Тёмный

Zeytinde Sulamanın Önemi || Sulanan Zeytindeki Değişim 

Yunus 's Farm
Подписаться 28 тыс.
Просмотров 129 тыс.
50% 1

Herkese merhabalar.
Zeytinde sulamanın etkisini ve önemini bu videoda sizlere aktarmaya çalıştım. Susuz yüksek verim almak yağış almayan kurak yerlerde imkansız. Bu yüzden imkanı olanların mutlaka sulama yapması verimin artması bakımından çok önemli.
Keyifli seyirler...

Опубликовано:

 

31 авг 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 152   
@osiars8805
@osiars8805 10 месяцев назад
Çok Teşekkürler. Bilen adam laf kalabalığı yapmadan açık net ve bilgiyle anlatabiliyor 👍🏻🍀
@semihcinkir9141
@semihcinkir9141 Год назад
Su konusunda size katılıyorum. Zeytinleriniz, gerek yaprak, gerek meyvesi ile su istediğini zaten belli etmiş. 120 kök zeytinim var. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin durumunu en iyi sahibi bilir, başkalarını, hele de bu işle uğraşmayıp da bol keseden atanları çok fazla dinlemeyin. Benim üzüm fidanlarım için de, üzüm sulanmaz, sakın ha dediler. Kuruduktan sonra da, seninkiler daha bebek, biz onlar için söylemedik, sulayacaktın dediler. Ama çekirdekte yağ yok konusunu denemek çok basit. Bir taş, bir de zeytin çekirdeği. Kırıp bakın bakalım yağ var mı, yok mu?
@mustafadonmez721
@mustafadonmez721 Год назад
Sulamanın faydasını gördüm doğru söylüyorsun kardeşim
@kerimeekiz4562
@kerimeekiz4562 Год назад
EMEĞİNİZE SAYGILAR SAYIN HOCAM...
@yusufcagdas569
@yusufcagdas569 Год назад
Sulanan yerler cok güzel maşaallah 👍
@ahmetklnc7545
@ahmetklnc7545 Год назад
Yunus bey zeytin zararlılarına karşı kaolin kili kullanıyoruz. Ege bölgesinde özellikle zeytinlerde çok kullanılıyor. Ürün hem organik hemde ucuz.
@ahmetonen8144
@ahmetonen8144 21 день назад
Odunu eritecek bağırsak sistemi... çok güzel
@talhafree
@talhafree 2 месяца назад
Zeytin Sulama için verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ama Zeytin çekirdeğini mide eritir. Bağırsak eritmemektedir. Sizinde belirtitğiniz beyaz öz de mide tarafından eritilmektedir. Odun demek yanlış bir aktarım olur. Size göre hurafe olabilir.
@kadircanilman964
@kadircanilman964 Год назад
Maşallah güzel bereketli olsun seneye ayni verimi alacazmı
@hulyacavdar6291
@hulyacavdar6291 Год назад
Yunus bey yorumlarınızdan çooook faydalanıyoruz🙏🏻emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık 💐hangi aylarda neler yapılır,yazsanız çok seviniriz,3-4 ağaç için tabiki,Allah bol bereketli kazançlar nasip etsin inşallah.🙏🏻
@ISML2023
@ISML2023 Год назад
Merhaba kolay gelsin bereketli olsun
@harunar4875
@harunar4875 Год назад
Malçlama yangın tehlikesi için riskli olmaz mı ?
@tuncerserim7057
@tuncerserim7057 Год назад
Hayırlı akşamlar 1 dönüm yere zeytin dikeceğim rakım 550 vadinin içi etraflarında zeytin var dikim ölçüleri nasıl olmalı ve hangi çeşidi önerirsiniz yerin toprak analizi daha çıkmadı teşekkürler
@sinansinan3904
@sinansinan3904 Год назад
Damlama nasıl kurulur, gübre nasıl verilir ile ilgili detaylı anlatim yararlı olur. Damlamadan humik asit ile başka gübre karıştırılıp atılır mı? Bir sulamada humik asit diğer sulamada diğer gübrelerden atsak olur mu ?
Год назад
Ayni sulama icerisinde gubrelerden once birini sonra digerini verebilirsiniz. Bahsettiginiz damlama ile ilgili video da gelecek. Saygılar selamlar kardeşim.
@ahmetgaripler1455
@ahmetgaripler1455 8 месяцев назад
Zeytinlere yazın kurak gunlerinde yağmurlama sulama yapılması faydalı olurmu?
@mustafabozkurt6522
@mustafabozkurt6522 Год назад
Gözüm ben 60 kök 15 yaşındaki zeytine haftada 1 saat damlama veriyorum,gübre koyun gübresi kışın her köke 2 el arabası yaz girişi 1'er kova güvercin gübresi suyu okadar
@o.d.8940
@o.d.8940 10 месяцев назад
merhaba Hocam, Araziyi sürmüyprsunuz galiba, ROTOVATÖRMÜ YOKSA Kulvatörmü kullaniyorsunuz, Tesekürler
@serhatuzun7024
@serhatuzun7024 2 дня назад
Yunus hocam ağzınıza sağlık size bir sorum olacaktı.Tanelerin bir kısmı büyümüş digerleride büyümesi için ne yapilabilir
@abdullahozdemir7205
@abdullahozdemir7205 Год назад
Zeytin çekirdeğindeki faydalı maddeler konusunda kesin sonuçlanmış ciddi araştırmalar vardır.tahta dediniz bence bir araştırma yapın.örneğin kaysı çekirdeğinde kanseri önleyen madde var, onadamı tahta demek lazım.
Год назад
Bakin yapılan araştırmalara gore, cekirdek kirilip icindeki beyaz ozu yenirse cok faydalidir. Bunun icin fermente olmamis ham zeytinlerin cekirdekleri kullanilmalidir. Ama islem gormus zeytinin çekirdeğinden ustelik cekirdegi komple yutarak fayda saglayamazsiniz.
@erkantopbas3318
@erkantopbas3318 Год назад
Kolay gelsin..
@suleymanbayazt1910
@suleymanbayazt1910 Год назад
Selamün aleyküm su tutucu polimer diye Bir ürün var sulama imkanı olmayan zeytinlere uygulanabilir mi her hangi bir zararı olur mu bu ürünle ilgili tecrübeniz var mı
@maku45
@maku45 Год назад
Merhaba..kac kez, kac ton su veriyosnuz
@CesurDidin
@CesurDidin 6 месяцев назад
Yunus bey 30 civarı zeytinim var hiç sulamıyorum ve hiç ilaçta atmıyorum..verimim çok iyi ayrıca hiç hastalık yok zeytinler yazın buruşuyor minicik oluyor fakat ilk yağmurda şişiyor
@akaysah67
@akaysah67 Год назад
Selamlar kolay gelsin zeytin tarlalarına çapa tavsiye edermisiniz
Год назад
Mumkun oldugunca topraga mudehale etmemeliyiz. Ara surumu yapmak, topragi bulgur gibi kiymak bakim yapmak degildir. En verimli toprak orman topragidir cunku topragi goremezsiniz. Topragin ustunde bir karis ot, yaprak dokuntusu vs bulunur. Nemli toprakta mikroorganizmaların yasamasi artar. Solucan gubresini disaridan parayla almaya gerek kalmaz cunku toprakta solucan bulunur.
@duranaliaslan6547
@duranaliaslan6547 Год назад
Sulamada gör taneler nasıl buruşuyor yok öyle bir tez
@fahricelik1974
@fahricelik1974 Год назад
Elinize emeğinize sağlık benim 25 rakımda denize yakın taban arazide 30 kök gemlik cinsi zeytinim var tutumu az olan ağaclarda meyveler erken ağustosun 20 sinden sonra olgunlaşıp yetmiş vaziyette simsiyah olup dökülüyor zayi oluyor değerlendiremiyoruz Sorum şu erken yetmeyi engelleyerek dökülmeyi nasıl özleriz.not.dökülen zeytinler sinek vurması güve veya mantar değil tamamen erken olgunlaşıp simsiyah olup ağustos sonu eylülbaşı gibi dökülmeler başlıyor varsa çaresi lütfen yazarmısınız teşekürler
Год назад
Sinek guve ve sap mantari olmadigindan emin misiniz. Normal sartlarda meyveler siyahlassa da agac uzerinde kalabilirler. Sap mantari ihtimali çok yuksek. Sapin dibinde kuf veya pamukcuk gibi veya incelme gibi belirtiler var ise azoxystrobin ve bakirli ilaclarla mantari durdurabilirsiniz. Eger mantar olmadigina eminseniz mecburen erken hasat edip degerlendirmeniz gerekiyor. Olgunlasmayi geciktiremeyiz.
@zisanbuldan6646
@zisanbuldan6646 Год назад
Bu gun 7 ekim. izmir Guzelbahcede oturuyorum
@multicast01
@multicast01 2 месяца назад
yapraktan su verilirmi
@yusufgenc7030
@yusufgenc7030 8 месяцев назад
Zeytin çicekde sulanir mı
@mustafanazmidincel6007
@mustafanazmidincel6007 Год назад
Yunus Bey; Ağaç meyvede iken meyvenin iri taneli olması için meyve vermeyen dalların budanması faydalı olur mu?
Год назад
Meyvede iken vegetatif yani dal yaprak gelisimini cok azaltir aslinda ağaçlar. Budama ile meyveyi buyutmek meyve adedini azaltmakla mumkun olur. Hakkinca meyveyi buyutmek istiyorsan azot ve potasyumu bununla birlikte dengeli iz elementleri ve en onemlisi sulamayi eksik etmemek gerekiyor.
@mustafanazmidincel6007
@mustafanazmidincel6007 Год назад
@ Teşekkür ederim Yunus Bey.
@o.y.1303
@o.y.1303 Год назад
💯
@erkancan4944
@erkancan4944 Год назад
Yunus abi biz güney marmarada ERDEKLİYİZ zeytin bahçelerimiz var.3,4 senedir ciddi bir kuraklik var .agaclarin dibine iso nem denen bir nem tutucu koymayı düşünüyorum. Sizce faydası olurmu
Год назад
Bu tip ürünleri duydum ama bir fikrim yok maalesef. Sulama imkani yoksa seyrek budama yapilarak agacin yuku hafifletilip meyveyi buyutmesi saglanabilir. Tabi topraktaki organik maddeyi arttirmak ve malc uygulamalari ile topragin yuzunu kaplamak ta topraktaki nemi tutacaktir.
@Mehmet-bg8kb
@Mehmet-bg8kb Год назад
Ceyhanda evimizin önünde 4,5m ye 4,2m aralığında zeytin fidanları ve birer tane meyve fidanları (erik ,hurma, ceviz, incir, portakal, limon ve turunç) var. meyve fidanları malesef gelişi güzel bir şekilde dikilmişti. meyve fidanları 3 yıllık zeytin fidanları ise 1 yılı bitirdi. ağaçlar arasındaki mesafeyi genişletmek için fidanların yerini değiştirmek istiyorum. Fakat cesaret edemiyorum. değiştirmeli miyim? bu işleri ne zaman yapmalıyım ve nasıl bir yol izlemem gerekir? yardımcı olursanız sevinirim.
@hasankara850
@hasankara850 7 месяцев назад
Hiç çekinmeden her mevsimde toprağıyla birlikte kökü aktarın, kuzey yönünün yine kuzeye gelmesine dikkat edin.
@aliuzun5392
@aliuzun5392 3 месяца назад
Çiçek zamanı sulama yapılmalı mı, yapılacaksa nasıl olmalı, teşekkür ederim
3 месяца назад
Toprak kuru degilse ozellikle sulama istemez. Ama baktiniz cicege kadar toprakta nem kalmayacak, o taktirde asiriya kacmadan ve en onemlisi agacin susamasini beklemeden sık ama az olarak sulama yapabilirsiniz. Aşırı sulama mantar yapar toprağı sıkar kokleri boğar. Belli bir nemi korumak yeterlidir asiriya kacmayalim.
@omeryalim5515
@omeryalim5515 Год назад
Merhabalar kolay gelsin bereketli olsun ben İzmir'den yazıyorum bahçemde hobi olarak yaptığım 4 tane gemlik zeytin ağacım var 4 yaşında 3 tanesinde azmiktarda zeytin var bir tanesinde yok denecek kadar az zeytin var. Ben şunu öğrenmek istiyorum sulamayı hangi aylarda yapayım kaç günde bir su vereyim birde yemeklik gemlik zeytin hasadı nezaman yapılır.bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler hayırlı akşamlar.
Год назад
Bahar kurak gectiyse ilk tomurlarin gorunmesinden itibaren sulanmaya baslanabilir. Zeytin asiri suyu sevmez cunku kokleri rahat calisamaz nefes alamaz. Az ama sık sulamakta fayda var. Topragin surekli nemli olmasi gerekir. Yesil salamuralik alarma veya mor dusme dedigimiz zamana kadar toplanmalidir.
@AhmetAker-oe7oo
@AhmetAker-oe7oo 6 часов назад
Abi hayırlı işler. 45 yas civarı 250 adet zeytin agacimiz var. İlk defa damla sulama yapacagim. Bölge kurak. İlk sulamada kac litre su vermeliyim.
@ahmetkoroglu329
@ahmetkoroglu329 Год назад
Zeytin ağacı sulanirmi
@hayrettinankarali6946
@hayrettinankarali6946 Год назад
yunus kardes gecen antalya manavgatta yuksek rakimda bir orman ici zeytinlik vardi uygun fiyata nehire 150-200 metre mesafede ,bir devlet gorevlisi yanan yeri almis zeytinlik yapmis 5-6 yillik fakat tuplu fidelermis sizce o kadar nemli bolgede olur mu verim alinir mi
@ibrahimizci8853
@ibrahimizci8853 Год назад
Yanan zeytin ağacını yerinden sokmeyin hele çubuk dikim ise daha canlı olarak yeşeriyor on yıllık Gemlik fidanligim yandı 2018 de bu yıl yenilenip verime başladılar
@capricorn1628
@capricorn1628 Год назад
@@ibrahimizci8853 bursa DEMİRTAŞ tayım 5.6 yıllık kahvaltılık küçük çekirdekli zeytin fidesi arıyorum. LÜTFEN Yardımcı olabilirsiniz çok seviniriz🌷
@zisanbuldan6646
@zisanbuldan6646 Год назад
Zeytin sineginden korumak icin ne yapbirim bunun icin zaman gecti mi
Год назад
Zeytin sinegine kesin cozum icin topluca mucadele edilmeli. Tabi bu pek mumkun olmuyor. Bu yuzden tuzaklama veya zirai mücadele seklinde cozume gidilebilir. Deltamethrin, alpha cypermethrin, lambda cylothrin etken maddeleri ile ikiser hafta arayla mucadele edilebilir.
@ercancabuk457
@ercancabuk457 Год назад
Zeytin fidan tirtilina karşı hangi zirai ilacı önerirsiniz aceba
Год назад
Emamectin benzoate etken maddeli ilaclarla netice alırsınız.
@birsum5504
@birsum5504 Год назад
susuzluğu dayanıklı bir bitki... elbette su varsa sulayın...
@nesogultekin3949
@nesogultekin3949 Год назад
2-3 günde bir tas su veriyorum
@lutfigulaydin6767
@lutfigulaydin6767 Год назад
ALLAH suyu niye çok yaratmış susuz hiç bir canlı yaşamaz ama zamanında su vermek gerekir. Herkese selamlar saygılar
@Z44200
@Z44200 8 месяцев назад
Salam zeytun un kökü nece santım olur benim bahəm kücükdü əkmək isdirem kökünə qorxuram deyə ekemirem
@yulugtiginbalci
@yulugtiginbalci 2 месяца назад
Bunu internetten buldum. Bilgiler benim gördüğüm kadarıyla doğru. İşinize yarar belki. "Tohumdan veya çelikten meydana gelmiş fidan kökleri, 3. ve 4. yaşına kadar daima dikine büyüme gösterirler. Daha sonra, bu köklerin yerine, yumruların oluşması ile saçakvari yeni bir kök sistemi meydana gelir. Oluşan bu kök sistemi, hemen toprak yüzeyinin altında yer almaktadır. Zeytin ağacının, yaşına bağlı olarak kökler de büyümeye ve yayılmaya devam ederler. Kök sisteminin dağılımı, toprağın bünyesine ve özellikle de havalanmasına bağlıdır. Havalanması iyi olan topraklarda kök sisteminin açısı, nispeten dardır ve kökler 6-7 m hatta daha da derine ulaşabilir. Daha az havalanan topraklarda, açı artar ve kök sisteminin derinliği azalır. Sulanan bahçelerde, kök sistemi yüzeyseldir ve 70-80 cm’lik kısımda yoğunlaşmaktadır. Bir ana dalın çıkarılması, kendisine denk gelen kök sistemini zayıflatır. Yeni bir ana dalın gelişimiyle bağlantılı olarak, yeni kökler gelişecektir. Zeytin ağacı, toprak altındaki kök sistemi ve gövdesi ile bir bütündür."
@abdulkadirokay9935
@abdulkadirokay9935 7 месяцев назад
Hocam merhaba. 36 dekar Gemlik zeytinim var. Damlama sistemi ile suluyoruz. Ağaçların yaşı 14 . Ortalama 15 kilo zeytin alıyoruz her bir ağaçtan. Bu verim normal midir. Bu konuda danışmanlık veriyor musunuz? Şimdiden teşekkürler
@ercanpolat1522
@ercanpolat1522 Месяц назад
Normal değil kardeşim bence az daha fazla olması lazim
@saniyeenfiyeci9160
@saniyeenfiyeci9160 Год назад
Kolay gelsin taze yaprakları yiyen tırtıl için hangi ilaci önerirsiniz
Год назад
Emamectin benzoate etken maddeli ilaclar.
@mehmetaydogar1502
@mehmetaydogar1502 9 месяцев назад
Bugün Eylül ayı zeytin taneleri siyahlaşıp buruşuyor bahçe sulanan bir bahçe bunun nedeni ne olabilir
9 месяцев назад
Buyuk ihtimalle agaclarinizda mantar mevcut. Bu donemdeki zeytin sinegi zarari ve sicak soguk gecisleri tanelerde mantar kaynakli mumyalasma ve burusmaya sebep oluyor. Azoxytrobin etken maddeli sistemik fungusitlere veya kaliteli sivi bakirlara basvurabilirsiniz. Detayli tavsiyeyi Zirai bayinizden edinebilirsiniz. Kolay gelsin bereketli olsun.
@zubeydeninhobileri7530
@zubeydeninhobileri7530 Год назад
Hayırlı günler Yunus bey Maşallah çok güzel zeytin ağaçlarınız bereketli olsun inşallah ben şimdi sana abone olacağım komşu ben de bekliyorum seni inşallah ay ay yavrum benim acıdı mı 👍👏🌹💯💯
@tulaygunes990
@tulaygunes990 Год назад
Merhaba Yunus bey bir tane zeytin ağacım var iki yıldır çiçek açarken pamuk pamuk oluyor birde hemen kararıyor yeşil zeytin kalmıyor neden acaba cevap verirseniz sevinirim
Год назад
Kanaldaki videolar icerisinden pamuklu bitten itibaren izleyebilirseniz kafanizdaki soru isaretleri kalkacak ve ne yapmaniz gerektigi hakkinda detayli bilgi sahibi olacaksiniz.
@omeryalim5515
@omeryalim5515 Год назад
​@ kurdu
@o.d.8940
@o.d.8940 Год назад
Hocam Kolay gelsin, Bir sorum olucakti, Benim 2500 yakin 16 yasinda gemlim agacim var, Gesen yil budama yaptirmistim, Arazide su yok, Bu yil hasada basladim, Fakat memnun degilim, Ben Yaglik calisisyprum, Su ana kadar 4 ton hasat edildi ve 622 kilo yag alimdi, 6 kiloda 7 kioloda ve 8 kiloda 1 kilo yagi bulduk, yani cok düsük acaba nasil bir yol izlemeliyim, Tesekürler
Год назад
Zeytin bahcemizi sulamiyorsak ve yük fazlaysa agac taneyi buyutemiyor. Buyumeyen neyvelerde et orani az oluyor. Bu zeytinlerden yag cok az cikiyor. Hele de hasat oncesi bu tip zeytinler bir de yagmur yedigi zaman oran cok dusuyor. Peki ne yapacagiz dersen kardesim. Topragin organik maddesini arttirmak gerek. Hayvan gubresi olur, leonardit olur, yesil gubre olur biseyler yapmak lazim. İkinci husus verim yilinda filiz aralamasi yapmak agaca asiri meyve tutturmamak gerek.
@semaozdemir819
@semaozdemir819 11 месяцев назад
Bizim zeytin tarlasında yeni dikilmiş ağaçlar var zeytin agaci kurumuş onları sulamamış gerekirmi sularsak canlanır mi
11 месяцев назад
Zeyrin fidanlarini ilk yillar sulamak çok önemli. Fazla kurak yerlerde kuruma riski bile söz konusu. Tamamen kurumus ve bitkiniz ölmüş ise yapacak birsey yok ama az da olsa yasam belirtisi varsa mutlaka sulayin.
@dirilisoklu459
@dirilisoklu459 Год назад
Sulama için 10 günde bir 6 saat demişsiniz ancak ağaç başı kaç litreye tekabül ediyor?
Год назад
Saatte her agaca yaklasik 100 litre akiyor.
@dirilisoklu459
@dirilisoklu459 Год назад
Bu çok fazla degil mi? Benim Ağaçlar 5 yaşında ancak 60 litre su veriyorum ayda bir. Gerçi daha fazlada su verme imkanım da yok maalesef.
Год назад
Bizim ağaçlar 15 yasinda ve aşırı yüklü. Toprak yapimiz da killi oldugundan catlamalarla nem kaybi cok oluyor. Yani tum bu etkenleri goz onune aldiginizda normal miktar bizimki. Ama sizin su ihtiyaciniz daha az olacaktir elbette. Toprak yapinizin organik maddesi yuksek ise su tutma kapasitesi de artacaktir. Topraktaki neme gore vereceginiz su miktarini siz belirlemelisiniz. Kolay gelsin bereketli olsun.
@minetopuz4372
@minetopuz4372 12 дней назад
Ben Elazığ'dan yazıyorum toprağımız kıllı Hobi olarak zeytin diktim birkaç tane bir tanesinin boyu 1 metre var yalnız yapraklarında Ara ara sararma gördüm acaba neden Şimdiden teşekkür ederim
12 дней назад
Mantari bir hastalik mi yoksa besin eksikliği kaynakli bir problem mi, bunu ağacın hikayesini bilmeden ve görsel olmadan yanitlamam çok zor.
@hakanbrcakc5305
@hakanbrcakc5305 Год назад
10 günde bir ağaç başı kaç litre su veriyorsun ?
Год назад
Her agaca saatte 100 litreye yakin su akiyor.
@hakanbrcakc5305
@hakanbrcakc5305 Год назад
@ yani 10 günde bir ağaç başı 600 litre. 150 200 litre yeterli olur diyende var, sanırım toprak yapısıyla alakalı bir durum.
Год назад
Hava asiri sicak, malum Adana havasi. Toprakta asiri killi oldugundan catlama yapıyor ve nem hizli kayboluyor. Sizin de söylediğiniz gibi toprak yapisi ve hava kosullari sulama da en büyük etken.
@sinemozyigit8613
@sinemozyigit8613 Год назад
Acill Bugün bir zeytinlik alıcak gibiyiz 90 ağaçlık bir yer elektrik su yok. Su kesin yokmuş Diplerine tavuk günresi attım diyor Almalı mıyımmmmm
Год назад
Toprak almak hangi kosulda olursa olsun bence en doğru yatirimdir. Zeytin zor coğrafyalarin ağacıdır bu doğru. Ama her yıl verim istiyorsak sulama olmadan olmaz. Sulama olmadan periyosite dedigimiz bir yıl verip diğer yil vermeme durumunu yaşayabilirsiniz. Hesabinizi ona göre yapın ve ona göre degerlendirin.
@erkantopbas3318
@erkantopbas3318 Год назад
Babana selam söyle..
@ustausta1726
@ustausta1726 Год назад
sulanan yerdede sarı yaprak çok
Год назад
Agac uçtan buyur. Filizlerin gerisinde kalan yapraklar zamanla sararir ve dökülür. Gorevini zaten yerine getirmistir. Besin trafiginin aksamasinin sebep oldugu solgunluk sararmaydi benim kasteddigim. Sulanan agactaki canliligi rahatlikla görebilirsiniz.
@ahmetkoroglu329
@ahmetkoroglu329 Год назад
Zeytinde verim nasıl arttırılır
Год назад
Kanalda bir sezon boyunca yaptigim uygulamalar videolu olarak mevcut kardeşim. Bir göz atabilirsin.
@ismailterkesli1866
@ismailterkesli1866 Год назад
Benim gördüğüm yeterince su ve besin verilmemis
@sevilosmanbasaran8512
@sevilosmanbasaran8512 Год назад
Yunus bey zeytine hangi gübre verilir.
Год назад
Once toprak ve yaprak analizi. Bos yere gubre maaliyeti cekmemek icin ve en onemlisi dogru gubreyi dogru miktarlarda verebilmek icin analiz şart kardeşim. Gubreleme ile ilgili cok detayli bir video gelecek..
@seyfettintemel653
@seyfettintemel653 Год назад
Zeytin çekirdeğinde çok kıymetli özel bir yağ var. Ayrıca insan midesinde 200 derece asit var ve zeytin çekirdeğini çok rahat eritir....
Год назад
Zeytin cekirdegindeki yag ile ilgili bilimsel bir calisma, makale vs varsa lutfen bizimle paylasir misiniz? Gercekten ogrenmek icin soruyorum. Eritme konusunda dogruya ulasmak icin geriye donup bakmak yeterli olacaktır :)
@huseyinsoylu2229
@huseyinsoylu2229 Год назад
Ben yeni amatör çiftçiyim, Eylül ayından sonra ağaçlara şu verilmez dediler. Ağaçlar kendini kışa hazırlaması gerektiğini söylediler. Ağaçta kalan suyun kışın ağaca zarar vereceğini dediler. Fikrinizi öğrenmek isterim saygılarımla
Год назад
Kardesim sana iki soru sorayim sonrasina sen karar ver. İlki, sen kisa girecegim diye su icmekten vazgeciyor musun? İkincisi, kisin yagmur yagdiginda agac govdesine su almasin diye ne gibi onlemler aliyorsun, dibini mi kurutuyorsun? Kardesim bunlar bakimdan kacinanlar için vicdan rahatlatma bahaneleri. Asli astari yok. Canlilar suya ihtiyaci oldugunda su tuketmeli. Saygılar selamlar.
@huseyinsoylu2229
@huseyinsoylu2229 Год назад
@ Ağustos son haftası Çanakkale'ye çok yağdı bahçe suya doymuştu, bu ay ne zaman sulama yapmalıyım. Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.
Год назад
Toprağın bir karis altindaki nem durumunu kontrol edip sulama yapabiliriz. Su isteyen agac kendini belli ediyor zaten. Meyveler burusur yapraklar sararir ve kivrilir. Yagmur yeteri kadar nem sagladiysa sulamaya dikkat edin. Asiri sulamadan kacinin. Kas yapalim derken gozden olmayalim.
@muratknal6007
@muratknal6007 Год назад
Kanal sahibi mi değişti sunucu mu anlayamadım?
Год назад
Gencleri de tarima yonlendirmek lazim kardesim. Bazen bayragi oğlana devrediyoruz.
@muratknal6007
@muratknal6007 Год назад
@ doğrusu bu.ona da başarılar.hatay İskenderun da zeytinlerde biraz dökülmeler başladı.ilac da atıyorum ama..ne yapmam lazım?
Год назад
Dokumlerin genel sebebi zeytin sineği. Hasata daha zaman var ise deltamethrin, lambda cylothrin, alpha cypermethrin gibi etken maddeli kontak ilaclarla mucadele edebilirsiniz.
@muratknal6007
@muratknal6007 Год назад
@ 1-)25g/l Deltamethrin (40ml/100lt suya) 2-)%80 Kükürt (EĞ) (300g/100lt suya) bu şekilde ilaç attım 3 4 hafta önce.
@hasanturgut4490
@hasanturgut4490 11 месяцев назад
Sulamaya basladigimiz zamdan dökme yaparmı
11 месяцев назад
Agaci strese sokmadan sulamaya baslamak gerekiyor. Gerektigi durumlarda cicekten itibaren sulamaya baslanmali. Gec baslanilan sulamalarda agac susuzluk stresine girdiginden ani dokumlere sebep olabiliyor.
@user-pn7wk5bq9u
@user-pn7wk5bq9u 8 месяцев назад
Tane buyutmek icin napilmali
8 месяцев назад
Aşırı tutumlarda taneyi iri hale getirmek cok zor. Bu yuzden dogru bir budama yaparak besleyecegi kadar meyve tutturmak gerekiyor. Geriye kalan sulama ve dogru besleme. Hem sulamayi hem gubreyi az ama sık sık, agacin istedigi kadar vermek çok önemli. Ozellikle cekirdek sertlesmesinden itibaren damlamadan azot ve potas takviyesi, bunun yaninda yapraktan da iz element combileri cok fayda sağlar.
@user-pn7wk5bq9u
@user-pn7wk5bq9u 8 месяцев назад
Teşekkür
@halilust4499
@halilust4499 Год назад
Kardeş damlamanda var bahçende hiç yabani ot yok.Ot ilacıda kulanmayın diyorsunuz nasıl bahçeniz temiz
Год назад
Yeşil gubreleme bahara kadar tum yabani otlari boguyor. Sonra bunlari malc olarak topragin yuzeyinde biraktiginizda yine otu baskilamaya devam ediyor. Kesinlikle yesil gubrelemeyi her zeytinciye tavsiye ederim.
@ahmetcolak2636
@ahmetcolak2636 Год назад
Vücutta en kolay eriyen zeytin ve hurma. Çekiirdeği odun deyil şifası olan cennet meyvesi bunu bir kere öğren en zor muz ve kuru incir midede eriyen
Год назад
Oncelikle saygi cercevesi icerisinde fikirlerimizi aktarmayi ogrenmemiz gerekiyor. Gerisi konusulur, tartisilir ve anlasma saglanir. Yutulan zeytin yenmelik dedigimiz turden oldugundan fermente olmustur. Yani icerisindeki yararli olan etken maddeler etkisizlestirilmistir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştir. Bahsettiginiz faydayi saglamak icin cig zeytinin cekirdegi kirilip icini yemek gerekiyor.
@erdemkaya4602
@erdemkaya4602 10 месяцев назад
zeytin çekirdeği yutulur ve midemiz çok hızlı eritir. hurafe derip yanlış bilgi vermeyin. günlük 3-5 çekirdek yutun.
@Fatihoca
@Fatihoca 25 дней назад
Hurafedir zeytin çekirdeğini yutmak.😮 Apandisit ameliyatı olmak ve acile gece yarısı gitmek istemiyorsanız sakın bu hurafe yalanı yutmayın.😊
@mehmettunahanoncel6140
@mehmettunahanoncel6140 Год назад
Damlamaları kökün üstüne ser kardeşim.
@Nuryuzlu
@Nuryuzlu Год назад
Tarla ciğ kalmış
@nahidegulen4147
@nahidegulen4147 Год назад
Yağmur yağarsa Zeyd’imizde yağlı olur
@ucanturk8935
@ucanturk8935 Год назад
Zeytin suyu sever
@Carlentines1880
@Carlentines1880 8 месяцев назад
💚🫒💚🫒💚🫒💚🫒💚🫒👌👌👌
@yilmazdurukan3618
@yilmazdurukan3618 Год назад
Çekirdek konusunda yanlış bilgiye sahipsiniz ayrıca anlattıkların kendi düşüncen tecrübe yetersizliğin var sanırım suyu yoksa ne yapacak
Год назад
Lütfen sizce dogrusunu bizimle paylaşınız. Her fikre saygimiz vardir. Bilgi paylastikca cogalir.
@yilmazdurukan3618
@yilmazdurukan3618 Год назад
@ mide asidi çeliği bile eritir ayrıca çekirdek yutmak mideye çok faydalı bizzat denedim sulu tarım susuz tarım imkenlar ölçüsünde çiftçilik yapılır yanlış mıyım
Год назад
Ham zeytin cekirdeginin kirilip icindeki ozun yenmesi evet faydalidir ama bizim yutmayin diye onerdigimiz zeytinler fermente olmus ozelligi kaybolmuş zeytin cekirdekleri. Mide asidi çok güçlüdür evet ama kil, domates kabugu veya sogan zari gibi seyleri eritemiyor. Fermente zeytin cekirdegi de sindirilmeden vucuttan atilacaktir. Sivri ve keskin uclari olan bu cekirdekler yumusak dokulara da yol boyunca zarar verebilir. Geriye donup bakildiginda cekirdegin sindirilmedigi gorulebilir. İkinci konuda sulama imkani olan ama usenenler hatta zeytinin sulanmayacagini dusundugunden sulamaya yanasmayanlar icin farkindalik olusturmak icin bu paylaşımı yaptik. Sulama imkani olmayana ne diyebiliriz ki.
@alialper763
@alialper763 Год назад
@@yilmazdurukan3618 mide asidi çeliği bile eritir derken bu bilgiyi nasıl elde ettiniz. Ben eski bir ilaç mümessili olduğum için böyle bir bilgiyi ilk kez sizden duydum. Eğer dediğiniz gibi olsaydı herkes mide delinmesinden parçalanmasından ölürdü.Mide asidi incir çekirdeklerini bile çoğu kez eritemezken mideye büyük zarar verebilecek zeytin çekirdeklerini yutmak çok riskli bir davranış. Zeytin çekirdeğinin faydalı kısmı kabuğu değil çekirdeğin kabuğunun içindeki tohum kısmıdır ve kabuk kırılıp içi yenirse faydalı olabilir. Ayrıca her bitki herkese faydalı olacak demek değildir bazı insanlar alerjik bünyeye sahip olduğunda da riskli olabilir.
@denizdemir8792
@denizdemir8792 Год назад
Yunus, şu çekirdek yutma konusunda bilgi yetersizliğin seni yanlış sonuca götürmüş. zeytin çekirdeği basur rahatsızlığı için yutulur. görevi tıkanık kısımları açarak basuru ortadan kaldırmaktır. yani zaten vücut tarafından emilmez, parçalanmaz tüm halde gider ve basur tarafından tıkanmış bölgeleri açar.
Год назад
Zeytin cekirdeginin iki ucu da sivridir ve mide bunu eritemez. Bu yuzden mide ve bagirsakta tahrise, hemoroid de ise yirtilmaya sebep olabilir. Kas yapalim derken gozden olabiliriz. Bahsettiginiz hastaligin bircok alternatif tedavi yolu olsa da emin olun bu onlardan biri olmamali. Saygılar selamlar.
@isatopal5194
@isatopal5194 Год назад
Ben hep yutarım midemde yanma oldumu midedeki yanmayı geçiriyor midenin de çok rahat erittiğı çekerdek zeytin çekirdeği
@mehmetapaydn4741
@mehmetapaydn4741 11 месяцев назад
Kardeşim sen zeytin yetiştiriciliği yap ama tıp konusuna müdahil olma sana tavsiyem insan midesi en mükemmel tasarlanmış degirmendir Allah cc tarafından yaratılan en kusursuz yaratık ise insandır ve zeytin fevkalade bir meyvedir ki tümü ile yararlı bir meyvedir buna çekirdeği,de dahil kal sağlıcakla amcan,a selamlar
@ado7891
@ado7891 Год назад
Fidan tirtili çok bela bir şey
@behsataksoy1504
@behsataksoy1504 5 дней назад
Bilmediğiniz konuda yorum yapıyorsunuz Bu da sizin bu konuları bilmediğiniz ortaya çıkıyor Zeytinin yağı içinde değildir zeytin çekirdeğinin içindedir kuru kuru mektep okumak kimseye fayda vermediği gibi size de fayda vermez
5 дней назад
:) tamam.
@omerakyol564
@omerakyol564 Год назад
Suya alışmamış ise hic buruşma bile olmaz
@ISML2023
@ISML2023 Год назад
Yanlış bilgi susuz ağaç hertürlü verimden düşer
@hakanbrcakc5305
@hakanbrcakc5305 Год назад
Dedenden mi duydun bu bilgiyi dostum
@ado7891
@ado7891 Год назад
Bugün bayındır daydim dağ zeytini hiç sulama yok Zeytinler burus mus zeytin susuz olmaz
@melihoz7985
@melihoz7985 Год назад
Dediginiz dogru yillardan beri su vermiyoruz burusma yok alışan agaclar sonrasinda kesince alışamıyorlar
@hakanbrcakc5305
@hakanbrcakc5305 Год назад
Buruşmaz, buruşma yok demenize kısmen katılıyorum 3 5 kilo verim aldığın ağaçta elbette ki buruşmaz 40 50 kilo zeytin veren ağacın yanına bir gidin derim ben
@balikciosman5268
@balikciosman5268 5 месяцев назад
Zeytin cekirdegi söyle faydali böle faydali dediler, bir gun 9-10 tane yuttum. Hic bisey olmadi.😊
Далее
Впервые дал другу машину…
00:57
🤯 #funny
00:20
Просмотров 578 тыс.
меня не было еще год
08:33
Просмотров 2,7 млн
Edremit zeytin ağacı 250 kg zeytin verdi
2:10
Просмотров 11 тыс.
Arbequina Zeytin Hasadı , 4 Yaş
4:01
Просмотров 12 тыс.
Bu Gübre Zeytin Ağaçlarına Rekor Kırdırıyor
6:19
Zeytin Ne Kadar Kazandırır? | Abi Nerdesin?
9:40
Просмотров 17 тыс.
Zeytin Çeşitleri ve Yağ Oranları.
7:23
Просмотров 6 тыс.