olmadığı bir çağdaş eğitsel model geliştirilmeli. İnsanın zihinsel ,duygusal ve uygulama becerilerini geliştiren ve düşünmeye ve sorgulamaya açık bilimsel bir eğitim (yaşam)modeli yeniden oluşturulmalı. Bu yerden ve zamandan bağımsız belirli kurumsal yapılanma içinde sosyal bir kurgu ile oluşturulmalıdır. Bu eğitim modelinin ana hedefini şöyle bir soru ile açıklamak olabilir; 'Kanser hastalığına çare olan ilacı bulmak mı? yoksa kanserin oluşmasını sebep olan çevresel fiziksel, yaşamsal etkileri belirleyip ona yönelik toplumsal yaşamın dönüşmesi için ne yapılmasını öğrenmek için çalışmak mı? Geçen gün aklımın bana tekrar sordurduğu bir soru aklıma geldi. Camilerin esas yapılış amacı nedir? Farklı bir bakış açısı ile düşünün. Cevabı yorumlara yazabilirsiniz. Kendi yanıtımı sonra eklerim. Burada Proust un ünlü bir sözü anlamlı olur. "Hakiki bir yolculuk yeni yerler görmek değil, yeni bir bakışa sahip olmaktır." Teşekkürler, Saygılar sevgiler herkese, Not;Yorum ücretimi rica ediyorum parasız bir dünya için🙂🙂😄😄😭🇹🇷🤸🏀🚴🌍🏃🏊🎵🙏
@onderhoca
@onderhoca 11 месяцев назад
"Virgül - Noktalı Virgül" Artık asla karışmayacak. ​ru-vid.comUwMTZwwW5ts​
@Kerem-uw8tw
@Kerem-uw8tw 7 месяцев назад
kendinize hoca diyip konu başlığını nasıl yanlış seçiyorsunuz 😀 yeşil okulla ilgili kaç dakka konuştunuz bu videoda sayar mısınız bu yorumun altında
@bura1693
@bura1693 Год назад
Bakın ablamın telefonu virüs kapmış abuk sabuk cinsel içerikli sayfalar falan açılıyor söyleyin çıksınlar diyorum ya,işsiz misiniz ne uğraşıyorsunuz,benim telefonumu kurcalıyorlar mesaj geçmişlerime bakarak ne bulmayı düşünüyorsunuz konuşma falan yok kapattım ben,ne eski İnstagram hesabım duruyor ne de telefonum yeter ya
Далее
🤯️ Vini Jr. ✖️ Brahim 🤯
00:13
Просмотров 1,7 млн
Narsisizm, aşk ve saplantı
28:45
Просмотров 630
SANSÜRÜN İKİ YÜZÜ
50:01
Просмотров 10 тыс.
Bölüm 16 | Sevmek, Sevilmek Öğrenilir mi?
29:36
Просмотров 12 тыс.
🤯️ Vini Jr. ✖️ Brahim 🤯
00:13
Просмотров 1,7 млн