Тёмный

YIĞMA YAPI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

MEHMET ÖKTEM
Подписаться 48 тыс.
Просмотров 12 тыс.
50% 1

KİŞİSEL GELİŞİM, PSİKOLOJİ VE FELSEFE KONULU DİĞER KANALIMIZA AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN ULAŞIN!
/ @piskolojifelsefesi

Опубликовано:

 

7 дек 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 22   
7 месяцев назад
AYRICA ARTIK BİMS TAŞIYICI DUVAR OLARAK KULLANILAMAMAKTADIR.
@aligunduz3124
@aligunduz3124 7 месяцев назад
Emeğinize sağlık. Gayet açık ve net bilgilendirme olmuş. Sizden Amerikan evleri gibi ahşap yapılar konusunda da ilgilendiren video yaparsanız sevinirim.
@yektaboraboral3266
@yektaboraboral3266 7 месяцев назад
Emeklerin ve öğrettiklerin için teşekkürler. Yapım detayları ile ilgili de devam videosu yapabilirsen bizleri sevindirirsin:)) Hani duvar kalınlığı min.cm, yükseklik max cm, donatılı yaparsak donatı detayları gibi
@archer7650
@archer7650 27 дней назад
Gerçekten kısa ve öz olmuş kardeşim. Teşekkür ederim
@halilibrahimotunc
@halilibrahimotunc 3 месяца назад
Ahşap yapida yığma sistem tercihi için ne düşünüyorsunuz
@lionsofafrica5867
@lionsofafrica5867 8 дней назад
Selamun aleyküm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Bir sorumuz var mümkünse cevap verirseniz seviniriz. Köyümüzde bağ evi olarak , 15 × 18.5 × 39 cm ebatlarında bims tuğla ile yüksekliği 260 cm olan 85 metre kare iki oda bir salon tavanı alçıpan, kolonsuz ve sadece üst kısımlarını 12 lik ve 8 lik demir ve beton dökülerek 25 cm kalınlığında kiriş yaptırdık. Tecrübeli ustalarimizin deyimiyle sağlam olduğu ve Sizin tecrubelerinizle bu yapı sağlam ve dayanıklı olmuşmudur.? Bu konuda aydınlatıcı bir bilgi verirseniz memnun oluruz. Çok teşekkür ederiz. Mehmet bey 😊
@ozguruzun2224
@ozguruzun2224 5 месяцев назад
Merhaba ben aylardır iki katli yığma yapı olan evimi o şekilde yapmak için heryerden inceliyorum fakat bir kaç dilde bile arayıp bulamadım. Yönetmelik gerekirse çatı askıya alınır duvarlar tekrar örülür bile diyor yanılmıyorsam. Benim evimde olan problem aynn tuğlaların üzerinde ahşap kiriş ve ahşap çatı karkaslı kireitler var fakat yatay hatıllar yok direk son tur tuğlanın üzerine bindirilmiş şekilde 5*10 ve 10*10 lar ile tavan kirisleri var ve çatı karkasıda evi kuşatmış yatay konulan 5*10 lara merteklerinden çivilenmiş şekilde. Ben şimdi bu çatıyı kriko veya lift yardımı ile askıya alıp bir tur tuğla kırıp yatay hatıl yapıp insaat demirinden karkas yapıp mesh yada rabis tel ile alttan sıva ustten hafif beton uygulaması yapmayı düşünüyordum. Acaba bu şekilde uygulama videosu nebilim anlatımlı yada uygulamalı olarak görebileceğim nacizane öneriniz varmıdır. Yada biryerde okuyabileceğim herhangi birşey.
@muratcanokten
@muratcanokten 7 месяцев назад
👍
@murat8461
@murat8461 6 месяцев назад
Merhaba Kardeşim, Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Tek katlı müstakil evi yığma olarak yapsak, düşey ve yatay hatılları kullanarak yapsak yinede üst tabla yapmak zorundamıyız. Üste beton tabla yapmak yerine ahşaptan çatı yaparak kapatsak daha hafif olmaz mı. Yönetmelik tek kat olsa bile izin vermiyor mu? Yanıtlarsan memnun olurum.
6 месяцев назад
merhaba yeni yonetmelik tek kat olsa bile izin vermiyor.yigma yapinin depremde bir butun olarak hareket edebilmesi icin betonarme tabla zorunlu oldu.
@murat8461
@murat8461 6 месяцев назад
​​@cevapladığın için teşekkür ederim. Üste tabliye beton yapılacaksa, 10 tane kolon ekleyip betonarme yapmak daha mantıklı o zaman. Sağol kardeşim 👏
@tayratayra8639
@tayratayra8639 7 месяцев назад
Hocam merhaba.Yığma yapılardaki değişiklikler hayvancılık için yapılan yapılardada geçerlimi ?
7 месяцев назад
merhaba, eger agiri,depoyu yigma tarzinda yapacaksaniz evet.
@ramazancingor1964
@ramazancingor1964 5 месяцев назад
Mehmet bey, yönetmenliği okuduğum da köşeden 150 santim ve bırakılacak boşluklar uzunluğun %40 fazla olmaması 5 metreyi geçen uzunluklular da etye atmanın şart olduğunu söylüyor bunları sağladıktan sonra üste beton atmaya gerek yok. Zaten üste beton atılacak olsa yığma yapı olmazdı. Statik hesaplamalardan geçtikten ve yönetmenlikte belirtilen şartları sağladıktan sonra beton kullanmadan yığma yapı yapılabilir.
5 месяцев назад
Merhaba hangi maddede dediğiniz şart sağlanırsa betonarme tabliye yapılmayabilir yazıyor bana da söyleyebilir misiniz. Tekrar bakayım.
@ramazancingor1964
@ramazancingor1964 5 месяцев назад
Mehmet bey, ben bu maddeden yola çıkarak varmıştım; "11.1.1 - Bu Bölüm, deprem bölgelerinde inşa edilecek donatısız, kuşatılmış ve donatılı yığma binaların ve donatılı panel sistemli binaların depreme dayanıklı tasarım ve yapımı ile ilgili kuralları kapsar." Lakin mu maddeyi atlamışım "11.3.7 - Donatısız yığma binalar, donatılı yığma binalar ve kuşatılmış yığma binalarda rijit diyafram etkisini sağlamak üzere, en az 100 mm kalınlığında betonarme döşeme yapılacaktır. Bu döşeme en az 300 mm kesit yükseklikli ve 6φ12 boyuna, φ8/150 mm enine donatılı yatay hatıllara mesnetlenecektir. Yatay hatılların genişliği, en az duvar kalınlığı kadar olacaktır. Yatay hatılların düşeydeki aralığı 4 m’yi aşmayacaktır." söyledikleriniz doğrudur. Bu durumda kendi evini yapacak birisi olarak çok araştırıyordum bu konuyu beton olmaması için artık kesin olarak 5x10 ağaçtan ev fikrine döndüm. Teşekkürler.
@zaman386
@zaman386 3 месяца назад
hocam bir soru. imarli arsamiz var fakat ev icin maliyet Yuksek oldugundan dolayi nasil bir yol izlememiz gerekiyor? Kolonlu ev cok pahali sanki. resmi olarak sikintiya dusmiyecek sekilde, arazimiz duz, egim yok, Su basman atip tek katli yigma yapi yapsak sonra koselere beton doksek boyle bir yapi yapmak mumkunmudur veya sizin onerebileceginiz bir cozum. hedef 140 metre kare tek katli kendimiz icin resmi olarak sorunlara veya kacak yapi veystatusune dusmiyecek mustakil bir ev. ayrica Tum izinler alinacak... belediye Boyle bir yapi icin bizi takip edermi? Veya nasil bir yol izlememiz gerekir simdiden tesekkur ederim
@ramazancingor1964
@ramazancingor1964 3 месяца назад
Hocamız daha iyi bilir. Lakin eğer işçi kendiniz olacak iseniz Amerikan tarzı 5x10 ağaçtan yapmak maliyeti düşürür. Bunun dışında kolonsuz demirsiz ev mümkün değil. Demir, çimento vb işler için sürekli anlık olarak birilerine bağımlısınız. Ama ahşapta zamanız ve paranız olduğu zaman işçilik olmadan zamana yayarak yaparsınız eğer yapabilirsiniz. Bana göre en önemli faktör değişkenlere bağlı olmak zaten müteahhitlerin kazanma mantığı bu.
@hakanhak5816
@hakanhak5816 5 месяцев назад
Yığma yapı Yönetmeliğini nasıl edinebilirim/nereden bulabilirim
5 месяцев назад
deprem yonetmeliginin icinde yigma yapi bolumu var oradan bakiyoruz
@hakanhak5816
@hakanhak5816 5 месяцев назад
@ İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Köy yerleşim alanı içinde yığma yapı planım vardı, (Belediye mücavir alanı dışında, İl Özel İdare imar sorumluluğunda) videonuz bilgilendirici oldu. Peki bina deprem bölgesi dışında, belediye mücavir alanı dışında ise bu kez hangi yönetmelik devreye girer. Bildiğiniz kadarı ile bilgilendirirseniz çok sevinirim. Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar.
@muhammedciloglu
@muhammedciloglu 7 месяцев назад
ÇOK BİLGİLENDİRİCİ VİDEO
Далее
80 m2 kaba inşaat maliyeti
12:32
Просмотров 426 тыс.
AYRINTILI BAHÇELİ KÖY EVİ YAPIMI BÖLÜM 1
20:54
Fast and Furious: New Zealand 🚗
00:29
Просмотров 26 млн
Bims İle Duvar Örmek | Yığma Yapı Bodrum Katı
5:12
İzo tuğla duvar örme nasıl yapılır?
14:36
Просмотров 56 тыс.
TYPES OF BUILDING FOUNDATION
3:35
Просмотров 428 тыс.