Тёмный

yillar sonra 1541 

ta1ev
Подписаться 2 тыс.
Просмотров 1,6 тыс.
50% 1

disket sürücülerin atası 5 1/4 beş çeyrek disket okuyucu

Опубликовано:

 

2 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 7   
8 месяцев назад
Bu 8 bitlik cihazlar ve ekipmanları PC'lerin (Kişisel bilgisayarların) atası konumundadır. IBM marka cihazların piyasa standardı oluşundan çok önce idi. Her markanın esasen kendi standartlarına sahip olduğu döneme aitlerdir. İlginç bir şeydir ki, bu PC bilgisayarlara elektrik verdiğinizde programlama modun da açılırlar ve ekranda READY yazardı. Kısaca demek istediğim, hepimiz o dönemde bu sayede (beklendiği üzere!) iyi-kötü programlama öğrendik. Her üretilen yazılım cihaza mahsus olsa da, bu cihazları yıllarca kullandık ve 8 bit ve sonrasında 16-bitlik bilgisayarların hükümdarlığına tanıklık ettik. Aslında iş makineleri üreten IBM'in diğer markalar için %100 uyumlu standart oluşu kolay olmadı. Çünkü tırnak içerisinde -o dönemin kavramlarından biri olarak- taze teknoloji sağlamıyordu. Özetle, MS-DOS ve sonrasında Windows ile fare kullanımı veya nokta vuruşlu yazıcılar vs. bizler için bir yenilik değildi. 'Jean Michel Jarre' gibi sanatçıların müzik eserleri ile açılan oyunlar ile şımartılan nesiller idik. Bizler için siyah-beyaz ekranlı bip-bip diye öten %100 IBM uyumlu kişisel bilgisayarlar uzun bir zaman dalga konusu oldu. Gençler olarak bizler ise bilgisayar ile ilgili her alanda çağın ve dönemin hakimi idik ve özellikle başta benim gibi bilgisayarın derinliklerine dalmış olanlara ise gurur ile belirtmek isterim ki, gıpta ile bakılırdı. Özetle, bizler her nesle nasip olmayacak bir analog-dijital dönüşümün çağının başında var olduk. O zamanların bisküviyi kilo ile kese kağıdında alan çocukları veya gençleri iken ve bugünün yetişkinleri olarak yaşadığımız duyguları ve düşüncelerimizi ne kadar anlatsak bugüne aktarmaya çalışsak anlaşılması güçtür. Yani dün yok iken var olan sayısız hadiseyi yaşamaktan kaynaklanan heyecanımızı günümüzün her şeyi bir öncekinden daha gelişmiş ve hazır bulan nesline ne kadar anlatsak, anlatalım kavramaları zordur. Açıkçası, mümkün olsa o dönemleri tekrar yaşamak isterim. Bir gün bir araya gelelim. Dilimiz döndüğünce daha kapsamlı bir programı sizler ile yapalım. O zamanların heyecanını bugünlere taşımanın fırsatını kollayalım.
@atillasoft
@atillasoft 8 месяцев назад
O zamanlar taşınabilir depolama alanı disketlerdi sonrasi cd ler cikti sonrasinda dvd ve bellekler gunumuzde 2 tb bellekler üretiliyor heygidi gunler 1940 larda dev bir bilgisaya bir evin her yerini kaplayan simdi cebimizde tasiyoruz
@hayatbu6985
@hayatbu6985 8 месяцев назад
İlk bilgisayarımı 1998 de aldım.Cyrix 80386 ,işlemci 8 MB ram(1MBx8) 80 MB Harddisk Ekran kartıda 512 KB idi. 1 Yıl sonrada Pentium 75 Mhz.16 Mb ekran kartı 32 Mb ram ile değiştirdim. 1.44 disketlerle çok uğraştım.Oyun yükletiyorsun 6 diskete..sırayla evde bilgisayara yüklüyorsun bir tanesi okumadımı parada zamanda boşa gidiyor.Hatta çalıştığım şirkette muhasebe kayıtlarını diskete yüklüyordum. Bu ikinci bilgisayarımda Quake oynadığımı hatırlıyorum.Mahallede benden başka bilgisayarı olan yoktu. Bence asla satmayın.
@turkergultekin8358
@turkergultekin8358 8 месяцев назад
Çok hızlı ilerledi elektronik.
@ppc7457
@ppc7457 8 месяцев назад
C64 5.25 floppy tek yüz 360 KB, çift yüz olarak 720 KB kullanılıyordu. daha sonra 5.25 floppy ler pc'de HD olarak 1.2 MB'ya kadar çıkarıldı.
@mertaltner4671
@mertaltner4671 8 месяцев назад
Halı bile çok eski hemşerim be
@ta1ev
@ta1ev 8 месяцев назад
Annemin evde barok tili koltuk var ahşaptan kullanıyoruz degismedik
Далее
Tozlu Raflar: Disketlerin Tarihi
32:23
Просмотров 34 тыс.
Türkiye'de Schengen vizesi almak neden zorlaştı?
12:16
I Built a SECRET Lamborghini Dealership!
33:02
Просмотров 4 млн
Kia Stonic 1.0 Turbo (2024) Yeni araba ile ilk keşif!
20:29